×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Яцек Олчак, Филип Морис Интернешънъл: Ускоряваме напредъка ни към бъдеще без дим


11 Май 2021, Вторник, 10:44 ч.

Новият главен изпълнителен директор на компанията официално встъпи в длъжност на Годишната среща на акционерите в началото на май

Промяната в ръководството на най-високо ниво във Филип Морис Интернешънъл, обявена още през декември  2020 г., вече е факт.

Яцек Олчак бе назначен за главен изпълнителен директор на компанията и член на Борда на директорите след Годишната среща на акционерите, проведена на 5 май 2021 г.  Досегашният главен оперативен директор на Филип Морис Интернешънъл поема поста от Андре Каланцопулос, който изпълняваше най-високата длъжност в компанията от 2013 г. насам. Каланцопулос бе назначен за изпълнителен председател на Борда преди срещата на акционерите.

Приемайки назначението, Яцек Олчак изрази своя ангажимент да ускори трансформацията на Филип Морис Интернешънъл към бъдеще без дим, обявена преди 5 години. Компанията поставя фокус върху разработката, научната оценка и отговорната търговска реализация на продукти без дим, които са научно доказано по-малко вредни от продължителното пушене, като целта е тези продукти да заменят цигарите възможно най-скоро.

 „За мен е чест и огромно вълнение да поема ръководството на ФМИ в момент, в който ускоряваме трансформацията си, превръщайки се в компания без дим. Филип Морис Интернешънъл е лидер в индустрията по отношение на иновациите в науката и амбицията ни е през 2025 г. над половината от нетните ни приходи да се генерират от бездимните продукти. Нашето непрекъснато разширяващо се портфолио от продукти е двигателят на дългосрочното ни бъдещо развитие. Ще продължим да се уповаваме на научните изследвания и експертизата, прилагайки колективните си умения и въображение, за да създаваме иновации и да разширяваме съществуващото продуктово портфолио, като в същото време проучваме нови сфери на бизнес развитие.“, заяви новият главен изпълнителен директор.

56-годишният поляк Яцек Олчак има солиден опит в компанията, стартирайки кариерата си през 1993 г. Той работи на мениджърски позиции в областта на финансите и генералния мениджмънт в Европа, включително като управляващ директор на компанията в Полша и Германия и президент за региона на Европейския съюз преди да бъде назначен за главен финансов директор на ФМИ през 2012 г. Остава на тази длъжност до 2018 г., когато бива назначен за главен оперативен директор на ФМИ. Той има магистърска степен по икономика от Университета в Лодз, Полша.

Г-н Олчак имаше ключова роля в процеса на трансформация на компанията в изпълнение на мисията за изграждане на бъдеще без дим и търговската реализация на най-развитата бездимна платформа – устройството за нагряване на тютюн на ФМИ, което за първи път бе пуснато на пазара Нагоя, Япония, през 2014 г. Под негово ръководство в качеството му на главен оперативен директор ФМИ увеличи дела на нетните си приходи от бездимни изделия на 28 % през първото тримесечие на 2021 г. С неговата водеща роля компанията разшири и географския обхват на бездимните си продукти до 66 пазара в ключови градове и държави към 31 март 2021 г. Под негово ръководство се извърши успешно и вътрешната търговска трансформация на ФМИ. Компанията промени изцяло бизнес модела си, превръщайки се от компания, ориентирана изцяло към бизнеса (B2B) в организация, фокусирана върху потребителя (B2C).

„Яцек е в перфектната позиция да реализира визията на ФМИ за изграждане на бъдеще без дим в своята нова роля на главен изпълнителен директор. Неговата страст и ангажираност с компанията и служителите стои в основата на стремежа му към постигане на резултати наред със задълбоченото познаване на нашите продукти, системи, ценности и инвеститорите. Убеден съм, че той е идеалният лидер, който ще осигури непрекъснатост на бизнес растежа и стойност за акционерите. Очаквам да продължим да работим заедно в моето ново качество на изпълнителен председател на Борда“, допълни от своя страна досегашният главен изпълнителен директор Андре Каланцопулос.

Филип Морис Интернешънъл си поставя глобалната цел до 2025 година 40 милиона пълнолетни пушачи да са преминали напълно на бездимни продукти и да са спрели пушенето

99% от бюджета на компанията за научно-изследователска дейност е насочен към бездимните платформи, показват последните финансови резултати на компанията за началото на 2021 г. В края на 2020 г. продуктите без дим на ФМИ вече генерират близо 25 % от нетните приходи на компанията, в сравнение с почти 0 % преди пет години. Компанията си поставя цел да увеличи този дял до над 50 %  до края на 2025 г., като същевременно ще нарасне и броя на пазарите, на които ще се предлага устройството за нагряване на тютюн - от 66 до 100, обяви новият главен изпълнителен директор на пресконференция на 6-ти май.

„Преди много години нашата индустрия беше изправена пред предизвикателството да създаде по-добра алтернатива на конвенционалните цигари. Единствената компания, която отговори на този призив, беше Филип Морис Интернешънъл. Вярвам, че това е най-добрият и най-отговорният избор, който може да се направи, знаейки, че има продукт, който може да реши значително проблемите с тютюнопушенето по света“, заяви Олчак.

Той припомни основия слоган на кампанията „Премахни дима по света“ (Unsmoke Your World) : „Ако не пушите – не започвайте. Ако вече пушите – спрете. Ако не можете, тогава преминете на по-добра алтернатива.“

По данни на ФМИ към 31-ви март тази година, най-развитата бездимна платформа на компанията – устройството с нагряване на тютюн на ФМИ, се използва от около 19 млн. пълнолетни потребители по света, от които близо 14 милиона са преминали напълно и са спрели изцяло да пушат. Устройството се предлага на 66 пазара в ключови градове и държави.

Филип Морис Интернешънъл: изграждаме бъдеще без дим 
Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е лидер на трансформацията на тютюневата индустрия с цел изграждане на бъдеще без дим и замяна на цигарите с бездимни изделия в полза на пълнолетните пушачи, които иначе биха продължили да пушат, на обществото, компанията и акционерите на компанията. ФМИ е водеща международна тютюнева компания за производство и продажба на цигари, както и на бездимни изделия и свързаните с тях електронни устройства и аксесоари, и други изделия, съдържащи никотин, на пазари извън САЩ. Новата категория бездимни продукти, които компанията предлага, са бъдещето на ФМИ. Тези продукти,  макар и не без риск, са по-добър избор за пълнолетните пушачи в сравнение с продължителното пушене. На базата на своите мултидисциплинарни способности при разработването на нови продукти, на високотехнологично оборудване и водещи научни постижения, ФМИ се стреми бездимните продукти на компанията да отговарят на предпочитанията на потребителите и на строгите нормативни изисквания. Портфолиото от бездимни продутки на ФМИ включва продукти с нагряване на тютюн и електронни изпарители, съдържащи никотин. Към 31 март 2021 г. според данни на ФМИ близо 14.0 милиона пълнолетни пушачи по света вече са спрели да пушат и са преминали напълно на устройството с нагряване на тютюн на ФМИ, което се предлага на 66 пазара в ключови градове и държави. Повече информация можете да намерите на страниците: www.pmi.com и www.pmiscience.com


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
България Всички новини
Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч. Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори