×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще паднат ли сметките за ток, ако Жечо Станков е министър на икономиката


Ще паднат ли сметките за ток, ако Жечо Станков е министър на икономиката
Никога не съм претендирал за определени постове, сподели номинираният за министър на икономиката от ГЕРБ-СДС Жечо Станков
21 Април 2021, Сряда, 09:34 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Единствено ние се ангажираме с мерки, свързани с енергийна ефективност към гражданите и с инжектиране на средства за тях, каза той

С програмата за енергийна ефективност ще намалим сметките на гражданите за електроенергия и ще удължим живота на сградите с продължаване на санирането. Това каза в „Денят започва“ по БНТ номинираният за министър на икономиката от ГЕРБ-СДС Жечо Станков. 

В студиото на националната телевизия той говори и за ясни перспективи, и за инжектиране на средства за гражданите и бизнесмените, засегнати от КОВИД кризата.

„Важни са три основни насоки, по които работихме пред последните 9 месеца с колегите от другите министерства и които дават ясна перспектива. Единствено коалицията ГЕРБ-СДС се ангажира с мерки, свързани с енергийна ефективност към гражданите, защото това е дългосрочната мярка, с която ще повишим качеството им на живот“, заяви бургазлията. 

„Ще намалим сметките им за електроенергия и ще удължим живота на сградите с продължаване на програмата за саниране. И то с ясни стъпки справедливо, не само за многофамилните жилищни сгради, а и за еднофамилните. Бизнесът също ще има достъп до мерки за саниране, както и за технологична модернизация", добави той.

Според него, Планът за устойчивост и възстановяване е нещото, върху което се концентрира политическото говорене като про и контра неговото внасяне, а никой не говори по същество.

"Никога не съм претендирал за определени постове, а по-скоро съм човек, който знае какво би направил, ако му бъде гласувано това доверие. Номинацията за мен е лично е оценка за свършената работа през годините като зам.-министър в Министерството на енергетиката и благодаря както на премиера в оставка Борисов и на всички, които ми дадоха шанс да бъда част от този проектокабинет", заяви Станков.

Справедливо е ГЕРБ да предложи правителство, защото му е гласувано доверие, защото всеки четвърти, който е отишъл до изборната урна, е гласувал доверие на коалицията ГЕРБ-СДС, добави той.

„Политическите страсти обаче надделяха над разума. За хората е важно да чуват от политиците какво ще се случва оттук – нататък, след като изборите минаха, т.е. по какъв начин гражданите, бизнесът и регионалните власти ще бъдат подпомогнати от държавата, за да излезем от КОВИД кризата“, изтъкна кандидатът за министър на икономиката. 

На въпроса дали ако се реализира шеговитата теза да бъдат държани като заложници в народното събрание, ще съжалява, той отговори с „не“ и добави, че целта е да се покаже на гражданите какво се случва. 

„Малко партии като ГЕРБ преди изборите казаха какво предстои и отчете своята работа. Сега трябва градивно да покажем по какъв начин ще помогнем на гражданите и на бизнеса да преодолеят кризата“, добави той.

"Очакваме градивна критика, защото в момента основните стълбове, на които залагаме, са енергийна ефективност, „зелена“ енергия, средства, насочени към гражданите, бизнеса и регионалните власти", заяви Станков. 

"Става въпрос за продължаване на програмата за саниране, като се включат в нея еднофамилните сгради, за насочване на средства към болници, детски градини, училища, старчески домове. Говорим за средства към бизнеса. До момента те получаваха по-скоро за технологична модернизация, но не и за своите сгради", добави той. 

"Запазвайки конкурентноспособността, да излезем едни гърди напред, защото сега е момента. Не само България, а целият свят е изпаднал в хватката на КОВИД кризата", коментира кандидатът на ГЕРБ за министър. 

„В предходният парламент бе гласуван Закона за индустриалните паркове. Със средства, които насочваме от Плана за възстановяване и устойчивост за развитие на тези индустриални зони, ще се изграждат пътища, електропроводи, газопроводи“, добави той.

„Те трябва да бъдат изразходени най-късно до средата на 2026 г., като финансовата инжекция, която предвиждаме за бизнеса за технологична модернизация, „зелен“ преход и дигитализация за 900 млн. лева, е нужно рамките на следващите 24 месеца да се насочи към бизнеса“, заяви Станков. 

До средата на 2023 г. е нашето желание тези 900 млн. лева да стигнат до българския бизнес, като допълнително чрез оперативната програма, в която има вече 2,6 млн. лева да бъдат използвани, добави той.

„Борбата с бедността не минава чрез безразборно насочване на средства към гражданите, а това трябва да става целово. Когато отпуснеш на хората пари, еднократни плащания за отопление или охлаждане на дома му, той след година идва пак със същата нужда. Когато обаче насочим пари за обновяване на сградите, намаляване на сметките за ток, тогава минава в друга група и може да живее в по-комфортна среда“, коментира бургазлията. 

„Мерките 80/20 и 60/40 ще продължат до май, а 75/0 ще е удължена до юни, за да може да държим бизнеса в кондиция. Важно е бизнесите, които трябваше да затворят, да запазят работните си места. Над 300 000 работници не бяха съкратени благодарение на мерките. Ще продължим да насочваме ресурсите към всеки бизнес, който има нужда“, добави той.

„Оптимист съм. Оттук нещата ще се развиват само напред и нагоре. Ваксинацията ще е с добри темпове. Трябва да гледаме позитивно и да насочим усилията си към запазване на конкурентноспособността и привличането на нови инвеститори“, каза още Жечо Станков. 


В категории: Политика


24
Коментара по темата
24.
Долу ГЕРБ
21.04.2021 18:27:01
0
0
Ще паднат колкото намалиха цената и на газта, която нашите "братушки" ни я продават на най-скъпата цена от всички други европейски държави. Този господин преди изборите се рекламираше че щял да смени осветлението в Поморие и Малко Търново. Смятяйте колко сме назад и тези за колко прост смятат народа ни за да ни залъгват с нови улични лампи...
23.
защо сега?
21.04.2021 15:14:27
2
2
Станков със сигурност, заслужава да е министър, но нека си зададе въпроса защо го номинират сега, когато няма шанс да бъде одобрен.
Ако са искали да си министър на икономиката, да те бяха направили такъв когато изгониха Емил Караниколов. А не да дават министерството на Лъчо Борисов, който подписа милионите от ББР за едни фирми и хабер си нямаше какво се случва с икономиката, освен жизнерадостните дитирамби, които цитираше по медиите сутрин обед и вечер.
А в енергетиката те държаха, защото трябваше някой, който освен да разбира да знае и езици, за да вади горещите картофи и там. Да затваря досиета, да води трилозите в Брюксел...все неща, които за Флагман са далечни, непознати и сложни.
ГЕРБ си мият лицето пред избирателите с хора като теб. Желая ти успех, но нека се замислят защо няма повече като теб в партията си.
22.
*********
21.04.2021 14:33:11
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
21.
*********
21.04.2021 14:25:53
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
20.
До празнодумците
21.04.2021 14:08:38
2
2
От всички коментатори, нито един не е чел статията, или не разбира написаното и пише опорките по инерция. Това е показателно за социалния статус и интелекта на драскачите.
Само ще допълня, че смисъла на "енергийната еферктивност" е не да ти продават ток на по - ниска цена))))
Ама.... Няма смисъл......
Фейсбук и чалгата явно са нанесли трайни поражения върху мозъчната дейност на масовката....
19.
наблюдателен
21.04.2021 13:04:22
0
6
Господина няма да стъпи в министерството на икономиката, скоро ще предеде и ключовете от кабинета си, да не говорим да допринесе за популистките изказавния за падането на цените на тока след участие вече 6 години в управлението
18.
*********
21.04.2021 12:12:55
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
17.
*********
21.04.2021 12:10:50
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Бай Петко
21.04.2021 11:55:28
0
9
Няма да са наядете Желязковци
15.
:_-(
21.04.2021 11:44:10
0
6
Кахърен ми се види министъра...
14.
spas
21.04.2021 11:08:21
0
10
За тока не знам , ама състезанията по борба ще се излъчват в прайм тайма
13.
Валерката
21.04.2021 10:37:06
0
15
Тока ще е без пари, а фирма Еми ще го разпределя за благото на гражданите.
Така прави с природният газ за Бургас Бус. Пък що билетчето е скъпо, не е заради тях.
12.
*********
21.04.2021 10:29:48
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
burgazlia
21.04.2021 10:20:03
1
12
тя и икономиката и държавата ни на този хал от такива управляващи и мераклии да ни управляват
10.
*********
21.04.2021 10:00:02
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
mimi
21.04.2021 09:57:23
0
8
xaxaxxaxaxaxxa
8.
*********
21.04.2021 09:53:34
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
xx
21.04.2021 09:53:10
1
15
Тъпа и елементарна журналистика.
6.
Валентин
21.04.2021 09:51:51
2
16
Ще падне ама друг път.Искат 20 % да го вдигнат.
5.
Голям фен на ГЕРБ
21.04.2021 09:50:59
2
21
Не само че ще паднат, ами държавата ще започне да ни плаща, когато потребяваме електрическа енергия
4.
?
21.04.2021 09:49:03
1
21
Защо вчера нямаше поне някоя малка статия за Априлското въстание?! Толкова ли сте ****** журналисти, че да изпълнявате всичко, което ви наредят?
3.
Гарантирано от ГЕРБ
21.04.2021 09:45:40
0
41
Ако ГЕРБ е на власт с премиер борисоф и Жечо Станков е министър на икономиката,
Не само, че цените на тока, водата, парното и горивата,
Ще паднат, но и от чешмите ще потекат Мед, Масло и Вино!
2.
*********
21.04.2021 09:45:21
2
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
111
21.04.2021 09:41:29
2
24
Жечо не се излагай, багай от тия с 200
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента  Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена Няма сърце! 33-годишен мъж открадна кутия за дарения с пари за лечение на онкоболна жена В кутията имало 200 лева
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори