Не сте яли японски палачинки дораяки, а трябва
Нестандартни, но много вкусни
Продукти:
180 мл вода или прясно мляко
240 г брашно
150 г пудра захар
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. мед
Няколко капки олио
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, пудрата захар и бакпулвера. Разбъркайте, след което добавете яйцата, меда и водата/млякото, олиото. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. По желание може да я оставите да си почине 20 минути.
Загрейте добре тигана, в който ще печете палачинките и до намажете с малко олио, може да ползвате кухненска хартия. С помощта на черпак оформете малки пухкави палачинки. Изпечете ги добре от двете страни. След това намажете една от готовите палачинки със сладко, шоколад и поставете върху нея друга. Слепете по този начин и останалите.
Земетресение близо до Ямбол, усетихте ли го в Бургас?
Много грозна кражба в Бургас
Мотоциклетист се озова в бургаска болница
Удар между кола и автобус
Тези 4 зодии трябва да внимават много
Селекционерът на България разкри защо пое отбора в толкова труден момент
Правителственият "Фалкон" ще бъде продаден на търг
Венци Стефанов: Забранявам ви да говорите против Георги Иванов
Съпругата на Брус Уилис: Научих се да живея с болката
Кирил Десподов: Играхме за честта си
Тръмп обяви Саудитска Арабия за основен съюзник на САЩ
