×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Печелим битката срещу COVID-19 и си връщаме свободата


Печелим битката срещу COVID-19 и си връщаме свободата
Нека да спазваме мерките, докато постигнем колективен имунитет, призова проф. Костадин Ангелов
29 Април 2021, Четвъртък, 10:11 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Връщаме все повече свободата и нормалния живот и това става благодарение на всички българи, каза проф. Костадин Ангелов

Българите си връщаме все повече свободата и нормалния живот, но това го постигнахме благодарение на усилията на всички и на спазването на мерките. Постиженията ни показват само едно – правилният път, по който трябва да вървим, обединени в битката срещу COVID-19. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

В сравнение с другите държави постигнахме изключителни успехи, каза той, размахвайки таблица, за да покаже успехите ни пред балканските страни. 

„При много по-строги мерки в Гърция и Румъния техните нива на заболеваемост на 100 000 население са много по-високи от нашите. Същото важи и за Германия, и за Италия. Те не могат да постигнат това, което ние с нашите мерки, т.е. българите си връщаме все повече свободата и нормалния живот, но това го постигнахме благодарение на усилията на всички и на спазването на мерките“, заяви министърът в оставка. 

10 области с ниска заболеваемост, 18-ти сме в ЕС и шести на Балканите

„За поредна седмица отчитаме положителна и трайна тенденция в отношението излекувани/потвърдени случаи. За последните седем дни са регистрирани 9594, а тези, които са преборили болестта – над 17 000“, добави той.

Нека да спазваме мерките, докато постигнем колективен имунитет, призова професорът. 

„Днес ще издадем заповедите, които са свързани с извънредната епидемична обстановка и нейното продължение. Ще забраним влизането на граждани от Индия и от още няколко държави, за да не поставим под риск хората в нашата страна“, добави той.

„Вчера си говорих с мой познат, който не вярваше в съществуването на COVID-19, но след като загуби свой близък, повярва. Ситуацията обаче е много различна“, сподели министърът в оставка. 

Според него, ако темповете на ваксинация се запазят, до края на август ще постигнем колективен имунитет. От утре отварят зелени коридори за ваксинация и от 30 април до 9 май хората ще може да се ваксинират, изтъкна той. 

Ще бъдат с ваксини на основата на иРНК, най-вече с ваксината на „Пфайзер, добави Ангелов. 
 


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
14
Коментара по темата
14.
Боко БорисоFF:
29.04.2021 15:30:16
0
2
Всеки ден откривам Заводи, Фабрики, Линии на Мерото...
ТоА месец ще открия в Разград Завод за ваксини за Ковид !
Ще произвеждаме по Сто милиона ваксини на месец и ще лекуваме Света!
13.
7
29.04.2021 15:30:08
0
1
А как ще поддържаме колективния имунитет каза ли г-н Ангелов? Или удобно си мълчи..
12.
Каква свобода, бе,
29.04.2021 14:53:24
1
6
противен тлъст глиган? В повечето щати на САЩ вече няма никакви не само изисквания, а дори и пожелания, за намордници! Да не говорим че през цялото време имаше медицински изключения - заявяваш ги на вратата и влизаш - а тук може да пукнеш от паник атака, задушаване и бактериална пневмония заради гнусния намордник пълен с карценогени и нано-частици, търкалял се по пода на китайските фабрики, но не можеш да влезеш никъде, защото всеки или го е шубе от глобите, или е тъп хипохондрик, или му е кеф че са му дали малко власт да тормози хората, или всичко гореизброено!!
11.
Ahahahahahahwhahhaahahahwhw
29.04.2021 12:57:13
0
1
Ей педал че аз винаги съм си бил свободен
10.
......
29.04.2021 11:57:02
0
4
А вие ботокс гръмни са е педал
9.
малко факти
29.04.2021 11:26:24
1
8
На 7-мо място сме в целия свят по загинали на милион население.
На 88-мо място сме по направени тестове на милион население.
На едно от последните места по темпове на ваксинация сме в Европа, а в ЕС - на последно.
8.
хаха
29.04.2021 11:22:07
1
4
Какви успехи, тоя не спря да фантазира и да изкривява реалността? В ЦЕЛИЯ СВЯТ сме на СЕДМО място по смъртни случаи на милион население, но въпреки това по темпове на ваксинация сме на едно от последните места в Европа или с други думи хиляди хора, които сега ще умрат, можеше да оживеят, ако ваксинсцията се движеше с по-бързи темпове, което чия отговорност е?
Това са публични статистики, а тези безсрамници от една година изнасят в обществото цифрите ни в момент на излизане от пик с възможно най-лошите цифри в момента в която и да е държава в Европа, която обаче се намира в разгара на пика си и го представят като някаква победа.
7.
До 6
29.04.2021 11:14:52
4
1
Спутник за ваксина ли я броим?
6.
Хм
29.04.2021 11:00:58
3
5
Аз пък се чудя защо Унгария е толкова напред в класацията. Нали там се ваксинираха масово със Спутник ? Проглушиха ни ушите с тази ваксина, пък и Сърбия, и Унгария имат бум на заразените...
5.
Оле-мале
29.04.2021 11:00:06
1
8
Кви ги говориш,Ангелов?По-добре сме били дори от Германия...Пълни измишльотини.Цяла Европа все още ни води високорискова страна,а за сведение на този бурсук,в Германия заболеваемостта днес(29.04) е 156на 100 Хиляди.Къде са 330,къде са 156 на 100 Хиляди.
4.
Перукан
29.04.2021 10:53:44
0
7
Тоя видимо спечели битката с косопада
3.
Ангелов, да не ни послъгваш нещо?
29.04.2021 10:41:56
1
13
Как печелиш битката с ковид като сме втори по смъртност в ЕС, след Унгария? Аз даже се съмнявам дали смъртността в Унгария е по-висока от тази у нас, но да се направим че му им вярваме. Та Ангелов, как точно печелиш битката с Ковид и коя по-точно битка печелиш? Да не си на страната на Ковида и затова да говориш че печелиш?
2.
Boiko koronata
29.04.2021 10:35:52
4
6
Boiko izchezna i koronata izchezna mrusni manipulatori
1.
Циркаджия!
29.04.2021 10:22:53
4
17
Всяка година към края на април свършва грипния сезон и сега си се бил справил хаххахахах
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори