Гърция отвори за туристи, има опашка от коли на „Кулата”
В южната ни съседка отпаднаха редица ограничения, наложени заради коронавируса
Гърция отвори за туристи. Отпаднаха редица ограничения, наложени заради коронавируса. Трафикът към „Кулата” е слаб, но все пак на пункта има опашка. За влизане в южната ни съседка се чака около час, предаде Нова тв. Пристигащите трябва да покажат отрицателен резултат от PCR или антигенен тест или сертификат за ваксинация.
Вечерният час в Гърция е намален и започва в 00:30 ч., вместо в 23:00 ч. Системата с есемеси за напускане на дома е премахната, разрешено е отново движението от област в област. Търговията се върна към нормален режим на работа с един купувач на 25 квадратни метра.
От 14 май 2021 г. тези, които искат да пътуват от и до островите (с изключение на островите Лефкада, Саламина и Евия) по море или по въздух, е необходимо при резервиране на билета си да притежават сертификат за ваксинация (14 дни след втората доза), негативен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди пътуването или негативен резултат от бърз тест, извършен до 24 часа преди пътуването. Контролът ще се извършва от авиокомпаниите и компаниите за фериботни билети.
Всички местни и чуждестранни пътници на възраст над 5 години ще бъдат задължени да спазват тези условия.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
