×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заловиха педофил с 500 GB детско порно в Бургас


Заловиха педофил с 500 GB детско порно в Бургас
Педофилите най-често ловят децата в пет хитови компютърни онлайн игри
06 Март 2021, Събота, 17:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Близо 100 българи ровят в платформи за извращения с деца и разменят файлове с други хора от чужбина, сочат данните

„От началото на годината сме провели над 4 операции, насочени към педофили, които действат в интернет. Получаваме доста сигнали и от партньорски служби. Става въпрос за Федералното бюро за разследване на САЩ, Националната агенция за престъпност на Великобритания, която е като еквивалент на ГДБОП, както и от Европол. Мога да ви кажа, че имаме по 20-30 сигнала“, заяви пред „Телеграф“ шефът на отдел „Киберсигурност“ комисар Владимир Димитров.

По думите му при една от акциите преди броени дни в Бургас бил задържан педофил с 500 гигабайта порнография. Оперативните данни сочели, че близо 100 българи ровят в платформи за извращения с деца и разменят файлове с други хора от чужбина.

„Проблемът с детската порнография и педофилите в интернет е много сериозен. Ние го взимаме много присърце и работим колкото сили имаме“, допълни Димитров.

Той обяснява, че педофили ловят деца в пет хитови компютърни игри, които се играят онлайн. Там виждат истинското име на жертвата, дори града, в който живее, и започват да се сближават с нея. Винаги прехвърлят комуникацията в чат, за да е лична и само между двамата.

По думите му в момента тенденцията е подобни случаи да зачестяват, като сигналите в отдела му за последните два месеца са над 10.

Маскиране

Игрите, в чиито платформи педофилите търсят жертви, са свързани със създаване на виртуална реалност, дори имената им наподобяват този сценарий. В повечето децата създават например династии, фамилии, управляват империи. Има и такава, в които момчето или момичето си създава свой герой и започва да живее паралелен живот, но в интернет, търгува с дрехи, коли или пък ходи на училище, поддържа отношения с приятели. „Във въпросните игри се говори на английски. В тях децата обикновено си регистрират истинското първо име, града, в който живеят, годините. На свой ред педофилите си създават близък до тези данни профил и започват да комуникират, да разпитват за проблемите на детето, на какво се ядосва, за да скъсят дистанцията“, обясни киберполицай №1. Вече след като си станат по-близки, преместват комуникацията в чат във Фейсбук или вайбър, уотс ъп или друга програма и споделянето продължава.

Уловките

Обикновено близо 60% от момичетата и момчетата започват да споделят за проблеми в училището, както и за такива, свързани с родителите им - как не са им купили нов телефон или лаптоп и ги карат да учат, засекли антимафиотите.

„При по-голяма част от учениците контролът е занижен от страна на майката и бащата, те са по компютрите и шансът им да станат жертви на педофил е по-голям“, заяви комисар Димитров. Той даде и брутален пример отпреди две седмици с 14-годишно момиче от София, попаднало в лапите на извратен мъж от чужбина.

Преди няколко месеца седмокласничка от София започва да си комуникира с уж неин връстник в онлайн игра. Прехвърлят разговорите на лични съобщения и така педофилът се сближава много с девойката. „Първоначално всичко започнало невинно. Мъжът, чието лице детето не е виждало, а само измислена снимка на красив ученик, започва да й иска снимка на новото бюро, след това на нова дреха. Стига се дотам да я кара да се снима по бельо, а след това и гола“, разказа шефът на отдел „Киберпрестъпност“. С умело психологическо обработване извратенякът успял да накара момичето да му прати и голи фотоси, с които започнал да го изнудва брутално. Плашел я, че ще ги покаже на родителите й, на приятелите и съучениците й. Така се стигнало дотам 14-годишната да е заставяна да изпраща порновидеа, на които се самозадоволява, на извратеняка. След като му омръзнало детето, той започнал да го кара да привиква свои приятелки, които също да се събличат. Най-брутален обаче бил краят – накарал жертвата да вика момчета и в стаята да правят секс пред камера, докато ги гледа.

„Последния месец имаме четири такива случая, по които работим, но предполагам, че са над 10, а хората просто не искат да се разчува. Призовавам ги обаче да не разсъждават по този начин, защото педофилите нанасят травма за цял живот на децата им, което не бива да се допуска“, отсече Димитров. По думите му, ако извършителят е в чужбина, редовно родители отказвали да подават и сигнали, защото не им се занимавало.

Профил

Киберполицаите очертаха профил на педофила, който лови жертви в нета. Обикновено са мъже от 20 до 60 години с различни професии. Тръгва се от шофьор на камион, мине се през учители, стига се до компютърни специалисти. Повечето от извратеняците са неженени и живеят с майките си. Ако пък имат семейства и деца, то винаги спят в друга стая, а не с половинката си. „Целта е да могат нощно време да гледат порнография“, обясниха експертите. По думите им онлайн педофилите са три вида. Първите, които са близо 92% - са хора, които само свалят детско порно, за да се самозадоволяват, но никога не пристъпват към личен контакт с хлапета. Вторите, които са едва 5%, започват чат и искат голи снимки от децата, както тези в онлайн игрите. Третият вид онлайн педофили са около 3% - това са извратеняците, които са готови на личен физически контакт с момченца и момиченца.

Сайтове за хлапета по бельо – входна врата за извергите

Сайтове за деца, които позират по бельо в предизвикателни пози, са входната врата на педофилите към зарибяване по порнографията. Киберченгетата са засекли, че става въпрос за т.нар. моделинг сайтове, в които децата са разсъблечени като фотомодели. Специфичното е, че извратеняците започват оттам да се нахъсват и да търсят още по-разсъблечени деца, след което вече доста от тях преминават към реалната порнография и сексуалните извращения. Именно от тези моделинг сайтове се правели и препратки към педофилските форуми.


В категории: Крими


12
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
12
Коментара по темата
12.
Canov napred i nagore
07.03.2021 16:28:48
1
1
dobre che beshe canov shtoto nashite bobadjiii sput ,jenite umreli
11.
Болен
07.03.2021 07:13:49
1
1
Милко е педерас.
10.
ПАВЛИКЯНСКА БУГАРИJA
07.03.2021 06:11:22
0
3
Помака търси педофили с фбр,а павликямската секта мълчи за лаптопа на хънтър байдън Манихейски мурафет.
9.
No_name3001
07.03.2021 05:43:54
1
2
Аз съм тъпо лапе на 13 години от село Кънчево, което продава детско порно през PayPal на извратени чичаци.
8.
QAnon
07.03.2021 00:27:55
1
15
Въртим дребните рибки със спусната информация от баш педофилите демократи от САЩ,които си избраха и такъв президент.Наскоро избухна скандал и с губернатора на Ню Йорк от същата партия обаче от Флагман спат,Божков и той.
7.
TNT
06.03.2021 20:38:04
1
9
Може ли да го полаская Анално ???
6.
Васил Иванов Кунчев
06.03.2021 19:56:04
2
14
Дайте да го видим......ще му помогнем да се оправи. Няма и да помисли за извращения
5.
Иван
06.03.2021 19:27:57
0
6
Ама как секс бе! Нали е на 14г!
4.
Н
06.03.2021 19:08:59
1
19
Ами кажете му името и къде живее. Всички имаме деца и трябва да знаем.
3.
Поздрави
06.03.2021 18:59:06
2
9
За Цанов Напред и нагоре!
Поздрави за Анна Добрева, Радостина Георгиева и любимата ми Светлозара Кидерова.!целувки
2.
До 1
06.03.2021 17:43:25
0
9
Луков такъв ли е ?
1.
Pedophile hunter
06.03.2021 17:37:29
1
11
Веселин Луков?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори