Най-вкусната рецепта за хумус
Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена
Хумусът е ястие, което се среща в близкоизточните и средиземноморски ястия. Неговата структура трябва да е кремообразна и леко пухкава. Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена. Обикновено хумусът се сервира с арабска питка, с помощта на която да загребете от вкусния арабски специалитет.
Ястието е служило като символ на националната идентичност както за Ливан, така и за Израел и е в центъра на реторична битка между двете страни.
Необходими продукти:
• Нахут – 1 консерва
• Сода за хляб – ½ ч.л.
• Лимонов сок – ¼ ч.ч.
• Чесън – 1 скилидка
• Сол – ½ ч.л.
• Кимион – ½ ч.л.
• Пушен червен пипер – ½ ч.л.
• Тахан – ½ ч.ч.
• Зехтин – 2 с.л.
• Студена вода – ¼ ч.ч.
Отцедете сока от нахута и измийте зърната под течаща вода.
Поставете ги в блендер или чопър и добавете всички останали продукти. Необходимо е да получите гладка паста. Пробвайте на вкус и подправете допълнително, ако се налага.
Прехвърлете сместа в купа за сервиране и охладете за поне 30 мин.
Източник: Труд
Интерпол има нов председател-французинът Люка Филип
Домът на писателя в Бургас оживява с театрално-поетичен спектакъл на студенти от ТK„Любен Гройс“
Гръцкият модел, задържан с д-р Хасърджиев, освободен срещу гаранция от 3000 лв.
Пустиннa буря: най-важното преди Гран при на Катар във Формула 1
Тайната да живееш до 100 години на Дик Ван Дайк
Съдът реши: Коцето прибира 100 000 лева от МВР
Започна проверка за „плезещия се“ полицай от протеста срещу бюджета
Италия задължава всички скиори да носят каски
Ето го и българинът, който е национален герой в четири държави
Национален форум обединява в Бургаския държавен университет педагогически специалисти от цялата страна
Национален рибен фест „акостира“ в КТК „Ченгене скеле“ тази неделя
