×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Политици от втория ешелон, но с маршалски жезъл повеждат листите в Русе


Политици от втория ешелон, но с маршалски жезъл повеждат листите в Русе
ГЕРБ издигат министъра на спорта Кралев срещу младата звезда на БСП Крум Зарков
01 Март 2021, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

19-и МИР излъчва осем депутата и ще е арена на интересни предизборни сблъсъци 

19-и многомандатен избирателен район-Русе е със средна големина. Той излъчва общо осем депутата и, изглежда, ще бъде арена на интересни политически сблъсъци в контекста на предстоящите парламентарни избори.

Кои ще са водачите на листи?

БСП обяви още в началото на февруари - в Русе, както на предишните избори, това ще е отново Крум Зарков. 38-годишен, една от младите звезди на соцпартията. На последния Конгрес получи най-много гласове за член на Националния съвет. Член е и на тясното ръководство - Изпълнителното бюро на БСП, зам.-председател на парламентарната група на „БСП за България“. Завършил е „Международно публично право и право на международните организации“ в Сорбоната в Париж. Добър оратор, спряган е за възможен наследник на Корнелия Нинова.

От ГЕРБ излязоха с нестандартно решение. Водач на листата ще е министърът на спорта Красен Кралев. 54-годишен, роден във Варна, откъдето беше кандидат-депутат през 2017-а.

Русе ще е предизвикателство за ГЕРБ, след като през 2019 г. загубиха кметските избори от БСП.

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ вече регистрира листата си за Русе. Там водач ще е областният координатор Светлин Стоянов (51 г.). Преди време се яви в така наречения кастинг за политици в „Шоуто на Слави“. През 2019 г. в интервю пред местна медия казва, че е от Русе, но живее и работи в София. Завършил икономика, работил в банки като счетоводител, кредитен инспектор, валутен брокер. През 2004 г. станал офицер в Националната служба за охрана.

„Охранявал съм министър-председатели, председателя на Народното събрание, президента на САЩ при посещението му в София и пр. От 2014 г. съм в частния сектор, но продължавам да работя в сферата на сигурността“, хвали се Стоянов.

При ВМРО няма изненада - водач ще е русенецът Искрен Веселинов. На 48 г., той е основна фигура - зам.-председател на партията. Настоящ депутат от „Обединени патриоти“ и съпредседател на парламентарната група. Ще води листата и в 25-и МИР-София, където обикновено е лидерският сблъсък на главните политически сили.

По неофициална информация Бюрхан Абазов ще води листата на ДПС. Той и понастоящем е депутат от региона. 55-годишен, има опит като народен представител и в 41-ото Народно събрание. Специализирал се е в земеделския сектор, зам.-председател е на ресорната комисия в настоящия парламент.

От АБВ издигнаха областния си лидер Валери Иванов, машинен инженер, специалност „Двигатели с вътрешно горене“. Общински съветник в Русе и бизнесмен – собственик и изпълнителен директор на „Дунавски драгажен флот” АД.

Стоматолог издигат от новата партия на Цветан Цветанов „Републиканци за България“. Това е д-р Ченко Сотиров.

„Собственик на една от най-добрите дентални клиники в България. Д-р Сотиров има сериозен професионален опит, натрупан у нас и в чужбина, владее турски, английски и норвежки и е познат на русенската общественост като водещ експерт в областта на денталната медицина, член е на Изпълнителния съвет на партията“, рекламират го „Републиканците“.

Поне един партиен лидер ще се бори за парламента от Русе. Това е бившият депутат от „Атака“ Кирил Гумнеров. Той е единствен кандидат за народен представител в крайдунавския град от новосъздадената му партия „Нация“. 51-годишен, роден е в Пазарджик, но живее в Ловеч, откъдето бе и депутат в 41-ото Народно събрание.

От „Изправи се! Мутри, вън!“ по неофициална информация ще издигнат за водач Станимир Бояджиев, за когото няма много данни, освен че е млад мъж и изявен студент.

Няколко по-малки формации вече регистрираха листите си в Районна избирателна комисия-Русе.

Партия „Пряка демокрация“ издига Александър Славянов.

Стамен Цанев ще води коалиция „Ние, гражданите“.

Партия „Благоденствие-Обединение-Градивност“ пък излъчва Красимир Иванов.

Петър Иванов ще води листата на партия Български национален съюз „Нова демокрация“.

„Партия на зелените“ издига Христо Дунчев, а коалиция Движение „Заедно за промяна“ - Пламен Маринов.

Днес по-късно се регистрира и листата на "Патриотична коалиция - Воля и НФСБ". Водач в нея е Вихрен Бухов - областен координатор на партията на Марешки. След него пък е настоящият бургаски депутат и представител на НФСБ Христиан Митев. 

Според "Дневник" пък "Демократична България" ще издигнат за водач общинския съветник Митко Кунчев. 
 




8
Коментара по темата
8.
е,е,е
02.03.2021 10:28:55
0
3
И дума ну може да става да се сравняват Крум Зарков и дебеловратия Красен Кралев, на който гънките не са на мозъка, а на врата.
7.
wallis
01.03.2021 18:57:16
3
1
Разликата между простите и образованите комунисти в България е, че №1 схваща доброто образование като количествен показател, а Крум Зарков, който очевидно е от вторите , приема образованието като качествен такъв. Който разбрал - разбрал. Не мога да повярвам, че поствам в полза на член на кораба-майка, но този човек е единствения смислено говорещ депутат и определено е добър юрист. Това не е комплимент за избирателите, защото не е нормално от 240, един- двама да стават.
6.
^^
01.03.2021 18:17:19
1
2
Да си набият на дълбоко по един маршалски жезъл и да си ходят на село.
5.
Pidal
01.03.2021 17:42:54
3
1
Не ме мисли Тикво. Мисли за себе си какво те чака като бъдат подпукани герберастите
4.
До червения pidal
01.03.2021 17:30:13
1
2
Като дойде това време,партията ви ще е 100 човека. Не,че тя и сега не е четвърторазредна партийка, ще го усетиш отзад след изборите,като не ти платят.
3.
Били говедото
01.03.2021 16:37:03
0
7
Бахти колхозните селски мутри!
2.
Pidal
01.03.2021 16:26:35
3
7
Герберче, дано скоро това селско момче завършило Сорбоната застане начело на БСП. Такива хора като него ни трябват в управлението на страната, а не прости Тикви
1.
100 Сорбони
01.03.2021 16:22:56
2
4
Да завърши, селското си стои в това русенско момче.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори