×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Антон Велков пред Efirbet: Ясен Петров влива свежа кръв в националния тим


16 Март 2021, Вторник, 11:05 ч.

Велков коментира наши отбори, а на финала говори и за родното си Локо

Антон Велков е един от хората, които най-добре познават Ясен Петров. Двамата играха заедно в Локомотив (Сф) и заедно вдигнаха Купата на България с отбора. По-късно Ясен беше старши треньор на тима от „Надежда“, а Тони - негов асистент. Извън футбола са равни по един показател - бащи са на по три деца. Разликата е, че Ясен има две дъщери и син, а Антон – двама сина и дъщеря.

Днес Ясен Петров в качеството си на нов селекционер на България направи първия си избор за разширен състав на националния тим. Дебютът на Петров ще е на 25 март срещу Швейцария в София.

 Антон Велков даде своето мнение пред сайта Efirbet.com по актуалната тема от днес. В хода на разговора Велков коментира също и други наши отбори, а на финала говори и за родното си Локо.

- Г-н Велков, изненадан ли сте от футболистите, които Ясен Петров покани в националния отбор?

- Не съм, тъй като имах възможност да разговарям с Ясен на базата на националите. Иначе винаги, когато селекционер обяви кои футболисти е поканил, започват въпроси от рода на: Защо този, а не онзи?

- Какво Ви прави впечатление в селекцията на Ясен Петров?

- Той влива свежа кръв в държавния тим и аз адмирирам това. Ясен Петров е готов да хвърли младите в дълбокото, защото само така ще се научат да плуват. Покрай младоците, разбира се, има и по-опитни изпълнители, и се надявам да се получи една добра сплав.

- Само допреди две години Вие бяхте помощник на Красимир Балъков в националния. Защо нямахте успехи?

- Влязох по-късно в щаба и видях много натрупана негативна енергия и негативно напрежение, което неминуемо знаех, че ще се отрази на резултатите. Така и се получи.

- Сега виждате ли напрежение върху селекционера?

- Както казах, вече разговарях с Ясен. Хубавото при него е, че не позволява негативните мисли да превземат главата му. Той мисли само положително и ще предаде този свой позитивизъм на играчите.

- Кои са най-силните качества на треньора Ясен Петров?

- Силен мотиватор е и има тънък психологически подход към всеки футболист. Ясен ще иска момчетата да показват зъби, все пак сме балканци, и ако случайно впоследствие се създадат предпоставки да се пренатрупа отрицателно напрежение, сигурен съм, че ще го преодолее.

- Очакванията Ви от първите три мача на България с Швейцария, Италия и Северна Ирландия по пътя към Катар 2022?

- За една година и половина в Германия си изчистих главата и се научих да бъда реалист. Не мисля и няма да кажа, че сме обречени, нито ще говоря за точки. Надявам се да излезем с положителни емоции и усмивки от трите срещи, да имаме едно емоционално начало под ръководството на новия селекционер.

- Г-н Велков, да се върнем към родния футбол. Първо, искам да Ви поздравя за Вашите обективни и професионални коментари на мачовете по телевизията. Как виждате първенството този сезон?

- Благодаря за поздравленията. Вижте, пандемията от коронавирус логично остави отпечатък и върху футбола. На празни стадиони няма спектакъл. Сякаш гледаме едно нямо кино. Като качество – не сме направили една стъпка напред. Тук - там, таланти имаме, но не им обръщаме достатъчно внимание.

- Какво имате предвид?

- Големите ни футболисти преди започваха да играят в отборите си на 17 години. И не само играеха, а бяха фигури. Но тогава нямаше чужденци. Сега отборите ни са пълни с такива, по-богатите ни клубове не жалят пари за легионери, за да постигат целите си, и младите българи остават на заден план.

- Но по закон чужденец не може да бъде лишен от работа?

- А трябва ли да се лишаваме от перспективните си български футболисти? Да, не можем да лишим чужденците от работа, но можем да ограничим бройката им на терена. Нека президентите на отборите да са по-смели с младите и да им гласуват доверие, за да се развиват, дори с цената на временни негативи. Както става в Славия. Там залагат на наши играчи, както по-опитни, така и по-млади, но виждате къде бяха лятото и къде са сега. Въпреки това политиката им остава непроменена. Националният отбор и клубовете вървят ръка за ръка. Ние не може да имаме силен държавен тим без силни български играчи.

- Г-н Велков, ще сложи ли Лудогорец край на хегемонията на Локомотив (Пловдив) в турнира за Купата на България?

- Това ще бъде нещо нормално. Не помня друг отбор от провинцията да е вдигал две Купи поред, а Локо го постигна. Сега обаче не е в най-добрата си форма, а и отделно има неяснота около състоянието на Митко Илиев. Без него идеите на Локомотив падат наполовина. От друга страна Лудогорец ще играе на максимума, тъй като след години неуспехи в турнира, ще иска да спечели и този трофей, освен титлата.

- На другото дерби за Купата Славия – Левски, победителят в редовното време ли ще бъде излъчен?

- Всичко може да стане в един такъв турнирен мач. Убеден съм, че Славия ще се окаже костелив орех, въпреки че мислите им тази пролет са свързани единствено с първенството. Левски пък показа в последните мачове, че може да се измъква от трудни ситуации, така че ще е интересно и напрегнато докрай на „Овча Купел“.

- Левски изведнъж получи възможност за атака на шестото място, но много левскари смятат, че е по-добре да завършат седми, за да атакуват Европа. Вашият коментар?

- Хубаво е да стремиш към Лига Европа, но в момента в Левски трябва да се запитат, готови ли са за Европа? Аз мисля, че първо е необходимо да си подредят къщичката и приоритет за тях е да решат колкото се може по-скоро клубните си проблеми. Убеден съм, че „сините“ ще дадат всичко от себе си, за да завършат шести, макар че не зависят само от себе си, а и от резултатите на другите им конкуренти.

- След като връчихте титлата на Лудогорец, възможна ли е според Вас интрига за второто място?

- В ЦСКА София имат колебания, но печелят мачовете си, дори и трудно. По-скоро тимът на Акрапович ще задържи второто място, а Локомотив и Арда ще спорят до последно за бронза.

- Родният Ви Локомотив (Сф) е пред завръщане в елита, но там на първо време ще играе на стадион „Васил Левски“. Вие, като локомотивец, как ще го приемете?

- Не казвам, че е задължително и на всяка цена моят Локомотив (Сф) да се върне при майсторите, но вярвам, че ще се случи. Предвид изгнанието ни във Втора лига, което беше незаслужено и дълго, истинските локомотивци трябва да направят компромис. Да се примирят, че известно време ще гледат любимците си в центъра на София и да ги подкрепят безрезервно, както винаги са го правили.

- Кога Локо ще се върне в своя дом в „Надежда?

- Аз не смятам, че проблемът е толкова голям. Зная също, че г-н Иван Василев има идеи какво трябва да се направи. Може би и държавата трябва да погледне Локомотив, както направи и с други наши клубове. Едно време имаше заложени пилони за осветление, но ръждясаха и ги отрязаха. Силно вярвам, че ще се намери решение за по-бързо реновиране и на нашия стадион.


В категории: Спорт


Коментари
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори