Какви продукти трябва да има във всяка веган кухня
Повечето веган ястия разчитат за баланса си или на зърнени храни или на бобови, а те живеят именно в килера
Макар добре зареденият килер или шкаф за трайни храни да е верен съюзник на всеки, който обича да готви у дома, за веганите и вегетарианците той може да е даже повече от благодат свише. Повечето веган ястия разчитат за баланса си или на зърнени храни или на бобови, а те живеят именно в килера.
Разбира се, има и изключения: вечерята може да е с карфиол в главната роля, а обядът да е голяма зеленчукова салата, но един от добрите съвети към растителноядните е да включват като главен продукт добър източник на протеини или въглехидрати.
Освен балансирана хрантелна стойност те дават на ястията приятна текстура и полезен обем. Подправките са също толкова важни, защото те определят атрактивните черти на веган ястията и в голяма степен и тяхното разнообразие.
Зърнените храни и варивата най-лесно се съхраняват в плътно затворени буркани на тъмно и прохладно. Но ако киноата и лещата рядко се задържат повече от седмица при вас, определете им по-видимо място. Това ще ви помогне във всекидневния мъчителен избор на обяд и вечеря.
За първи път поколението Z свали правителство в Европа
Васил Тончев: Радев и Борисов оформят нов двуполюсен модел
Изтеглянето на танкера „Кайрос“ край Ахтопол върви по план, държавата отпуска 1,2 млн. лева
Рецепта за фолклорният герой на прехода Бахурът - ще се представи в Етнокухнята в Бургас
Кейт Уинслет осъжда пластичната хирургия в Холивуд и натиска върху младите и колеги
Италия е готова да посрещне 25-те Зимни олимпийски игри
Почти двойно поскъпване на стоматологичните услуги, зъболекарите оспорват данните
Роботът, който предвиди оставката на кабинета: На протеста усетих енергия за промяна
Фон дер Лайен към Тръмп: Не се меси в европейската политика
"Тук и сега" са ключовите тенденции за здравословен живот през 2026
