Спаначени палачинки с гъби и зеле
Много интересна рецепта за различна трапеза
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
спанак - 200 г замразен
прясно мляко - 500 мл
брашно - 200 г
яйца - 1 бр.
краве масло - 70 г
захар - 50 г
сол - 1 щипка
зеле - 200 г
гъби - 200 г
черен пипер
зелен лук - пера за връзване на палачинките
В купа слагаме топлото мляко, разтопеното масло, размразения спанак, солта, захарта, яйцето и пресятото брашно. При необходимост добавяме още брашно. Приготвяме солените палачинки по стандартния начин.
В дълбок тиган задушаваме нарязаните на ситно зеле и гъби и овкусяваме с подправки. Оставяме плънката да се охлади. В центъра на всяка палачинка слагаме от плънката и с помощта на перо от зелен лук завръзваме внимателно палачинката, така че да се получи торбичка. Спаначените палачинки с гъби и зеле са готови.
Как ще купуваме винетки в евро и на какви цени
Max Fight 64 няма да е просто битка – ще бъде сцена за национално обединение
Почина съпругата на космонавта Георги Иванов
Жена купи от магазин за месо колбас, който се оказа пълен с червеи
Джиро Италия 2026 тръгва от Бургас
Как Майкъл Фейгън се промъкна до леглото на британската кралица - една невероятна история
От хазартната зависимост до пътя на промяната: Истинската история на пловдивско семейство
Станко е в неизвестност, издирват го в цяла България
