С вкус на пармезан: Най-лесната рецепта за хрупкави картофи на фурна
Тази фантастична комбинация подобрява вкуса и текстурата им
Картофите са източник на гастрономическо вдъхновение и могат да бъдат приготвени по хиляда и един начини. Опитвали ли сте някога да ги печете в смес от масло, пармезан и чесън на прах? Това е фантастична комбинация, която подобрява вкуса и текстурата на картофите.
Необходими съставки:
4 по-малки картофа
6 супени лъжици масло
3 супени лъжици настърган пармезан
чесън на прах на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий. Разтопете маслото, намажете правоъгълна огнеупорна чиния и разпределете равномерно на дъното. Подправете маслото с пармезан и чесън на прах.
Измийте добре картофите. Изсушете ги и ги нарежете наполовина. Поставете картофите върху разтопеното масло с кората нагоре.
Добавете сол и черен пипер на вкус. Поставете картофите във фурната и печете за около 40 до 45 минути или до готовност.
Оставете картофите да се охладят поне пет минути, преди да ги свалите от огъня. Ако се опитате да ги извадите горещи, хрупкава коричка ще се разпадне и ще остане на дъното на тигана.
Сервирайте със заквасена сметана и пресни билки. Добър апетит!
3 признака, че една жена не е подходяща за брак
Машини блокират, хора чакат с часове, а БНБ работи извънредно заради бума на монети
Две земетресения в България тази сутрин - няма данни за щети
4 предупредителни знака, че партньорът не е подходящ за брак
Българите харчат повече за коледни подаръци от средния европеец - 10% от бюджета
39-годишен мъж е намерен мъртъв в хотел в Банско - разследва се причината
Безплатен калкулатор спасява малкия бизнес от грешки с рестото в евро
Симеон Николов стана №6 в света, засипаха го с похвали
Кубрат Пулев изпадна от Топ 15 в световната ранглиста на BoxRec
Къде и докога можем да обменяме левове в евро без такса
Финландски политик поиска оставката на Урсула фон дер Лайен
Влизане на еврото и защо личната ни инфлация често е по-висока от официалната
