×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Болниците в Бургаско са на ръба, ковид отне живота на още 10 пациенти


Болниците в Бургаско са на ръба, ковид отне живота на още 10 пациенти
Следващите няколко седмици ще са изключително тежки за медиците от Бургас, тъй като натискът върху здравната система не намалява, дори напротив - увеличава се
07 Април 2021, Сряда, 11:52 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Над 90 % от капацитета на здравните заведения е зает, 328 са новозаразените за последното денонощие

 

Болниците в Бургаско са на ръба, след като към 00:00 часа на 7 април са заети 587 ковид легла или близо 90 % от капацитета им, показва ежедневният бюлетин на Регионалната здравна инспекция.

За последното денонощие, са регистрирани 328 случая на новозаразени. От тях хоспитализирани са 15 души.

Най-много болни има в Бургас – 204, следван от Карнобат – 23, Айтос и Поморие – по 20, Несебър -14, Созопол – 12.

Сред новите случаи на заразени има 3 лекари, 2 учители и 3-ма ученици.

Лошата новина е, че са починали още 10 пациенти, с което броят на жертвите на пандемията вече е 759 души.

Добрата новина е, че ваксинацията се е засилила. Вчера са имунизирани общо 554 души. От тях 321 са с „Пфайзер“, 211 с „Астра Зенека“ и 22 с „Модерна“. Общият брой на ваксинирани в Бургас вече е 28 438 души.

 


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
13
Коментара по темата
13.
Бург
07.04.2021 14:17:47
0
5
А ха ха ха. Флагман, нали вчера бодро съобщихте, че платото е преминато, случаите намаляват, болниците вече не са на ръба. Какво се промени за едно денонощие? С конкурс за най-голям некадърник ли си избирате драскачите, защото журналисти определено не са?
12.
Сериалът "Ковидиада"
07.04.2021 14:09:29
4
5
Въпреки надеждите, както можеше и да се очаква, почивката между сезоните на сериала "Ковидиада" се оказа съвсем кратка.

За празните приказки за "на ръба", целящи да държат простолюдието в постоянен страх:  всеки проектант на болници, който не е малоумен, ги проектира винаги да са "на ръба", според брой население и нужди. Никой няма да построи болница с 1000 легла в Горно Нанадолнище да стои 98% празна, да речем. " Другият момент е, че в цял свят болниците са празни и се лъже че са пълни. Нямам първа ръка информация какво е точно тук положението, но тъй като сериалът го дават навсякъде, не вярвам да е по-различно. За тук знам, че линейките се разкарват празни из града надувайки сирените да плашат гаргите.

Въпреки че сценарият е един и същ в цял свят, има и някои разлики в различните държави, дължащи се на по-специфичните особености в тях. Докато в САЩ, да речем, огромните суми за участие в измамата се дават на болниците и персонала им, тук се подкупват с дребни суми близките на починалите за да се съгласят да се напише заветната "диагноза" в смъртния акт.

Производството на болни и поддържането им в статут постоянно болни", т.е. индустрията наречена "здравеопазване" винаги е била бизнес, а сега този процес е доведен до чудовищни висини!
11.
Трол
07.04.2021 13:52:45
0
1
Нали намаляваха? Или просто се чудите с какво да си запълните сайтчето?
10.
До 8
07.04.2021 13:47:30
5
0
НеШАСТНИК И ЛУзър! Жалък си! ЧОВЕКЪТ С КОМПЛЕКСИ, ПРИ ЛИПСА НА ИНТЕЛЕКТ ИЗПОЛЗВА ВЕРБАЛНА АГРЕСИЯ! БЪДИ ЗДРАВ, ПРИБЕРИ СЕ, УВАЖИ ГРОЗНАТА СИ ЖЕНИЧКА, ПИЙНИ ШЛЬОКОВИЦА И СИ МИСЛИ ЧЕ СИ ЩАСТЛИВ! ХАЙДВШЕ, СЪС ЗДРАВЕ!
9.
Pen4o Kubadinski
07.04.2021 13:15:21
3
7
Сериалът "Ковидиада" вече не е интересен.
Миналата година пропуснахме кърлежите. Време е да се прехвърлим на Лаймската болест, като леко асистираме с темата за бездомните кучета и котки.
8.
до 4
07.04.2021 12:48:15
6
9
А ТИ СИ АБСОЛЮТЕН СТРАХЛИВЕЦ! ПОСРАН И БЕЗ ДА СТИГА ДО БОЛНИЦА!
7.
до 6
07.04.2021 12:44:27
2
6
Ха дано, чул те Господ!!!!
6.
До аз
07.04.2021 12:35:33
9
3
Не бой се! Скоро твоят учиндолски експерт ще отвори всичко! Ще си имаш кръчми, чалготеки, яко бира и цаца на плажа! Времето дава отговор на всички въпроси! Споко батка, идва твоето време!
5.
Как на ръба
07.04.2021 12:32:47
3
16
че те, болниците в Бургас винаги са си били на ръба !
Никой със сериозно заболяване не е тръгнал да се лекува в бургаска болница...Всички бягат към София, Ст.Загора, Варна , но не и в Бургас !
4.
До 3, от той!
07.04.2021 12:32:34
9
29
ТИ СИ АБСОЛЮТЕН НЕЩАСТНИК! МОЙ БЛИЗЪК СИ ОТИДЕ НЕНАВЪРШИЛ 60, ЖЕНА МИ Е ЛЕКАР И БЕШЕ НА РЪБА ЗА ЛЕТАЛЕН ИЗХОД ДА ОБСЛУЖВА ТАКИВА КАТО ТЕБ, КОИТО НЕ ВЯРВАТ ОБАЧЕ ВЛЯЗАТ ЛИ В БОЛНИЦАТА ПЪЛНЯТ ГАЩИТЕ ОТ СТРАХ, Аз го пребиледувах!!!! Млъквай и поне прояви уважение към хората, които рискуват живота си за пациенти без значение какви са!!!!!!!
3.
аз
07.04.2021 12:19:16
21
12
Какво толкова, нали ще им вдигат паметник на докторята. За заслуги по подкрепа на голямата измама ковид. За приноса към медицинския фашизъм и компромисите със съвестта.
2.
Ахмед Методиев Пеевски
07.04.2021 12:09:24
9
20
Почетния председател и академик доктор генерал Борисов планираха пика на пандемията да е точно по време на изборите, за да елиминират електората на БСП и успяха де, но сметките им излязоха леко криви, а цената в загубени животи няма да е никак ниска.
1.
Дякон Игнатий
07.04.2021 12:05:07
13
25
Яко мрат коронясаните боргашки главочи, ама не - нямало ковид. Лъжели докторите. Пациентите умирали от инфаркти и инсулти, ама пишели ковид!
Ей лош странджанско-ямболски материал ей!
Най-тъпанарския град станахме!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори