Не сте яли японски палачинки дораяки, а трябва
Нестандартни, но много вкусни
Продукти:
180 мл вода или прясно мляко
240 г брашно
150 г пудра захар
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. мед
Няколко капки олио
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, пудрата захар и бакпулвера. Разбъркайте, след което добавете яйцата, меда и водата/млякото, олиото. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. По желание може да я оставите да си почине 20 минути.
Загрейте добре тигана, в който ще печете палачинките и до намажете с малко олио, може да ползвате кухненска хартия. С помощта на черпак оформете малки пухкави палачинки. Изпечете ги добре от двете страни. След това намажете една от готовите палачинки със сладко, шоколад и поставете върху нея друга. Слепете по този начин и останалите.
Турската армия нахлу в Сирия
Фен запали снимка на Асен Митков, Левски защити халфа
Криминално проявена жена обра пенсионерка в Сливен
Плевнелиев: България влиза в еврозоната през 2026 г. благодарение на Царя, Борисов и Горанов
Драгомир Симеонов: Депресията ме срина, „празното гнездо“ удари по-силно, отколкото очаквах
САЩ, Израел и Катар на историческа тристранна среща в Ню Йорк-ключови разговори за Газа
Синът на Тръмп атакува Киев: „Украйна е по-корумпирана от Русия“ и намеква за отстъпление на Вашингтон
Кризата с боклука в София ескалира: „Люлин“ настоява за спешни мерки
Арестуваха 29-годишен с 8 килограма дрога, съхранявал марихуана в буркани и чували
ПП скочи и на новия бюджет, зоват: Подайте си оставката преди сряда!
Новият кмет на Букурещ Чиприан Чуку – рокаджия, фен на Майкъл Джордан
