С вкус на пармезан: Най-лесната рецепта за хрупкави картофи на фурна
Тази фантастична комбинация подобрява вкуса и текстурата им
Картофите са източник на гастрономическо вдъхновение и могат да бъдат приготвени по хиляда и един начини. Опитвали ли сте някога да ги печете в смес от масло, пармезан и чесън на прах? Това е фантастична комбинация, която подобрява вкуса и текстурата на картофите.
Необходими съставки:
4 по-малки картофа
6 супени лъжици масло
3 супени лъжици настърган пармезан
чесън на прах на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий. Разтопете маслото, намажете правоъгълна огнеупорна чиния и разпределете равномерно на дъното. Подправете маслото с пармезан и чесън на прах.
Измийте добре картофите. Изсушете ги и ги нарежете наполовина. Поставете картофите върху разтопеното масло с кората нагоре.
Добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете картофите във фурната и печете за около 40 до 45 минути или до готовност.
Оставете картофите да се охладят поне пет минути, преди да ги свалите от огъня. Ако се опитате да ги извадите горещи, хрупкава коричка ще се разпадне и ще остане на дъното на тигана.
Сервирайте със заквасена сметана и пресни билки. Добър апетит!
Тайните на индийките за трайно отслабване
Най-дългият директен полет ще свързва Китай с Аржентина
28-годишен футболист загина при мистериозни обстоятелства
Кейт Уинслет: Жените стават по-секси с възрастта
Орбан ще се срещне с Путин в Москва
Зографски влезе в Топ 30 във Фалун
17-годишен е задържан за убийство в "Студентски град"
Пуснаха под домашен арест Никола Барбутов
Затварят родилно отделение
Жечо Станков: Няма недостиг на горива в България
Голям скандал: "Най-силната жена" в света се оказа мъж
Колко масло трябва да има в двигателя?
