×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убиецът на Георги Костадинов от Бургас на свобода заради пандемията?


Убиецът на Георги Костадинов от Бургас на свобода заради пандемията?
След присъдата на Окръжен съд - Бургас Мартин Хубенов се качи в колата си демонстративно потегли, каза Славка Костадинова - майката на загиналия Георги
20 Април 2021, Вторник, 08:17 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Много е тежко и трудно да загубиш детето си по този начин, каза Славка Костадинова 

Пандемията от коронавирус е причината убиецът на синът ми Георги все още да не е получил наказание за това, че се е движил със скорост от 181 км/час на второкласен път при разрешени 90 и е предизвикал челен сблъсък, каза пред Нова телевизия Славка Костанинова. Тя обясни, че според адвокатите й съдебните заседания в Бургас се отлагат. 

Вчера майката на загиналия Георги Костадинов се включи в протеста в Бургас срещу опасните шофьори. 

Две години след жестоката катастрофа, при която 28-годишният тогава Георги Костадинов е премазан тогава от друг шофьор, виновникът за трагедията все още не е получил наказание, каза водещата на „Здравей, България“ Лора Инджова. 

Майката на Георги Костадинов: 6 месеца чакаме насрочване на заседание, а убиецът на детето ни е на свобода и шофира
 

На първа инстанция мъжът има присъда от 4 години затвор, но е на свобода, защото наказанието се обжалва и се очаква Апелативният съд в Бургас да насрочи дата на заседанието си, добави колегата й Виктор Николаев. 

„Вече две години минаха, а убиецът е на свобода. Осъдиха го на първа инстанция четири години, за което не сме доволни. Никога няма да сме, тъй като не можем да върнем сина си, но не може един човешки живот да се заменя с четири години“, сподели Славка.

„Не знам към кого да се обърна и да попитам дали някъде в България е разрешено да се движиш с такава скорост. Те са били на второкласен път, където ограничението е 90 км/час, а неговият убиец се е движил със 181 км. От неправилната маневра, която е направил, се е забил челно и на място го е убил“, добави майката на загиналия Георги. 

„Присъдата на Окръжния съд излезе на 7 октомври. Обжалвахме я. Чакаме насрочването на втора инстанция“, поясни тя. 

„Мартин Хубенов все още шофира. Като го осъдиха на първа инстанция, след като излязохме от заседателната зала, го видяхме зад съда как се качва в колата си и потегля демонстративно“, разказва Славка Костадинова. 

„За такава висока скорост нека наказанието да е по-сурово, за да е назидание за другите шофьори и да няма такива майки, като мен! Много е тежко и трудно да загубиш детето си по този начин“, споделя тя.

„Няма как максималната присъда за едно убийство да е шест години. При положение, че за един домашен любимец съдят по пет години, за човешки живот защо е толкова малко“, пита жената. 
 


В категории: Темида


8
Коментара по темата
8.
BLACK SEA
20.04.2021 10:25:54
0
4
Бащата на жертвата да издебне убиеца и да му резне зелката (така и така за него живот няма,след като някакъв идиот прегазил детето му )....смърт за смърт....иначе няма оправяне...Точат се дела с години,убиеца си върти синджира и не му пука,щото ша си направи споразумение с прокуратурата и ще си мине ,я с условна или домашен арест
а през това време близките на жертват,докато чакат ,,възмездие,, си отиват от мъка,без да дочакат справедливостта да възтържествува.....
7.
Потребител
20.04.2021 09:42:51
1
1
Проблема не е в съда, а в законодателството, което пренебрегва човешкия живот, дори един съдия да иска да наложи на подсъдим доживотен без право на замяна, законодателя го е ограничил в тези действия.
6.
Тедка_Солетка
20.04.2021 09:17:13
0
8
Съда не става за нищо. Как така е убил човек и още си кара колата. Тия съдии нормални ли са. Дано тоя който го е пуснал сега да го блъсна някой да му счупи краката
5.
ннн
20.04.2021 08:45:19
0
13
Така е в България, за съжаление...
Вижте само, как се точи делото за убийството на Милен Цветков, вече повече от година, макар да е ясно, че този младеж е бил тотално надрусан?
Няма оправия в тая държава- няма и кой да върне живота на тези млади хора, ама пожелавам на съдиите да са на мястото на потърпевшите, че да видим тогава, какви присъди и в какъв срок ще измислят!
4.
Герп
20.04.2021 08:44:26
0
13
Акобсе вкарат всички престъпници в Бг за повече от година Всички полицай, съдии прокурори адвокати ще умрат от глад. Не повече от 300 човека са за бургаска област. Всичко е пари. Гледатбда имат работа и да отчитат дейност
3.
123
20.04.2021 08:39:20
0
3
ще влезе в затвора когато Тиквата и Релсата влезнат
2.
Проблема
20.04.2021 08:35:54
1
11
Проблема е че много от хората не осъзнават, че те самите са бъдещи потенциални жертви на това безумно и безотговорно управление на МПС.
Иначе трябват здрави протести, там пред съда от обществото за всеки случай, който е такъв.
Лошото е че обществото е болно и много объркано от кадето и губи колективното си чувство за самосъхранение.
1.
Петя
20.04.2021 08:28:20
0
26
Подкрепям тази майка. Това което тя изживява е нечовешко. 7окато няма строги присъди за убийците по пътя, нищо няма да спре безумните!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори