×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В последния момент: Отцепник от „Атака“ регистрира нова партия, ще се бори за излизане от ЕС


В последния момент: Отцепник от „Атака“ регистрира нова партия, ще се бори за излизане от ЕС
Преди десет години (вляво) Гумнеров бе народен представител, а преди две - кандидат за кмет на Ловеч от "Български социалдемократи"
17 Февруари 2021, Сряда, 20:35 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

"Нация" на Кирил Гумнеров ще е поредната формация в националистическия сектор

„Нация“ - така се казва най-новата партия на политическия фронт. Това показва справка в Регистъра на партиите. Официално формацията е в правния мир от едва 5 февруари, а неин председател е Кирил Гумнеров. Той е бивш депутат от „Атака“ в 41-ото Народно събрание, като още тогава Гумнеров се отцепи от партията на Волен Сидеров.

Днес – в последния момент, дори „Нация“ е подала документи за участие на парламентарните избори на 4 април.

След въпрос – с какви амбиции ще се явят, г-н Гумнеров коментира пред „Флагман“: „Идеята беше да създадем партията още преди половин година, но поради независещи от нас причини нещата се проточиха. А мисля, че по закон, ако не участваме в два поредни избора, партията подлежи на санкция и заличаване. Така че аз съм принуден от обстоятелствата да участвам. Но като новорегистрирана партия на мен ще ми стигне и малка група от 10-12 човека в парламента.

Кирил Гумнеров щял да е в нишата, в която бил и като депутат – на „крайния евроскептицизъм“.

„Още 2012 г. със Стоян Иванов (в момента тв водещ в „Скат“) се опитахме да създадем една коалиция, която се казваше „Не на Европейския съюз“. Тогава партиите, които бяха в коалицията, по някаква причина месец преди изборите се разпръснаха“, припомни Гумнеров.

Идеята обаче останала.

По думите на бившия депутат, рано или късно трябва да се направи референдум дали да останем в Европейския съюз, тъй като никой досега не е питал народа по стратегическия за държавата въпрос.

„Аз съм категорично „за“ излизане от Европейския съюз“, отсече Гумнеров.

Трябва да се преосмисли участието ни и в НАТО, смята още лидерът на „Нация“.

На въпрос дали ще е и в националистическия сектор, Кирил Гумнеров отговори, че никога не е излизал от него и че е бил един от създателите на партия „Атака“.

На местните избори през 2019 г. Гумнеров бе кандидат за кмет на Ловеч от името на партия „Български социалдемократи“. Той се класира на четвърто място с 1306 гласа и 6,6%.

 




Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
18
Коментара по темата
18.
Смешна реклама
21.03.2021 19:29:44
0
0
Забавно е как се възползвате от лошата слава на определена общност, но не бих искала да живея в държава, която не защитава правата на граждани, които са "различни" от мнозинството. Може би щях да подкрепя идеята ви за излизане от ЕС, ако приоритетът ви беше може би качествено българско производство, някакво развитие в положителна посока и като цяло нещо значително. "Джендърите" са ви най-малкият проблем.
17.
Крум Крумов
15.03.2021 20:48:41
0
0
Браво, Горски дух! Точно така е! Този Гумняров само се надява да смукне субсидийката, ако спечели 1%, ама няма да му се сбъдне мечтата, защото много са играчите като него за субсидийка от 1%. Мога да ги назова - Копейкин, Пикаещия от Плевен в шадраваните, Учиндолския шут, Болен Субсидеров, Малинката, Пешко Пряката демонстрация, Пчеличката Мая, Боянчо Рязате, както и още 20 и няколко подобни, които ще се самоизядат и ГЕРБ триумфално ще спечели изборите. Така или иначе ГЕРБ е поставил за водачи свои хора в МВРО, Марешки, Слави и Мая, т.е. тези, които са с по-големи шансове да минат 4 процентната бариера, с платена кампания от ГЕРБ, готови да управляват с тях след изборите. Това е! Много просто и ясно!
16.
ГУМНЕРОВ ДО ГОРСКИ ДУХ
18.02.2021 14:53:37
0
2
ПОЕМАМ ЦЯЛАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ИЗЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. С РЪКА НА СЪРЦЕТО.
СЕГА, ЩОМ ТОВА ТИ БЕШЕ ПРОБЛЕМА И ТОЙ ВЕЧЕ Е РЕШЕН, МОЖЕШ С ЧИСТА СЪВЕСТ ДА ГЛАСУВАШ ЗА ПП "НАЦИЯ".
КАКТО ВИЖДАШ, НИЕ НЕ ЛЪЖЕМ, А РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ ОЩЕ В ЗАРОДИШ!
:)
15.
Горски дух
18.02.2021 14:45:24
4
0
До 12-ти. Не, не беснея, ни най-малко, а напротив - обяснявам как точно стоят нещата и изобличавам един евтин политически лъжец, какъвто очевидно е въпросният Гумнеров. Никъде не съм говорил за "народна любов". За "народна любов" говореха комунистите; но това беше абсолютна лъжа. Обяснявам още веднъж на такива като теб - по-бавно стоплящи: Изборът за ЕС и НАТО е направен отдавна от мнозинството (фрапиращо мнозинство) от българите. Този избор е потвърждаван постоянно по време на тези 30 години, тъй като хората гласуваха масово за партии, изрично имащи в програмата си участие на България в НАТО и ЕС. Дори в Конституцията е записано, че България участва в развитието на ЕС. За провеждане на референдуми си има конституционен ред и не може референдуми да се насрочват само защото на поредната руска пионка в България й хрумнало, че страната трябва да излезе от ЕС и НАТО. Колкото руската агентура спечели референдумите за петролопровода Бургас-Александруполис и "АЕЦ" - Белене, толкова биха спечелили и референдум за излизане от ЕС и НАТО. Аз пак обаче повтарям важния въпрос: кой би поел отговорността за драматичния колапс, който ще настане в държавата от едно излизане от структурите на ЕС и НАТО? Дебилното тлъсто момченце Гумнеров ли? Или шепата дебилни русофилистици?
14.
До КОКО от ГУМНЕРОВ
18.02.2021 14:26:26
1
2
Тъп, тъп, ама за мене пишат. Пък ти само коментираш.... Нали знаеш от петте пръста средния кой е? Достатъчно умен ми изглаждаш, за да знаеш...
:) :) :)
13.
Коко
18.02.2021 14:21:52
1
3
По прост и елементарен човек отдавна не бях срещал по медиите. Тая особа наистина бие тъпомера. С тези евтни популистки лозунги може да събере около себе си само местните ловешки утрепки.
12.
До Горски дух
18.02.2021 10:01:05
2
4
Като си толкова сигурен, че българите искат НАТО и ЕС, защо беснееш толкова? Ще се явят и тези на изборите, ще се издънят и ще изчезнат от политическото пространство. Нали това е демокрацията. Но май не си толкова сигурен в народната любов към Брюксел и затова се нервираш...
11.
Речник
18.02.2021 09:57:07
1
3
До 7-ми. И на мен ми стана интересно от къде идва фамилията, защото в Пазарджик и Пловдивско е много разпространена. Ето инфо от рачника.
ГУ̀МНО, мн. ‑а, ср. Диал. 1. Равно и утъпкано кръгло място, където се вършее с рогат добитък, впрегнат в диканя, или само с коне; харман.
10.
до Горски дух
18.02.2021 09:41:33
0
4
Въпросният Велизар Енчев е предложен за водач на листата на БСП за предстоящите парламентарни избори на 4 април в хасковския многомандатен избирателен район, съобщават от партията.
9.
Размириса се
18.02.2021 01:12:55
0
7
На този не му е случайна фамилията. Има си причина да я лепнат на предците му...
8.
Горски дух
17.02.2021 22:28:38
5
12
Този не е евтин популист, а престъпен популист. Добре е, че на тъпотиите му ще се хванат едва няколко стотин крайни лумпена. Освен това, този Гумнеров, дори не е що-годе интелигентен. Много ниска топка. Посланията му са абсурдни и отгоре на всичко- и лъжливи. Гумнеров сигурно е късопаметен и не помни, че АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ влиятелни партии имаха в програмите си за политическа и национална цел влизане в НАТО и ЕС. При това, още от 1990 г. Тези партии получаваха милиони гласове и абсолютни мнозинства в парламента за тези 30 гони. Ако гражданите не желаеха членство в ЕС и НАТО, нямаше нито СДС, нито БСП, нито НДСВ, нито ДПС, нито ГЕРБ, нито ВМРО, нито НФСБ и т.н. да са в парламента и в правителствата през годините. През тези 30 години имаше и партиЙКИ, които бяха и срещу НАТО и срещу ЕС, ама дори не са се запомнили имената на тези партиЙКИ. На последните президентски избори 2016 г. имаше кандидат-президент, който беше за излизане от НАТО и ако не се лъжа и ЕС, казва се Велизар Енчев. Велизар. Той получи подкрепа от избирателите в рамките на статистическата грешка. Така че толкова с напъните за референдуми за излизане от НАТО и ЕС. Два милиона български граждани са в страни от НАТО и ЕС, а не в Русия или Казахстан. Десетки хиляди българи учат в страни от НАТО и ЕС. България търгува със страни от ЕС и НАТО. Нато се радва на подкрепата на половината български граждани, а ЕС на над 70 %. Русия е добре да престане с опитите за дестабилизация на България, особено чрез такива дебили като Гумнеров с дебилски предложения. Много ми е интересно, ако чисто хипотетично се случи така, че България излезе от ЕС и НАТО, кой ще понесе отговорността за мигновения финансово-икономически колапс и изолация, в който ще изпадне страната? Гумнеров ли ще поеме отговорността? То, че ще бъде моментално набит на кол и одран с бръснарски ножчета е ясно, ама после кой ще оправя съсипията? Разните комунисти-русофили, маскирани като националисти (националисти, ама -руски), като не им харесва в ЕС и НАТО, да хващат пътя и към Русия, Беларус, Армения или КИргистан. Има и други подобни дестинации.
7.
Много странна фамилия
17.02.2021 21:43:00
0
14
Гумнеров от гумно ли идва?
6.
До 5
17.02.2021 20:54:18
7
14
Обади се на тираджията Мангъров да измисли една ваксина да ти я бием поне ти да не се заразиш
5.
До № 4
17.02.2021 20:39:28
32
12
Еврофилията е болест много по-лоша от COVID, защото унищожава цели нации, а не отделни хора. И ти си типичен пример, че болестния процес започва от мозъка. НЕ НА ЕС е заразителен лозунг.
4.
У
17.02.2021 20:31:53
6
24
Като не иска Европа да напусне България Може да се насочи към евразийския съюз Русия Беларус Казахстан Киргизстан Таджикистан да избира Доста добри опции са също Северна Корея и при мадуро Ние оставаме в обединена Европа
3.
Веселяк
17.02.2021 20:17:16
1
21
Не на Европейския съюз - интересно мото си е избрал този тарикат. Ще дръпне гласове от волен и вмро. Че и майтапчия
2.
АМАН
17.02.2021 19:41:20
5
26
От ,,тарикати,,
Отцепил си се...отцепил...Явно политиката не е силната ти страна.....ма пак драпаш за кокала....Партийка нещо...коалицийка.....келепир да има (Алеко константинов)..далаверка.....
Я марш у ЗММ-то.....стугаро-фрезист...шлосеро-монтьор на смени,да те видим.....гиди дърти мързелан.....Така и баба знае.....
Е затова нема да се оправим....
Щото тия дето са аут от политиката ,пак драпат за кокала ,на службичка ,сакън да не се минат и да идат да бачкат,та да видят как се вади,хлеб наш насущний....
1.
Отцепник....бъди!!!
17.02.2021 19:22:42
4
14
КАТО независим ще попълни бройката....и после хоп гласувал за старата партийка
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори