×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Любен Дилов отговаря на неудобните въпроси: За чекмеджето, къщата в Барселона и цензурата в медиите


Любен Дилов отговаря на неудобните въпроси: За чекмеджето, къщата в Барселона и цензурата в медиите
Двама известни и успели журналисти - Любен Дилов и Веселин Пренеров застанаха пред бургазлии и в продължение на 45 минути отговаряха и на най-провокативните въпроси
31 Март 2021, Сряда, 20:06 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Разходете се в Бургас и преценете дали ГЕРБ е дъното, категоричен е водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Бургаска област

 

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Бургаска област Любен Дилов спази обещанието си и в продължение на 45 минути тази вечер отговаряше на най-неудобните въпроси в живо предаване в социалните мрежи, което Флагман.бг излъчва.

Фокусът на днешната дискусия бе „Медиите и свободата на словото“. Нямаше цензура или ограничения и Дилов бе готов да говори по всяка тема. До него бе друго известно име от журналистическите среди – Веселин Пренеров, най-популярният тв водещ в Бургас, който е част от листата на ГЕРБ-СДС за предстоящите избори.

Двамата говориха открито по горещите теми – т.нар. скандал с чекмеджето на Борисов, къщата в Барселона, свободата в медиите, какво прави Дилов в листата на ГЕРБ, чувства ли се политически номад и ред други.

„В България мога да го кажа най-отговорно няма цензура. Ако някой се автоцензурира е друг проблем! Но няма публичен скандал, свързан с властта, който да не е разнесен в почти всички медии. В някои издълбан достатъчно надълбоко. Безспорно историята с джуджетата е хубаво да се разрови докрай, но нека прокуратурата да си свърши работата, а ние не бива да бързаме да съдим. Помните ли каква истерия се разрази с Мирослав Боршош (бившият директор на НДК, б.а.), който беше разнесен по всички медии, а днес го оправдаха. Побързахме да го разстреляме, а той е невинен!“, коментира разпалено Любен Дилов.

Сред първите въпроси, които му бяха зададени в социалната мрежа, е дали се чувства политически номад. Дилов бе категоричен, че през целия си път в политиката, никога не се е явявал на избори под друга форма, освен като представител на „Движение Гергьовден“ в коалиция.

Както самият той анонсира без притеснения ще отговаря на крайни хейтъри и политически тролове. Попитан бе какво прави "човек, който е прочел два вагона книги" в листата на ГЕРБ, тъй като тази партия, според питащия била дъното.

„Разходете се из Бургас, за да видите дали е дъното. Почти всички показатели, които са сравними с преди 10 години, показват сериозен напредък. БВП, растеж на доходи…Градът и целият регион се променят и това е видно, а предстоят и по-добри времена“, категоричен бе Дилов.

„Захапан“ бе и по темата за доклада на Държавния департамент на САЩ, който бе публикуван днес.

„Това не е нещо ново. Американският конгрес поръчва подобни доклади от 45 години. Правят го, за да описват развитието на държави, където се инвестират средства на американските данъкоплатци в неправителствени организации. Съвсем естествено е същите тези НПО-ата, които работят в тази страна, да представят драматична картина, за да получат по-голямо финансиране. Разберете ме правилно! Не казвам, че няма основателни критики, но този доклад е изпълнен с много със смехотворни констатации. Пример правата на „интерсексуални“. Те имат всички права, които имат другите. Има и упрек, че затваряме ромските гета по време на пандемия, но пропускат, че първото нещо, което затворихме е Банско. Ако това е ромско гето…“, коментира с ирония Любен Дилов.

Не бе пропуснат и въпросът с „чекмеджето на Борисов“.

„Виждаме някакъв странен сюжет, на който не мога да повярвам! Даже не става дума за вяра, а съпоставимост, че един човек, който добре знам как се държи има до спалнята си шкаф със злато и евро. Нещата, които е правил до този момент, не са съразмерни с този скандал. Цялата история е доста гнила и не ми изглежда сериозна“, отсече той, след което сам влезе в друга пикантна тема – къщата в Барселона, която испанска медия преписа на премиера.

„Вестникът, който пусна тази история, е известен в ПР средите в цяла Европа, като брутално поръчков. В това издание изключително евтино може да си закупиш територия и да си пуснеш каквото си искаш. Направих проверка и установих, че госпожата, която написа въпросната статия е преподавател по трудово право, няма нито едно друго разследване, няма общо с разследващата журналистика. Странен сюжет. Имам чувство, че много сериозно влияние върху българската политика оказват турските сериали“, коментира Дилов.

Той не прие критиките, че държавата се управлява еднолично от „джипката на премиера“ „Само преди 10 години основният упрек към политическата класа беше размитата отговорност. Да, много често българският премиер прекалява с това „аз“, но от друга страна много често „кляка“ на уличен натиск. За това бих го упрекнал! Мисля, че политиката в България почти винаги е била лидерска, с много малки изключения“, допълни Дилов.

Зададен му бе и крайно пиперливият въпрос как ще коментира ситуацията в Царево, където съветниците от „Гергьовден“ са най-сериозната опозиция на ГЕРБ и по-конкретно кмета Георги Лапчев, а сега трябва да работят заедно.

„Има много любопитни отношения в Царево. Там тече люта битка между „Гергьовден“ и ГЕРБ. Опитваме се да ги накараме да работят заедно. Казах им, че докато се борят помежду си Петър Кънев ще изкупи половината Царево. Не искам нищо лошо да кажа за него! Да е жив и здрав. Уважавам го и се надявам в следващия парламент да работим заедно“, коментира темата Дилов.

Според него няма нищо лошо в протестите и натискът върху политиците. Даже той бил нужен, за да се постигат истински добрите неща. „Политиците трябва да работят под натиск, защото в стрес се раждат добри решения“, убеден е водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Зрители тази вечер го попитаха и какво е мнението му за легализиране на марихуаната.

„Подозирам, че ще имаме голямо несъгласие с ПП ГЕРБ, но много пъти съм говорил за легализирането на марихуаната, особено за медицински цели. Използвайки традициите в България съм за това да станем производител на коноп и марихуана, защото има огромен пазар. Къса ми се сърцето, след като виждам какво става в Северна Македония. Ставаме жертви на едно остаряло мислене. Не говоря за шопове като в Нидерландия,  а за медицински цели. Много сме изостанали, а имаме прекрасни климатични и географски възможности, но не ги използваме“, смята Дилов.

По акцента на тазвечершната среща – свободата на словото в медиите, той подчерта, че в България малкият пазар пречи на журналистиката да се чувства истински свободна, защото няма необходимата подкрепа от читатели и рекламодатели и лесно може да стане жертва на политически или икономически кръгове. Въпреки това обаче има достатъчно свободни медии, които създават добър продукт, категоричен бе Дилов.

В национален план той посочи Е-вестник, Терминал 3, Бивол, а в регионален план сред добрите примери бе Флагман.бг.

„Флагман.бг и Грамофона за мен са сайтове, които знам, че няма да ме подведат с фалшиви новини. Особено флагманите! Те вадят първи неща, до които другите доста бавно се докопват. Даже, когато бях на гмуркане, на далечно място, от Флагман ми звъняха над 20 пъти, за да ме питат дали ще бъда водач на листата на ГЕРБ. Не им вдигнах, но се чудих как са узнали, откъде са ми научили номера, който използвам само там. Но поздравления. Разбрали са отнякъде и искат да проверят. Те наистина са големи хрътки“, допълни Дилов.

„Накрая ще завърша с нещо към журналистите, защото може да съм бил издател, сценарист, но винаги на първо място със се считал за журналист. Колеги, страстта към жълтото е като национализма в политиката. Винаги се опитваш да направиш повече, за да станеш още по-голям патриот и накрая, като не можеш започваш да фалцетиш, ставаш контрапропаганда на самия себе си. Така е и с опитите да удариш политическия противник много силно, понякога удряш себе си. Нещо, което според мен се случи с приятелите ни от „Да, България““, завърши Дилов.




Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори