×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Яцек Олчак, Филип Морис Интернешънъл: Ускоряваме напредъка ни към бъдеще без дим


11 Май 2021, Вторник, 10:44 ч.

Новият главен изпълнителен директор на компанията официално встъпи в длъжност на Годишната среща на акционерите в началото на май

Промяната в ръководството на най-високо ниво във Филип Морис Интернешънъл, обявена още през декември  2020 г., вече е факт.

Яцек Олчак бе назначен за главен изпълнителен директор на компанията и член на Борда на директорите след Годишната среща на акционерите, проведена на 5 май 2021 г.  Досегашният главен оперативен директор на Филип Морис Интернешънъл поема поста от Андре Каланцопулос, който изпълняваше най-високата длъжност в компанията от 2013 г. насам. Каланцопулос бе назначен за изпълнителен председател на Борда преди срещата на акционерите.

Приемайки назначението, Яцек Олчак изрази своя ангажимент да ускори трансформацията на Филип Морис Интернешънъл към бъдеще без дим, обявена преди 5 години. Компанията поставя фокус върху разработката, научната оценка и отговорната търговска реализация на продукти без дим, които са научно доказано по-малко вредни от продължителното пушене, като целта е тези продукти да заменят цигарите възможно най-скоро.

 „За мен е чест и огромно вълнение да поема ръководството на ФМИ в момент, в който ускоряваме трансформацията си, превръщайки се в компания без дим. Филип Морис Интернешънъл е лидер в индустрията по отношение на иновациите в науката и амбицията ни е през 2025 г. над половината от нетните ни приходи да се генерират от бездимните продукти. Нашето непрекъснато разширяващо се портфолио от продукти е двигателят на дългосрочното ни бъдещо развитие. Ще продължим да се уповаваме на научните изследвания и експертизата, прилагайки колективните си умения и въображение, за да създаваме иновации и да разширяваме съществуващото продуктово портфолио, като в същото време проучваме нови сфери на бизнес развитие.“, заяви новият главен изпълнителен директор.

56-годишният поляк Яцек Олчак има солиден опит в компанията, стартирайки кариерата си през 1993 г. Той работи на мениджърски позиции в областта на финансите и генералния мениджмънт в Европа, включително като управляващ директор на компанията в Полша и Германия и президент за региона на Европейския съюз преди да бъде назначен за главен финансов директор на ФМИ през 2012 г. Остава на тази длъжност до 2018 г., когато бива назначен за главен оперативен директор на ФМИ. Той има магистърска степен по икономика от Университета в Лодз, Полша.

Г-н Олчак имаше ключова роля в процеса на трансформация на компанията в изпълнение на мисията за изграждане на бъдеще без дим и търговската реализация на най-развитата бездимна платформа – устройството за нагряване на тютюн на ФМИ, което за първи път бе пуснато на пазара Нагоя, Япония, през 2014 г. Под негово ръководство в качеството му на главен оперативен директор ФМИ увеличи дела на нетните си приходи от бездимни изделия на 28 % през първото тримесечие на 2021 г. С неговата водеща роля компанията разшири и географския обхват на бездимните си продукти до 66 пазара в ключови градове и държави към 31 март 2021 г. Под негово ръководство се извърши успешно и вътрешната търговска трансформация на ФМИ. Компанията промени изцяло бизнес модела си, превръщайки се от компания, ориентирана изцяло към бизнеса (B2B) в организация, фокусирана върху потребителя (B2C).

„Яцек е в перфектната позиция да реализира визията на ФМИ за изграждане на бъдеще без дим в своята нова роля на главен изпълнителен директор. Неговата страст и ангажираност с компанията и служителите стои в основата на стремежа му към постигане на резултати наред със задълбоченото познаване на нашите продукти, системи, ценности и инвеститорите. Убеден съм, че той е идеалният лидер, който ще осигури непрекъснатост на бизнес растежа и стойност за акционерите. Очаквам да продължим да работим заедно в моето ново качество на изпълнителен председател на Борда“, допълни от своя страна досегашният главен изпълнителен директор Андре Каланцопулос.

Филип Морис Интернешънъл си поставя глобалната цел до 2025 година 40 милиона пълнолетни пушачи да са преминали напълно на бездимни продукти и да са спрели пушенето

99% от бюджета на компанията за научно-изследователска дейност е насочен към бездимните платформи, показват последните финансови резултати на компанията за началото на 2021 г. В края на 2020 г. продуктите без дим на ФМИ вече генерират близо 25 % от нетните приходи на компанията, в сравнение с почти 0 % преди пет години. Компанията си поставя цел да увеличи този дял до над 50 %  до края на 2025 г., като същевременно ще нарасне и броя на пазарите, на които ще се предлага устройството за нагряване на тютюн - от 66 до 100, обяви новият главен изпълнителен директор на пресконференция на 6-ти май.

„Преди много години нашата индустрия беше изправена пред предизвикателството да създаде по-добра алтернатива на конвенционалните цигари. Единствената компания, която отговори на този призив, беше Филип Морис Интернешънъл. Вярвам, че това е най-добрият и най-отговорният избор, който може да се направи, знаейки, че има продукт, който може да реши значително проблемите с тютюнопушенето по света“, заяви Олчак.

Той припомни основия слоган на кампанията „Премахни дима по света“ (Unsmoke Your World) : „Ако не пушите – не започвайте. Ако вече пушите – спрете. Ако не можете, тогава преминете на по-добра алтернатива.“

По данни на ФМИ към 31-ви март тази година, най-развитата бездимна платформа на компанията – устройството с нагряване на тютюн на ФМИ, се използва от около 19 млн. пълнолетни потребители по света, от които близо 14 милиона са преминали напълно и са спрели изцяло да пушат. Устройството се предлага на 66 пазара в ключови градове и държави.

Филип Морис Интернешънъл: изграждаме бъдеще без дим 
Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е лидер на трансформацията на тютюневата индустрия с цел изграждане на бъдеще без дим и замяна на цигарите с бездимни изделия в полза на пълнолетните пушачи, които иначе биха продължили да пушат, на обществото, компанията и акционерите на компанията. ФМИ е водеща международна тютюнева компания за производство и продажба на цигари, както и на бездимни изделия и свързаните с тях електронни устройства и аксесоари, и други изделия, съдържащи никотин, на пазари извън САЩ. Новата категория бездимни продукти, които компанията предлага, са бъдещето на ФМИ. Тези продукти,  макар и не без риск, са по-добър избор за пълнолетните пушачи в сравнение с продължителното пушене. На базата на своите мултидисциплинарни способности при разработването на нови продукти, на високотехнологично оборудване и водещи научни постижения, ФМИ се стреми бездимните продукти на компанията да отговарят на предпочитанията на потребителите и на строгите нормативни изисквания. Портфолиото от бездимни продутки на ФМИ включва продукти с нагряване на тютюн и електронни изпарители, съдържащи никотин. Към 31 март 2021 г. според данни на ФМИ близо 14.0 милиона пълнолетни пушачи по света вече са спрели да пушат и са преминали напълно на устройството с нагряване на тютюн на ФМИ, което се предлага на 66 пазара в ключови градове и държави. Повече информация можете да намерите на страниците: www.pmi.com и www.pmiscience.com


В категории: Бизнес


България Всички новини
Туризъм, пътища и нова болница, ето как ще се развива Бургас Туризъм, пътища и нова болница, ето как ще се развива Бургас "Не бих казал, че Бургас трябва да излиза от сянката на туризма, напротив - мисля, че трябва да се мисли за разширяване на времевото покритие на туризма и удължаване на сезона", каза Димитър Николов   Откриха голямо количество хероин при спецакция Откриха голямо количество хероин при спецакция Операцията е проведена в село Коняво от служителите на ТЗБОП и ОДМВР-Кюстендил Празник на българския дух и традиции в Поморие Празник на българския дух и традиции в Поморие Традиционният танцов фестивал отново ни събра край брега, за да танцуваме нашите обичани хора́   Стефан Янев загатна за „интересни развития“ в следващите дни Стефан Янев загатна за „интересни развития“ в следващите дни Янев уточни, че служебният кабинет работи за хората, а не прави предизборна кампания, тъй като то е безпартийно Бургаски зевзек се пусна с надуваем дюшек на наводненото кръстовище в кв.“Сарафово“ Бургаски зевзек се пусна с надуваем дюшек на наводненото кръстовище в кв.“Сарафово“ Като не става за море – ще ходим на гьола на кръговото, шегуват се жителите на квартала   16 килограма хероин откриха в кюстендилско село 16 килограма хероин откриха в кюстендилско село Задържани са трима мъже - на 49, 51 и 61 г.   Куц и опърпан плъх-хулиган на ул.“Александровска“ шашна бугазлии Куц и опърпан плъх-хулиган на ул.“Александровска“ шашна бугазлии Гризачът е изключително социален, разхожда се между хората, гони гларусите, а котките го заобикалят   Разкриват рекорден брой секции за гласуване в чужбина Разкриват рекорден брой секции за гласуване в чужбина Общо 791 са определените секции в чужбина за предстоящия парламентарен вот, е посочено в решението на ЦИК Гръцки кметове и хотелиери искат отваряне на всички гранични пунктове с България Гръцки кметове и хотелиери искат отваряне на всички гранични пунктове с България Медиите задават въпроси директно към министъра на туризма защо не се отвори граничен пункт „Илинден-Ексохи“, което ще облекчи натоварването на „Кулата-Промахон“   Кацаров: Не дистанцията и маските ще ни предпазят от вируса, а ваксината Кацаров: Не дистанцията и маските ще ни предпазят от вируса, а ваксината Напълно възможно е индийският вариант на вируса вече да се разпространява у нас, посочи здравният министър
Жилищна сграда рухна, най-малко петима са загинали Жилищна сграда рухна, най-малко петима са загинали Инцидентът е станал в Китай, на мястото са пристигнали над 400 спасители След тежки скандали: Нашият Джорджи и тв звездата Дарси Силва се разделят След тежки скандали: Нашият Джорджи и тв звездата Дарси Силва се разделят Българинът е сгоден за Дарси от края на миналата година, но сега отношенията им са под голяма въпросителна За втори пореден ден Москва постави COVID антирекорд За втори пореден ден Москва постави COVID антирекорд За денонощие са регистрирани 9120 случая Астролог предрича каква ще е в бъдеще дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл Астролог предрича каква ще е в бъдеще дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл Момиченцето се роди на 4 юни Двама пилоти и 7 парашутисти загинаха в самолетна катастрофа в Русия Двама пилоти и 7 парашутисти загинаха в самолетна катастрофа в Русия Още 17 души са ранени при фаталния инцидент в Кемеровска област Хеликоптер с избирателни урни се разби в Иран Хеликоптер с избирателни урни се разби в Иран Един човек е загинал, 11 са ранени   Мъж е намерил картини на 350 години в кофа за боклук в Германия Мъж е намерил картини на 350 години в кофа за боклук в Германия Властите разследват случая Лондон може да загуби домакинството на финала UEFA EURO 2020 Лондон може да загуби домакинството на финала UEFA EURO 2020 От УЕФА обявиха, че имат план Б Рекорден брой секции ще бъдат разкрити за изборите в чужбина Рекорден брой секции ще бъдат разкрити за изборите в чужбина В 68 държави ще имат възможност да гласуват българите в чужбина От днес влизаме в Гърция и с отрицателен бърз антигенен тест на хартиен носител От днес влизаме в Гърция и с отрицателен бърз антигенен тест на хартиен носител Новата мярка се отнася за всички влизащи в страната граждани, независимо от вида транспорт,  които пристигат от  т. нар. зелени държави
Председателят на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов Председателят на Държавната агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов Може да задействам план "Здравствуйте, братушки", но не по курортите Виц на деня Виц на деня – Жена ти умее ли да готви?
– За умеене - умее, ама аз не умея да ям, това, което готви.
Виц на деня Виц на деня - И как разбрахте, че трябва да отслабнете?
- Ами когато паднах в една водопроводна шахта и не паднах!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Много ходят на фитнес, защото са дебели, но никой не се сеща да ходи в библиотеката, защото е прост!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори