×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новото правителство да отмени мерките и да проучи колко хора имат имунен отговор срещу ковид


Новото правителство да отмени мерките и да проучи колко хора имат имунен отговор срещу ковид
Политическата изолация на ГЕРБ и Борисов е логична – не може една група да действа само в собствен интерес за сметка на обществото, казва Атанас Мангъров
17 Май 2021, Понеделник, 21:12 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: АБВ

Д-р Кацаров казва, че броят на случаите намалял, защото се затоплило времето, което изобщо не е така, смята доцентът

Днес новият министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обяви смяна на режима на ваксинация срещу ковид. Какво мисли за това и по други теми най-известният противник на мерките срещу коронавируса у нас доц. Атанас Мангъров?

- Доц. Мангъров, днес служебният министър на здравеопазването обяви нов режим на ваксинация. Приоритет стават възрастните и хората с тежки хронични заболявания. Какво мислите по въпроса?

- Това е логично. То трябваше да стане още от самото начало, защото целта на упражнението беше не да се ваксинират всички, а най-вече тези, които са най-рискови. Това е много логично, стига да може да се осъществи, защото не виждам голямо желание да се ваксинират точно тези рискови групи хора. Но трябва да се има предвид, че колективният имунитет се получава както след естествено преболедуване, така и след имунизация. И няма никакъв смисъл да се имунизират хора, които са прекарали болестта и имат антитела.

- Но все пак Вие присъединявате ли се към призива на д-р Кацаров за ваксинация?

- Да, хората, които имат придружаващи заболявания и които са в т.нар. рискови групи, биха могли да се ваксинират с която и да е от ваксините, ако искат. Ако искат – защото винаги съм казвал, че тези ваксини не са направени по правилата на добрата лабораторна и клинична производствена практика. Към тях има резерви.

- Днес д-р Кацаров каза, че и той е бил резервиран, но вече имало стотици милиони ваксинирани, а страничните ефекти са много малко. Съгласен ли сте?

- Това е избор, който всеки човек трябва да направи и за което, преди да му сложат каквато и да е ваксина, трябва да подпише информирано съгласие. Т.е. тук решението се прехвърля върху главата на отделния човек, защото ние ги съветваме да се ваксинират, но в същото време искаме да подпишат информирано съгласие. Ако нещата бяха толкова сигурни, нямаше да ги караме да правят това.

Но и мерките трябва да паднат. Извънредната епидемична обстановка може да остане, за да може засегнатите бизнеси да си получават помощите, но това не означава, че не трябва да се махнат маските, че децата не трябва да тръгнат на училище и да се махнат всичките тези ограничения. Защото ще излезе, че едно се говори, преди да станеш министър, и друго, след като станеш такъв.

- Нещо друго смятате ли, че трябва да направи новият министър на здравеопазването?

- Д-р Кацаров казва, че броят на случаите намалял, защото се затоплило времето, което изобщо не е така. Просто ние продължаваме да не си даваме труда да установим докъде е стигнало разпространението на вируса сред населението на страната. Т.е. той отново заобикаля нуждата да се направи едно сероепидемиологично проучване, с което да се установи каква част от населението на страната се е срещало с вируса. Защото в Индия е много топло и пак има вирус. Т.е. това дали е студено или топло, явно тук не е съществено. А у нас най-вероятно случаите намаляват, защото значителна част от хората са се срещали с вируса. И тези, които са карали някои от вариантите на ковида, те няма как да се разболеят от евентуалния нов, който ще дойде. Само че ние не искаме да узнаем каква част от населението има имунен отговор срещу ковида. Т.е. каква част се е срещала с него. И това пак се замита под килима. В същото време зоват да се ваксинираме. Хубаво! Който иска, да се ваксинира.

- Ще участвате ли на следващите парламентарни избори?

- В момента не съм решил. Може би. Още е рано да се каже.

- От АБВ пак, предполагам?

- Най-вероятно.

- Логична ли е политическата изолация, в която изпаднаха Бойко Борисов и ГЕРБ?

- Да, логична е. Просто не може да се действа по този начин – една група от хора да изхождат единствено от собствените си интереси, пренебрегвайки интересите на цялото общество. Това доведе до настоящото положение. Това важи и за икономиката, и за медицината, и за всичко.

- Вие все пак бяхте съветник на Бойко Борисов, но това не променя отношението Ви към него?

- Бях съветник по чисто медицински въпроси...

- Да, неформално.

- Точно така, неформално. В крайна сметка той си имаше официални съветници, които го доведоха докъдето е в момента. Но все пак Борисов беше от хората, които дадоха ухо на някои различни мнения, което е и една от причините за доста по-свободния режим у нас по отношение на мерките в сравнение със страни като съседна Гърция, Турция... да не говорим за Испания, Франция, Великобритания. Заслугата за това е в значителна степен негова. Само че, като всичките неща, и тези останаха недовършени.

- Възможна ли е четвърта ковид вълна у нас?

- За да се случи ковид вълна, трябва да има достатъчен брой хора, които не са се срещали с вируса. В момента за този индийски щам, който се очаква и който в момента се вихри в Индия, се казва, че ваксините, които са в употреба, действат. Това значи, че той има същия или много сходен антигенен строеж с началния щам на ковид, както и с британския щам, който предизвика третата вълна у нас. И ако ваксините действат, това би означавало, че хората, които веднъж вече са карали ковид, независимо дали от оригиналния или от британския щам, - те няма как да се разболеят от новия индийски щам. Досега не съм виждал някой, който е карал ковид, да се разболее отново. Или ако има, това са изключително редки случаи.


В категории: Политика , COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
18
Коментара по темата
18.
Таня
18.05.2021 23:44:16
1
2
Прав е Мангъров. Мерките реално не предпазиха никой от нищо. Всичките ми познати и роднини изкараха този вирус. А спазваха СТРИКТНО всички мерки. И пак се заразиха. От мерки полза никаква. Казвате - на каква цена щял да е колективния имунитет без мерки ? Ами на същата. Всички, които можеха да се разболеят от КОВИД се разболяха. Които умряха - умряха. Мерките са излишни, ненужни и репресивни. Единственото, което реално върши работа са ваксините. Но това е лично решение.
17.
Браво!
18.05.2021 21:58:12
0
2
Благодарение на Доц.Мангъров много хора не се побъркаха по модерния грип. Който е имал уши да чуе, е чул и е разбрал, който иска да вярва на мисирските телевизии да им вярва и да върви да се боцка. Оказва се, че е много модерно да се фукаме какви герои сме имали като Левски, Ботев и други, но в момента само някой да ни разкаже някоя страшна приказка придружена с няколко кадъра и сме готови да се лишим доброволно от всичките си права и свободи.
16.
????
18.05.2021 14:04:50
8
5
ДОБРЕ ,ЧЕ НЕ Е МИНИСТЪР -НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ПОЛОВИНАТА ДО СЕГА ,ЩЯХМЕ ДА ГУШНИМ ЧИШИРА,МАЛЕ,МАЛЕ !
15.
вай вай
18.05.2021 10:51:09
3
3
Малееей колко промити мозъци има, не е истина. Клишетата и лозунгите на пропагандата са им се запечатали завинаги в единствената мозъчна гънка.
14.
...
18.05.2021 10:38:01
12
6
Изперкал...След всички глупости,които наговори,защо изобщо му се иска мнението?!
Дава ли си сметка,че ако нямаше ограничения,при нашето здравеопазване болниците щяха да се задръстят и блокират напълно?!
13.
До тоя под мен
18.05.2021 09:17:31
19
12
Глупендер и ПЪПЕШ си ти ! Мангъров е за бой ! Заради глупостите , които говори - такива пъпеши като теб му вярват !
12.
До тоя
18.05.2021 09:07:31
7
18
Беларус- 2700 починали, България- 18000 починали!!! Беларус, без никакви официални мерки досега с почти 3 милиона по- голямо население от нашето!! Това какво ти говори ве, ПЪПЕШ?!! Или в ПИК и блиц не пише за това? И последно, прочети си пак простотията, която си написал че не стана ясно леко ли сме го прекарали или мрем като мухи?!! И двете твърдения са твои, ГЛУПЕНДЕР!!
11.
Jino
18.05.2021 07:07:35
12
7
Говорите празни приказки, просто ей така за да си чешете устата.
Като онзи лигльо-математик Велков-некролога, който не знае още на кой свят се намира.
10.
Jino
18.05.2021 06:59:17
14
9
7.

Ko

18.05.2021 00:32:25

На каква цена се постига колективният имунитет без спазване на мерки и ваксини г-н мангъров ? Може би
на цената 50-10000 жертви . Теорията ви се пропуква и то яко . Или за вас просто хората са едно сухи съчки , кажете го на децата които загубиха родителите си .

Е, и? В какво точно обвинявате доцент Мангъров?
Според вас какво точно трябва да стане за да не починат тези хора?
Да носим маски, да не излизаме от къщите си, какво още, колко време?
Вие от името на Бог ли говорите?
9.
1
18.05.2021 05:36:22
3
3
И кои са тези хора мъртвите купените циганиори и калинките които се умножиха многократно през последните 12 години. На изборите няма повече от 50% избирателна активност.
8.
Да сме разумни
18.05.2021 00:50:18
9
13
Не се чудете защо хората поставят една партия на първо място години наред....
Не фалшификацията на изборите е причината за това, а такива действия като на служебния здравен началник кой кога да се ваксинира.... пълна бъркотия....
7.
Ko
18.05.2021 00:32:25
19
18
На каква цена се постига колективният имунитет без спазване на мерки и ваксини г-н мангъров ? Може би
на цената 50-10000 жертви . Теорията ви се пропуква и то яко . Или за вас просто хората са едно сухи съчки , кажете го на децата които загубиха родителите си .
6.
Тоя
18.05.2021 00:16:13
30
18
Тоя още ли не е в затвора , като новият министър и той ако носи отговорност ще се врътне на 180 градуса . Заради такива като тоя измеяха 18 000 човека в България повече за една година защото подстрекаваше хората дане спазват мерките . Тоя е за затвора и да му вземат дипломата защото всичките му глупости дето твърдеше се пропукаха . Благодарение на хората които спазваха мерките и сега същите тези си сложиха ваксина се разминахме най-леко . И инфиците си мислеха ,че имат имунитет срещу короната ама сега мрът като кучета . Предлагам мангъров да отиде в Индия и да ги оправии и там .
5.
D
17.05.2021 23:25:52
14
9
Лудите на стадиона
4.
*********
17.05.2021 22:55:20
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
3.
21:12 ч.
17.05.2021 22:34:34
3
3
О, като говорех за когнитив дисонанс, да бях погледнала и масонското огледалце! Хем огледалце, хем 33!
2.
Много интересно...
17.05.2021 22:18:30
10
17
Че единствената популярна "опозиция" е контролирана е ясно, но все пак той ли разправя на различни места различни неща или тук се слага името му под неща които не е казал...?!

По стечение на обстоятелствата, точно днес имаше негова статия на друг сайт, която се опитах да пусна тук на няколко места, но беше изтрита защото била "спам"... Други линкове са оставали, но този беше очевидно неудобен. Та във въпросната статия той говори за истината: че никакъв вирус не е изолиран от никого, че PCR "тестът" не може и не трябва да се ползва за диагностика на каквито и да било болести, че няма проучвания за безопасността на "ваксините" и т.н., докато тук всичко е казано с презумпцията че фалшивият "вирус" съществува и малко или много се призовава към "ваксиниране" точно на групите, чиито членове е най-вероятно да бъдат убити от експерименталните инжекцийки.

Та въпросът е: Мангъров ли е фурнаджийска лопата в един и същ ден или тук са публикувани пълни фантасмагории и дали фантасмагориите са пуснати защото това си е традиция тук или с цел създаване на когнитив дисонанс по едно и също време. Пак по стечение на обстоятелствата, точно Мангъров обяснява методите на психологическата война и насилие в другата статия и това е един от тях. Тъй като случайности няма, най-вероятно днешната офанзива е планирана.
1.
Хм
17.05.2021 21:58:15
29
23
Този ще ни разкаже играта! Сега сме му паднали...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори