×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ася Пеева: Поморие и областта заслужават да имат активно присъствие в парламента


Ася Пеева: Поморие и областта заслужават да имат активно присъствие в парламента
Кандидат-депутатът от коалиция ГЕРБ-СДС Ася Пеева има един успешен мандат зад гърба си. Днес с гордост може да каже, че е изпълнила всичко, което е обещала преди четири години
31 Март 2021, Сряда, 11:45 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Ще лобирам за още добри промени за хората от областта, казва кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС

Ася Пеева е магистър по „Начална училищна педагогика“ с две следдипломни специализации: „Предизвикателства за иновационна педагогическа дейност“ и „Информационни и комуникационни технологии в училище“. Има 30-годишен стаж в образователната система. Съветник е в Общински съвет – Поморие от 2011 до 2017 година, председател на „Комисията по Образование, култура, вероизповедания и социални дейности“ и част от „Консултативния съвет по икономически растеж и развитие към Община Поморие“. Като народен представител от 2017 година е член на „Комисията по Образованието и науката“, „Комисията по Култура и медии“ и „Комисията по взаимодействие с НПО и жалби на гражданите“. Работи активно за промени в сферата на образованието, по-добри условия за работа на лозари, винари и земеделци, отпускане на повече средства в подкрепа на уязвими групи, деца, младежи и млади семейства. 

- Г-жо Пеева, явявате се като кандидат за народен представител  от листата на ГЕРБ – СДС за втори път. Защо смятате, че успяхте да влезете в парламента през 2017 година и каква е нагласата Ви за предстоящите избори?

- Родена съм в Поморие, тук съм живяла и почти 30 години съм работила като учител. Жителите на региона познават работата ми. Много от децата, на които някога съм преподавала, днес вече са успешни личности и прекрасни родители. Искам да кажа, че много хора ме познават и в личен, и в професионален план. Смятам, че във времето съм доказала на всички тях, че могат да ми имат доверие. В 44-то Народно събрание ме изпратиха преди всичко гласовете на моите съграждани, хората от община Поморие.  

Нагласата ми за предстоящите избори е положителна. Работила съм съвестно и отговорно и имам очи отново да помоля за подкрепа. Не обичам да съм голословна и още в началото на кампанията представих кратък отчет на свършеното през изминалите 4 години (ВИЖТЕ ОТЧЕТА ТУК). Напълно съм наясно, че имам още много задачи и вярвам, че ще успея да ги изведа до край. Ще лобирам за още добри промени за хората от областта.(ВИЖТЕ ЛИЧНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ НА АСЯ ПЕЕВА ТУК)

- Образованието ли е основната сфера, в която ще продължите да работите, и в каква посока ще поеме трудовата Ви кариера, ако не бъдете сред избраните на 4 април 2021 г.?

- Посоката винаги е една – Работа, работа, работа. Не съм в листите, защото си търся по-добра позиция, а защото смятам, че с опита си мога да бъдат полезна. Както в образователната система, така и по-късно в политиката, винаги съм се старала да навляза в детайлите на това, с което се занимавам, започвайки от по-ниско стъпало. Това ми даде възможност да се уча от по-опитните от мен хора, да се развивам, а впоследствие и да ръководя. Образованието на децата ни днес е инвестиция в бъдещето ни утре. Да, това е сред основните ми задачи – постигане на още положителни промени. Организирала и провела съм много срещи с учители и родители, за да може заедно да набележим най-важните стъпки към по-пълноценно обучение от детската градина до висшето учебно заведение. До сега акцентът беше върху училищното, а сега бих искала да се концентрирам върху предучилищното и висшето образование. Изграждане на спортна зала и спортна инфраструктура в малките населени места: спортни площадки, детски площадки, фитнес уреди на открито. Физкултурен салон във всяко училище. Имаме идея да превърнем сградите с отпаднала необходимост по малките населени места в средища за деца, занимания по интереси с участието и помощта на пенсионери. Така малките ще се учат и ще бъдат ангажирани, а възрастните ще се чувстват полезни. Статистиката показва, че в регионите, където децата се отглеждат от повече от едно поколение възрастни, имат по-висока успеваемост на външните оценявания и по-малко отпадане от училище. 

- Имате и каузи, свързани и с лозарите?

- Да, с лозари, винари, рибари. Това са едни от основните поминъци в този край. Само преди дни заедно с евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Асим Адемов имахме среща с лозарите. Много важни неща си казахме. Лозарството – има нужда от адекватна актуализация на Закона за виното и спиртните напитки и постигане на равнопоставеност между сектора в България и останалите европейски страни. До тук успяхме да извоюваме: изплащане на средства по схемата "de minimis", нови възможности за финансиране по европейските програми за биоземеделие, преструктуриране и конверсия на лозя от 80% на 90%, инвестиране на предприятия - от 60% на 70%, събиране на реколта на зелено от 60% на 70%. Преборихме се и за допустимост и на гроздопроизводителите по извънредната мярка COVID-19. 

- Каква е визията Ви за развитието на региона?

- Надявам се каквато е визията и на хората в него. По време на четиригодишния си мандат проведох десетки приемни за граждани на територията на общините Бургас, Поморие и Руен. Най-често поставяните въпроси от жителите и кметовете на населените места бяха свързани с битови проблеми, с благоутройството, инфраструктурата, пенсионната система, социални услуги. За последните 10 години например, община Поморие се разви изключително много и стана много приветливо място за българи и за чужденци, както за почивка, така и за постоянно жителство. Мисля, че бъдещето му е: превръщане в целогодишна туристическа дестинация, изграждане на многофункционална спортна зала, саниране на още жилищни и обществени сгради, изграждане и обновяване на спортната инфраструктура в малките населени места, създаване на още по-добри условия за отглеждане на деца –повече детски площадки, повече места в детските градини, обновяване на училища. С колкото повече хора разговарям, толкова повече полезни идеи събирам. Много ценя и критиката, защото винаги имаме нужда от коректив и от друга гледна точка.

- През последната година много хора се завърнаха по родните си места. Какво бихте направили, за да ги задържите в страната ни дори и след като пандемията приключи?

- Освен повече средства за пенсионерите, в програмата си за управление сме планирали и повече средства в подкрепа на семействата и децата. Гъвкави форми на заетост. Създаване на данъчни облекчения, включително в случаите, когато децата не са приети в държавни детски градини. Създаване на специализирани програми за заетост на безработни родители, които отглеждат деца с увреждания. Насърчаване на работодатели за наемането им на дистанционна или почасова работа. Подкрепа, насърчаване и облекчаване на процедурите за осиновяване на деца. И много други.

Аз съм майка, а отскоро и щастлива баба. Знам от какво имат нужда семействата с малки деца и работя за задържането на младите в страната. Желанието ми е да намалим обезлюдяването на малките населени места. Създадохме възможности за българи, завършили средно образование в чужбина, да кандидатстват в български висши училища без полагане на матура. С колегите ми от ГЕРБ се борим и за това българският език да се изучава като втори чужд език в другите европейски държави.

- За финал - какво ще обещаете на гласоподавателите, за да получите отново тяхната подкрепа?

- Стигаме до известната реплика, че "никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая"... Тук обаче не става дума само за обещания. За толкова години във властта ГЕРБ е показала, че спазва своите обещания, а ако някъде сбъркаме, винаги има кой да ни посочи грешките. При това на висок глас. Има и кой да поеме отговорност… Имаме ясни и точни приоритети, облечени в срокове и цифри, с които всеки може да се запознае. Четири години не са много време, но смятам, че за този кратък период с отговорност и съвест, успях да разреша доста от проблемите, които хората ми споделиха. Това ми дава основание да вярвам, че отново ще ми се доверят, за да продължа да изпълнявам дълга си към тях. Поморие, третият по големина град по българското Черноморие, заслужава да има активно присъствие в парламента!

 




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
България Всички новини
Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата
„Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака 
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори