Вкусни мариновани кюфтета
Вижте рецептата
Един вкусен начин да приготвите кюфтета.
Необходими продукти: за кюфтетата:
500 гр мляно месо
1 филийка от сух бял хляб
1 кафена чашка прясно мляко
1 глава лук
1 яйце
1/6 връзка магданоз
5 супени лъжици олио
2 кафени чашки брашно
черен пипер, кимион и сол на вкус
за соса:
30 гр краве масло
1 глава лук
1 морков
1/4 глава целина
3 скилидки чесън
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица доматено пюре
10 зърна черен пипер
3 супени лъжици вино (оцет)
1/8 връзка магданоз сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смляното месо се омесва с предварително накиснатия в млякото и изстискан хляб, ситно нарязания лук и магданоз, яйцето, подправките и сол на вкус. От сместа се оформят кръгли кюфтета, които се овалват в брашното, изтърсват се леко и се пържат в сгорещената мазнина. Останалата от пърженето мазнина се прецежда и в нея се задушават дребно нарязания лук, настърганите моркови и целина.
Разбъркват се няколко пъти с брашното, счукания чесън и доматеното пюре, като леко се разреждат с гореща вода. Прибавят се подправките и сол на вкус. Сосът се оставя да ври 10-15 минути, след което може да се прецеди. Прибавят се кюфтетата и ястието се запича във фурна или се вари на тих огън. Малко преди да е напълно готово, се прибавят виното и маслото. При поднасяне се поръсват с дребно нарязан магданоз.
Зарежете дънките - това е тенденцията за панталони
Ненадмината рецепта за коледни кюфтета с пуешко и спанак - вкус, който ще ви изненада
Мечките нападат, но каква е истинската причина в Япония да се яде месото им
Внимание! Ураганен вятър до 100 км/ч връхлита България
Нотариалната камара настоява: Завещанията да се обявяват публично пред наследници
Истината за евробанкнотите, която повечето хора не знаят
ЦСКА със солиден трансфер, привлече национал
40 см сняг оставиха хижи и туристически бази в Осогово без ток
Какво се слага на трапезата за Стефановден
Шалке иска да купи български защитник от Партизан
Мъж уби жена си след спор за дистанционното на телевизора
17-годишен загина при тежка катастрофа в Сливенско
