×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Педиатърът д-р Радева разплака ОбС с емоционално изказване, спечели битката за паметта на съпруга си (ВИДЕО)


Педиатърът д-р Радева разплака ОбС с емоционално изказване, спечели битката за паметта на съпруга си (ВИДЕО)
Д-р Златина Радева е съпруга на хирурга д-р Живко Радев, който издъхна след кратко боледуване от ковид 19 през декември м.г.
26 Май 2021, Сряда, 13:28 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

Поправена бе една несправедливост, която допуснаха съветниците преди месец

 

В Морската градина на Бургас ще бъде изграден скулптурна композиция в почит на уважавания хирург д-р Живко Радев, реши току-що Общинският съвет. Той бе началник на Хирургичното отделение в МБАЛ „Маджуров“. Определян бе за истинско светило в медицината, човек, който бе отдаден на професията си. Д-р Радев почина след кратко боледуване от ковид 19 през декември.

Съпругата му – д-р Златина Радева, която е един от най-добрите бургаски педиатри, искаше да почете паметта му и предложи с дарения да се изгради композиция в Приморски парк. Поиска само разрешение от Общинския съвет, което изненадващо не получи преди месец, като изтъкнати й бяха административни пречки. Сред най-сериозните критици бе общинският съветник от „Демократична България“ Иво Баев, който подчерта, че уважава делото на д-р Радев, но „мястото на надгробните паметници е в гробищния парк“.

Ковид-19 погуби хирурга д-р Живко Радев

Днес борбената му съпруга д-р Златина Радева застана пред Общинския съвет в най-емоционалния момент за последните няколко години. Показа и подписка – на над 4 500 бургазлии, които застават зад тази идея.

Вижте видеото:

 

Общинският съветник Веселин Пренеров отбеляза, че хирургът д-р Живко Радев е един от най-талантливите и всеотдайни лекари, работили някога в Бургас. Тук са 4500 имена на бургазлии и българи. Това са хора, разбрали, че животът е такъв, какъвто ние го направим. И ако нямаме своята любов и забравим своите дребни страсти, тогава наистина ще сме човеци. За какво става въпрос колеги? За втори път гледаме нещо, което вече трябваше да сме го забравили. Три комисии отново минаха. Пълно единодушие, само един „въздържал се, каза от трибуната на ОбС Пренеров.

Чувствам се леко неловко, защото това решение трябваше да бъде взето на предходната сесия. Не трябваше да се стига до този момент. Има над 4 хил.депозирани подписа, можеше да бъдат два пъти повече. Мисля, че с това решение ще направим голям реверанс към всички лекари, които загинаха в битката с невидимия враг. Това, което направи д-р Радев беше граничещо с подвиг. Той осъзнаваше огромния риск, но хуманността и човеколюбието в него надделя и за мен е прекрасно, че той работи в Бургас, защото създаде прекрасна школа“,  каза от своя страна кметът Димитър Николов.

Кметът Димитър Николов поздрави д-р Радева след успешното гласуване в ОбС

„Моето верую е, че ако спасиш човешки живот само един, си струва, че си живял. Д-р Радев беше отдаден на професията си, спасил е стотици, може би хиляди. Той е човек, който символизира талантът на лекарската професия и заслужава тази почит. Нека този монумент да символизира благодарността на бургазлии към докторската професия“, заяви от своя страна Йордан Георгиев от БСП.

Предложението за изграждане скулптурата бе подкрепено от 39 общински съветници. Само двама гласуваха „въздържал се“ – Иво Баев и Даниела Божинова от „Демократична България“. След вота, в кулоарите на Общинския съвет, Божинова обясни на д-р Радева, че е гласувала по този начин, защото това й било първа сесия и нямала достатъчно информация.

Композицията ще бъде обособена в най-северната част на Морската градина, където ще бъде обособена зона за ситуиране на монументални елементи в почит към лекарската професия. Скулптурата ще е висока 2,5 метра, ще се вписва по естествен начин в градската среда, а в сърцевината й ще бъде вградена плоча в памет на д-р Живко Радев.

Д-р Златина Радева с хората, които й помогнаха изключително в тази битка - общинският съветник Веселин Пренеров и главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов

 


В категории: Политика


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
14
Коментара по темата
14.
Не ви ли е срам?
26.05.2021 22:19:39
3
5
Поредната отвратителна ПР акция на чичо Митко!
Срам нямат някои хора!

Има ли в Морската градина паметник на бащата на Иво Баев, художникът Георги Баев???????????
13.
За "Сливенския"...
26.05.2021 20:11:02
0
2
Мъжът на Долорес Арсенова продаваше на здравната каса лекарство срещу рак от $3 за... $3000!
Симеон Дянков открадна 1 милиард и 800 милиона от здравната каса
Напоследък непрекъснато сме свидетели на драми, свързани с липсващи в аптечната мрежа животоспасяващи и поддържащи лекарства, което налага близките на много болни да търсят помощ чрез медиите. Болни се оплакват от фалшиви импланти, спортисти са хванати с допинг от хранителни добавки; в гаражи се „джуркат” фалшиви хранителни добавки, лекарства и амфетамини. „Бърза помощ” все не успява да стигне навреме до болните, все по-често има бити лекари, а пред ТЕЛК се вият опашки за категория инвалидност. Бедни хора умират, защото нямат здравни осигуровки и пари за лекар и лекарства. Такава е жестоката картина днес.
12.
Д-р Димитров
26.05.2021 17:24:49
3
12
Всичко, което каза д-р Радева е така.
Има една стара българска народна поговорка,в която се споменава,че обущарят винаги ходел "със скъсани обувки"........
Просто д-р Радев беше неугледен,,що се касаеше,за неговото здраве.
Не му пукаше за себе си и оперираше до последно.
Казваше,че здрав като камък!
Да подцени вируса....и съм убеден, на 1000000 процента,че можеше да бъде спасен ако беше взел мерки навреме.
Да беше инфаркт, инсулт.....ама да си отидеш, заради един вирус....
Непростимо!!!
Бяха страхотна двойка и се обичаха много.
Оперираше всичко,пълни батаци,с очаквана"къса преживяемост"(карциноматозни),отваряше гръдни кошове и прочие.
Просто беше добър в работата си....
Но знаете ли ВСИЧКИ ХИРУРЗИТЕ СЕ МИСЛЯТ,ЧЕ СА БОГОВЕ И ДРУГИ СПЕЦИАЛНОСТИ СА ИЗЛИШНИ...ЩОМ ИГРАЕ СКАЛПЕЛА..
PS: професионално изкривяване.
ТОЗИ ЧОВЕК ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ ЗАПОМНЕН!!
11.
Ъъъъ
26.05.2021 17:02:32
9
9
Имам един въпрос, без да се заяждам... Тя е доктор, лека му пръст на съпруга й, и той е бил доктор, но не е като да нямат пари, може сама да поеме разноските за паметник,плоча и каквото и да е там да се изгради на мъжа и,нужно ли е да иска дарения за това??? Да не коментираме,че само като педиатър на бебета и деца,които са при нея не малко пари получава от НЗОК,не че нещо, но това е връх на наглостта! И още веднъж не е заяждане и с цялото ми уважение задавам този въпрос....
10.
КОлега
26.05.2021 16:53:43
4
20
идиотска ситуация, пълен пасквил. Уважения към вдовицата, тя е в правото си. Решила жената да иска паметник в Морската градина, защо не. И съветниците й се навиват на масрафа, да не разсърдят 4500 бургазлии. А паметник на д-р Хубчев? А на медицинската сестра Емилия атанасова? а на другата медицинска сестра от онкото, лека й пръст, която също почина от Ковид? Вие не сте общински съветници, а пълни мекотели, които само разделяте съсловието, вместо да го обединявате. Паметникът няма да върне никого. Нито този, нито другия, дето уж бил готов. Уважение и помощ трябват приживе!
9.
*********
26.05.2021 16:30:38
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
baihui
26.05.2021 16:12:27
4
8
Паметници и плочи - само за членове на ГЕРБ !
7.
не е хубаво
26.05.2021 15:57:48
2
23
да се делят хората дори и след смъртта.На едните паметници в гробищата,на други-в паркове,край пътища...защо?Пред смъртта всички са равни.
6.
Сигурен
26.05.2021 15:49:32
1
30
Ако Радев беше жив и присъстваше на такъв казус щеше да пусне една люта и да се изсмее. Трагедията за семейството е неописуема. Пази боже! Но се прекалява.
Бог да те прости Живо! Беше страшен!
5.
Тод
26.05.2021 15:48:04
7
10
Респект за д-р Радева . Тя дари икона на храм Свети Иван Рилски в памет на д-р Радев.
4.
Слави Жеков Ярето
26.05.2021 15:32:43
4
7
двете моми се прегърнаха и разреваха
3.
2
26.05.2021 14:07:05
11
42
Пресилено ми се струва! Прав е Баев- надгробните плочи в гробищата! Аз не познавам д-р Радев, а другите починали лекари не са ли спасявали животи???
2.
Хохо
26.05.2021 14:03:18
8
57
Жалко за човека, но ако на всеки правим паметник,ще стане “Гробищна градина” а не “Морска градина”! Да си му направи скулптура на частно място или на гробищата. Ако,ще се прави паметник, той нека бъде за всички медици загинали от Ковид или производни болести!
1.
Гост
26.05.2021 13:46:08
23
22
Браво!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори