×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Очакваме 9 млн.туристи през 2021 година, ще се рекламираме като безопасна ковид дестинация


Очакваме 9 млн.туристи през 2021 година, ще се рекламираме като безопасна ковид дестинация
Министърът на здравеопазванено представи новите мерки: Туристите ще влизат в България по три начина - с ваксинационен сертификат, ПСР или антигенен тест или документ за преболедуване
27 Април 2021, Вторник, 12:26 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Мащабната кампания започва до месец, анонсира министърът на туризма в оставка Марияна Николова

 

Премиерът в оставка Бойко Борисов събра на среща министрите, кметове на морски общини и най-големите туристически сдружения и туроператори в страната, за да обсъдят проблемите, свързани с предстоящия летен сезон.

Присъстваха вицепремиерът в оставка и министър на туризма Марияна Николова, кметът на Бургас Димитър Николов, депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син, Даниел Панов, кмет на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в Република България, Румен Драганов, директор на Института по оценки и анализи в туризма, климатологът проф.Георги Рачев, Бранимир Миланов от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и други.

„Подхождаме отговорно, въпреки мотаенето на президента с мандатите, защото времето лети. Мина месец от изборите и идва 1 май. Хотелите, ресторантите, нощните заведения и туроператорските фирми искат да знаят как ще започне сезонът. Очакват го, защото това е излизане на държавата от кризата. Утре на заседанието на Министерски съвет ще приемем удължаване на пандемичната обстановка, за да важат всички мерки в подкрепа на туристическия бранш. Знаем, че това е важно за тях и ще го направим“, анонсира в началото на срещата Бойко Борисов.

Вицепремиерът Марияна Николова подчерта, че със здравния министър проф.д-р Костадин Ангелов са обсъждали единни противоепидемични правила, които да важат за всички места за хранене и настаняване, както и начините на влизане в България.

През лято 2021 в страната ще се влиза по три начина:

Със сертификат за завършена ваксинация. Ще се признава всеки препарат одобрен от Световната здравна организация, включително руските и китайски ваксини.

Отрицателен ПСР или антигенен тест

Документ за преболедуване за последните 6 месеца.

„Друг наш ангажимент бе от началото на май да започнем ваксинацията на всички, работещи в туризма. Вече стартирахме от Варна, подготвяме област Бургас, ще завършим в кратки срокове, имаме достатъчно ваксини. Туристите, които са избрали България, трябва  да се чувстват добре и в безопасност, направили сме всичко необходимо, за да са спокойни“, подчерта проф.д-р Костадин Ангелов.

Климатологът и университетски преподавател проф.Георги Рачев изрази оптимизъм за летния сезон, тъй като от рано са изготвени ясни правила и протокол.

Румен Драганов е оптимист за летния сезон и очаква двоен ръст на туристите

„Оттук нататък е необходима една тотална рекламна кампания с цялата мощ, която притежава държавата. Всички трябва да разберат, че сме безопасна дестинация. Лошо е времето, в което попаднахме, обстановката в държавата…“, допълни проф.Георги Рачев.  

„Представяте ли си днес да обявим като нашите съседи от Турция три седмици забрана да се излиза от вкъщи. За момент си представете какво ще се случи! Поели сме твърд ангажимент не само докторите, учителите, службите за сигурност, но и туристическият бранш да бъде имунизиран. Руското министерство на туризма награди нашия вицепремиер (Марияна Николова, б.а.), а това е добър знак, защото идва в тежкия момент на противопоставяне в региона. Да, може и да не им искаме шпионите, но туристите им са добре дошли. Ще се погрижим за тях. Това са две различни неща и ако е необходимо, ще проведа телефонен разговор“, допълни Бойко Борисов.

Климатологът проф.Георги Рачев до кмета на Бургас Димитър Николов и премиера Бойко Борисов по време на срещата

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова уточни, че готвят мащабна рекламна кампания, която ще бъде насочена към приоритетните пазари. Въздействащо видео ще започне да популяризира България като безопасна дестинация до месец.

„Възхитен съм от това, което чух сега, защото всичко, което си говорихме, че трябва да се случи, вече е факт. За нас е изключително важно да се знае по какъв начин ще идват туристите в България. Приветствам идеята за засилена кампания и популяризирането на България като безопасна дестинация, защото нашите конкурентни пазари вече го правят. Този сезон може би няма да бъде един от най-добрите, но поне да е началото на едно възраждане“, каза от своя страна Бранимир Миланов от хотелиерската асоциация.

Румен Драганов, председател на Конфедерацията на българския туристически бизнес, смята, че ни очаква добро лято. 

„Мерките, които предлагате, ще доведат до утрояване на туристите от Израел, удвояване на тези от Великобритания и Русия, спрямо миналата година. Ако през 2020 година сме имали 4,3 млн.чужденци, вече планираме над 9 млн. да влязат в България до края на годината. Благодарим на правителството, министрите, че като мерки България имаше доста по-гъвкава политика от конкурентите си“, допълни Драганов.

 


В категории: Политика


43
Коментара по темата
43.
Комара
28.04.2021 06:45:15
0
4
Тая година ще сме над 9 милиона с моите събратя комарите. Дочух пък че мухите щели да са стотици милиони.
42.
Хаха
27.04.2021 21:57:40
2
0
До 36 туристически регион Бургас : лек какво носиш на гърба си бе глупако. Защо да даваме на ватенките нещо на летището . Те ли са туристите който ще оправят помията.
41.
Въй
27.04.2021 21:51:45
0
3
Не бях се смял много време.
40.
истината е че
27.04.2021 21:33:23
1
4
10 милиарда щели да дойдат, ама бактерии
39.
възмутен теляк
27.04.2021 20:55:14
0
3
Муахахахаха! Звучи много смешно .
38.
Назад, назад моме Калино
27.04.2021 19:37:29
0
8
Яко лъжат сега защото трябва да се отдадат площи на балъците, които ще изгорят с парите. Всичко е пунта мара. Всяко лято се промотира като по-добро от предишното. Само че ние помним как от няколко години работата със сезона е като в песента Назад, назад моме Калино
37.
Имала Мариана шапка с едно перо
27.04.2021 19:35:33
0
8
Никой не чака туристи преди 15 Май, а повечето очакват да да има някакви туристи през Юни. Сезонът се очертава да е по-зле от предния, в който сме имали 4,3 млн туристи. Как изчислиха, че това лято ще имаме почти двойно, т.е. 9млн туристи? А милата Марианка клепа на парцали. Сутринта чух за някаква агресивна реклама в туризма, а се оказаха агресивни лъжи за туризма
36.
Туристически регион Бургас
27.04.2021 19:32:17
1
10
Кога ще се издават визите за руснаците на летището ? Защо работите срещу бизнеса ? Мислете малко , ние носим държавата на гърба си !
35.
Дамаджаната
27.04.2021 18:57:01
0
8
Невъзможно е да дойдат толкова туристи това означава да чакат по два дена на границите ни без значение дали на сухопътни,морски или въздушни такъв поток не може да бъде поет
34.
Жечо Станков
27.04.2021 18:55:11
0
5
Баце мен защо не ме поканихте
33.
Винету
27.04.2021 18:54:15
1
5
Пак лъже хотелиерите как и от къде ще дойдат тези 9 млн по вода е невъзможно и нездравословно току виж някой надрусан янки не разпознава радара туристическо корабче или яхта а ако през летище Варна или Бургас мината над 2 млн души да напомням ли какъв е реда ,Още един концесионер задължително освен ТИМ може да пуснете и СИК
32.
ха ха ха
27.04.2021 16:33:39
0
20
9милиона ли, вие се молете 9 хиляди да дойдат. Много ми е интересно кой от къде се надявате да дойде. Вижте тук какво е дереджето, а и навън почти навсякъде е локдаун. За какви туристи говорите незнам.
31.
Попов
27.04.2021 16:12:15
1
20
Flagman... Вие сте баси и мазохистите... Всяка статия почва с тия отрепки от ГЕРБ... Не спряха да Ви плащат... 9 млн. туристи?Тия вярно са за клиника
30.
1
27.04.2021 15:55:19
0
6
провери Турция и Хърватска кога са си пуснали рекламите а германци и англичани масово си правеха резервациите до март месец нищо че сега ги анулират тия дето си правят резервациите една седмица по рано са румънците и българите а на тях реклама не им трябва
29.
между ноември и март
27.04.2021 15:45:50
0
6
Ти говориш за нормални обстоятелства и нормален избор. При сегашните ненормални обстоятелства не могат да се правят такива дългосрочни, а и изобщо някакви планове. Като видяха хората че има малко живот в Занзибар, всички се юрнаха натам. Ако тук е малко по-добре от собствения им затвор, ще дойдат тук (ако изобщо могат да излязат от собствения си затвор и ако са готови да се подлагат на издевателства, разбира се).
28.
bai kosta
27.04.2021 15:38:50
2
8
Цифрите са занижени.Поне 15-16 милиона ще са туристите.
27.
1
27.04.2021 15:29:19
0
13
Калинки герб си нямат представа от туризъм.. те първа щели да рекламират туризма абе дебили и най-простите в бранша знаем че чужденците си правят резервациите между ноември и март.. идиоти мръсни само се чудят как да усвоят някой лев и както казаха от бранша преди няколко дни много слабо видео сравнено с Хърватска Турция за Гърция изобщо няма смисъл да говорим
26.
#25
27.04.2021 15:15:06
0
9
Всъщност може да дойдат доста хора на които им е писнало от собствените им още по-отвратителни концлагери.
25.
Ко ко каза
27.04.2021 14:45:40
3
21
“Най-безопастността” дестинация е тука .
Те хората навънка са прости и не виждат тука какво безхаберие е .
24.
Хахах
27.04.2021 14:43:57
3
11
Безопасността дестинация от ковид ,че то тук масата не спазва никакви правила и всеки турист дошъл тук трябва да е луд,освен ако неиска да изкара почивката си в ковид отделение .
23.
Ха-ха-ха
27.04.2021 14:42:36
1
10
Леле, къде ще поберем толкова туристи...
22.
Гунчо
27.04.2021 14:25:38
0
22
Тези циркаджии горе на снимката около ШРЕК, нали са в оставка ве!! Те май не разбраха, че никой не ги иска?!!
21.
КурОператор
27.04.2021 14:13:10
0
19
Хахаха, *ретени сега ли почвате с кампанията бе *ърляци, и кой е толкова тъп да ви се върже на Ковид кр@туните?
20.
Пасажера
27.04.2021 14:00:47
0
33
Абе да попитам и аз какво стана с круизите които щяха да пристигат в Бургас всеки ден. Нека да отговори Кмета. Същото ще се случи и на летището - ще чакаме някой случаен самолет да се излъже да кацне. То май само военни нотовски самолети ще пристигат.
Чакайте по пристанища и летища с табели "Свободна квартира". Това ни чака и това лято. Ама както се казва - да сме живи и здрави.
19.
Marinero
27.04.2021 13:47:43
1
23
Ясно, туризма пи вода и тази година.
18.
Иван
27.04.2021 13:45:38
1
28
Вие си рекламирайте както искате. Истината е, че алчността на шепа хора унищожава туризма в България. Последните години, циганите от Сливен и Ямбол налазват Слънчев бряг. Персонала е пиян и не адекватен, шеф четата са дрогирани чалгари. Лайна пруват в морето,... абе майката си еб@ло.
17.
Сетила се Мара
27.04.2021 13:43:08
0
18
Да се побара.....
МАЛОУМНИЦИ
16.
Пипи Чорапчето
27.04.2021 13:42:39
0
24
Хахаха;))
Няма лошо в очакванията;)
Ама пилците се броят на есен... тогава ще видим какво е разминаването между чаканите и дошлите! И да изключите от бройката транзитно преминаващите, ей;)
15.
Слепия
27.04.2021 13:40:04
1
25
Виждам много хора от които никой не разбира от туризъм, или пък да е работил в туризма !!!!!!!
14.
Витанов
27.04.2021 13:34:32
0
16
Не вярвам на тая среща щом един математик от БАН поне не е присъствал!
13.
Хахахаха
27.04.2021 13:33:00
0
33
Скъсах се от смях още на заглавието. А още не съм прочел статията...
Тоя човек е за Карлуково.
12.
мутри
27.04.2021 13:23:24
0
26
ОСТАВКА
11.
Ne davaite Debila
27.04.2021 13:06:49
2
36
Тоя Крадлив и Престъпен Дебил,
Нали уж беше в болнични,
Нали уж беше в отпуск! Най-нагло Излъга за да не отиде в Парламента, където ще разкрият далаверите му.
Защо всеки ден му давате възможност да ни Манипулира, от Бункера-параклис в къщата си!
Колко много е направил за нас за 2 седмици,
На фона на Десет годишно Крадене и Унищожаване на България.
10.
I Bakalov
27.04.2021 13:04:06
0
24
Май българите сме загубили самосъзнание в каква дупка сме след дългогодишното управление на Борисов:

- На първо място по корупция в ЕС.

- Най-бедната страна в ЕС.

- Най-голямо социално неравенство в ЕС.

- На последно място по свобода на словото.

- Най-голям процент доплащане от джоба за здравна услуга в ЕС.

- Най-малък процент ваксинирани жители в Европа.

- Рекордна смъртност на 1 млн. жители в ЕС от коронавирус - в момента ни изпреварват Чехия и Унгария, но сме били и преди тях
9.
Ф
27.04.2021 12:51:43
2
28
Да след ден ще ставаме по прости като него ако не се отървем от това 24/7 предозиране със това ограничено ДС ченге и комсомолските му секретарчета.
(същите са БСП и патриотичните партии)
8.
Лост
27.04.2021 12:49:45
1
25
И сега като почнат едни върволици от ходещи, бягащи, с колелета, лодки, мотори, автомобили и т. н. -ум да ти зайде. Летището колко очаква?
7.
Фанима Закура
27.04.2021 12:49:31
4
14
Щом набеденият климатолог проф рачев се появи на сбирката......
6.
Мислете за града като за Монако
27.04.2021 12:48:41
10
20
Тази мафия открадна летището и пристанищата на Бургас.
След това руските агенти взривиха заводи при които умряха Българи и сега той им иска туристите. Путлер Тиквата и Ердоган са престъпници.
5.
кервани за Гърция
27.04.2021 12:44:55
4
12
Съмнявам се да има кервани за Гърция. Не вярвам дори и промитите мозъци да желаят да "почиват" в по-ужасен концлагер.
4.
Наблюдател
27.04.2021 12:40:30
0
16
Това е с преминаващите кервани за Гърция.
3.
Българомразец
27.04.2021 12:37:42
5
26
"Българите са неблагодарни, но представете си, ако ние като Турция обявим триседмично пълно затваряне. В пандемията сме по-добри от нашите балкански съседи с локдаун. Само вчера пристигнаха над 130 00 дози ваксини, предстоят по-големи пратки", обясни Борисов.

Знаем, че ни мразиш, помиярче, взаимно е бъди сигурен.
2.
Смешници!
27.04.2021 12:36:42
0
33
Ами да бяхте поспрели с тъпотиите си тогава?! Хората може да не знаят български, но Google превежда всичко!
1.
Asss
27.04.2021 12:35:17
2
48
Лъжлив боклук…..от къде ще дойдат тези туристи бе ??? От луната ли ??? Нещастен мафиот
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП избира общински лидер на Бургас в утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас в утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис?
Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори