Най-вкусната рецепта за хумус
Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена
Хумусът е ястие, което се среща в близкоизточните и средиземноморски ястия. Неговата структура трябва да е кремообразна и леко пухкава. Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена. Обикновено хумусът се сервира с арабска питка, с помощта на която да загребете от вкусния арабски специалитет.
Ястието е служило като символ на националната идентичност както за Ливан, така и за Израел и е в центъра на реторична битка между двете страни.
Необходими продукти:
• Нахут – 1 консерва
• Сода за хляб – ½ ч.л.
• Лимонов сок – ¼ ч.ч.
• Чесън – 1 скилидка
• Сол – ½ ч.л.
• Кимион – ½ ч.л.
• Пушен червен пипер – ½ ч.л.
• Тахан – ½ ч.ч.
• Зехтин – 2 с.л.
• Студена вода – ¼ ч.ч.
Отцедете сока от нахута и измийте зърната под течаща вода.
Поставете ги в блендер или чопър и добавете всички останали продукти. Необходимо е да получите гладка паста. Пробвайте на вкус и подправете допълнително, ако се налага.
Прехвърлете сместа в купа за сервиране и охладете за поне 30 мин.
Източник: Труд
Лидери от Джен Зи поколението създадоха огромен протест
Преди да отидете до тоалетна по-голяма нужда е хубаво да знаете това
Ето и новата звездна двойка в Холивуд
България оглави жестока антикласация
За какво ни алармира здравето, ако сякаш "обръч ви стяга в корема"
Какво представлява системата „Бонус-малус”, която влиза в сила от февруари
Сериозно ли се радваме на 0:2?
Готови ли са училищата да интегрират ИИ в учебната система
Арестуваха спортна звезда за домашно насилие
Стартира нова програма за саниране на еднофамилни къщи
Какво е италианско почистване и има ли смисъл от него за колата
