Не сте яли японски палачинки дораяки, а трябва
Нестандартни, но много вкусни
Продукти:
180 мл вода или прясно мляко
240 г брашно
150 г пудра захар
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. мед
Няколко капки олио
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, пудрата захар и бакпулвера. Разбъркайте, след което добавете яйцата, меда и водата/млякото, олиото. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. По желание може да я оставите да си почине 20 минути.
Загрейте добре тигана, в който ще печете палачинките и до намажете с малко олио, може да ползвате кухненска хартия. С помощта на черпак оформете малки пухкави палачинки. Изпечете ги добре от двете страни. След това намажете една от готовите палачинки със сладко, шоколад и поставете върху нея друга. Слепете по този начин и останалите.
23 см сняг във Враца и жълт код за студ: Студеното време затруднява движението в 10 области
Зеленски и Тръмп в Мар-а-Лаго: Срещата може да промени хода на войната в Украйна
Тази популярна храна е забранена в ръчния багаж на самолетите – ето защо
САЩ нанесоха въздушни удари в Нигерия срещу позиции на ИДИЛ след нападения срещу християни
Вицепрезидентът на Стефановден в Истанбул
Над 3,7 милиона лева за „Българската Коледа”: Даренията растат в подкрепа на тежко болните деца
Пи Диди иска незабавно освобождаване от затвора: Адвокатите му обжалват присъдата по обвинения в склоняване към проституция
Какви витамини влияят на мозъчната функция и как недостигът им води до когнитивни проблеми
Булка поиска развод три дни след сватбата, защото съпругът й е импотентен
Най-необичайните и уникални коледни базари в света: Пещери, планини и еротични пазари
Събор на Пресвета Богородица: Имен ден на Давид, Дарина и Йосиф
Горещият шоколад и костите: Как да се насладим на любимата напитка без да вредим на здравето
