×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Мащабна профилактична кампания през май и юни в лаборатория „ЛИНА”


Мащабна профилактична кампания през май и юни в лаборатория „ЛИНА”
Осем изследвания на преференциални цени, подходящи за различни членове на семейството
01 Май 2021, Събота, 14:28 ч.
Автор: Флагман.БГ

Кампаниите важат в самостоятелните  филиали на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Ямбол и Сливен

През месеците май и юни 2021 г. от медицинска лаборатория „ЛИНА” предлагат  на своите пациенти 8 профилактични кампании. Те включват изследвания на преференциални цени, подходящи за различни членове на семейството.

Кампаниите важат в самостоятелните  филиали на „ЛИНА” в областите: Бургас, Варна, Ямбол и Сливен. За тях не е необходимо направление от лекар или записване на час. Таксата венепункция е 2 лв.

Актуални профилактични  кампании май – юни 2021г.

Коронавирус констелация: пълна кръвна картина (16 показателя), Рош Elecsys Anti-SARS-COV-2 скрининг (IgM+IgG ), АсАТ, АлАТ,  феритин, D-димер, C-реактивен протеин, LDH на намалена обща цена от 72 лв. на 50 лв. Диагностичният панел проследява показатели, които насочват дали  в организма ни протича  възпалителен процес, повишено тромбообразуване, както и какво е състоянието на черния ни дроб. Включен е и скрининговият тест Рош Elecsys Anti-SARS-COV-2 (IgM+IgG ), като резултатът от него се изразява като положителен или отрицателен. Тестът е подходящ както за потвърждение на прекарана, така и при съмнение за коронавирусна инфекция (безсимптомна форма или с неубедителни признаци за COVID-19 и отрицателен PCR тест). Той трябва да се извършва поне седмица от началото на симптомите като максимална чувствителност на теста се постига след 14 дни от началото на инфекцията. 

Пакет остеопороза: остеокалцин, калций и фосфор на намалена обща цена от 25 лв. на 18 лв. Тези изследвания показват здравината и състоянието на костите. Остеокалцинът  е  маркер за метаболизма на костната тъкан. Неговите стойности се повишават при заболявания  като остеопороза,  остеомалация, рахит и др.  Той има ниски стойности  при дефицит на растежен хормон,  хипопаратиреоидизъм,  хипотиреоидизъм, заместителна хормонална терапия в постменопаузата, бременност. Изследванията се извършват сутрин на гладно, като в последните 2 седмици не трябва да са приемани калций и фосфор като хранителни добавки.

Щитовидна жлеза профилактика: FT4 (свободен тироксин)  и TSH  (тироид-стимулиращ хормон)  на намалена цена от 24 лв. на 12 лв.  Тези анализи са ориентир дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена или понижена. Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин, на гладно преди приема на кафе и напитки, съдържащи кофеин.

Полов хормон по избор от: LH (лутеинизиращ хормон), FSH (фоликулостимулиращ хормон), Progesterone, Estradiol, Prolactin, Testosterone на намалена индивидуална цена от 14 лв. на 7 лв. От тази кампания могат да се възползват жени в широк възрастов диапазон, когато трябва да се уточнят причините за нарушения в менструалния цикъл. Пациентите могат да изберат един хормон или да ги комбинират. Изследването на полови хормони е подходящо за двойки, имащи проблем с репродуктивните функции, както и при контрол на провеждана хормонална терапия.

Някои от хормоните се изследват в точно определен ден от месечния цикъл при жените. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-ти ден от менструалния цикъл, а Progesterone  - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става сутрин до 11 ч., когато нивата му са най-високи. Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Туморен маркер по избор от: CEA, total  PSA , CA 125, CA 15-3, CA 19-9, AFP на намалена индивидуална цена от 17 лв. на 9 лв. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират.

CEA (карцино-ембрионален антиген) се използва  при диагностиката на редица тумори, на първо място на рака на дебелото черво и ректума. Total PSA (простатспецифичен антиген) е единственият туморен маркер, който е признат и се използва като скринингов маркер за рак на простатната жлеза. CA 125 е маркер за диагностика и контрол на лечението на рак на яйчника. CA 15-3 е маркер за контрол на лечението на рак на млечните жлези и при проследяване за рецидиви на заболяването при първоначално високи нива на маркера. CA 19-9 е раков антиген, който се повишава при почти всички пациенти с тумори на стомашно-чревния тракт -  рак на панкреаса, дебело черво, жлъчен мехур. AFP (Алфа фетопротеин) маркерът се използва при диагностика на първични тумори на черния дроб, също така при откриване на метастази от други карциноми в черния дроб.

Профилактичната кампания с изследвания на туморни маркери е насочена предимно към пациенти, които имат установено онкологично заболяване и подлежат на редовно проследяване. Повечето от тези маркери са специфични за конкретен орган, но също така е възможно да се повишат и при наличие на туморен процес с друга локализация, както и много от тях могат да се повишат неспецифично при процеси, които не са с туморен произход, най-често възпалителни изменения на съответния орган. Затова е добре резултатите от тези изследвания да бъдат консултирани с лекар и интерпретирани съобразно конкретното състояние на пациента и в комбинация с други лабораторни или образни изследвания.

Мастна обмяна: холестерол (CHOL), HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол и триглицериди на намалена цена от 12 лв. на 8 лв. С тази профилактична кампания пациентите могат да проверят нивата на добрия и лошия си холестерол, както и на триглицеридите. Тя е подходяща за скрининг на сърдечно-съдови заболявания и хипертония. Добре е изследванията да се извършват сутрин, на гладно.

Витамин D и магнезий  на намалена обща цена от 29 лв. на 18 лв.  Магнезият е важен минерал за мускулите, нервите и сърцето. От своя страна Витамин D играе голяма  роля за имунната система, мозъка и нервната система, както и за регулиране нивата на инсулин. Препоръчително е поне 2 седмици преди изследването да не се приемат медикаменти и хранителни добавки, които ги съдържат, защото това може да повлияе  на резултата.

Скрининг на полово – трансмисивни заболявания: HbsAg (Австралийски антиген), HIV, HCV (Хепатит C), Chlamydia trachomatis IgM, Chlamydia trachomatis IgG на намалена цена от 75 лв. на 55 лв. Тук са включени изследвания за основните заболявания, предавани по кръвен и полов път. Те са подходящи за хора на хемодиализа, пациенти, на които се налагат чести кръвопреливания, работещи с кръв и кръвни продукти. Тази профилактична кампания е подходяща и за хора, които често сменят сексуалния си партьор. За изследванията се взема кръвна проба.

Медицинска лаборатория „ЛИНА” е първата в страната, която въведе месечни профилактични кампании с грижа за пациента. Те важат в самостоятелните ѝ филиали  в областите: Бургас, Варна, Сливен и Ямбол


В категории: Здраве , Бургас


БСП избира предизборен щаб
БСП избира предизборен щаб 15/05/2021, Събота 09:39 0
България Всички новини
Велико Търново се изръси с 1,6 млн. за три електробуса Велико Търново се изръси с 1,6 млн. за три електробуса Китайските превозни средства ще обслужват нова туристическа линия в града Кремен Георгиев: Парното и топлата вода би трябвало да поскъпнат от юли Кремен Георгиев: Парното и топлата вода би трябвало да поскъпнат от юли Няма вариант за поевтиняване, заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Италия отменя карантината за пристигащите от България Италия отменя карантината за пристигащите от България Изисква се те да представят „зелен сертификат“ Бургас подкрепи традиционното семейство с автошествие Бургас подкрепи традиционното семейство с автошествие 40-ина автомобила се включиха в инициативата Олимпийска шампионка чисти Панчаревското езеро Олимпийска шампионка чисти Панчаревското езеро Светла Оцетова и доброволци се включват в акцията Как инвеститорите могат да се защитят от инфлацията? Как инвеститорите могат да се защитят от инфлацията? Kлacичecĸият избop e злaтoтo, ĸoeтo чecтo ce cмятa ĸaтo вaжнa чacт oт пopтфoлиoтo нa eдин инвecтитop Какво се случва на главната в Бургас? Отрупани с лакомства трапези изкушават минувачи Какво се случва на главната в Бургас? Отрупани с лакомства трапези изкушават минувачи От ранните часове по главната ухае на вкусни печива Съдът реши окончателно съдбата на небостъргача "Златен век" в София Съдът реши окончателно съдбата на небостъргача "Златен век" в София Строителството му може да продължи, произнесе се Върховният административен съд Скоро ли ще отпадне забраната за носене на маска на закрито Скоро ли ще отпадне забраната за носене на маска на закрито Проф. Чорбанов: Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен БСП избира предизборен щаб БСП избира предизборен щаб Националният съвет на партията се събира на заседание днес
Колко струват вашите стари карти "Покемон" Колко струват вашите стари карти "Покемон" Спортните карти също се търгуват скъпо Гърция отвори за туристи, има опашка от коли на „Кулата” Гърция отвори за туристи, има опашка от коли на „Кулата” В южната ни съседка отпаднаха редица ограничения, наложени заради коронавируса Непознат се опита да проникне в имението на Бен Афлек Непознат се опита да проникне в имението на Бен Афлек Актьорът наскоро се завърна от романтична почивка в Монтата с бившата си годеница Дженифър Лопес Принц Хари в ново интервю: Животът ми бе смесица между Принц Хари в ново интервю: Животът ми бе смесица между В интервюто стана ясно, че Хари се отнася силно критично към начина, по който баща му принц Чарлз го е отгледал   Коронавирус в Индия: Дори адвокатите нямат какво да ядат: еднократна помощ от хранителни продукти за адвокати от Делхи Коронавирус в Индия: Дори адвокатите нямат какво да ядат: еднократна помощ от хранителни продукти за адвокати от Делхи Общо в Индия адвокате наброяват около два милиона, а средния им доход е от 500 до 750 щ.д. на месец   Шок в магазина, цените полетяха Шок в магазина, цените полетяха Зеленчуците също са безбожно скъпи   "Гардиън": Лондон гони българи незаконно "Гардиън": Лондон гони българи незаконно Има и други случаи, при които влизащите нарушават правилата (например забраната за граждани на ЕС да поемат неплатени стажове   Москва размисли,отлага санкции към Америка Москва размисли,отлага санкции към Америка Американкото посолството беше заявило миналия месец, че съкращава консулските служители със 75%   Гърция отваря врати за туристи Гърция отваря врати за туристи Отпадат редица ограничения в страната Мистерия: НЛО като от иконата с Разпятието снимано от МКС Мистерия: НЛО като от иконата с Разпятието снимано от МКС  Обектът, преминаващ край ракетата SpaceX Starlink, удивително много прилича на нарисуването през 1350 година
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ ГЕРБ не прилича на НДСВ или на някои други партии еднодневки Виц на деня Виц на деня - Защо се разведохте?
- По здравословни причини.
- В смисъл?
- Като го видя и ми призляваше.
Виц на деня Виц на деня Циганка в предродилна зала.
- Ти с контракции ли дойде при нас?
- Не бе докторе, с такси!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори