Вкусни мариновани кюфтета
Вижте рецептата
Един вкусен начин да приготвите кюфтета.
Необходими продукти: за кюфтетата:
500 гр мляно месо
1 филийка от сух бял хляб
1 кафена чашка прясно мляко
1 глава лук
1 яйце
1/6 връзка магданоз
5 супени лъжици олио
2 кафени чашки брашно
черен пипер, кимион и сол на вкус
за соса:
30 гр краве масло
1 глава лук
1 морков
1/4 глава целина
3 скилидки чесън
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица доматено пюре
10 зърна черен пипер
3 супени лъжици вино (оцет)
1/8 връзка магданоз сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смляното месо се омесва с предварително накиснатия в млякото и изстискан хляб, ситно нарязания лук и магданоз, яйцето, подправките и сол на вкус. От сместа се оформят кръгли кюфтета, които се овалват в брашното, изтърсват се леко и се пържат в сгорещената мазнина. Останалата от пърженето мазнина се прецежда и в нея се задушават дребно нарязания лук, настърганите моркови и целина.
Разбъркват се няколко пъти с брашното, счукания чесън и доматеното пюре, като леко се разреждат с гореща вода. Прибавят се подправките и сол на вкус. Сосът се оставя да ври 10-15 минути, след което може да се прецеди. Прибавят се кюфтетата и ястието се запича във фурна или се вари на тих огън. Малко преди да е напълно готово, се прибавят виното и маслото. При поднасяне се поръсват с дребно нарязан магданоз.
БГ Роналдо ще е охранител в новия сезон на "Под прикритие"
Илон Мъск иска Европейският съюз да бъде премахнат
Добавиха 77 лв. към пенсиите
Илон Мъск иска Европейският съюз да бъде премахнат
Зрителите срещу „Игри на волята”: Нашият победител е Калин!
Ако си мъж над 40 г. - не яж това
Седем загинали и 11 ранени при катастрофа между автобус и камион в Турция
Няма значение дали пералнята е нова или на 20 години: Това ще я почисти идеално
САЩ предложили на Полша 250 бронетранспортьора Stryker за 1 долар
Петя има трик за сушене на пране, когато навън вали дъжд! Тя вече не използва сушилнята и прането е сухо за 3 часа!
Отново уран във водата - още три населени места посрещат Коледа на водоноски
