Най-вкусната рецепта за хумус
Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена
Хумусът е ястие, което се среща в близкоизточните и средиземноморски ястия. Неговата структура трябва да е кремообразна и леко пухкава. Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена. Обикновено хумусът се сервира с арабска питка, с помощта на която да загребете от вкусния арабски специалитет.
Ястието е служило като символ на националната идентичност както за Ливан, така и за Израел и е в центъра на реторична битка между двете страни.
Необходими продукти:
• Нахут – 1 консерва
• Сода за хляб – ½ ч.л.
• Лимонов сок – ¼ ч.ч.
• Чесън – 1 скилидка
• Сол – ½ ч.л.
• Кимион – ½ ч.л.
• Пушен червен пипер – ½ ч.л.
• Тахан – ½ ч.ч.
• Зехтин – 2 с.л.
• Студена вода – ¼ ч.ч.
Отцедете сока от нахута и измийте зърната под течаща вода.
Поставете ги в блендер или чопър и добавете всички останали продукти. Необходимо е да получите гладка паста. Пробвайте на вкус и подправете допълнително, ако се налага.
Прехвърлете сместа в купа за сервиране и охладете за поне 30 мин.
Източник: Труд
18-годишна беше нападната от тигър
Бум от протести в София
Един от мъжете не можа да скрие сълзите си в "Ергенът"
Филип Кръстев блести за Оксфорд
Високи температури по Черноморието
Докато спасява съпруга си от наводнение: Жена разбра, че той има любовница
Още четирима задържани за обира на Лувъра
Една и съща e причината в над 1600 жалби за авиационна безопасност
Ръководството на Реал Мадрид с реакция след скандала с Шаби и Вини
Падналият на покрив в Молдова дрон е "Гербер"
Разкошни млади певци и актьори в Поморие за шоу, вдъхновено от поезията на Христо Фотев
Владимир Зографски със страхотен резултат в ски скоковете
