С вкус на пармезан: Най-лесната рецепта за хрупкави картофи на фурна
Тази фантастична комбинация подобрява вкуса и текстурата им
Картофите са източник на гастрономическо вдъхновение и могат да бъдат приготвени по хиляда и един начини. Опитвали ли сте някога да ги печете в смес от масло, пармезан и чесън на прах? Това е фантастична комбинация, която подобрява вкуса и текстурата на картофите.
Необходими съставки:
4 по-малки картофа
6 супени лъжици масло
3 супени лъжици настърган пармезан
чесън на прах на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий. Разтопете маслото, намажете правоъгълна огнеупорна чиния и разпределете равномерно на дъното. Подправете маслото с пармезан и чесън на прах.
Измийте добре картофите. Изсушете ги и ги нарежете наполовина. Поставете картофите върху разтопеното масло с кората нагоре.
Добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете картофите във фурната и печете за около 40 до 45 минути или до готовност.
Оставете картофите да се охладят поне пет минути, преди да ги свалите от огъня. Ако се опитате да ги извадите горещи, хрупкава коричка ще се разпадне и ще остане на дъното на тигана.
Сервирайте със заквасена сметана и пресни билки. Добър апетит!
3 основни правила за щастлива и стабилна връзка
Министър Тахов: "Магазин за хората" ще обхване цялата страна през 2026 година
Почина обичан български кмет
СДВР опроверга майката на задържан по време на протеста - не е бит
Притеснителна прогноза за времето за утре - 5 декември! Много силен вятър по Черноморието, обилни валежи в Югозападна България
Похвално: Левскари дариха пари за лечението на Любо Пенев
Немско издание излезе със скандален материал за Макрон, Мерц и САЩ
Кубрат Пулев с коментар за сензационния бой между Джошуа и Джейк Пол
Украински дрон унищожи изтребител МиГ-29 в Крим
Организират специална вечеря за Путин в Индия, президентът на Русия отговори с красноречив жест
Транспортираха много болна жена директно в моргата, впоследствие тя почина
Защо трябва да имате краставица в колата си през зимата
