Пикантни агнешки котлети в индийски стил, които трябва да опитате
Агнешките котлети също са традиционен вариант за ястие на Гергьовден
Агнешкото месо е задължителен елемент от трапезата на всяко семейство на Гергьовден. Агнешките котлети също са традиционен вариант за ястие на празника. Но ако искате за опитате нещо ново и различно, пригответе си рецептата на Рик Стайн за агнешки котлети в индийски стил от канала 24kitchen.
Индийската кухня е една от най-разнообразните и богати на вкусове и аромати кухни в света. Тайната на индийските ястия се крие в богатството от подправки и тяхното комбиниране, в лесните, но много ароматни маринати и в правилния подбор на продуктите.
Ако искате да пренесете вкусовете на Индия във вашата кухня, пригответе си това ястие.
Нужните продукти:
1 кг агнешки котлети
12 шушулки кардамон
12 гвоздейчета карамфил
8 см канелена пръчка
2 ч.л. семена от резене
2 индийски дафинови листа
1 1/2 ч.л. зърна черен пипер
1 ч.л. смлян джинджифил
1.5 л. пълномаслено прясно мляко
75 мл олио
За панировката:
250 г брашно
2 ч.л. царевично нишесте
2 ч.л. смлян черен пипер
2 ч.л. семена от резене, предварително запечени
1 ч.л. смлян джинджифил
семена от 30 шушулки кардамон
1 ч.л. сол
3 зелени люти чушки
2 белтъка
щипка масала
Начин на приготвяне:
1. Сипете прясното мляко в тенджера. Добавете смачканите с точилка шушулки карздамон и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете млякото да заври на слаб огън.
2. Поставете агнешките котлети в млякото и варете 10 минути на слаб огън.
3. Извадете котлетите с помощта на щипки в чиния. Дръпнете млякото от огъня и го оставете да изстине.
4. За панировката пресейте брашното и нишестето в купа. Добавеет подправките и солта. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на ситно заедно със семките зелени люти чушки.
5. Разбийте белтъците на пяна. Оформете кладенче в сместа с брашното и добавете белтъците. Разбъркайте. Добавете няколко лъжици охладено мляко, докато получите желаната консистенция на смес за палачинки.
6. Загрейте олиото в дълбок тиган. Потопете агнешките котлети в панировката и ги изпържете на няколко порции до златисто, по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги в чиния. Поръсете ги с гарам масала.
Източник: Дарик
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
