×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В опита да отстранят Валери Симеонов от НС, "Обединени патриоти" стреляха в мъгла и умряха от рикошет


В опита да отстранят Валери Симеонов от НС, "Обединени патриоти" стреляха в мъгла и умряха от рикошет
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров бе в Бургас, за да даде отчет за състоянието на язовир Камчия, който тази сутрин преля – ще пълни и яз. Цонево
05 Април 2021, Понеделник, 17:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Всички сме изненадани от изборите, ще приемем резултатите, но съм разочарован, че хора без стаж в парламента имат три пъти по-висок резултат от ветераните

 

- Г-н Димиров, яз. Камчия преля и изглежда категорично водната криза за Бургаска област се отменя.

- Язовирът е годен, работи и изпуска вода. Дори пропускаме вода към яз. Цонево, а това е много важно. Там това ще е необходимо, за да може да функционира заводът в гр. Девня. Коритото на яз. Камчия е почистено и са създадени условия около 100-150 кубика да преминават в тази посока. Проверихме и деривацията – всичко е наред.

- Посетихте ли и други язовири в областта при визитата си в Бургас днес?

- Да, язовирите Порой и Ахелой. На първия се прави мащабен ремонт на стената, защото искахме Бургас и региона да са подсигурени с вода. Да има възможност от няколко басейна да се ползва вода, за да има резерви за години наред. В това отношение всичко върви по график. Когато Камчия бе на ниско ниво, искахме да стартираме максимално бързо процедурите. В момента обаче има вода повече, отколкото е необходимо и строителите ще могат по-спокойно да работят. Ще изчакаме и нивото да спадне допълнително, за да може да се ремонтира стената в пълната й цялост – така както искаха експерите от самото начало. Това са радостни новини за цялото Черноморие. В следващите поне 2 години няма да има напрежение.

- Как ще коментирате резултатите от изборите?

- Аз не участвам в тях, не съм вписан в листи, не съм и искал. Бях поел ангажимента да се грижа за язовирите и ще го направя още 30 дни, докато съм министър. Ще трябва да се занимаваме много, защото в планините има огромни количества сняг, който трябва да достигне до язовирите през реките. Коритата им не са почистени навсякъде и това ще създаде проблем – било то поради липса на средстава или по немарливост. Природата беше изключително благосклонна към Черноморието – язовири се пълнят от дъжд и сняг, но се изпразват по най-различни начини. Спряхме няколко ВЕЦ-а. В следващите 30 дни съм поел ангажимента пред примиера да се грижа за водните басейни и затова не участвам в изборите.

- Но все пак, изненадан ли сте от резултатите на изборите?

- Изненадан съм. Защо в последния момент трябваше да се разделят "Обединени патриоти", та сега всички те да са извън парламента? Решиха да лишат Валери Симеонов от възможността да влезе в Народното събрание и всъщност се простреляха сами – стреляха в мъглата и умряха от рикошет. Заради нежеланието им Симеонов да влезе в парламента и ВМРО също няма да влезе. Не ми е приятно – 120 хил. гласа ще отида на вятъра. Не ми е приятно, че хора, които не са били в парламента, постигнаха тройно по-голям резултат. Избирателят обаче е решил. Очаквах, че армията ще гласува по-силно за ВМРО, че след силната кампания в медиите те ще се представят по-добре, но... Аз не съм политическо лице, от гражданската квота съм. Спокойно обаче мога да кажа, че за всички беше изненадващ резултатът. Приемаме го такъв какъвто е.

- Как ще коментирате слуховете, че при евентуален експертен кабинет кметът Димитър Николов ще бъде предложен за премиер?

- Това не е въпрос към мен. Няма да участвам в такива провокации. Този път се съгласих да стана министър само за да се изкара целият мандат и това стана. От вчера до днес ще ви кажа какво стана. От БСП ми се обадиха и ми казаха „Ти си късмета на Бойко, за пръв път изкара цял мандат“. Разбира се, че не съм аз късмета, причините са много. По същият начин ме питат защо не съм се кандидатирал от Варна или от Бургас, щял съм все 5000 гласа да изкарам и ВМРО щяло да влезе. За да управлява град като Бургас кметът Димитър Николов безспорно има качества, но кой да бъде премиер не го решавам аз. Не вкарвайте човека в такава битка, защото, позволете ми да познавам добре средата – неговите хора ще го „изядат“. Поставяте ме в ситуация, че все едно аз решавам кой да бъде премиер. 

- Имаме ли нужда от нови язовири?

- Наблягаме върху това. В момента се строят такива – поне 7 или 8 са, а има и заявки за още няколко. Това обаче са сложни съоръжения, които подлежат на много дълъг период на проектиране и строителство. Не трябва да се спираме от това обаче. Ако на Черноморието се изградят още 2-3 язовира, ще е лесно за всички. Така например е добре да има спомагателен язовир към Ясна поляна. 

- Ще коментирате ли така да се нарече „незатворената рана“ Алепу?

- Ще ви го кажа така. Всички искахте още миналата година да спра строежа там. Мога да го спра веднага! Проблемът обаче идва след това – ще се наредят хора и ще извадят едни дълги списъци с обекти и ще кажат „Хайде сега спри и тях“. И ще трябва да спра стотици обекти по Черноморието. Тогава ще видите какъв хаос ще настане. Някои неща трябва да се решават със законови средства. Вие искате да ме принудите да предприема действия, заради които стотици хора ще страдат или да пренаредя отношения, които са от 15-20 години насам. И на мен не ми е приятно от прокуратурата да пристигат писма в петък: „Моля, отговорете до понеделник“. Мислите ли, че за 4 дни могат да проверя всичко. Няма да се произнеса Алепу, защото е в съдебна фаза. Ще настане административен произвол. Ако вие сте чуждестранен инвеститор и разберете, че преди 15 години сте купили имот, в който живеете, а някакъв министър на екологията решава, че защото има властта да ви навреди, ще го направи, вие ще дойдете ли в България? Няма да дойдете. Под натиск на медии не се взимат подобни решения. 

*В интервюто са ползвани въпроси и от други медии
 


В категории: Политика


27
Коментара по темата
27.
Лъжа, просто не са ви удобни
06.04.2021 16:37:38
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
26.
*********
06.04.2021 10:01:35
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
*********
06.04.2021 09:38:18
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
24.
к'ва стана тя
06.04.2021 01:12:56
1
7
..."Спряхме няколко ВЕЦ-а"...??? Каква стана тя, г-н Димитров??? Нали се кълняхте, че ВЕЦ-а на Тадаръков не работи? Гледахте ни в очите и ни лъгахте, нали? Е, ДПС винаги е бил приоритет за властта - и за ГЕРБ и за ВМРО и за НФСБ, колкото и да имитирате несъвместимост. Но......както се вижда все някога идва Видов ден и ще отговаряте! Не е далеч денят!
23.
МОРСКИ
05.04.2021 21:00:25
2
10
След като вече парламената се поднови с младихора Въздрастовата граница падна Новоизбрания МТРР ще се вразуми и всички АПЗ от държавните ведомства ще ги освободят .
Всички подсъдни и осъдени депутати като Марешки с имунитет трябва час по скоро да ги преберат .
22.
*********
05.04.2021 19:51:38
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
*********
05.04.2021 19:45:56
1
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
Българин
05.04.2021 19:03:59
1
32
Щом са нарушили эакона се събарят , няма наши, няма чужди инвеститори. И първо се започва от оградите им които възпрепятсват достъпа до брега. Това се нарича Държава и ти като нейн министър си Длъжен да прилагаш законите и.
19.
Аз съм
05.04.2021 18:48:23
6
15
В коментарите, преобладават тези с малко или без сиво вещество.
Селянията атакува.
18.
Христо
05.04.2021 18:48:01
28
18
Много прости хора има на тази земя.Вместо да мечтаете за неща, които няма да се случат се стягайте за нова национ. катастрофа.Сега ще видите какво ще стане с държавата.
Много тежки времена настъпват за всички.
17.
.
05.04.2021 18:46:36
11
24
Начинът, по който говореше Бойко Борисов в изказването си, съдържанието на това, което казваше, показа, че е преглътнал загубата. Той преживя горчилката на победителите. Направи отчаян опит да лансира идеята за експертно правителство... Борисов се страхува физически от убийство.


Това заяви пред Българското национално радио журналистът Иван Гарелов в контекста на парламентарните избори вчера.
16.
до ЛЮБО
05.04.2021 18:28:17
1
22
как къде

в БДЖ- то търси релса
15.
*********
05.04.2021 18:26:08
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
05.04.2021 18:23:16
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Гербаджия
05.04.2021 18:08:12
5
21
Такива подлоги аут айде сега глад Аман от авантаджии и канцеларски плъхове
12.
А бре
05.04.2021 18:06:59
25
15
Кратуно проста , с БСП ли да се хванат или с ДПС!?Не влязоха заради тия прости руски марионетки ВМРО , ДЕТО СИ ПОВЯРВАХА, ЧЕ СА ВЕЛИКИ!
11.
*********
05.04.2021 18:04:53
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
*********
05.04.2021 18:02:00
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
бивш симпатизант на нфсб
05.04.2021 17:59:04
8
55
патриотите сами си вкараха автогол да се сърдят на себе си затова че се коалираха с Герб последваха съдбата на абв и реформаторският блок сега от новите партии ако се хванат с Герб ще завършат като патриотите воля реформаторският блок и абв
8.
До 1
05.04.2021 17:56:49
35
5
На Марешки ще му смучеш кура!
7.
Аз само да попитам...
05.04.2021 17:55:29
3
33
На какаовия плаж дали търсят работници за това лято, ще работи ли, за един безработен патрЕот питам?
6.
Попов
05.04.2021 17:55:04
8
60
Ха ха ха... Искало му се само ветераните да са в Парламента... Не искаш ли там да се пенсионирате всички, алчни Герберски помияри.... Марш в историята
5.
Гевренова
05.04.2021 17:53:30
52
14
Много се моля партиите дето са в парламента да проявят мъдрост и да поканят г-н Валери Симеонов в редиците си. Той е професионалист, разумен и далновиден политик. Може успешно пак да бъде председател на Народното събрание. Мислете! Бъдете патриоти!!! Симеонов е велик политик!
4.
Б
05.04.2021 17:52:25
34
3
3-тия,при майка ти,тя каза,че е
много доволна.
3.
Любо
05.04.2021 17:46:58
6
44
Валери Симеонов къде е?
2.
Владимир Методиев Ердоган
05.04.2021 17:46:09
5
50
Хубаво да гледа Алепу и да не се чудят Тиквата и Шкембевойводата защо са им такива резултатите. А това с чуждите инвеститори е тотална лъжа - подпорния хотел се строи от щедрофинансираната от правителството ГБС на дс г-н Пашов.
1.
ФлЕгман,
05.04.2021 17:35:05
9
69
Марешки Има влязла в сима Присъда - ЧЕТИРИ години затвор!
Кога ще бъде изпълнена!
Той вече не е депутат и Няма имунитет !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори