Спаначени палачинки с гъби и зеле
Много интересна рецепта за различна трапеза
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
спанак - 200 г замразен
прясно мляко - 500 мл
брашно - 200 г
яйца - 1 бр.
краве масло - 70 г
захар - 50 г
сол - 1 щипка
зеле - 200 г
гъби - 200 г
черен пипер
зелен лук - пера за връзване на палачинките
В купа слагаме топлото мляко, разтопеното масло, размразения спанак, солта, захарта, яйцето и пресятото брашно. При необходимост добавяме още брашно. Приготвяме солените палачинки по стандартния начин.
В дълбок тиган задушаваме нарязаните на ситно зеле и гъби и овкусяваме с подправки. Оставяме плънката да се охлади. В центъра на всяка палачинка слагаме от плънката и с помощта на перо от зелен лук завръзваме внимателно палачинката, така че да се получи торбичка. Спаначените палачинки с гъби и зеле са готови.
„Клечка кибрит“ на Дует „Paradox“ оглави “Ново 10+2” за хит на месеца
Успех за Мъри Стоилов в Турция
Вики от "Ергенът" с нова кауза
Удар по престъпността в София
Кестенът – вкусът на есента
Божинов се разплака в национален ефир заради Боби Михайлов
Драмата във Ф1 е пълна, всичко ще се реши в последния момент
Намушкаха мъж пред парламента на Сърбия
Нова ЕС директива, която касае всички: Магазините вече ще ни дават пари без да пазаруваме
Новата на Джизъса: Обичам скъпото
