×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хотелиери: За силен летен сезон трябва да се ускори ваксинацията за персонала


Хотелиери: За силен летен сезон трябва да се ускори ваксинацията за персонала
Ключови думи: сезон, лято 2021, флагман
31 Март 2021, Сряда, 13:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Летният сезон зависи от много фактори, но първият и основен е да има по-ниска заболяемост

Месец преди откриването на летния туристически сезон, хората в бранша са притеснени, че той ще бъде по-слаб от предишния. Според експерти, за да сме конкурентноспособни, трябва да се намали заболеваемостта от COVID-19 и да се ускори ваксинацията за персонала.

Летният сезон зависи от много фактори, но първият и основен е да има по-ниска заболяемост. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров. Той е скептичен, че ако градът остане в червената зона, българските туристи няма да искат да почиват и след това да остават под карантина в страната си. По думите му, диалог с министерството има.

„Останаха още няколко финални щриха, които трябва да направят спрямо съседните ни държави. Давам пример: турците договориха с Русия 4,5 милиона руснаци да почиват тук, гърците отидоха в Румъния, аз предполагам, че ако се направи подобна крачка от наша страна, това ще бъде искрата, която ще стартира процесите, тоест, да се посети Румъния, Великобритания, Израел, където е хазартният туризъм. Трябва да сме много активни по това направление и ще имаме голям шанс, стига да няма много болни“, коментира Димитров.

Според него, браншът има голяма нужда от облекчение на визи спрямо Турция и е важно да знаят дали има регламент за посрещане на рускоговорящите и трети страни. По думите му, всеки един турист е желан турист.

„Може да се поеме част от PCR теста, идването на туриста и средствата, които той ще вкара, защото всеки лев, който се вкара в туризма, се увеличава от 2,5 до 4 пъти. По този начин ще се компенсира и това“, каза още Димитров.

Въпросът с кадрите остава висящ.

„Несигурността, която имаме за туристите, неяснотата, която има в хотелите каква заетост ще има, как ще се развие сезонът, кога ще започне и колко ще продължи, тези въпроси в момента възспират собствениците и много от хотелиерите да си позволят лукса да започнат да наемат и да търсят персонал“, заяви хотелиерът Станислав Стоянов.

Засега хотелиерите разчитат на български туристи, ако се облекчат мерките, ще се разчита и на страните около нас – Турция, Румъния и други. Все още остава неяснотата относно западния пазар – полети, чартърни програми, автобусни програми.

„Всички сме в процес на очакване, убедени сме, че макар и кратък, може да има някакъв сезон. Не дискриминираме никого. При наличие, кадри ще бъдат наемани независимо дали са ваксинирани или не“, каза още хотелиерът.

Източник: bgtourism.bg


В категории: Бизнес


15
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
15
Коментара по темата
15.
*********
02.05.2021 04:11:48
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
14.
никаква реалност не си, пък камо ли нова
31.03.2021 16:39:33
0
5
Ако не се ваксинирал персонала, нямал да работи?! Ами като не работи персонала, кой ще работи бе аланколу? :-)))) Ама нека си работят хотелите сами с домочадието и любовниците, тъкмо ще им дойде акъла в главата. Аз ако не се ваксинирам сигурно и като клиент няма да ме допуснат :-)))))) И кой ще им наема стаите? Аааа, сетих се... единият собственик с домочадието и любовниците си ще наема стаите на другия собственик, а той пък ще идва в неговият хотел... Само не разбрах като се менкат така откъде ще им дойдат пари, щото всичко ще е на разменни начала...
13.
Коментар
31.03.2021 15:40:38
0
3
Силен сезон няма как да има това лято. Въпроса е дали въобще ще има сезон .
12.
Новата реалност
31.03.2021 15:28:18
6
2
Ами като не иска да се ваксинира няма да работи, няма да пътува и други такива неща. Мисля, че вече е ясно това
11.
Персонален
31.03.2021 15:14:51
1
9
Ами ако персонала НЕ ИСКА да се ваксинира, какво правим бе, путки заспали?
10.
До 8
31.03.2021 15:00:27
0
0
Не са обаждай ве кезап!
Аман от спецове като тебе,шпинга!
9.
Лечко Петров
31.03.2021 14:59:00
2
2
Да се ваксинират,по морето без друго от години работят само Украинци,Цигани и Ямболии*кукери.
Едва ли някой от ще се обяви против ваксинирането,така,че колеги,да си пожелаем един наистина добър сезон.
8.
Xxxx
31.03.2021 14:37:26
1
5
Какъв летен сезон и чуждестранни туристи? Кой ще дойде в България след като вече сме в червените списъци на Германия и Израел, а Джонсън предупреди англичаните, че това лято няма да има ваканции извън страната, та кой ще дойде освен руснаците, ама те и без това последните години предпочитат други дестинации, където ценят парите им
7.
Какъв персонал?
31.03.2021 13:43:30
1
2
Сигурно и на тях са платили за тези призиви, за да няма изобщо персонал и да се провали изцяло туризма. Пък и как може да се позволи на стадото (местно и вносно) някакво удоволствие...?! Току-виж пропуснало гробарската стъкмистика за седмица-две...
6.
Персонал се казва, когато го имаш
31.03.2021 13:35:47
1
8
Кaкъв пeрсонал? Виe в мoмента нямaте пeрсонал. И нaй-вeроятно нямa да мoжете да си нaемете такъв. Тaя гoдина я пиши на пясъкa
5.
Персонал се казва, когато го имаш
31.03.2021 13:34:51
1
5
Какъв персонал? Вие в момента нямате персонал. И най-вероятно няма да можете да си наемете такъв. Тая година я пиши на пясъка
4.
Трик
31.03.2021 13:32:08
0
8
Къде е този персонал???
3.
До всички хотелиери
31.03.2021 13:24:07
0
13
Радвайте се ако намерите персонал с езици да работи , после мислете за ваксините.

Като знам колко сте ограничени повечето, жал ми става за Вас.

По-добре впрегнете домочадието, любовниците и жените си да работят отколкото да давате акъли кой да се ваксинира и кой не.
2.
wyj
31.03.2021 13:19:48
2
7
Тоз варненски гагаузин да ваксинира жена си или тъщата не персонала
1.
Още продажници!
31.03.2021 13:05:03
1
9
Тези пък искат да си убиват персонала! Може изобщо персонал да не намерят. Хората бездруго се отдръпват от несигурни бизнеси.

Да сте чували случайно, че единствената полза с която се хвалят така наречените "ваксинки" е намаляването на "симптомите" на настинките! Нито обещават предпазване от нещо (дори и да същества), нито обещават спиране на разпространение на нещо (дори и да съществува). Та каква е целта на призива...?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори