×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Японският премиер е решен Олимпийските игри да се състоят
  • Най-малко 41 мигранти загинаха при потъване на лодка край бреговете на Тунис
  • Меркел, Макрон и Зеленски призовават за изтегляне на руските войски от украинската граница
  • Русия ще нареди на 10 американски дипломати да напуснат страната
НА ЖИВО

Ася Пеева: Поморие и областта заслужават да имат активно присъствие в парламента


Ася Пеева: Поморие и областта заслужават да имат активно присъствие в парламента
Кандидат-депутатът от коалиция ГЕРБ-СДС Ася Пеева има един успешен мандат зад гърба си. Днес с гордост може да каже, че е изпълнила всичко, което е обещала преди четири години
31 Март 2021, Сряда, 11:45 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Ще лобирам за още добри промени за хората от областта, казва кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС

Ася Пеева е магистър по „Начална училищна педагогика“ с две следдипломни специализации: „Предизвикателства за иновационна педагогическа дейност“ и „Информационни и комуникационни технологии в училище“. Има 30-годишен стаж в образователната система. Съветник е в Общински съвет – Поморие от 2011 до 2017 година, председател на „Комисията по Образование, култура, вероизповедания и социални дейности“ и част от „Консултативния съвет по икономически растеж и развитие към Община Поморие“. Като народен представител от 2017 година е член на „Комисията по Образованието и науката“, „Комисията по Култура и медии“ и „Комисията по взаимодействие с НПО и жалби на гражданите“. Работи активно за промени в сферата на образованието, по-добри условия за работа на лозари, винари и земеделци, отпускане на повече средства в подкрепа на уязвими групи, деца, младежи и млади семейства. 

- Г-жо Пеева, явявате се като кандидат за народен представител  от листата на ГЕРБ – СДС за втори път. Защо смятате, че успяхте да влезете в парламента през 2017 година и каква е нагласата Ви за предстоящите избори?

- Родена съм в Поморие, тук съм живяла и почти 30 години съм работила като учител. Жителите на региона познават работата ми. Много от децата, на които някога съм преподавала, днес вече са успешни личности и прекрасни родители. Искам да кажа, че много хора ме познават и в личен, и в професионален план. Смятам, че във времето съм доказала на всички тях, че могат да ми имат доверие. В 44-то Народно събрание ме изпратиха преди всичко гласовете на моите съграждани, хората от община Поморие.  

Нагласата ми за предстоящите избори е положителна. Работила съм съвестно и отговорно и имам очи отново да помоля за подкрепа. Не обичам да съм голословна и още в началото на кампанията представих кратък отчет на свършеното през изминалите 4 години (ВИЖТЕ ОТЧЕТА ТУК). Напълно съм наясно, че имам още много задачи и вярвам, че ще успея да ги изведа до край. Ще лобирам за още добри промени за хората от областта.(ВИЖТЕ ЛИЧНИТЕ АНГАЖИМЕНТИ НА АСЯ ПЕЕВА ТУК)

- Образованието ли е основната сфера, в която ще продължите да работите, и в каква посока ще поеме трудовата Ви кариера, ако не бъдете сред избраните на 4 април 2021 г.?

- Посоката винаги е една – Работа, работа, работа. Не съм в листите, защото си търся по-добра позиция, а защото смятам, че с опита си мога да бъдат полезна. Както в образователната система, така и по-късно в политиката, винаги съм се старала да навляза в детайлите на това, с което се занимавам, започвайки от по-ниско стъпало. Това ми даде възможност да се уча от по-опитните от мен хора, да се развивам, а впоследствие и да ръководя. Образованието на децата ни днес е инвестиция в бъдещето ни утре. Да, това е сред основните ми задачи – постигане на още положителни промени. Организирала и провела съм много срещи с учители и родители, за да може заедно да набележим най-важните стъпки към по-пълноценно обучение от детската градина до висшето учебно заведение. До сега акцентът беше върху училищното, а сега бих искала да се концентрирам върху предучилищното и висшето образование. Изграждане на спортна зала и спортна инфраструктура в малките населени места: спортни площадки, детски площадки, фитнес уреди на открито. Физкултурен салон във всяко училище. Имаме идея да превърнем сградите с отпаднала необходимост по малките населени места в средища за деца, занимания по интереси с участието и помощта на пенсионери. Така малките ще се учат и ще бъдат ангажирани, а възрастните ще се чувстват полезни. Статистиката показва, че в регионите, където децата се отглеждат от повече от едно поколение възрастни, имат по-висока успеваемост на външните оценявания и по-малко отпадане от училище. 

- Имате и каузи, свързани и с лозарите?

- Да, с лозари, винари, рибари. Това са едни от основните поминъци в този край. Само преди дни заедно с евродепутата от ГЕРБ/ ЕНП Асим Адемов имахме среща с лозарите. Много важни неща си казахме. Лозарството – има нужда от адекватна актуализация на Закона за виното и спиртните напитки и постигане на равнопоставеност между сектора в България и останалите европейски страни. До тук успяхме да извоюваме: изплащане на средства по схемата "de minimis", нови възможности за финансиране по европейските програми за биоземеделие, преструктуриране и конверсия на лозя от 80% на 90%, инвестиране на предприятия - от 60% на 70%, събиране на реколта на зелено от 60% на 70%. Преборихме се и за допустимост и на гроздопроизводителите по извънредната мярка COVID-19. 

- Каква е визията Ви за развитието на региона?

- Надявам се каквато е визията и на хората в него. По време на четиригодишния си мандат проведох десетки приемни за граждани на територията на общините Бургас, Поморие и Руен. Най-често поставяните въпроси от жителите и кметовете на населените места бяха свързани с битови проблеми, с благоутройството, инфраструктурата, пенсионната система, социални услуги. За последните 10 години например, община Поморие се разви изключително много и стана много приветливо място за българи и за чужденци, както за почивка, така и за постоянно жителство. Мисля, че бъдещето му е: превръщане в целогодишна туристическа дестинация, изграждане на многофункционална спортна зала, саниране на още жилищни и обществени сгради, изграждане и обновяване на спортната инфраструктура в малките населени места, създаване на още по-добри условия за отглеждане на деца –повече детски площадки, повече места в детските градини, обновяване на училища. С колкото повече хора разговарям, толкова повече полезни идеи събирам. Много ценя и критиката, защото винаги имаме нужда от коректив и от друга гледна точка.

- През последната година много хора се завърнаха по родните си места. Какво бихте направили, за да ги задържите в страната ни дори и след като пандемията приключи?

- Освен повече средства за пенсионерите, в програмата си за управление сме планирали и повече средства в подкрепа на семействата и децата. Гъвкави форми на заетост. Създаване на данъчни облекчения, включително в случаите, когато децата не са приети в държавни детски градини. Създаване на специализирани програми за заетост на безработни родители, които отглеждат деца с увреждания. Насърчаване на работодатели за наемането им на дистанционна или почасова работа. Подкрепа, насърчаване и облекчаване на процедурите за осиновяване на деца. И много други.

Аз съм майка, а отскоро и щастлива баба. Знам от какво имат нужда семействата с малки деца и работя за задържането на младите в страната. Желанието ми е да намалим обезлюдяването на малките населени места. Създадохме възможности за българи, завършили средно образование в чужбина, да кандидатстват в български висши училища без полагане на матура. С колегите ми от ГЕРБ се борим и за това българският език да се изучава като втори чужд език в другите европейски държави.

- За финал - какво ще обещаете на гласоподавателите, за да получите отново тяхната подкрепа?

- Стигаме до известната реплика, че "никой не може да ви даде това, което аз мога да ви обещая"... Тук обаче не става дума само за обещания. За толкова години във властта ГЕРБ е показала, че спазва своите обещания, а ако някъде сбъркаме, винаги има кой да ни посочи грешките. При това на висок глас. Има и кой да поеме отговорност… Имаме ясни и точни приоритети, облечени в срокове и цифри, с които всеки може да се запознае. Четири години не са много време, но смятам, че за този кратък период с отговорност и съвест, успях да разреша доста от проблемите, които хората ми споделиха. Това ми дава основание да вярвам, че отново ще ми се доверят, за да продължа да изпълнявам дълга си към тях. Поморие, третият по големина град по българското Черноморие, заслужава да има активно присъствие в парламента!

 
Флагман.БГ Гърция открива сезона в понеделник Гърция открива сезона в понеделник 17/04/2021, Събота 14:38 2
България Всички новини
Има такъв вирус, няма такъв референдум Има такъв вирус, няма такъв референдум На тях им трябвало време, а и на ГЕРБ им трябвало време, пък той не иска да им го даде Хората на Слави омерзени от депутати на Борисов, от ГЕРБ контраатакуват с компроматни снимки Хората на Слави омерзени от депутати на Борисов, от ГЕРБ контраатакуват с компроматни снимки Част от народните представители използвали брутални цинизми в пленарната зала, държали се арогантно и просташки БСП искат консултации и публични обещания, за да подкрепят правителство на партията на Слави БСП искат консултации и публични обещания, за да подкрепят правителство на партията на Слави Нямало да гласуват "за" кабинет, заявяващ действия, противоречащи на "основните политически ориентири" на соцформацията Венета Райкова отсече: Знам си цената, няма да работя без пари! Венета Райкова отсече: Знам си цената, няма да работя без пари! Венета отказвала цяла година да гостува на Николаос Цитиридис След дъжд качулка: Пленумът на БСП гласува подкрепа за втори мандат на президента Радев След дъжд качулка: Пленумът на БСП гласува подкрепа за втори мандат на президента Радев Излъчена е работна група за разговори с държавния глава Meggle затваря завода си в България Meggle затваря завода си в България Бойко Борисов с внуците: Играта ни върви! Бойко Борисов с внуците: Играта ни върви! Тримата се снимат на фона на футболно игрище с малки вратички Предложенията на ИТН за промени в Изборния кодекс обслужват ДПС, смята зам.-председател на НФСБ Предложенията на ИТН за промени в Изборния кодекс обслужват ДПС, смята зам.-председател на НФСБ С тях партията на Доган можела да стане втора политическа сила Ще има ли нова порция сняг и кога идва истинската пролет Ще има ли нова порция сняг и кога идва истинската пролет Това е последният уикенд, в който любителите на зимните спортове могат да се възползват от снега Вдигат павилионите, пред които момче загина от токов удар Вдигат павилионите, пред които момче загина от токов удар Преди 2 месеца на бул. "Иван Гешов" почина 16-годишно момче
Задържаха украински дипломат за получаване на секретна информация в Русия Задържаха украински дипломат за получаване на секретна информация в Русия Задържането става на фона на нарастващо напрежение между Русия и Украйна Мароко спря пътническите полети от и до България Мароко спря пътническите полети от и до България Вижте още за кои държави има ограничения Без карантина за ваксинирани или прекарали COVID-19 при влизане в Словакия Без карантина за ваксинирани или прекарали COVID-19 при влизане в Словакия Страната облекчава мерките Историческо: Раул Кастро се оттегли от управлението в Куба Историческо: Раул Кастро се оттегли от управлението в Куба За първи път от 62 години нито един човек с фамилията Кастро няма да заема ръководна позиция в страната Във Великобритания регистрираха нов вариант на коронавируса Във Великобритания регистрираха нов вариант на коронавируса Националната здравна служба на Англия обяви, че в кралството са регистрирани 77 случая на зараза на новия вариант B1617 на коронавируса Гърция открива сезона в понеделник Гърция открива сезона в понеделник Заедно с “Кулата”-“Промахон” се очаква да отвори и “Маказа” -“Нимфея” Великобритания си взима последно сбогом с принц Филип Великобритания си взима последно сбогом с принц Филип Херцогът на Единбург почина на 9 април на 99-годишна възраст Българска следа в разработката на турска ваксина срещу COVID-19 Българска следа в разработката на турска ваксина срещу COVID-19 В южната ни съседка се разработват два препарата В САЩ гласят обезщетения на тъмнокожи за минали поколения. И ние трябва да поискаме за турското робство В САЩ гласят обезщетения на тъмнокожи за минали поколения. И ние трябва да поискаме за турското робство Парадокс – докато либералите размахват робията в САЩ наляво-надясно, техните слуги у нас я трият от учебниците   Руснаци откриха какво възстановява черния дроб на алкохолици Руснаци откриха какво възстановява черния дроб на алкохолици Това е терпен от ствола на сибирска елa
Михаил Миков Михаил Миков ГЕРБ е уморен от властта, хората са уморени да ги управлява ГЕРБ Виц на деня Виц на деня - Тате, защо Земята се върти?
- Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, търси ли ме някой, докато бях в банята?
- А, не, само по вайбъра бай Пешо писа, че му закъснява...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Чудя се как да обясня на чужденец, че "дреме ми" и "не ми дреме" означава едно и също нещо...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори