Ябълков крамбъл в мултикукър
Вкусен и лесен за приготвяне десерт
Продукти:
125 г брашно
100 г кафява захар
100 г бяла захар
½ чаена лъжица канела
¼ чаена лъжица индийско орехче
1 щипка сол
120 г масло, разтопено
120 г кашу или орехи
За ябълките:
60 г пудра захар
1 супена лъжица царевично нишесте
½ чаена лъжица джинджифил на прах
½ чаена лъжица канела
750 г ябълки, обелени и нарязани
2 супени лъжици лимонов сок
Приготвяне:
Смесете брашното, 100 г кафява захар, 100 г бяла захар, канела, индийско орехче и сол в купа. Добавете към тях маслото и разбъркайте с пръсти, докато се получат груби трохи. Прибавете и ядките и оставете настрана.
Пресейте заедно 60 г пудра захар с нишестето, джинджифила и ½ лъжица канела. Поставете ябълките в купата на мултикукъра. Покрийте със сместа с нишестето. Залейте с лимоновия сок и разбъркайте. Поръсете отгоре с трохите и маслото. Покрийте и печете на силен огън за 2 часа или на слаб за 4 часа.
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме

три пъти правя и нищо не става