Най-вкусната рецепта за хумус
Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена
Хумусът е ястие, което се среща в близкоизточните и средиземноморски ястия. Неговата структура трябва да е кремообразна и леко пухкава. Задължителна съставка е таханът – богата на ядки подправка, направена от смлени сусамови семена. Обикновено хумусът се сервира с арабска питка, с помощта на която да загребете от вкусния арабски специалитет.
Ястието е служило като символ на националната идентичност както за Ливан, така и за Израел и е в центъра на реторична битка между двете страни.
Необходими продукти:
• Нахут – 1 консерва
• Сода за хляб – ½ ч.л.
• Лимонов сок – ¼ ч.ч.
• Чесън – 1 скилидка
• Сол – ½ ч.л.
• Кимион – ½ ч.л.
• Пушен червен пипер – ½ ч.л.
• Тахан – ½ ч.ч.
• Зехтин – 2 с.л.
• Студена вода – ¼ ч.ч.
Отцедете сока от нахута и измийте зърната под течаща вода.
Поставете ги в блендер или чопър и добавете всички останали продукти. Необходимо е да получите гладка паста. Пробвайте на вкус и подправете допълнително, ако се налага.
Прехвърлете сместа в купа за сервиране и охладете за поне 30 мин.
Източник: Труд
Вълна от протести разтърси Румъния: Народът иска край на корупцията и справедливо правосъдие
Почина звездата от „Криминале“ и „Маската“ Питър Грийн
Гняв срещу Станислав Балабанов: Замерваха колата му с яйца
Иран вдигна цените на бензина за пръв път от протестите през 2019 г.
Пускат за движение нов 3-километров участък от АМ „Хемус“
Близо ли е мирът: Уиткоф се среща със Зеленски през уикенда
БНБ с извънредно работно време - опашките за евромонети не спират
Липсата на приет държавен бюджет препъва и нов национален рамков договор в здравеопазването
Гасиев след нокаута срещу Пулев: Този удар беше старателно планиран
Българите плащат най-много от джоба си за лечение
Проф. Тодор Кантарджиев: Грипът вече се разпространява епидемично в страната
Сидни Суийни разкри кой е идеалният мъж за нея
