×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Затягането на мерките може да обхване цялата страна


Затягането на мерките може да обхване цялата страна
Кунчев обяви: Новите мерки в София от събота, в страната - от понеделник
16 Март 2021, Вторник, 18:52 ч.
Автор: Флагман.бг

Очертава се национален локдаун

Решението за затягане на мерките в София и страната ще бъде обявено на редовния брифинг на НОЩ в четвъртък. Решенията ще влязат в сила най-вероятно в събота – за София, а за страната – в понеделник. Това обяви на брифинг доц. Ангел Кунчев след заседание на Столичния оперативен щаб за ограничителни мерки в София, където само за последното денонощие бяха регистрирани 1116 новозараразени с COVID-19 от общо 4637 за цялата страна.

"Мисля, че е назрял моментът за национално решение. Основното, което целим, е да се избегне възможността за предаване на вируса. За всички вече е ясно, че той се предава по-лесно и на по-малки възрасти. Заповедта трябва да излезе до няколко дни, тя трябва да е с минимален срок от 2 седмици", каза Кунчев.

&Все още цифрите се следят, но вълната е заляла почти цялата страна, обясни той. Относно случай в Благоевград с починала жена, Кунчев обясни, че все още се прави проучване дали има връзка с ваксинацията. "Всичко, което проучим на наше ниво, го изпращаме на Европейската агенция по лекарствата, за да се вземе най-точното решение. Когато има случай на нежелана реакция, в зависимост от аутопсията, ние набираме съответните експерти в областта, за да дадат компетентното си мнение, което отнема време. Решението ще е общоевропейско дали може да се използва тази ваксина и от кой момент може да кажем, че е безопасна. Дотогава тя няма да се използва", поясни той. В момента се проучват 3-4 случая на прояви на тежки реакции след ваксинация срещу коронавирус, добави здравният инспектор.

„Ще бъде уточнен броят на клиентите, които могат да влизат в търговските вериги. „Зелените коридори” за възрастните хора няма да отпадат. Утре ще има заседание на Областния щаб на столицата. Ще бъдат разписани мерките и ще стане ясно кога ще влязат в сила. За момента не се предвижда затваряне на паркове и задължителни маски на открито. Следим денонощно данните и реагираме според ситуацията”, каза шефът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. На брифинга стана ясно, че броят на интензивните легла ще бъде увеличен на 32.


В категории: COVID-19


16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
faktolog
17.03.2021 05:23:45
2
6
А помните ли тоЯ , как ОБИЛНО ни имунизираше от ТАЛАВИЗОРА срещу грип , че бил смъртоносен, а сега , от две години, грип изобщо няма, изчезна някак? Замислете се, мамят ли Ви!
15.
до 11 Волен
16.03.2021 22:14:08
0
4
За да спечелят изборите
14.
Мнение
16.03.2021 22:11:00
0
12
„Ще бъде уточнен броят на клиентите, които могат да влизат в търговските вериги. „Зелените коридори” за възрастните хора няма да отпадат." Това ,как точно ще се случи ?.Толетират се големите вериги.Там няма ограничения , няма дистанция . В малките магазинчета е в пъти по-добре съблюдавана наредбата ма МЗ. Хората едвам си опазват бизнеса. А иначе ,възрастните хора обикалят магазините по-цял ден и като децата .при тях бутането е абсолютно неовладяно.
13.
!
16.03.2021 21:12:02
2
20
Оставка! Некомпетентна сган! Трябва да ги трепем тея! Иначе няма да си тръгнат!
12.
Z
16.03.2021 20:52:41
2
18
Спирайте ги тия ваксините, уморихте хората . Колегата няколко дена след ваксинация с Астра Зенека получи тромб.
11.
Волен
16.03.2021 20:40:59
1
16
Добре, не мога да разбера защоооо ни плашат и стряскат по този начин
Вместо да ни дадат куражж те ни съсипват от стрес, няма да умрем от корона, ще умрем от глад
10.
Гражданин
16.03.2021 20:30:12
4
22
много интересно! Къде са троловете! Няма нито 1 трол да пише коментари в подкрепа на ковида и герб. И сайтовия админ липсва! Такава аванта от месеци не е имало. Ясно се вижда реалността и желанието на народа , когато няма кой да манипулира коментарите и пръстчетата! Хаахаххаххах
9.
Светла
16.03.2021 20:22:26
3
16
Спирането на водата и честите аварии дали са част от мерките за борбата с коварния вирус ? Според съобщението на ВиК Бургас в Поморие трябваше да бъде пусната водата в 18 часа. Все още сме в безводие . Ще има ли вода и кога ? Извиненията на ВиК за неудобството не решават проблемите и неизпълнението им към клиентите на В и К Бургас , нали ?
8.
Какво било в Европа
16.03.2021 20:02:50
5
30
А в западна Европа след като са в локдаун от година вече, да не би да имат някакъв напредък със справянети с болестта. Локдауна е не просто неефективна мярка, въпреки че е най-лесната за вземане, това е пагубно решение, чийто последици ще се усещат тепърва и ще са много по-лоши от болестта.
7.
.
16.03.2021 19:57:49
6
35
Тия вече ни вземат за тотални овчици, нямат идея какво правят, но когато бройките падат - се бият в гърдите, а когато се вдигат - хората сме виновни. Абсолютно некомпетентнон управление, да имаха поне малко достойнство, да си хвърлят оставките. Ние сме си виновни, че търпим.
6.
Az
16.03.2021 19:56:11
4
26
Изроди мръсни и продажни....Бог ще ви накаже,мамицата ви алчна
5.
Иван Праматаров
16.03.2021 19:41:22
5
7
очертава се да изписвам центъра със Смърт за вярващите в коронавируса
4.
Народен съд
16.03.2021 19:34:43
4
46
Хунтата е толкова предвидима и малоумна. Всички масово пред урните да ги затрием веднъж и завинаги.
3.
Айай
16.03.2021 19:15:12
4
43
Абе тея хора що говорят само за затваряне а не и за помощи уууууу
2.
Уууууу уу
16.03.2021 19:13:40
6
33
Народа болен от 30 години и ся малко ташкън дойде с едно вирусче
1.
Гражданин
16.03.2021 19:00:41
10
60
Герб форевър! Смърт на всичко гербаджийско до 9то коляно! Разстрел и бесене по стълбовете!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори