×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ ще продължи модернизация на страната, БСП ще прави реформи, а ВМРО ще бори джендърите


ГЕРБ ще продължи модернизация на страната, БСП ще прави реформи, а ВМРО ще бори джендърите
Томислав Дончев и Кристиан Вигенин в спор дали мерките срещу COVID-19 са ефективни и дали правителството е длъжник на хората и бизнеса
05 Март 2021, Петък, 09:40 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Добри пътища, чиста питейна вода и нова болница в Ямбол обеща Кристиан Вигенин, а Томислав Дончев се похвали с успехите на управляващите

ГЕРБ ще продължи модернизация на страната, БСП ще прави реформи, а ВМРО ще бори джендър идеологията и ще продължи политиката за увеличение на доходите. Това обявиха в първият предизборен дебат „Новият парламент 2021“ по бТВ кандидатите за депутати Томислав Дончев, Кристиан Вигенин и Красимир Каракачанов.

„Трябва е да се възстанови нормалният политически диалог, защото в момента е в режим само на истерии, а така не се вземат добри решения. За мен е важно да служа на държавата и обществото, продължавайки политиките по модернизация на страната. Нужно е да надградим постигнатото в сферата на образованието. Следващите ни стъпки са свързани с науката и с внедряване на иновациите“, каза кандидатът на ГЕРБ за депутат. 

„Изкуството при планирането на ограничителните мерки е от една страна да се спре заразата, а от друга да се даде шанс на хората да учат и да работят. Ако оставим хората за два месеца вкъщи, може да спрем заразата, но тогава икономиката ще се срине“, добави Дончев. 

„Числата показват, че се справяме с борбата срещу пандемията. Радвам се, че България успява да мине с минимум щети. Има страни, в които хората с дни и дори седмици не можеха да излизат от домовете си“, изтъкна той.

„Изхождам от предпоставката, че ще бъда част от управляващото мнозинство, а не в опозиция. Предстоят ни много сериозни задачи. Трябва да бъдат реализирани реформи в сферата на здравеопазването, в образованието, в съдебната система. Това са сериозни ангажименти“,  заяви Вигенин.

„Ще продължа да се боря и за моите избиратели – гражданите на Ямбол. Трябва да довършим новата болница. Нужни са добри пътища, чиста питейна вода. Важна и програмата Странджа – Сакар, която искаме да реализираме“, добави той.

„Това правителство прави толкова, колкото може в борбата срещу коронавируса. Имаше моменти, когато България бе първа по смъртност не само в Европа, но и в света. Нека крайната оценка кой как се е справил да дадем, когато приключи тази епидемия. Имаше нелогични действия, които бяха по усмотрение на премиера, а не въз основа на реалните препоръки и на развитието на пандемията“, подчерта социалистът. 

„Има риск точно преди изборите да се окажем в пик на т.нар. втора или трета вълна. 
Подкрепата за българския бизнес толкова закъсня, че се обезсмисля“, добави той.

„Около 26 млн. лева са дадени за бизнеса към средата на февруари, което е 0,2% от БВП на фона на страни, които заделиха между 5 и 15%. Правителството е длъжник и на хората и на бизнеса“, заяви Вигенин. 

„Спутник са алтернатива на закъснелите ваксини. Според мен всяка възможност трябва да бъде използвана“, добави той.

„Нито един депутат сам не може да направи нищо в този парламент. Затова ще кажа какви ще са приоритетите на Парламентарната група на ВМРО в следващото Народно събрание. Те са да продължим политиката на увеличение на доходите. Успяхме да постигнем 300 лева минимална пенсия. Нашият стремеж е средната пенсия да достигне 700 лева“, каза пък Каракачанов. 

„Приоритетите ни са свързани със сериозната политика за защита на националните интереси, недопускане на никакви джендър идеологии в България и ясни гаранции, че Северна Македония няма да влезе в ЕС, ако продължава да води тази антибългарска политика“, добави той.

„Във война сме с COVID-19. Още от първия ден, когато се въведоха мерките, част от политическите сили започнаха да ги саботират, обяснявайки че няма ковид, че правителството налага мерки, за да плаши хората, да им затвори устата“, отсече лидерът на ВМРО. 

„Появиха се лъжи как военни самолети пръскали и заразявали, а други твърдяха, че във ваксините имало чипове за контрол на хората. Ако не сме единни в тази война, каквито и мерки да се приложат, няма да имат добър ефект“, добави той.

Според Томислав Дончев има потенциал за увеличаване на законотворческата дейност на парламента и той е в много посоки. По думите му в областта на правосъдието, борбата с корупцията и върховенството на закона е нужна промяна.

Кристиан Вигенин посочи, че този парламент, който си отива, е достигнал дъно. По такъв начин се приемаха законите, че можеше единствено да се срамуваме, каза той. По думите му правителството не се е справило в борбата с корупцията.

За съжаление идеята за правосъдна реформа се концентрира през последните години само върху главния прокурор, посочи Красимир Каракачанов. Според него правосъдието е станало трудно достъпно за обикновения гражданин.

ВМРО е за социална политика в подкрепа на работещите и на учещите млади семейства, а не на маргинализираните маси в гетата, където правенето на деца е професия, а не отговорност, каза Каракачанов. 

 




В категории: Избори 2021


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
8
Коментара по темата
8.
Хаха жалък гербав цирк
05.03.2021 11:41:52
3
10
Янислав Ангелов Великов, общински съветник от ГЕРБ в Суворово, област Варна, „маскиран“, като работник, пък „голям началник“, по думите на един от истинските работници по магистрала Хемус, получи уж сакото на Бойко Борисов, което той „внезапно“ му подари.
7.
Тиква стайл
05.03.2021 10:42:12
2
7
Спряха плановите операции, за да отворят баровете и кръчмите. Уникум!!!
6.
Гарантирано от ГЕРБ
05.03.2021 10:28:13
5
9
Политическото Разхлабване на мерките ще доведе до тежки последици в България!
Повишеният рейтинг на ГЕРБ щe бъде Платен със живота и здравето на хората!
5.
Ха
05.03.2021 10:23:56
1
12
Със стари к*рви тръгнали нов б*рдак да правят. Махнаха новите водещи, за да не стане някой гаф и ми сложили старата арменска к*рва от Стара Загора, че ако нещо се объркат господата, той да им помогне и да замаже положението.
4.
TL DR
05.03.2021 10:07:28
2
12
С какво ще продължи ГЕРБ? Тия вярват ли си ,че да върнеш България в 1996г. е модернизация. И за какво Хекимян отново е поканил най-вмирисаните партии? БСП, ГЕРБ, ДПС, ВМРО , честно ли пак това ни очаква?! Соц.елитът, бившата охрана на соц. елитът, доносниците и нео-хаховците?!
3.
n###
05.03.2021 10:04:45
2
14
Какви успехи, какви пет лева?
Мизерията и обедняването на по-голяма част от народа си е факт...
Обществените поръчки се "раздават" само на верни НЕМУ, а богатите стават още по-богати и сит на гладен вяра няма.
Тотална несправедливост цари в правораздаването,да не говорим за здравеопазването...
Не можем да се отлепим от последното място по бедност- над 2 милиона българи живеят под екзистенц минимума, последно място по работна заплата, последно място по раждаемост, последно място по брой вакснирани, но на първо по смъртност...
Това ли ни даде членството в ЕС, вече 14 година и все надолу?
Къде отидоха онези славни българи работили и живяли "на ползу роду", като Евлоги и Христо Георгиеви, като Коджакафалията... Как тези европейски фондове, толкова години не ни помогнаха да се отделим от дъното?
Как ли? Сетете се...
2.
Цецо
05.03.2021 10:03:25
2
10
Ще има политическа криза,която ще ни срине до основи
1.
Слабо подготвени политици
05.03.2021 09:56:40
1
13
На тоя дебат пиша Слаб (2) на Каракачанов. Имах го за по-умен мъж, а той само празни приказки бръщолевеше и при това дълги и неразбираеми. Кога политиците ще се научат да отговарят кратко и ясно, а не да дуднат като Митьо Пищова? Ама то и журналистите същите. Вчера гледат пресконференцията на НОЩ по ТВ. Първият въпрос винаги е на оная Ива от Пик. Та въпросната Ива говори половин час докато зададе един прост въпрос. Ама така го върти, ама иначе, ама обяснява, ама дава примери... Алоууу, така не се задават въпроси! Не знам с какво образование е, но със сигурност журналистиката не и е силна страна. Сега ми става ясно защо и нивото във Флагман е толкова ниско. Ами те взимат пример от Пик и Блиц
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори