×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснаци взели на мушка складове с боеприпаси у нас? Ще има ли саботажи?


Руснаци взели на мушка складове с боеприпаси у нас? Ще има ли саботажи?
Украйна ще остане беззащитна, ако не й бъде помогнато веднага с муниции, каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев
20 Април 2021, Вторник, 10:28 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Целта е да бъде предотвратено снабдяването на Украйна с муниции, за да не бъде боеспособна армията й, коментира Керемедчиев

Руски разузнавачи са наблюдавали български обекти. Това са не само места, където се провеждат учения на НАТО, но и в складови бази, помещения, където са складирани боеприпаси, произведени у нас по стари съветски лицензи. Те в момента са основната тема на интерес от страна на руските служби, за да предотвратят дори с подривна дейност влизането им в Украйна. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Той коментира шпионския скандал между Чехия и Русия и българската следа в него, като изтъкна, че причината е свързана с повишаването на напрежението по границите на Украйна. 

„Няма държава от ЕС, която да е изгонила толкова много руски дипломати, колкото Чехия. Правили са го Великобритания и Украйна. Това е безпрецедентен акт, защото това са 40% от руските дипломати на посолството в Прага”, коментира бившият заместник-министър. 

Той добави, че ответната реакция е доста по-тежка.

„Русия прекрати работата на чешкото посолство в Москва, защото изгони 2/3 от действащите там дипломати”, обясни експертът.

„Видя се, че руски разузнавателни единици са били и в България. Техният интерес е НАТО. Руските служби се опитват да предотвратят по всякакъв начин влизането на НАТО в Украйна”, добави Керемедчиев.

„Русия наложи цялостно военно ембарго на внос на оръжие към Украйна. Над 85% от украинското въоръжение е старо съветско. България, Чехия, Полша, Словакия и др. страни от Източна Европа са държавите, които произвеждат такива оръжия“, добави той.

„Това означава, че за да може украинската армия да е боеспособна и да отговори на евентуалното влизане на руски части в Донбас, тя трябва да е снабдена с „пресни“ муниции. Те са в нашите страни. Затова и усилията на руското разузнаване и на тези операции са свързани с нас“, коментира бившият заместник-министър. 

„Русия ще направи всичко възможно доставката на оръжие от стария съветски вид към Киев, за да неутрализира близо 85% от боеспособността на украинската армия. В момента тече много бързо превъоръжаване с американско оръжие, но това ще отнеме много време. При един бърз сблъсък украинската армия ще остане без възможност да противодействие поради липса на муниции и резервни части за тяхната техника“, обясни той.

„Украинската армия не може да бъде оставена сама да се отбранява от 150-хилядната армия, която на бойна готовност на границата. Увеличава се военният флот на НАТО в Черно море. Отсреща се изпращат и руски кораби. Украйна ще остане беззащитна, ако не й бъде помогнато веднага с муниции“, каза още Керемедчиев. 


В категории: Политика


13
Коментара по темата
13.
Пази Боже
20.04.2021 17:36:26
0
4
от такива зам.министри на отбраната!??Може ли да бъде такъв смешник и шизофреник)))Преди да кажеш нещо първо помисли малко))
12.
Сабри Бей ДС Руско ДПС
20.04.2021 14:00:09
0
0
БУМ
11.
Наско Ментата
20.04.2021 13:15:04
3
6
Не, трябва ти и останалите послушковци да се ориентирате към памперси и отдих. Заради тва навеждане ония обясняват - не бе,не сме искали да взривим Европа,само малко Българска стока щяхме да гръмнем,къв е проблема, грешка стана,другия път само в Бг ше внимаваме да взривяване. Гади ми се от подплашени пенсии като теб.
10.
Дернев
20.04.2021 11:59:03
6
6
Трябва да спрем зеленият коридир за оръжие на америкснците, който дме им птедостаеили неразумно. Някой, ако си мисли че той няма да бъде ударен от руднаците, жестоко се лъжи. Веднага трябва да обявин в Брюксел, че спираме коридира у искаме Француя и Германия да излязът с европейско решение за сваляне на напрежението. САЩ нямат работа в Еврипа. Не искаме 3СВ.
9.
Сер-гей
20.04.2021 11:58:08
3
3
"Руснаци взели на мушка складове с боеприпаси у нас? Ще има ли саботажи?"

В България отдавна се извършват актове на диверсия, саботаж и физическо отстраняване на неудобни за Русия обекти и хора!
Покушението срещу Гебрев не е изолиран случай!

СЪБИРАТ НАЕМНИЦИ!
Обществена тайна е, че са организирани паравоенни формирования (с руско знаме по ръкавите), които да се саморазправят с критикуващи Русия хора, а и да бъдат активирани за по-сериозни действия, когато му дойде времето.

СЪЗДАВАТ ПАРТИИ!
Финансират се про-руски партии, като тая на Копейкин (и руската му жена), които да се опитват да реставрират стария (обявен за престъпен) режим.

ПОДАРЯВАТ ПАМЕТНИЦИ!
Подаряват се (моля ви се) паметници - на руския цар, на маршала-мародер Жуков и пр.

СТРОЯТ СЕ ПАМЕТНИЦИ!
Чрез диверсионни групи (българи и преселници-руснаци) се строят паметници на ОКУПАТОРИТЕ. Като НЕЗАКОННОТО разширение на паметника на САМООТРОВИЛИТЕ се с ОТКРАДНАТ метилов алкохол ОКУПАТОРИ-МАРОДЕРИ от Червената армия през 1944 г. в Бургас.

КРАДАТ ПАМЕТНИЦИ!
Като кражбата на демонтирания в Бургас паметник на главатаря на Червената армия, окупирала България през 1944 година – маршал Толбухин, и монтирането му в руската база на р. Камчия.

А "органите" си чоплят носа и гузно си извръщат главите встрани!
8.
Дернев
20.04.2021 11:47:20
1
1
"В момента тече много бързо превъоръжаване с американско оръжие, ...' Ето това е което притеснява русмажите, а не старите ни оръжия и мунижии. Никой не си е мислил, че ще дадем зелен коридор на САЩ, не на НАТО, защото само американско оръжие върви към Украйна, и Русия няма да ни вземе на мушка. Трябва да сорем този корифир и веднага да подтавим еъпрода в Брюксек кскви стъпйи ше предприемат Франция и Германия за да дпрат ескалацията на напрежението. САЩ вън от Еврипа. Не искаме 3СВ.
7.
Бай Вълчо
20.04.2021 11:13:02
0
3
Все едно са се върнали комунистическите времена...Тутраканската селищна система громи идеологическия враг, навсякъде шпиони и диверсанти, параноята е пълна. Някои хора смениха господарите, но си останаха същите мишоци.
6.
Владимир Методиев Ердоган
20.04.2021 11:01:49
6
4
В България като че ли не гърмяха складове през 2012-2014 г. Ако главния прокурор с Каскета не беше путинска пионка и не получаваше нареждания от Чайка, и тук щеше да открие руската връзка без да се напъва.
5.
ЕС да не се води по САЩ, за да не се наложи да учи
20.04.2021 10:51:25
3
7
Вчера в нета излезе статия, че ЕС съюз, явно под натиска на САЩ се чуди как да изпрати военноморски сили около Китай. Статията се казва: "Обрат, ЕС праща военни кораби пред вратите на Китай"
Само че от друга статия научаваме че "Китай вече разполага с най-големите военноморски сили в света"
Та ЕС има от какво да се притеснява да не ядоса Китай, като се има предвид че вече са ядосали и Русия. САЩ могат да я окъсат много скоро. Обяснима е и тревогата на САЩ, които се страхуват най-много от това, че се очертава да минат след 3-тото място по влияние в световен план
4.
Само да не ни вземат на мушка!
20.04.2021 10:47:17
4
11
Руснаците ако вземат на мушка каквото и да е, надали има сила която да ги спре. Така че нека свободните съчинения да приключат сега и да започне истинският анализ на причините за международната политическа обстановка!
3.
xx
20.04.2021 10:46:02
5
2
Глупав коментар.
2.
Хайде малко по-сериозно!
20.04.2021 10:44:06
3
9
"Целта е да бъде предотвратено снабдяването на Украйна с муниции, за да не бъде боеспособна армията й"

Верно ли? Тоя така наречен експерт да не би да мисли, че дори и въоръжена до зъби Украйна може да окаже някаква съпротива на Русия? Хайде малко по-сериозно! Други са причините и най-вероятно някой се прави на интересен на гърба на руснаците. Опитайте се да направите истински анализ, а не да измисляте версии в стил Божката
1.
ватниците
20.04.2021 10:36:05
2
4
кисело пърдят като им се набъркат в бизнеса и по-добрия ги елиминира......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори