Не сте яли японски палачинки дораяки, а трябва
Нестандартни, но много вкусни
Продукти:
180 мл вода или прясно мляко
240 г брашно
150 г пудра захар
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. мед
Няколко капки олио
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, пудрата захар и бакпулвера. Разбъркайте, след което добавете яйцата, меда и водата/млякото, олиото. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. По желание може да я оставите да си почине 20 минути.
Загрейте добре тигана, в който ще печете палачинките и до намажете с малко олио, може да ползвате кухненска хартия. С помощта на черпак оформете малки пухкави палачинки. Изпечете ги добре от двете страни. След това намажете една от готовите палачинки със сладко, шоколад и поставете върху нея друга. Слепете по този начин и останалите.
Какво следва по Конституция след оставката на кабинета?
Варна посреща 2026 г. с Ищар - часова програма и силен музикален лайнъп
Брюксел съди България за нарушения в здравния сектор
КЗП ограничава игра, имитираща производство на наркотици, за лица под 18 г.
Българска схема с фалшиви чипове удари китайска фирма
Петкратните европейски шампионки сестри Стоеви с нов успех в Индия
Няма да повярвате как е изглеждала Есил Дюран на абитуриентския й бал - преди всички корекции
Партията на Слави се разпада по места - и структурата в Асеновград подаде оставка
Миро от „Игри на волята“ разкри как ще харчи 100-те бона
С тази бабина рецепта няма как да сбъркам, кексът винаги е пухкав и сполучлив!
Военно положение и избори: Дилемата пред Киев
Извънредно! Правителството подава оставка
