Не сте яли японски палачинки дораяки, а трябва
Нестандартни, но много вкусни
Продукти:
180 мл вода или прясно мляко
240 г брашно
150 г пудра захар
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. мед
Няколко капки олио
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, пудрата захар и бакпулвера. Разбъркайте, след което добавете яйцата, меда и водата/млякото, олиото. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. По желание може да я оставите да си почине 20 минути.
Загрейте добре тигана, в който ще печете палачинките и до намажете с малко олио, може да ползвате кухненска хартия. С помощта на черпак оформете малки пухкави палачинки. Изпечете ги добре от двете страни. След това намажете една от готовите палачинки със сладко, шоколад и поставете върху нея друга. Слепете по този начин и останалите.
Христо Марков оглави НАП
Бразилска легенда изпрати специални поздрави на Димитър Бербатов
Мартин Димитров за Бюджет 2026: Левичарски е, властта харчи като луд с картечница
Откриха труп на мъж, нахапан е от животни
Кой е мъжът, гаврещ се с най-големите здравеняци във фитнеса и защо не е хубаво да се хваща бас с него
Татяна Йотова представа „Пукнатини и рани“ в Бургас
ДНК анализ предполага, че Хитлер е генетично предразположен към шизофрения и ADHD
Зимата идва и студът няма да ни остави скоро
7 гениални трика за топъл дом през зимата, които не увеличават сметките!
Лекар предупреди: Не яжте тези домашни зимнини, опасни са!
Официалните празници и почивните дни през 2026 г. – пълен календар
