×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал: Ива Митева прекрати заседанието на парламента заради безредици в залата


Скандал: Ива Митева прекрати заседанието на парламента заради безредици в залата
Депутатите от БСП не се укротиха, което накара шефката на парламента да удари звънеца преждевременно
Ключови думи: парламент, БСП, депутати
05 Май 2021, Сряда, 18:14 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Ябълката на раздора се оказа законопроект на БСП за преизчисляване на старите пенсии

С тежък скандал завърши пленарното заседание на Народното събрание днес. Председателят на парламента Ива Митева го прекрати заради безредици в залата, причинени от депутатите от „БСП за България“. Те настояваха да се гласува процедура за приемане на техен законопроект на две четения в един ден.

От ДПС и ГЕРБ обаче опонираха, че това е неприемливо. Изтъкнаха, че те биха предложили промени на второ четене, което прави искането на БСП недопустимо по правилник.

Социалистите обаче продължиха да настояват, като станаха прави и заобградиха трибуната. Ива Митева даде почивка, която продължи около половин час. БСП обаче останаха непримирими и останаха прави в полуокупация на президиума. 

Йордан Цонев от ДПС предложи Митева да прекрати заседанието заради безредици, което било по правилник.

Това и мислех да направя, отговори председателката и удари звънеца за край.

Така не се стигна до разглеждане на третата точка от дневния ред – за създаване на временна комисия за казуса „Росенец“, която бе предложена от „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Така или иначе този парламент вероятно има само още един ден живот. Днес президентът обяви, че смята да разпусне 45-ото Народно събрание другата седмица и да насрочи предсрочни избори за 11 юли.

В този смисъл, предложенията на депутатите оттук нататък имат по-скоро символен смисъл и целят предизборна пропагадна.

Спорният законопроект на БСП е за преизчисляване на старите пенсии. Той цели да ги осъвремени на базата на средния осигурителен доход към 2018 г. Мярката е спорна, защото би струвала голям разход за бюджета. 

Въпреки обвиненията в популизъм обаче законопроектът мина на първо четене със 127 гласа "за" и 1 "против". От БСП след това поискаха да се мине незабавно на второ гласуване, като обясниха, че нямало заявки за предложения за промени. Това доведе до отпор от ГЕРБ и ДПС. Ива Митева пък отказа да подложи на гласуване предложението на БСП, заради което се стигна и до мощния скандал. 

 




Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 0
15
Коментара по темата
15.
Аман от цирк.
06.05.2021 08:43:05
2
1
Измислете парламентарна телевизия и стига занимавате народа с това кой е на власт,кой с кой се чепка,коя партия с друга не се разбира,кой е в интрига с друга партия,коя партия взема рушвети.
От политика народа не се интересува.
Всеки си има проблеми.Нямам никъкво намерение да гледам и платените репортажи по новините гарнирани с измислицата и политическата пропаганда КОВИД.
14.
Рррр
06.05.2021 08:25:51
0
6
Да го бяха направили, когато бяха на власт. И не само това, ами и много други неща... Сега използват да гласуват всякакви безумия, с ясното съзнание че няма да се налага те да ги изпълняват. После още повече ще забатачат държавата... Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш..
13.
!!!
06.05.2021 08:08:16
2
9
Едната кака яхна инвалидите, другата пенсионерите. ЦИРК
Извратени, алчни и безкруполни.
Ако и следващия парламент изглежда така БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
12.
CTAHKO
06.05.2021 08:08:14
1
6
Ивчето е симпатяга, сигурно доста цветчета е опрашила за да е от толкова време на този пост в НС и сега, да я лансират за председател на парламата.
Това се казва грешната послушница....
11.
Коко
05.05.2021 22:49:36
4
17
Ама мноо загрижена Импексова за пенсионерите,мнооо...
Ми що вие като бяхте на власт не им вдигнахте пенсиите на хората?
Предизборен ход.
10.
Пешо чепа
05.05.2021 21:46:50
4
8
Във фонда има много пари защо да не ги увеличат или и там ги има вече само на приказки
9.
Отечествен фронт 2
05.05.2021 20:23:49
17
21
Кой тиквеник реши, че тази женичка в менопауза, секретарката с пискливото гласче, ще бъде втори човек в държавата.? За разпоредителка в киното няма да се класира и ще я изпревари някое студентче...
8.
05.5.2021 Краха на борисоф
05.05.2021 20:19:24
13
31
Скандални разкрития е направил бизнесмен пред парламентарната комисия по ревизията на правителствата за последните 10 години.
"Кюлчетата в чекмеджето на премиера е заснето от плеймейтка на 500 метра от нас. Аз съм мъжкар и това момиче ми разказа, че 5000 лв. й дали да обслужи премиера, а тя снимала кюлчетата", е заявил бизнесменът, който не беше представен с името си
7.
Бойка общата
05.05.2021 20:08:09
10
23
Кюлчетата в чекмеджето на премиера са заснети от плеймейтка на 500 метра от нас. Аз съм мъжкар и това момиче ми разказа, че й дали 5000 лв. да обслужи премиера, а тя снимала кюлчетата. Тези скандални разкрития е направил бизнесмен пред парламентарната Комисия по ревизията на правителствата за последните 10 години. Той обаче не беше представен с името си.


„На един рожден ден на нашия премиер, Иван Пилето (собственикът на „Градус“) носи кюлче на премиера. Един от най-богатите хора в България, които се занимават с минно дело, носи голямо кюлче. „Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето - я гледай Цоло какво ми е донесъл“, казал Борисов.



И така – едно малко и две големи – Пилето допълва още едно кюлче – подарък за премиера.



„3 пъти съм се срещал с Борисов по 4-5 часа, в бивша резиденция на Тодор Живков“, кавза бизнесменът, който е подал сигнал до Комисията.



„Звъни ми Петя Аврамова: „Спри бе, спри да купуваш земя!“. След 10 дни пак ми звъни същата: „Спри или ще те дам на нашите прокурори!“.



По думите на бизнесмена на една от сбирките с Борисов е показван на телефон клип със сексуални извращения над бизнесмен, който е в затвора. Целта била да се покаже какво ги очаква тези, които не се подчиняват.
6.
оффф...
05.05.2021 20:05:19
0
13
Животни
5.
Долу БСП
05.05.2021 19:48:21
29
18
Маямата няма да е в събранието, Христо тъпото станал известен с яденето на баница и сладолед от Сарая и той е вън. Турците и те са вън , червените куртизанки траверси те ще са отзад на опашката. Славчо клоуна пидала чалгата ще гледа събранието отвън по кабеларака 7/8. Радко хвърчилото ще седне на пейката и ще бъде забравен багаж в коша за боклук.
4.
До3
05.05.2021 19:09:54
13
35
Много точен коментар!От космоса се вижда!
Само облъчените герберасти и тези на хранилката се надяват още на нещо!
НО УВИ!
3.
Gordon Shumway
05.05.2021 18:42:52
19
45
ДПС и ГЕРБ играят в пълна комбина, защото държат обръчите от фирми, а с това и огромна част от вота на зависимите от подаянията им. Подхвърлят им милиони а разпределят милиарди. Няма да е вечно това положение, разбира се, но се готвят още доста да държат България на дъното, за да могат да крадат. И народът трябва да разбере, че колкото по-дълго гласува за тази пасмина, толкова по-болезнен ще е прехода към нормална парламентарна демокрация.
2.
един нормален
05.05.2021 18:27:17
35
20
мдааа, и ГЕРБ и БСП само скандали правят в този парламент!
Но това е разбираемо- и двете партии знаят какво ги чака на предстоящите избори и са доста изнервени!
БСП ще си останат трета политиеска сила, но ГЕРБ ще минат на второ място и то само ако ДПС не реши да де повече пари на циганите!
1.
TNT
05.05.2021 18:24:33
5
13
Ава пак ко стана СтозПарламент ! трябва да има риклами
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори