Най-вкусната рецепта за хумус
Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена
Хумусът е ястие, което се среща в близкоизточните и средиземноморски ястия. Неговата структура трябва да е кремообразна и леко пухкава. Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена. Обикновено хумусът се сервира с арабска питка, с помощта на която да загребете от вкусния арабски специалитет.
Ястието е служило като символ на националната идентичност както за Ливан, така и за Израел и е в центъра на реторична битка между двете страни.
Необходими продукти:
• Нахут – 1 консерва
• Сода за хляб – ½ ч.л.
• Лимонов сок – ¼ ч.ч.
• Чесън – 1 скилидка
• Сол – ½ ч.л.
• Кимион – ½ ч.л.
• Пушен червен пипер – ½ ч.л.
• Тахан – ½ ч.ч.
• Зехтин – 2 с.л.
• Студена вода – ¼ ч.ч.
Отцедете сока от нахута и измийте зърната под течаща вода.
Поставете ги в блендер или чопър и добавете всички останали продукти. Необходимо е да получите гладка паста. Пробвайте на вкус и подправете допълнително, ако се налага.
Прехвърлете сместа в купа за сервиране и охладете за поне 30 мин.
Източник: Труд
Производителят на кашата с арсен отрича риск: БАБХ тълкува погрешно регламента
Кой е Боян Радев
Има загинали при дронови атаки на Украйна в Ростов и Батайск
ЦСКА с ново бразилско крило - Лео Перейра идва с амбиции и скорост
Традицията "Коледуване" оживя на площада в Царево
Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
