×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Издъхна легендарният крими герой Влади Ковачев, който спука черепа на жена си със златен пръстен


24 Май 2021, Понеделник, 11:15 ч.
Автор: Флагман.БГ

Присъдата за младия тогава разюздан бохем е 5 години лишаване от свобода за групови изнасилвания

Владимир (Влади) Ковачев - един от топ сарафите през 90-те години във Варна, станал печално известен с убийството на жена си, е издъхнал в събота, съобщи Агенция БЛИЦ, позовавайки се на негови приятели.

Ковачев е една от енигматичните личности на варненския ъндърграунд и прехода. Първият му сблъсък с Темида е през 1977 г. Присъдата за младия тогава разюздан бохем е 5 години лишаване от свобода за групови изнасилвания.

Редица били оплакванията на момичета, че са завличани от улицата и изнасилвани в таванска стаичка. Процесът става известен като "Черна котка", защото на вратата на стаичката, в която са били извършвани гаврите, е имало календар с нарисувана черна котка.

По-късно Ковачев е реабилитиран, а преди няколко години с "половин уста" той коментира този отрязък от биографията си така: "Такива бяха времената – гуляехме, всички бяхме пияни и правехме какво ли не. Но изнасилвания не е имало – те самите (момичетата) се предлагаха, а после удобно не си спомняха, за да не изглеждат ку*ви".
 
"Не бъркай в тази рана, моля те" – това бе единственият коментар на Влади Ковачев пред репортер на медията ни, когато след излизането си от затвора бе попитан за убийството на жена си Анелия.

През март 1995 г. той нахлува гол до кръста в болница "Света Анна" с Анелия на ръце. На лекарите казва, че я намерил в тежко състояние, като се прибрал.

След като тя издъхва, казва пред полицаите, че в болницата са я уморили. После продължава комбинативно да финтира разследващите с други версии – клошар, който звъннал на вратата, избутал невръстната му тогава дъщеря Николета и скочил върху майката с крясъци да дава парите.

По това време Ковачев е топ сарафът във Варна – има редица чейндж бюра, заложни къщи, магазин, апартаменти, вили и лъскави автомобили.

Една от подхвърлените версии е, че убийството на жена му Анелия е отмъщение заради това, че е завзел бизнеса с валутните бюра, и предупреждение към него, че трябва да се оттегли. На погребението на жена си ридае неутешимо. Пред медиите обявява награда 1 милион долара за главата на извършителя.
 
"Вече знаехме, че е той, и нарочно му подхвърлих, като го извикахме: "Абе, Владо, още ли важи наградата от 1 милион долара?". Той убедено: "Да, разбира се!". "Ами хванахме го, викам. И той: "Кой е?!". "Ами, ти си, бе, Владо! И той пребледня", разказа наскоро топ криминалистът Ботьо Ботев.
 
Убиецът е закован от специфичен отпечатък на челото на Анелия, който е идентичен с формата на масивния златен пръстен на Влади Ковачев. Съдебно-медицинска  експертиза доказва, че именно с него е спукан черепът на Анелия. Впоследствие става ясно, че убийството е станало заради скандал, че жената е наводнила апартамента, а Ковачев изпаднал в амок от това и я пребил.

Влади Ковачев излезе от затвора, след като излежа седем години и половина от присъдата за убийството на жена си Анелия. На свобода основно висеше пред Гъбата – градската баня във Варна, която той държеше заедно със сестра си и където последно имаше смесен магазин. При него се отбиваха хора от различни прослойки на обществото – от настоящи местни величия до бивши такива, включително и квартални пияници.
 
Ковачев имаше сериозни проблеми и с приятелката си, от която има две деца. Преди години живееха на семейни начала, но през последните бяха разделени, а тя имаше друг партньор.

Ситуацията ескалира дотам, че жената подала жалба за закана за убийство в Първо РУП във Варна. Ковачев се опита да потуши огъня, а в тези му опити "изгоряха" две водещи прокурорки от Варненската районна прокуратура, които се разделиха с ръководните си постове и се сдобиха с дисциплинарни производства.

Влади Ковачев така и не призна да е уговарял по някакъв начин прокурорките да въздействат на приятелката му, но е факт, че те безцеремонно я бяха притиснали в районното да оттегли жалбата си, и тя го стори.
 
Последно Влади Ковачев влезе в криминалните хроники с обвинение в лихварска дейност, извършвана в изпитателния срок на условно-предсрочното му освобождаване от затвора за убийството на Анелия.
 
През последните 5 – 6 години здравословното състояние на Ковачев беше силно влошено заради множеството му заболявания, сред които диабет и болестта на Паркинсон. Дните си прекарваше предимно в апартамента си на улица „Любен Каравелов“ във Варна или в двора на кооперацията, където събираше някои редовни почитатели на чашката.

Преди няколко дни се почувствал зле и се обадил на Николета – дъщеря му от брака му с Анелия, с която бяха много близки. Жената, която неотдавна направи Влади Ковачев дядо, пристигнала от София във Варна да се погрижи за него. В събота Ковачев почина на 69-годишна възраст. Тялото му ще бъде кремирано.




8
Коментара
Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
8
Коментара по темата
8.
Abe
24.05.2021 13:40:26
0
4
Абе ко го пишете тиз.Оропаднал боклук беше.Баща му бе леф на КЗ затива бе малко в затвира.Ако го бяха разстреляли нямаше да има ороблеми Долен узрод
7.
За
24.05.2021 12:26:22
3
5
Странджанските глигани,еркечлия,батките нормално да си бият же ите просто е станала фатална грешка при семейните отношения.
Така че не се чудете защо флегмите ги публикуват тия неща
6.
ще повърна... буаааа
24.05.2021 12:19:07
0
10
Тoя, фaса и рaзни тaкива крими личнoсти от времето на сoца са нeщо, с кoето не трябвa да ни зaнимавате. Искaте да ги опишeте като гeрои ли? Спукал чeрепа на жeна си, но обявил 1 млн лв нaграда за глaвата на убиеца и плaкал нeутешимо на пoгребението... и бил мнoго близък с дъщеря си от брaка с жeната на кoято спукал чeрепа... най-вeроятно със злaтен пръстен с eмблема на мерцедес... Щe пoвърна!
5.
ще повърна... буаааа
24.05.2021 12:15:56
0
7
Тоя, фаса и разни такива крими личности от времето на соца са нещо, с което не трябва да ни занимавате. Искате да ги опишете като герои ли? Спукал черепа на жена си, но обявил 1 млн лв награда за главата на убиеца и плакал неутешимо на погребението... и бил много близък с дъщеря си от брака с жената на която спукал черепа... най-вероятно със златен пръстен с емблема на мерцедес... Щe пoвърна!
4.
ще повърна... буаааа
24.05.2021 12:15:07
0
7
Тоя, фаса и разни такива крими личности от времето на соца са нещо, с което не трябва да ни занимавате. Искате да ги опишете като герои ли? Спукал черепа на жена си, но обявил 1 млн лв награда за главата на убиеца и плакал неутешимо на погребението... и бил много близък с дъщеря си от брака с жената на която спукал черепа... най-вероятно със златен пръстен с емблема на мерцедес... Ще повърна!
3.
До 1
24.05.2021 11:44:33
1
10
Смисълът е Деморализация и Разврат . Това е смисълът на статий като тази , ама народа сляп , прост . Издигат в култ изроди , после кво стана с децата .
2.
До 1
24.05.2021 11:43:55
1
12
Смисълът е Деморализация и Разврат . Това е смисълът на статий като тази , ама народа сляп , прост . Издигат в култ изроди , после кво стана с децата .
1.
ПИТАНЕ !
24.05.2021 11:32:29
0
30
Какъв е смисъла на тази статия за този уродлив отпадък !? ГНУСНО Е !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори