×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изграждат Демонстрационен център на „Акве Калиде“


20 Април 2021, Вторник, 11:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Посетителите ще могат да видят типичната баня, характерна за епохата на Римската империя

Започна изграждането на нов демонстрационен център на „Акве Калиде“, който ще представя в пълнота историята на това древно място. Това посочи в личния си профил кметът на Бургас Димитър Николов. 

По думите му е предвидено сградата на центъра да бъде разделена на две функционални части. В експозиционната част ще бъде разположена музейната експозиция, в която са събрани артефакти от извършените археологически разкопки на минералните бани. Наред с тях ще бъдат изложени и експонати от фонда на Регионален исторически музей – Бургас.

Гостуващи исторически колекции също ще бъдат експонирани в изложбената зала. В учебния музей посетителите ще имат възможността да се запознаят с бита на римляните, да облекат техни дрехи, каквито са използвали в ежедневието си, да се докоснат до бойните им оръжия. Експозиционната част ще се използва още за прожекции на филми, културни и исторически беседи.

Демонстрационната част на комплекса ще показва на посетителите типичната баня, характерна за епохата на Римската империя. В различните ѝ части ще са представени съблекалнята, стая за масажи, басейн с топла минерална вода. Зоната на банята е директно свързана със семеен къс с детски басейн, както и към парна баня, сауна и душове.




В категории: Бургас


Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
10
Коментара по темата
10.
*********
20.04.2021 16:41:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
Лято с тъжните курви
20.04.2021 14:41:42
0
2
Възстановете басейна с МИНЕРАЛНА ГОРЕЩА ВОДА .
Тая простотия с тоалетната на Сюлейман НЯМА кой даде даде пари и 5 ст да я разглежда просто щото НЯМА кво да се види и е СКУКА голяма скука ненужно безмислено кухо тъпо смотано
Нали ''ИСКАТЕ'' целогодишен туризъм и атракции .По ЯКА атракция да се къпеш и СПА с МИНЕРАЛНА ВОДА няма
8.
Демокрация
20.04.2021 14:13:18
0
4
на информационните табели пише: банята е ползвана от всеки поданик, преминаващ в римско време, византийско време, османско време, социализъм, да си лекуват болежките. Само в демокрацията ще гледаме..... Като туристи, ще се дивим...
7.
Наблюдател
20.04.2021 14:05:14
0
2
:) Абе добро като идея, но напълно безсмислено като Бизнес проект! Бегъл поглед как се прави, например в Будапеща, показва че подобни центрове, следва да предлагат и типичните услуги, ане само музейни експозиции! Какво пречи да се изгради Балнеологичен център за посетители в "Римски стил" - би било интересно за посетителите и доходоносно за Инвеститорите!
6.
теляк
20.04.2021 12:55:35
0
5
Хората искат те да се къпят не да гледат другите как са го правели...май римляните са имали повече акъл...
5.
Псевдоархеологически
20.04.2021 12:37:59
0
2
КИЧ. За който не знае какво е "кич", може и чалга.
4.
римлянин
20.04.2021 12:34:57
0
2
Ще се къпя...вие не ! Хак ви е дето плюхте комунизма ама тогава поне се къпехте !
3.
Община Бургас,
20.04.2021 12:26:42
1
3
не мисли за обикновения гражданин - че няма къде да се изкъпе с минерална вода! Взели да ми правят музеи на банята на султана!? "Демонстрационен център" - пак показност и трошене на пари! Хората кучета ги яли!
2.
Посетител
20.04.2021 12:03:47
0
1
Автобусът до там не пътува по бус лента......Няма ли да се изгради такава? И тройна ограда също. Само подсказвам.
1.
Не ми стана ясно
20.04.2021 11:51:41
0
8
Минрерална баня за нас ще има ли, или само ще гледаме как са се къпали някога римляните?!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов
Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори