Какви продукти трябва да има във всяка веган кухня
Повечето веган ястия разчитат за баланса си или на зърнени храни или на бобови, а те живеят именно в килера
Макар добре зареденият килер или шкаф за трайни храни да е верен съюзник на всеки, който обича да готви у дома, за веганите и вегетарианците той може да е даже повече от благодат свише. Повечето веган ястия разчитат за баланса си или на зърнени храни или на бобови, а те живеят именно в килера.
Разбира се, има и изключения: вечерята може да е с карфиол в главната роля, а обядът да е голяма зеленчукова салата, но един от добрите съвети към растителноядните е да включват като главен продукт добър източник на протеини или въглехидрати.
Освен балансирана хрантелна стойност те дават на ястията приятна текстура и полезен обем. Подправките са също толкова важни, защото те определят атрактивните черти на веган ястията и в голяма степен и тяхното разнообразие.
Зърнените храни и варивата най-лесно се съхраняват в плътно затворени буркани на тъмно и прохладно. Но ако киноата и лещата рядко се задържат повече от седмица при вас, определете им по-видимо място. Това ще ви помогне във всекидневния мъчителен избор на обяд и вечеря.
Две жалби срещу приемането на еврото в България са подадени в Съда на ЕС
БНБ работи извънредно заради големия интерес към стартовите комплекти с евромонети
Онлайн банкирането спира за няколко дни при въвеждането на еврото
3 зодии чакат коледно чудо
Шер ще се омъжва 50 години след предишния си брак
Никога не изливайте млякото в кухненската мивка, голяма грешка е
Яли ли сте ледена торта? Неустоимо кремообразен десерт с тънък блат, а рецептата е елементарна
Иво Сиромахов към Слави Трифонов: Иди си с мир, утре вече ще е късно
Огромна скала затвори пътя Банско-Гоце Делчев край село Места, движението е напълно спряно
Сърбия пусна на свобода наркобоса Йоца Амстердам-Сретен Йосич
Каква ще е новата план-сметка на Държавното обществено осигуряване и здравната каса
Блокада на „Капитан Андреево“: Тирове чакат с дни, напрежение расте заради протестите в Гърция
