Не сте яли японски палачинки дораяки, а трябва
Нестандартни, но много вкусни
Продукти:
180 мл вода или прясно мляко
240 г брашно
150 г пудра захар
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. мед
Няколко капки олио
Приготвяне:
В купа комбинирайте брашното, пудрата захар и бакпулвера. Разбъркайте, след което добавете яйцата, меда и водата/млякото, олиото. Разбъркайте добре, докато се получи гладка смес. По желание може да я оставите да си почине 20 минути.
Загрейте добре тигана, в който ще печете палачинките и до намажете с малко олио, може да ползвате кухненска хартия. С помощта на черпак оформете малки пухкави палачинки. Изпечете ги добре от двете страни. След това намажете една от готовите палачинки със сладко, шоколад и поставете върху нея друга. Слепете по този начин и останалите.
Почина басистът Гари Маунфийлд, Лиъм Галахър е съсипан
Мярката срещу Благомир Коцев ще се гледа във Варна
Почина световна футболна легенда
Лара Гут-Бехрами падна жестоко
Ман Юнайтед "взривява" баскетбола
Песков с тежки думи за Украйна и Зеленски
България с исторически антирекорд във футбола
Силен трус разлюля Япония
Столичната община стартира мащабен проект за 5,7 милиона лева
Коя е авторката на картина за 54,7 млн. долара
Revolut с важно съобщение! Всеки със сметка в лева да не прави това
България – шампион по „заключени пари“ в Централна и Източна Европа
