×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нежеланието на протестърските партии да поемат отговорност ще има много негативен ефект върху държавата


Нежеланието на протестърските партии да поемат отговорност ще има много негативен ефект върху държавата
Борисов не се страхува от нищо, казва Димитър Бойчев
29 Април 2021, Четвъртък, 06:30 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Оказва се, че им е било много по-удобно да си стоят отстрани, да критикуват и да си правят шоуто, коментира депутатът

В сряда заседанието на парламента се провали по необичайна причина – седмичната програма не получи одобрение от мнозинството народни представители. В същото време от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ пък, както бе анонсирано, върнаха мандата за съставяне на правителство. Потърсихме за коментар на ситуацията депутата от ГЕРБ Димитър Бойчев – областен координатор на партията за Бургас.

- Г-н Бойчев, защо ГЕРБ днес участва в блокирането на работата на Народното събрание заедно с БСП и ДПС, което се използва за критика от Вашите опоненти?

- Това не беше стиковано с БСП и ДПС. Просто и те са преценили, че не това е най-спешното в дневния ред на Народното събрание, затова се получи и този резултат. Но и другото мнозинство – на новите, протестърски партии, - трябва да е много по-отговорно, а не само да приказват, че искат да правят някакви промени и да вкарват някакви законопроекти. Видяхме и какъв им е дневният ред – първото, най-спешно и наложително нещо за тях е промяната на Изборния кодекс. Всичко друго е на втори план.

- Причината е, че може би се задават бързи предсрочни избори. Така че не е ли логично да се приемат промените в Кодекса и да се приключва?

- Според мен точно това не е логично. Първо, факт е, че има Народно събрание и то е такова, каквото са избрали хората. Въпросът с отговорността тук е да се опитат да съставят и правителство. Иначе имаме бягство от отговорност, от което ще пострадат гражданите и държавата. Защото управлението на една държава не става само като стоиш отстрани и критикуваш. То се случва с носене и на отговорност. Но в момента лъсна, че никой не иска да носи отговорност. Оказва се, че много по-удобно им е било да си стоят отстрани, да критикуват и, общо взето, да си правят шоуто. Освен това, никоя от представените в парламента формации, а и тези, които не можаха да прескочат 4-процентната бариера, - нямат претенции към честността на вота. Това е абсолютен факт, въпреки че преди изборите се говореше, че евентуално ще има притеснения за нерегламентирана намеса. Виждаме, че никой не е казал дума за манипулиране на изборите и всички приемат резултатите. Ако приемем, че има служебно правителство и бързи нови избори, е абсолютно нелогично два месеца преди тях, буквално на коляно, да се променя точно изборният закон. Това по мое мнение ще доведе до много грешки, които ще станат причина за не добър процес при организирането на предсрочния парламентарен вот. Много е отговорна тази промяна. Наистина трябва да се мисли. Видяхме и в новия Правилник за работа на Народното събрание (НС) какви изисквания се приеха - преди да се вкара законопроектът за разглеждане, да има определен период за обществено обсъждане. Това е логично, така и би трябвало да бъде - да има голям дебат в обществото и със заинтересованите страни. За мен тези промени, които се предлагат и които евентуално ще се приемат, са доста притеснителни и ще предизвикат доста напрежение по време на следващите избори.

- Днес видяхме, че отново сте вкарали законопроекта за узаконяване на постройките на Ченгене скеле. Защо беше важно да бързате толкова?

- Защото, както се вижда, животът на това НС няма да е много дълъг. Затова го вкарваме наистина в първите възможни дни. Надяваме се колегите да го подкрепят. Всъщност това не е узаконяване, а въвеждане на режим на търпимост. За да отговорим на притесненията на Христо Иванов и неговата формация и за да няма спекулации, сега сме написали конкретно, че става въпрос за селищно образувание Ченгене скеле.

- Проблем ли ще е, ако се състави служебно правителство? Много хора казват, че Борисов се страхувал от служебен кабинет, аз не мога да си обясня защо.

- Виждате, че Борисов не се страхува от нищо. Въпросът е друг - лъсна и наистина хората вече трябва да го разберат, че държава се управлява с поемане на отговорност. Естествено, всяка една отговорност носи след себе си и негативи и това всички го знаят. При тази заявена подкрепа от всички т.нар. протестърски партии и от другите формации, трябваше да се поеме отговорност със съставянето на правителство. Говоря конкретно за втория мандат, но то важи и за третия. Те категорично заявяват, че ще правят някаква ревизия. За мен няма никаква логика Борисов да се страхува – дали тази ревизия ще я прави редовно или служебно правителство, значение няма. Ние, между другото, сме минали през един служебен кабинет, излъчен от президента Радев, и виждате, че нямаше никакви притеснения. По-сериозният въпрос е за бъдещето на държавата, а не толкова кой от какво се страхува. Факт е, че ние подкрепихме създаването на временната парламентарна комисия за ревизия на управлението на Борисов. Така че за нас притеснения няма – нито от служебно правителство, нито от редовно. Притеснението е за бъдещето на страната. И това трябва да се разбере. Не искам да съм лош пророк, но това, че няма желание за поемане на отговорност, според мен, ще даде много негативен ефект върху развитието на държавата. И хората ще го усетят. А новите партии влязоха с такава заявка в Народното събрание.

- Добре, но и към вас може да има упрек, че не преговаряхте с БСП и ДПС за правителство, както и Слави не желае да преговаря с тях. Вие искахте преговори само с две формации - „Демократична България“ и „Има такъв народ“.

- И БСП, и ДПС в момента се опитват да се присъединят към така нареченото ново около протестърските партии. И заявиха още преди връчването на мандата, че те няма да подкрепят правителство на ГЕРБ.

- Както заявиха Слави и „Демократична България“...

- Напротив! Факт е, че ние излъчихме едно много балансирано проевропейско и пронатовско правителство. Не сме ние хората, които не са искали разговори, а това беше заявено много преди връчването от президента на първия мандат на ГЕРБ.

 




30
Коментара
Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 1
30
Коментара по темата
30.
Само Герб!!!! Да живей:))
09.05.2021 18:58:37
0
4
Само като ти гледам мазната, наведена физиономия и си правя изводите, що за човек си. Подлога!!!
Как така Слави не излезе и не каза една лоша дума за никой, а вие не се спряхте. Вие сте пасмина . Много ви е страх да не ви вземе някой друг кокала. Толкова сте смешни. Разберете, че с това си поведение отблъсквате хората още повече.
29.
Кондйо
09.05.2021 09:21:30
0
6
Бойчев онзи ден те видях на алепу пръв протестър срещу вашата подпорна стена та да те питам протестър лиси или не
28.
*********
03.05.2021 07:15:42
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
*********
01.05.2021 11:01:01
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
26.
Жип
30.04.2021 10:02:14
0
25
Бойчев,никога няма да разберем поради какви лични качества си толкова време в парламента.
25.
*********
29.04.2021 10:16:39
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
един туземец (или абориген)
29.04.2021 09:11:03
5
17
г-н Бойчев ,ние знаем ,че прoгрaмaтa нa Нaрoднoтo cъбрaниe ce утoчнявa прeдвaритeлнo нa прeдceдaтeлcки cъвeт. т. e. ГEРБ + ДПC + БCП ca ce cъглacили прeдвaритeлнo c тoчкитe oт ceдмичния днeвeн рeд. В зaлa oбaчe глacувaт другo. Хайде сега Бойчев кажи си,реално защо -ГЕРБ днес участва в блокирането на работата на Народното събрание заедно с БСП и ДПС....p.s.ние не сме аборигени (за каквито явно ни мислите) ,не ядем доматите с колците и не вярваме на свободни съчинения тип -бла,бла,бла....(много думи и никаква конкретика).
23.
do 20
29.04.2021 08:31:01
3
8
Папагал сополив....Келеш чалгаризиран....Бегай....Бегай и се реализирай навънка некадърнико.
22.
*********
29.04.2021 08:11:38
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
Галя
29.04.2021 08:06:51
4
19
Страх те е че при следващи избори НЯМА да си ДЕПУТАТ
20.
До долния
29.04.2021 06:52:25
8
9
Толкова сте елементарни, че дори не можете да лъжете като хората!!! Като ти чета инфантилните глупости, преди 20 години си ходил памперси! А ако наистина си около 40- те, просто няма какво повече са си кажем.
19.
_nib_ до 18
28.04.2021 23:18:15
8
13
Това определение важи за копеУето което е създал баща ти.Наркоман ли си?Или чалгар?Или и двете.Мъна да ви няма....Утайки необразовани и непотребни....Писнало ми е от експерименти на гърба ми....Последния си го причиних катп се подлъгах да гласувам за оня нефелния-царчЕто.....Но сега след 20 години....точно заради изпадналата,деградирала наркоманско-чалгарска паплач....пак ще отида да гласувам.....Познай за кой?Как ще познаеш...имаш цели две мозъчни гънки-една за пиенье и едма за чалга....
18.
До 15
28.04.2021 22:51:49
14
8
Виж сега неграмотен пръдльо, когато и където да прочета нещо в този сайт, срещам простотии написани от теб!! Не знам за какъв точно се мислиш, но ще ти кажа аз какво виждам- един елементарен и комплексиран безработен глупак, който и идея си няма какъв глад го чака!!
17.
да бе
28.04.2021 22:28:28
7
16
Щото Герб все едно пое отговорност, като не внесе предложението си за кабинет в парламента. То е същото като да върнеш мандата само, че съпроводено от популистки театр.
16.
vvv
28.04.2021 22:11:35
2
20
А какъв ефект имаше от ТЕБ за държавата?
15.
_nib_
28.04.2021 22:03:53
11
15
Напротив....Видя се че е пълно с некадърни лаладжии ламтящи да са на власт.Едо е да искаш,друго да можеш и трето да го направиш.Само да съм видял някой друсан наркоман или мръсен чалгар да протестира....На който не му харесва-границите са отворени....Да изчезва и да не се връща....
14.
*********
28.04.2021 21:52:47
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Мдаас
28.04.2021 21:21:11
6
26
Вече няма да си депутат...
12.
6666
28.04.2021 21:05:27
7
15
До №4 Лост / по скоро щанга/ По конситуция премиера няма задължение да се явява в парламента , отиво по желание ./ Проф. Александър Джеров /
11.
*********
28.04.2021 20:59:28
5
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
*********
28.04.2021 20:48:03
2
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Сарая
28.04.2021 20:45:31
14
31
Като гледам как ревът по медиите разни Гербери и Фашаги от ВМРО разбирам че опозиционните партии действат правилно !!!
Недялко да ви такОа
8.
Кара Дайъ ДъПъСъ
28.04.2021 20:45:21
3
10
Търсим ибрикчии.За новото правителство.За новите схеми.
7.
Не съм от ГЕРБ, ама и от БСП не съм
28.04.2021 20:36:53
7
19
ГЕРБ+БСП+ДПС=LOVE
6.
N+++
28.04.2021 20:32:22
5
26
Ще видите нещо неочаквано, просто тия не знаят, как ще им се стовари щангата отгоре, просто не го предвиждат- чакайте, за да видите...
5.
*********
28.04.2021 20:30:31
3
27
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
Лост
28.04.2021 20:26:18
9
36
Ти кажи, защо Борисов не ще да ходи в Н. Събрание?
3.
Чекмедже войвода
28.04.2021 20:23:24
6
40
Умирам за власт
2.
titi
28.04.2021 20:14:47
11
50
Борисов е нацапал вече сините шорти.А и за Бойчев настъпват трудни времена.
1.
*********
28.04.2021 20:13:23
4
32
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори