С вкус на пармезан: Най-лесната рецепта за хрупкави картофи на фурна
Тази фантастична комбинация подобрява вкуса и текстурата им
Картофите са източник на гастрономическо вдъхновение и могат да бъдат приготвени по хиляда и един начини. Опитвали ли сте някога да ги печете в смес от масло, пармезан и чесън на прах? Това е фантастична комбинация, която подобрява вкуса и текстурата на картофите.
Необходими съставки:
4 по-малки картофа
6 супени лъжици масло
3 супени лъжици настърган пармезан
чесън на прах на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий. Разтопете маслото, намажете правоъгълна огнеупорна чиния и разпределете равномерно на дъното. Подправете маслото с пармезан и чесън на прах.
Измийте добре картофите. Изсушете ги и ги нарежете наполовина. Поставете картофите върху разтопеното масло с кората нагоре.
Добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете картофите във фурната и печете за около 40 до 45 минути или до готовност.
Оставете картофите да се охладят поне пет минути, преди да ги свалите от огъня. Ако се опитате да ги извадите горещи, хрупкава коричка ще се разпадне и ще остане на дъното на тигана.
Сервирайте със заквасена сметана и пресни билки. Добър апетит!
Любимец на жените празнува днес
Консултациите при президента продължават утре с „Възраждане“ и ДПС-Ново начало
Тръмп атакува Байдън, но все по-често прилича на него
На днешната дата почина човекът, който превърна мечтите в индустрия
Сузанита си сложи нов силикон
Ароматни, крехки чушки с плътен и домашен вкус за Бъдни вечер
Гръцки фермери блокираха "Кулата" и "Илинден" за тирове
Изграждат Алея на рока край брега на морето
Еврокомисията представя план срещу жилищната спекулация и високите наеми
Какво не се прави на 15 декември според народните вярвания
17-годишно момиче загина след падане от четвърти етаж след рожден ден
Романтиката ще почука на вратата на три зодиакални знака
