×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кървава драма, мъж едва се спаси от зъбите на питбул


Кървава драма, мъж едва се спаси от зъбите на питбул
Опитах се да му отворя устата на агресивният питбул и се порязах на зъбите му, каза Емил Ноев. Кучето му е с тежки рани след схватката с т.нар. американски стафордшир
02 Март 2021, Вторник, 08:09 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Можех да остана без ръка, ако не ми бяха помогнали минувачи, сподели Емил Ноев

Млад мъж от столичния квартал Света троица едва не остана без ръка и без куче, след като бяха нападнати от питбул. Благодарение на хората, които ни оказаха помощ, се спасихме, сподели пред Нова телевизия Емил Ноев.

Като филм на ужасите беше това, което видях, каза пък Райна Дочич, която станала свидетел на кървавата драма. 

В неделя Емил и кучето му са били нападнати от питбул, докато се прибирали от сутришната си разходка пред блока, в който живеел. Неговият голдън ретривър е тежко ранен след нападението. 

„Точно пред входа бяхме пресрещнати от една жена, която водеше т.нар. американски стафордшир. Кучето беше на много дълъг повод. Нямаше нашийник, а имаше нагръдник, който беше прекалено голям. Около 25 килограмово е това куче“, разказва Ноев. 

„Моето куче беше без повод в този момент. То е свикнало, когато види друго животно, да отиде да се социализира. Приближи се до питбула. Аз късно го видях. Повиках го, отзова се на моята команда и понечи да заобиколи другото куче, но понеже той бе на много дълъг повод, с едно движение го сграбчи за врата. Последва тежка схватка за живота на моето куче“, добавя той.

„Собственичката на другото куче се държеше неадекватно, влачеше се по земята. Има и свидетели, които ни видяха. Тя не можеше да контролира животното си по никакъв начин”, разказва пострадалият.

„Дори кучето ми да беше на каишка, това нямаше да промени нищо, тъй като питбулът се изкубна от повода си за стотни от секундата. Опитах се да му отворя устата. Беше голяма глупост, защото можех да остана без ръка. За щастие хора ни се притекоха на помощ. С пръчки и дръжки от метли успяхме да отделим едното куче от другото“, добавя той.

„Най-много ме впечатли поведението на собственичката на питбула. Беше неадекватно, без никакво съчувствие“, каза Райна Дочич.

„Предишният ден за втори път в рамките на един месец аз и моите внучета бяхме нападнати от питбул. Собственикът го пуска да обикаля квартала. Напада и възрастни хора. Четири пъти съм подавала жалба в общината. Не е имало никакъв резултат“, добавя тя. 

„Внучето ми е на четири години, а заради страха от путбула вече не иска да излиза навън. Внучката ми е шокирана. Майка ми е сляпа и вече не смее да излезе навън“, каза още Райна. 
 


В категории: Животът


41
Коментара по темата
41.
ХХ
04.03.2021 11:13:52
1
5
До 38

"Заради комплексирани стопани и ей такива смотаняци като вас..." - ц. заради асоциалните простаци.
40.
СОБАКЕВИЧ
04.03.2021 07:30:38
1
4
Каквото и да коментираме тук,проблема може да се реши по един единствен начин и той е, кучетата да са с НАМОРДНИЦИ...
Без значение породата....ей така,за всеки случай........
Всичко зависи от стопанина на кучето и как той го обгрижва,обучава и прочее.....
39.
Питбул
04.03.2021 00:09:57
4
4
До 37
Разбираемо ти харесва с пръчка в ануса. Явно споделяш лични впечатления.
Като чета, как при рязко отпускане на "амбреажа" ще тръгнеш с 200........мога да си направя само един извод. Явно си "АМБРЕАЖ" и то не особенно привлекателен, щом си натрупал горепосочените впечатления. Пусни си един филм за АМБРЕАЖИ, вземи си една пръчка, пък може и кол / явно ти е мерак/ и се отдай на обичайните си занимания, вместо да пишеш глупости.
38.
Пламена
03.03.2021 11:33:20
8
4
Ама колко от вас са гледали Питбул, стаф, були и т.н? Колко от вас изобщо са пипали такова куче, че да си давате мнението, кое трябва да бъде забранено и кое убито???? Заради комплексирани стопани и ей такива смотаняци като вас страдат тези животни и имат лоша репутация. Сами по себе си тези животни са изключително дружелюбни с хората и са прекрасни семейни животни, обичащи абсолютно безусловно и всеотдайно! Аз съм с 35 килограмов стаф и съседските деца го яздят и дърпат за опашката, а момиченцата най редовно го сресват, по скоро трябва да пазя него от децата, а не децата от него. А относно въпросния глупак с пуснатото куче, което искало да се социализира, вината си е изцяло негова. Той е безотговорен, пуснал животното си да ачка,защото вместо да го разхожда един час на повод, ще приключи мн по бързо. Другото, което е, непознато куче се приближава към пита и стопанина му, ами ако другото куче е проявило агресия, не би ли следвало пита да защити себе си и стопанката си. От къде сте сигурни, че другото не е проявило агресия?? Моя беше малък и го нахапа сетер, който искаше да се социализира ей така пак без повод и като набих шут на сетера в корема стопанина реши да ми вдигне скандал. Така, че хайде стига сте били с такова ограничено мислене и искащи само смърт и забрани.
37.
Трепане му е майката
03.03.2021 10:39:22
3
4
Това с пръчка в ануса ми хареса. А с кол може ли? Или го поливам с вода да се задави и като пусне го пребивам с дебелия кол и чак накрая му го вкарвам целия в ануса, като оставам 20 санта отвън, която вързвам на буксир към колата и с въртене на гуми и рязко отпускане на амбреажа тръгвам с 200 и го обръщам наобратно като ръкавица
36.
Питбул
03.03.2021 08:39:01
7
6
Питбул е характер. Това е силно и енергично куче. ДРУЖЕЛЮБНО КЪМ ХОРАТА, но със лоша слава, която до голяма степен е изкуствено създадена. Визията му е респектираща, особенно ако е с купирани уши. Ако един лабрадор ухапе човек, никой няма да го отрази, но ако един питбул го направи........ даже и по инфо табелите на спирките ще го пише. Същото важи и за полицай, лекари и учители. Всичко лошо което направят е сензация.
Акита ину е бойно куче и е създадено за такова. Също така не е никак дружелюбно към никои, но визията му е блага. Акита е по бойно куче от питбула, но имаме филма ХАЧИКО и край с лошите думи за породата.
35.
Питбул
03.03.2021 08:13:51
4
8
Ебати наглият тип. Жената води куче на повод, но е виновна, че този си е пуснал неговото и си гледа фейсбука. Повода ѝ бил дълъг, нагръдника и бил широк. Ами тя и тревата още не е зелена. Много се дразня на безхаберните собственици на кучета. Пуснали ги да серат където си искат, не чистят след тях и всички трябва да ги заобикалят.
Има хора с фобия от кучета. Длъжни ли са да се съобразяват с такива безхаберни стопани и да слушат приказки от сорта: АМА ТО Е ДОБРО.
34.
Az
02.03.2021 19:48:48
2
7
Две неща във връзка с коментиралите по-надолу за забраната на питбули в Англия е така но за Стафордширски териери е позволено В статията се пише че кучето е стафорширски териер и през цялото време е наричан питбул това са две отделни породи със сходни характеристики и братовчеди еволюционно именно Едната е забранена почти в цял свят а другата не е забранена никъде визирам стафордширският териер не може да наричате питбул всяко едно агресивно бойно куче това са специални животни които имат необходимост от специални грижи за да бъдат правилно обучени да бъдат сред хора в Градска среда Единственият проблем тези кучета да са забранени в цял свят е проблемът в стопанисването им и нехайното отглеждане и многото инциденти последвали Ако всеки който отглежда такова куче е компетентен това нямаше да е така Един съвет към хората на които им предстои да се случи инцидент с такава порода куче никога не бъркайте в устата никога не го удряйте по тялото или главата защото ще започне да стиска още по-силно и да дълбае към кокала което означава че може да пречупи кости и да откъсне крайник няколко са начините за отваряне на захапката на питбул бъркане в ануса с пръчка или пръст ключ отверка или поливане на вода обилно върху муцуната и в носа тогава ще се задави и ще пусне друг вариант няма благодаря за вниманието.
33.
Данък псе
02.03.2021 15:24:24
0
15
Аман от кучерасти, кучерастки и подобни. Данък куче 1000 лева. Болести само и лайна в градинките.
32.
А зоополицаите къде са?
02.03.2021 12:08:03
1
9
И двете кучета са над 10кг и са едри породи и следователно трябва да са на къс повод и с намордник. Стопанинът н пуснатото куче има най-голяма вина, но това не оневинява и жената с бойното куче. Не знам защо не са забранени бойните породи у нас. След като е станала белята собственикът на Голдън ретривъра прави втора огромна грешка като отива да отваря челюстта на бойне куче, над което няма контрол. Един стабилен юмрук стоварен като чук върху главата и втори и трети ако не пусне със сигурност би разколебал животното. А какво стана със зоопхолицаите за които пръснаха няколко милиона преди няколко години?
31.
Славчо Жеков Ярето
02.03.2021 12:04:35
2
10
Убийте гадния питбул, какво му мислите
30.
Do 19ti
02.03.2021 11:44:18
4
0
Znachi ne znam ko shte gi napraish predelno qsno mi e che si klaviaturna mishka obache shte ti uhape tupoto lape da ne si pishete bezsmislenite komentari ako si pazite kuchetata decata i taka natatuk nqma da stavat incidenti
29.
Ajekke
02.03.2021 11:38:52
5
1
Ama ne e vinovna pachata s pitbula ti si si vinoven nqma da si ostavate kuchetata na samohodka i kude bleesh che ne si vidql kude otishlo znachi i ti ne si cvete za mirisane toi si blee baerite napadnat mu kucheto reve emi izvinqvai ama ako znaeshe kak da se grijish za nego nqmashe da go napadnat
28.
Георги
02.03.2021 11:22:39
3
0
Хитрец
27.
Джак
02.03.2021 11:14:16
1
12
Аз ако си пусна Джак ръсела, 100% ще тръгне да се бие с пит була.Дори само да го доближи за да го по души, и една захапка от питбула му е достатъчна.
Затова винаги е вързан, за негово добро.
Дръжте си кучетата вързани, за да не стават "ама то за пръв път така прави".
26.
НАПРОТИВ
02.03.2021 11:06:46
1
6
до 24
Иди се прегледай ти,или иди и се обеси ,щото никакъв *** не става от тебе......
И щото от е такива Ганьовци като тебе,дето грам от майтап не разбират,сме на това дередже......Щото Ганьо приема всичко много лично,ужасно мнителен е и приема всичко на сериозно.......
А аз просто се пошегувах......И не съм обидил никого с коментара си.....
25.
Гледайте бебета, не кучета
02.03.2021 11:00:11
0
6
Ако захапе Бойко или някой приближен, тогава ще ги забранят. Всичко е в разпад в България, всеки си прави каквото иска.
24.
до 13
02.03.2021 10:48:02
4
2
Иди се прегледай.
23.
Бълхарски драми
02.03.2021 10:27:18
6
12
Аман от тия тъпи кучерасти и песовските им драми.
Колко трябва да си нищожен и жалък, да си на върха на еволюцията и в същото време да събираш фекалии на едно примитивно същество.
Да сереше биткойни, как да е. Ама не.
22.
До 15
02.03.2021 10:20:14
0
4
Не си ме разбрал, имах предвид че си има специализирани зони където да тича свободно, а на обществени места се води задължително с повод. Поне така е в много общини
21.
2
02.03.2021 10:16:55
1
17
Затова винаги се ходи с нож. Забиваш ножа във врата на агресивното куче и го пращаш да си легне.
20.
Иван
02.03.2021 10:12:26
2
18
Време е в България някои определени породи да бъдат забранени.
19.
Spartan
02.03.2021 10:04:48
2
17
Че е виновен, че кучето е било без повод - виновен си е. Обаче аз като си разхождам детето на повод ли да го извеждам и него?

Питбула задължително с намордник защото на тротоара докато се разминаваме може да сграбчи по същия начин и 3 годишното ми дете...
Тогава не знам на какво ще ги направя и питбула и собственика.
18.
kojcho
02.03.2021 10:04:44
2
13
виновни са и двамата, в общинските наредби ясно е описано, че кучетата трябва да са на повод, агресивните, средноголемите и големи породи трябва да са с намордник...
17.
хаха
02.03.2021 09:47:27
14
11
Колко прости байганьовци. Американски стафордшир НЕ Е ПИТБУЛ, а тоя льольо, чиито куче НЕ Е БИЛО на повод, очевидно е предизвикал ситуацията, като не си е вързал мастийката, както е редно. А обясненията му и оправданията му, че видиш ли, без значение било, че не било на повод кучето му и да вмени вина на стопанина на другото куче, което е било на повод, просто са абсурдни.
16.
Тъпанар
02.03.2021 09:42:51
12
18
Не стига, че кучето му е без каишка и намордник, късно го бил видял... Ами къдее блееш, бе овчи? И има наглостта да обвинява, че жената се държала неадекватно?!?
Тръгнал да се оплаква, а всъщност той е немарливият и безотговорният към така нареченото от него социализирано куче.
Пенд€лвайс такъв!
15.
абе янко
02.03.2021 09:13:19
2
6
за да го заведеш на място,предназначено само за водене на кучета (с повод или без)нали трябва да минеш през града ,докато го закараш на това обозначено място...
ама си и ти я...????
14.
Мишок
02.03.2021 09:07:31
16
18
Като си пускаш тъпото куче от повода , няма да се жалваш че е нахапано.
13.
БАУ-БАУ
02.03.2021 09:03:51
15
20
Не вярвам на хора ,които не харесват кучета,но много вярвям на кучета които не харесват хора.......
12.
Gotzo Shantev
02.03.2021 08:58:02
2
34
Няма значение кой е прав в случая!Тези породи кучета са забранени със закон дори и в Англия-една от създателките им!??Ние ли сме пак най умните??Трябва парламентът да приеме закони които да ги забранят или най малкото да има много по големи наказатия за собствениците!Колко случаи и жертви трябва да има още??Докога ще продължава това безобразие???
11.
Янко
02.03.2021 08:56:43
3
27
Още дълго време явно няма да разберем, че кучетата да се водят с повод, освен на специално обозначени за това места, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
10.
Тъпоглав
02.03.2021 08:48:44
0
35
Забрана за бойни породи и затвор за стопаните. В САЩ съседа ми изтърва куче , което ухапа служители на ветеринарната служба, които го проверяваха заради питбула. После ми ревеше, че му дали 15000 $ гаранция и влезе за 9 месеца ефективно
9.
до пю
02.03.2021 08:47:28
7
26
пю ли си мю ли си ,не те знам ,ама тъпия си ти......
Щото тая тъпа пачавра щом си има питбул за домашен любимец,би трябвало да го води с намордник ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.....
Ретривъра е дружелюбно куче и не напада никога......
8.
пецата
02.03.2021 08:45:41
5
38
нормално е ако е пуснато кучето то да отиде при друго куче за да изяснят кой е по силен, това е инстинкт
но и като видя някакви 50 кг жени/мъже/деца да дърпат 30-35кг бойна машина мислите ли че ще могат да го удържат ако реши да нападне в случай че например детето ви не му мирише добре , това са бойни породи и нямат място сред обществото , развъждани са с определена цел и не трябва да се допуска да бъдат в контакт с хората колкото и да са умни
това е същото като да вървиш със зареден пистолет в изпъната ръка, няма да стреляш ама всички ги е страх, нали?
7.
TNT
02.03.2021 08:41:10
3
30
Тея кучета са потенциално убийци !!! все пак са забранени във доста страни.
6.
Истината
02.03.2021 08:40:15
2
34
Комплексари с питбули дето са много отворени ги издебвам без кучето и тогава направо ми се молят да ми гълтат за да ги пусна. Смешници
5.
Юрус
02.03.2021 08:38:28
6
8
Поне сте се социализирали!
4.
Хс
02.03.2021 08:35:16
3
16
На прежде коментиращите ретривърът е интелигентно куче и се използва за водач на слепи
3.
T
02.03.2021 08:20:02
15
24
Приятел, твоето куче е било без повод, а питбула е бил със. Занимавам се с кучета вече 30 години и ми е ясно какво е станало, но в случая си виновен ти, че си пуснал кучето свободно без каишка
2.
Пю
02.03.2021 08:19:43
22
15
Значи твойто куче пуснато,другото на повод.И понеже искало да се социализира се навряло в само в зъбите на питбула.Смешник тъп.
1.
Пю
02.03.2021 08:19:39
25
21
Значи твойто куче пуснато,другото на повод.И понеже искало да се социализира се навряло в само в зъбите на питбула.Смешник тъп.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори