×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако партиите на протеста се издънят, Борисов може да се завърне


Ако партиите на протеста се издънят, Борисов може да се завърне
Най-хубавото е, че се разместват пластовете, имаше нужда някой да пусне да изтекат мръсните води на блатото, казва Емануил Йорданов
13 Април 2021, Вторник, 19:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

На втория ден обаче площадите ще бъдат пълни, смята бившият депутат и министър

 

Адвокат Емануил Йорданов има опит и като депутат, и като министър. Бе народен представител от ОДС в 38-ото Народно събрание. Гордее се, че законодателни текстове, писани от него, продължават да действат и до днес – повече от 20 години по-късно. Бе и министър на вътрешните работи в правителството на Иван Костов. Потърсихме г-н Йорданов за коментар на заплетената политическа ситуация след парламентарните избори на 4 април.

- Г-н Йорданов, кой е големият победител на тези парламентарни избори? Има спор по темата. ГЕРБ претендират за първо място, протестните партии също са посочвани за победители.

- ГЕРБ претендират за първото място, но би трябвало да се сетят за израза пирова победа. Да се броят за победители, когато 75% от избирателите са гласували против тях и всички останали партии в парламента са имали кампании, които отричат ГЕРБ и управлението им - не виждам каква е тази победа. Формално – да, имат най-голям резултат, но да наричаш това нещо победа...

- Все пак 840 000 гласа са сериозен вот за партия след четири години пълен управленски мандат. Как тълкувате този резултат?

- Ами смятайте държавната и общинска администрация, служителите на търговските дружества, които са поддържани от ГЕРБ – и нещата са ясни. Таксиметровите шофьори са нещо като алтернативна социология. Преди изборите един ми каза: от тези хора, които аз возя, не повече от 7% са се изказали добре за ГЕРБ. А и резултатът на изборите в София показва, че човекът си е бил съвсем прав, защото в столицата ГЕРБ бяха бити и очевидно би трябвало да си помислят какво ще правят. Но в крайна сметка това, което се видя на тези избори, е, че страхът си отива и хората няма да гласуват повече със страх, а ще имат смелостта да си кажат точното мнение за отминалото 12-годишно управление и както сега, така и в бъдеще ще го отричат, защото очевидно това не е управлението, което искат българските избиратели, или поне 75% от тях.

- Обаче изглежда, че Слави Трифонов и неговата партия не искат да сформират правителство. Едни бързи избори полезни ли ще бъдат според Вас, или е по-добре да има някакво правителство поне за няколко месеца?

- Много е трудно е да се каже кое точно ще бъде полезно в този момент, но за мен най-голямата полза е, че се разместват пластовете. Както всички знаем, когато водата стои на едно място, тя се превръща в блато. Имаше нужда някой да пусне мръсните води на блатото да изтекат и след това вече всичко да започне на чисто.

- Помним сценария с Орешарски. Има ли опасност Борисов да се върне на бял кон?

- Очевидно ГЕРБ разчитат на това, но според мен белият кон е умрял отдавна.

- Защо мислите така? Няма ли шанс Борисов да се върне повече?

- "Няма шанс" е много силно казано. Но ако партиите на протеста успеят да се издънят, би могло да се мисли за някакво връщане на Борисов на власт. Но нали се сещате, че ако се върне, на втория или петия ден площадите ще бъдат пълни.

- Друг път сте казвали за кого сте гласували. Ще издадете ли тайната на вота си и този път?

- При мен тайна на вота няма. Всички хора, които ме познават, знаят много добре, че съм изключително открит в това отношение. Гласувал съм за „Демократична България“ с преференция за кандидата Петър Славов, който беше пети в моя район. За съжаление, не му стигнаха преференциите. В крайна сметка това е един млад, способен човек, много добър юрист. Искрено съжалявам, че няма да бъде в това Народно събрание, но в крайна сметка ще има и следващи.

- Помня, че на едни избори гласувахте за ВМРО или за Каракачанов, може би на президентските...

- Конкретно за Каракачанов гласувах на първия тур на последните президентски избори. На втория тур гласувах за Румен Радев и съм много доволен от това, защото според мен той е достоен човек с последователно поведение.

- Трябва ли да се въведе мажоритарна избирателна система в два тура, както иска Слави Трифонов? Какъв ще е ефектът от това?

- Бих припомнил, че навремето президентът Първанов изпързаля собствената си партия с идеята за мажоритарен вот, вследствие на което БСП загубиха едно доста голямо количество депутатски мандати. Това, което винаги ми е правило впечатление при избори, е, че българинът не е свикнал да гласува мажоритарно. Дори и на президентски избори, които се водят най-мажоритарните в България, също се гласува партийно, защото ние в рамките на прехода нямаме избран президент без подкрепата на голяма политическа сила. Винаги една от двете големи партии е подкрепяла печелившия кандидат.

- Как тълкувате подкрепата на ДПС за едно евентуално правителство на партиите на протеста?

- ДПС са изключително последователни и много добре защитават интересите си. Така че при тях всяко нещо е премерено. Дори и тогава, когато ни изглежда като някакъв гаф, се оказва, че това е съзнателно премерена крачка. В такива моменти обикновено си спомням израза на Ахмед Доган от 2009 г. - че той разпределя порциите. Малко ми е трудно да повярвам, че не е знаел, че някой го снима и че не е искал този израз да излезе на бял свят, но това нещо тогава наля вода в мелницата на ГЕРБ, и то много силно. Така че за ДПС въобще няма да се тревожа.

- Партиите на протеста искаха главният прокурор Иван Гешев да бъде отстранен. Вие виждате ли някакъв възможен механизъм за това нещо?

- Да.

- Как може да стане?

- Има в Конституцията определен ред, който може да се използва.

- През парламента обаче това няма как да стане. Трябва да се задейства Висшият съдебен съвет.

- Всичко може да се случи, при положение че в момента имаме главен прокурор, който не може да бъде сравнен с никой друг от времето на прехода, защото аз лично нямам спомен – ако греша, поправете ме, - да е имало друг главен прокурор, срещу когото да са протестирали българи на три континента. Така че въпросът е как ще се използват процедурите, които са описани в закона и конституцията, за да се търси постигане на резултат. Но аз мисля, че сега едно отстраняване на Гешев би било повече конюнктурно действие, защото по-важното е да се реши въпросът за мястото, правомощията на прокуратурата, начина на функционирането й. Това са все неща, които трябва да се обсъждат от политическите сили и които имат своето място в парламента, и то без отлагане.




Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
25
Коментара по темата
25.
Станислав
14.04.2021 07:59:35
0
6
Хубаво ги вижте тези хубосници от уж „новите партии" и уж „новите лица" Техният бъдещ коалиционен партньор и мой адаш точно за тях пее в онази песен „Нама такава държава".
Още по лошото е че той също е в това число, като вечна и дългогодишна подлога на тези същите за които той уж пее.
Найс аааа...... каква пародия какъв цирк сега ще гледаме не е истина.
Най големия от 30годишния преход!!!!!
24.
Ум
14.04.2021 07:40:50
1
2
Чака ви извънредно положение и forever Боко.Не потривайте ръце- отдавна е проектирано ,господа Визионери!
23.
Абе хора
14.04.2021 06:59:29
0
4
Не ви ли е смешно този утрепан убитак червения трол с каква скорост, успява да нацвъка всяка статия с изпражнения, изходени от болния му мозък.
Ако някаде някога е нужна лайнохвъргачка за нещо сигурно той ще е номер едно.
22.
*********
14.04.2021 06:20:18
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
хаха
14.04.2021 03:45:47
1
6
Те първо т.нар. партии на протеста нямат и 100 депутата общо, тъй че ще трябва да се прегърнат я с ДПС, я с БСП, към които народната любов е пословична. А Маяма пък и ония тримата смарангяци каква партия на протеста са, като са някъв червен сателит? Майчето си е червена слугиня по рождение, сега й развиват там някакъв страничен проект.
20.
Бат Бойко
13.04.2021 22:32:43
2
6
Ще се върна и ще го латат пак.
19.
CTAHKO
13.04.2021 22:28:44
1
12
Ах ха ха ха
Таз мумия синьо червена от кой гардероб на ДСто я извадихте да плещи глупости на кило.
Маймуно червена просто хората си казаха другите ще отидат да гласуват аз за Кво да ходя и затова е такъв резултата.
Сега след този цирк 45 номер събрание ще видиш колко хора ще гласуват и за кого.
18.
Доктора на Еманоил
13.04.2021 22:24:22
2
11
Не му обръщайте внимание редовно забравя да си пие лекарствата, които му предписвам.В следствие на това ходи по медиите и са излага здраво.
По лошото е че и си вярва което вече е сериозен проблем.
Той и на ония дето каза че 80процента от народа е дебили е повярвал яко.
17.
75туипч
13.04.2021 21:52:32
6
10
По добре Бойко от колкото ти предательо Емануиле
16.
GABIMAN
13.04.2021 20:46:03
7
12
Че Боко е компрометиран е ясно на всички трезвомислещи, че в новата си история по голям политик от него няма и това трябва да е ясно, че тия така наречени нови(Майчето, Христо Иванов, Атанасов и т.н.) са по голям отврат и това е ясно и накрая излиза, че за хората най добре ще е Слави и Герб да направят експертно правителство също е ясно, но ще видим, ще поживеем и защо си мисля, че ще ревем много от тия нови пак(както при Виденов, както при Костов, както при Орешарски) и накрая ще си викаме май Бойко не беше толкова зле
15.
Gordon Shumway
13.04.2021 20:44:09
9
5
Продажните медии на Борисов-Пеевски източиха клоаката да канят "анализатори" като тоя тюфлек, които се опитват да кажат на черното-бяло, или с други думи народа колко е прост, че не разбира, че Бойко Тиквата всъщност е много умен и аналитичен, щото е чел Винету. Айде Нема Нужда!
14.
само това знаете - манипулации
13.04.2021 20:24:23
10
10
На коментар 11 гласувам с против, отбелязва ми за - е, за какво говорим! Флагманци са бесни, че вождовете им са в тинята, че народът не ги иска, че ще им спрат кинтите, но....рано или късно това се случва на алчните, наглите и арогантни вождове и на техните безгръбначни подлоги!
13.
До 11
13.04.2021 20:18:45
8
8
Под "народа" който ще огладнее служителите на община Бургас ли имате предвид?
12.
*********
13.04.2021 20:18:14
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
я
13.04.2021 19:58:01
8
11
1,Г-н Йорданов не сте гласували за Демократична България а за БКП в лицето на Христо Иванов и Атанас Атанасов, 2, Когато народа огладнее и вируса го довърши не знам кии ще бъдат на площада и дали белия кон няма да оживее и да почне да рита, 3, Не ми се правете на велик защото помня заглавията от пресата по онова време за вас, Та точно вие да се изказвате за ГЕРБ е доста цинично,
10.
*********
13.04.2021 19:56:33
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
*********
13.04.2021 19:54:57
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
хаха ФЛАГМАН
13.04.2021 19:54:50
9
6
И ДА МАНИПУЛИРАТЕ ВОТА ВСЕ ТАЯ !!!!!!!!!!!!ТЕ ХОРАТА СА НАЯСНО ЧЕ ВСИЧКО ПРИ ВАС Е МЕНТЕ!!!!!!!!
7.
ХАХА ФЛАГМАН
13.04.2021 19:51:46
12
3
КОМЕНТАР №5 КОКО И №6 МИСТЪР БИИН СА ВАШИ!!!!!!!!!БЕСНЕЕТЕ ЩОТО ВЕЧЕ НЯМА ДА СТЕ НА ХРАНИЛКАТА!!!!!!!!!!МЪ ТО И ДРУГИ ПО ЛОШИ РАБОТИ /като безработица/МОГАТ ДА ВИ СЕ СЛУЧАТ!!!!!!!!!!!
6.
*********
13.04.2021 19:45:52
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Коко
13.04.2021 19:41:18
6
19
ГЕРБ се уядоха с власт и пари. НО....идват гладни чакали. Слави търпи невероятни загуби от кабеларката си. КуРнела е гладна мишка.ДБ са гладни. Мая също. Така,че не се радвай българино. 55 милиарда има на софрата. Все някакси ще се разберат как да ги откраднат.
А демокрацията? Е, при толкова пари, ще изчака.
4.
ДУМИТЕ МУ !!!!!!!!!
13.04.2021 19:34:18
22
9
ОЧЕВИДНО ГЕРБ РАЗЧИТАТ НА ТОВА НО БЕЛИЯ КОН УМРЯ ОТДАВНА !!!!!!!!!!Е АБСОЛЮТНО ОБОБЩЕНИЕ НА МНЕНИЕТО ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ГЕРБ ДА СЕ ВЪРНАТ !!!!!!!!!СВЪРШИ СЕ С ГЕРБ БЕ НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАТЕ КРАЙ !!!!!!!!!!!!
3.
ДО 1 ЧОВЕЧЕ НЕ СИ В РЕД
13.04.2021 19:25:36
11
8
КАТО СТАРА ГРАМОФОННА ПЛОЧА СИ !!!!!!!!!!!ОСЪЗНАЙ СЕ ЧЕ ВРЕМЕНАНА СА ДРУГИ ЗА ДА ГИ МИСЛИШ С МОЗЪКА СИ ПРЕДИ 50 ГОДИНИ И ГОВОРИШ САМО ФАНТАЗИИ И ГЛУПОСТИ
2.
абе Лисицов пак ""ПОДВЕЖДАЩИ ""
13.04.2021 19:21:14
15
4
ЗАГЛАВИЯ !!!!!!!!!!!!ИНАЧЕ В ИНТЕРВЮТО НИКЪДЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! НАПРОТИВ ИЗВОДА ОТ ДУМИТЕ НА г–н Йорданов Е ЧЕ НЯМА НАЗАД !
1.
Дернев
13.04.2021 19:15:16
13
5
Ако партиите на протеста не се издънят, ще ги издънят. Всяко правителстео с техен мандат е ала Л. Беров. Но освен лспане ще смачкат отново набиращата сила демократична партия за да довършат започнатото от Костов.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Елена Йончева с номинация за евродепутат от ДПС-Благоевград, тя я прие като признание Благодари на партийната структура Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП Арестуваха журналиста на BIRD Димитър Стоянов за опит за убийство. Насочил пистолет срещу служител на НАП МВР публикува видеото, в което Стоянов посяга на живота на държавния чиновник Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч. Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори