×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои ще пият горчив хап с новите листи за депутати в Бургас


Кои ще пият горчив хап с новите листи за депутати в Бургас
Иван Вълков, Христиан Митев, Йордан Петков, Здравко Василев, Георги Манев, Асен Бонджев – всеки от тях бе и си остава в интересна роля
18 Май 2021, Вторник, 13:39 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

На повърхността всичко изглежда спокойно и повторяемо, като за 4 април, но в следващите 20 дни ще има доста разочаровани 

В БСП са с нагласата да повърдят състава на листата си от последните парламентарни избори на 4 април. Основната част от структурите по места са приключили процеса по приемане на номинации и ще излъчат същите кандидат-депутати, показа проверка на Флагман.бг. Най-голямата организация в региона - тази в Бургас, провежда вчера и днес онлайн общинската си конференция, за да утвърди своите предложения. 

Подреждането на първите 10 кандидати ще се гласува на Областен съвет на 23 май, неделя, от 11 часа. След впечатляващия изборен резултат на созополската структура се очаква техният представител Йордан Петков, който преди два месеца бе 9-ти, да заеме по-предна позиция. По информация на Флагман, няма да има промяна в подредбата на първите четирима – водач остава Петър Кънев, следван Юлия Йоргова, Тодор Байчев и Андреана Премянова-Янкова. Йордан Петков, от една страна, може да се пребори да влезе в парламента с преференции, за което ще са му нужни около 1500 гласа. От друга страна, тъй като има огромен шанс БСП да влезе в новото правителство, и първите четирима в листата са подходящи да бъдат включени в бъдещо правителство. Със сигурност от листата пада Павел Маринов, заради участието му в новата партия на Жан Виденов. Към датата на изборите той ще бъде изключен от БСП.

В ДПС не се очакват промени в листата. Активът на партията в региона показва, че приема добре водача Севим Али и не е нужно външно подкрепление. Втората позиция изглежда трайно резервирана за доскорошния председател на ОбС Руен Ешереф Ешереф - друга от новите надежди на Движението в региона. Фатме Рамадан ще се бори за третата позиция, след като на вота за 45-ото НС спечели 591 лични преференции, с няколко повече от Ешереф Ешереф. 

В коалицията на Мая Манолова, която вече се казва "Изправи се, България" ще има промени след третото място – причините са основателни. Водач остава Живко Табаков, а втори адвокат Драгомир Ошавков, който е от квотата на "Движение 21". Третият в тази листа от последния вот – популярният и обичан на местно ниво Здравко Василев от Приморско, обяви, че се оттегля от политиката след мегаскандала с брат му Стоян Василев - новият собственик на строежа на т.нар. подпорен хотел на "Алепу". 

Живко Табаков намекна в разговор с наш репортер, че ще се опита да промени мнението му, изразявайки съчувствие в лично  качество, че се налага съратникът му да носи морална отговорност за бизнесделата на брата. 

Статистиката показва, че коалицията "Изправи се! Мутри вън!" е регистрирала втория си най-добър резултат в страната в процентно съотношение именно в община Приморско - 10,5 %, което се приема като отличен атестат за работата на Здравко Василев. По ирония на съдбата обаче героят е и „жертвено агне”. 

Бигбрадър №1 на България е общински координатор на платформата на Манолова в Приморско и тя заяви личната си подкрепа за него след вестта, че дъщерната фирма на „Главболгар строй” е прехвърлила строежа на „подпорната стена с къщички за птички” на бизнесмена Стоян Василев, който, между другото, също е политическо лице – кандидат за кмет от ПП МИР през 2019 г. и настоящ общински съветник от същата партия. 

Претенции за избираемо място в листата на Манолова-Дончева с основание днес трябва да има човекът-мегафон Асен Бонджев. Неуморният протестър, който извървя из бургаските улици хиляди километри миналото лято, за да буни народа срещу ГЕРБ,  заемаше символното последно място в листата на коалицията, но спечели 363 преференции. Нормално е те да му отворят още повече апетит за кариера в националната политика. Други мераклии за жълтите павета, като Цветелин Георгиев от Созопол, например, ще се наложи да отстъпят с няколко позиции назад. Георгиев получи едва 150 гласа на 4 април, което показва, че не може да генерира сериозна подкрепа, а популярността му се дължи основно на екскмета Панайот Рейзи. 

Почти 99% е сигурно, че "Демократична България" няма да прави промени в състава на листата. Политическото обединение е сложна конфигурация от три партии – "Да, България", ДСБ и "Зеленото движение". Те постигнаха баланс на амбициите си чрез внимателно подреждане на листите за последния вот. Сега всяка промяна би рефлектирала с неясни последствия върху друг регион. Заради това ще се запази квотният принцип по модела от изборите за 45-ото НС, а въпрос на партийно решение е дали ще се повторят и кандидатурите. За втори МИР първите две места са за "Да, България", третото за зелените, а четвъртото за ДСБ. Предвид добрия за обединението резултат от последния вот водач отново се очертава да е Ивайло Мирчев, втори Димитър Найденов, трети - Даниела Божинова.

Доста сложно е при ГЕРБ, тъй като се чуват гласове за разширение на коалицията им със СДС и Гергьовден – да се търси присъединяване на още партии отдясно и център-дясно. Това едва ли ще се случи, смятат в актива на ГЕРБ, но вече и не крият, че реалността е друга. Ясно е, че в листата ще има нови лица. Но не е ясно какво става в главата на Бойко Борисов и дали новите му зам.национални лидери Даниел Митов и Томислав Дончев играят изобщо някаква роля при подредбата на списъците с кандидат-депутати. Изпълнителната комисия е със сменен състав и още не е спуснала процедура, по която ще стават номинациите по места, а време няма. Считано от днес има по-малко от 20 дни да се изпратят номинациите от областните офиси, които да се одобрят и подредят от централата в София. Със сигурност може да се каже, че водач ще остане Любен Дилов-син, който, освен че е най-близо до сърцето на Борисов в сравнение с бургазлиите, се доказа и с броя на личните си преференции – 3379. След него може да има изненади, базирани именно на числата. На екс зам.-министъра по енергетика Жечо Станков – с 3055 преференциални гласа, на Ивелина Василева – с 1887, на Иван Вълков – с 1883, на Димитър Бойчев – с 1593, на Диян Петров – с 1554, трудно ще може да се обясни защо отново да хвърлят собствен ресурс, ако личният им резултат не се отчете  при подредбата на новата листа. За което Борисов трябва добре да  помисли кои и колко от близкото си обкръжение в столицата да сложи на избираема позиция.

За Георги Манев и Георги Дракалиев, които след водача Ангел Джамбазки, бяха съответно втори и трети в листата на ВМРО в Бургас, ситуацията никак не е розова за поправителната сесия на 11 юли. И двамата, с голяма вероятност, няма да бъдат на двете престижни места, второто от които със сигурност носеше депутатски мандат за Манев, поради участието на Джамбазки в ЕП. Подготвяната широка коалиция от патриоти не може да пренебрегне Валери Симеонов от НФСБ за водач, ако той настоява. Друг е въпросът, ако лидерите на партиите в бъдещя съюз наистина направят крачка назад и се откажат от листите. Тогава за Бургас, ако отношенията са коректни, изпъква най-много  името на юриста Христиан Митев от НФСБ. Защо? Нито Марешки, нито Каракачанов имат на местно ниво толкова подготвен и неопетнен кадър. 

Абсолютният рекордьор от 4 юли – водачът на ИТН Ивайло Вълчев, с 5 875 лични преференции, отново ще е начело и промени в листата му не се очакват. 
 




27
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
27
Коментара по темата
27.
Приморчанин
21.05.2021 06:37:22
0
0
Наздраве селянино
26.
Господ
20.05.2021 21:06:32
0
2
Омразата ражда самота, безсилие и отчаяние!
Омразата ражда болести, повечето злокачествени и с преживяемост не повече до края на лято 2021....сигурно на 100 процента(прочетохме резултата)!
Другото си го носете в Гроба!
Хората, които Го спасиха..... измряха!
Айде НАЗДРАВЕ ПРИМОРЧАНИ....
Колко жалко,ДИМЧЕ....
TO BE CONTINUED....
Червеното цвекло, ядките и "съпружеските илачи".... ВЕЧЕ НЯМА ДА ПОМОГНАТ...
КЪСНО Е...
25.
Приморчанин
20.05.2021 07:23:18
1
1
Напукани в един блок от 66та година.ревал да му го санират.една плазма на изплащане и много велик.Пърдите викате и се чува в комшията.Наблъскани като цигани в москвич.боклуци и мизерии пред вратите ви.миризливо навсякъде манджи и помии.събота и неделя на село тварите буркани.толкова са ви клекнали колите че фаровете светят небето.големи гражданя.селяндури.
24.
Приморчанин до 22
20.05.2021 07:17:47
0
2
....."бездетни самотни и без деца"......Слушай неграмотен анално податлив млескач.Къщите ни са пълни деца си имаме :) бизнеси си имаме.а ти може би имаш чифт анцунг и някое 30г.бмв защото мозъка ви спира до там.и както казах пукни в таз двустайна кутийка завит с брошури на лидъл мръсотия надраскани стени на коридори и миришещи на мандж.ЗАЩОТО СТЕ СЕЛЯНИ
23.
докога
19.05.2021 22:27:10
0
2
докога този евтин човек петър кънев ще е в листата на бургас,
докога бе бсп
та нима не знаете, че този богат човек е много евтин, евтин
халал да му са имотите и парите,
ямболско парвеню, невидяло,
израсло в бедност
22.
Бездетен "самотник" с много къщи
19.05.2021 22:17:47
1
1
Ще си умрете с хотелите от Соца с пристроени нужници!
Бездетни,самотни и без деца!
Гледайки"чуждите"!
Ще се радвате на "Чуждите" и само ще си мечтаете как ги възпитавате!?
ДА АМА НЕ!
Имате къщи на по неколко ката ама празни.
Там ще си изгниете и после на продан от "скъпите Ви наследници" и неколко апартамента под наем в Големият град..и шапка на тояга.
PS: и задължително с по един бидон трушия и кисело зеле....щото върви със сиренето.
Ама качествено (на промоция) от Големите вериги..
Не като ДЕЛИОРМАНСКО ЗА ШЕСТ ЛЕВА....(от кварталния магазин).
Силни сте в ръцете. ама слаби в мозъците....ако не само рамото ще Ви боли но и простатата(ние знаем всичко)...ама то МАМА е виновна... сакън некоя да не им вземе имането-имота.
По голямо наказание,за простаци като
Вас нема.
21.
*********
19.05.2021 17:44:28
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
Приморчанин
19.05.2021 07:13:17
3
2
А вие селяни пърдящи в един дву стаен от баба ви много ли сте велики.Молите се баба ви да пукне да и вземе жилището да пърдите да следите брушурите с намаления цял ден.бидоните и трушиите на терасата.Ние имаме по 5 6 етажни къщи по няколко.Вили апартаменти заведения от всякакъв тип.А вие следите къде има намалено сирене и блеете от терасите като сови.Селяндури
19.
Пффф
18.05.2021 22:35:20
1
2
До 18 - Браво!
18.
Големия град
18.05.2021 21:26:52
1
4
Приморчанин ли е не ми го,ХВАЛИ!
Познавам до болка тази алчна,злобна и ниско-интелигентна паплач обитаваща село Кюприя.
Злобни старчоци, стари ергени не успели да се "отбият"и задомят, заради властна мама и култивирани мангали са "орарата" останали да обитават селото...и предопределят БЪДЕЩИЯ МУ ОБЛИК!!!
С годините разбрах,че тази "ПРОСЛОЙКА"... никога няма да се промени....
Ще си останат сами,самотни и застаряващи с парите,иманенето,НО БЕЗ ДЕТСКИ ВИК,ПЛАЧ ИЛИ РАДОСТ В ХОТЕЛИТЕ СИ ОТ СОЦА С "ПРИСТРОЕНИ НУЖНИЦИ".
Никога децата и внуците им,забегнали в Големия град...няма да се върнат на село,при клюките,скучнотията и еднообразното им сиво ежедневие.
ЩЕ СИ СТОЯТ ЗАСТЛАНИ И ПРАШАСАЛИ ДОМОВЕТЕ...нагоре от приземния и обитаван от тези злобари приземен етаж....
Да си кътат парите,да влагат всичко спастрено от издояването на бедния български турист в жалките си коптори и кво!?
Къде ще го носят....?
На кой ще го оставят?
Ще живеят с орлите!!!!
....Йордан Йовков....
"разкази из наше село"...
ЧУВАЙ БОЖЕ И ЗАКРИЛЯЙ...
ДА МИНАВА.....
"ДЪВЧИ УБАВО"
"ОБЪРКА СЕ"
17.
xaxaxa
18.05.2021 19:28:50
0
3
Те сигурно листите са отдавна наредени пък вие ги номинирайте от тук
16.
Старец
18.05.2021 18:44:54
4
9
Асенчо и той там. Барабар Петко с мъжете.
Асенчо, само скрякане по улиците не става. Трябва и акъл. А не да избуташ висшето с чужда помощ
15.
IT
18.05.2021 16:03:44
3
9
Асенчо къде е зависим към хазарта... Черепа такива много ги обича.
14.
Избирател
18.05.2021 15:05:04
1
23
Само утайки
13.
Тъжно, тъжно
18.05.2021 15:03:22
4
27
Тъжно ще е на ПатрЕотичният фронт. Един вагон войводи и един файтон гласове.
12.
Гъзчо
18.05.2021 14:56:34
12
15
Казват Асен Бонджев и свирел на саксофон. Оня ден беше на гей прайда. Говори се, че си пада по мъжки ласки
11.
Pfff
18.05.2021 14:52:26
8
19
Бонджев?!? Уат да фак, този хомобандит по пликчета, който близа сладоледа на Доган.... лелелелелелеле
10.
До 8
18.05.2021 14:43:49
5
22
Ако ми покажеш хора в ГЕРБ, които не са били те или роднините им в БКП ще те призная. Че и в ДС.
9.
До 5
18.05.2021 14:40:42
3
21
Той щото Каракачанов , хич не е мазен , ай сега
8.
*********
18.05.2021 14:39:54
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
до ВМРО фен
18.05.2021 14:39:52
4
19
че то по мазен от Каракачанката има ли ?
6.
Асенчоооооооо
18.05.2021 14:39:11
2
12
Аааааааа, Владимир Крумов от ГЕРБ не е включен , не е честно.
5.
ВМРО фен
18.05.2021 14:37:26
6
18
Ако Каракачанов направи коалиция с НФСБ/Симеонов. Губи поне 10 гласа от моето обкръжение. Не желая мазни физиономии да ми се подхилкват.
4.
*********
18.05.2021 14:33:37
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
стаматис
18.05.2021 13:58:39
3
41
Здравко се оттегля. Какъв фактор е той и политик, може ли да ми обясните?
2.
?
18.05.2021 13:53:52
5
32
А Галя Желязкова няма ли да е бутнат по-напред?
1.
ето пак
18.05.2021 13:46:20
2
42
Манев сега и Валерко ли ще го излашка? Еми то така става с леките мъже
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза  
Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори