×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мангъров изведнъж се превръща от медицински в политически проблем


Мангъров изведнъж се превръща от медицински в политически проблем
Атанас Мангъров обвиняваше всички, че използват коронавируса с политически цели, а всъщност самият той направи същото
15 Февруари 2021, Понеделник, 16:10 ч.
Автор: Флагман.бг

За политиците е характерно да лъжат, а доц. Мангъров влиза в политиката с летящ старт, защото лъже и като медик

 

АБВ официално се заяви като първата анти-ковид партия и ще набира електорат от недоволните от защитните мерки срещу епидемията чрез главното си лице – доц. Атанас Мангъров. Изгряващият политик Мангъров се представи преди дни в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви и предизвика реакции в социалните мрежи. Той повтори някои неща, които е казвал многократно в различни телевизионни предавания, пише в анализ e-vestnik.bg.

Новото този път е, че той официално се кандидатира в предстоящите избори като част от листата на партия АБВ. И обясни мотивите за участието си в политиката и специално в тази партия, че така имал свобода. Този път призивите му да се борим срещу противоепидемичните мерки прозвучаха като представяне на политическа платформа. Също така той обясни, че на хора като него им заглушават гласа. Е как точно го заглушават, като шества по всички телевизии и говори неща противоречащи на цялата световна практика с вируса, без никой да му възрази, без нито веднъж да го изправят в студио срещу компетентен по темата?

Мангъров изведнъж се превръща от медицински в политически проблем. Честите му появи по телевизията бяха нужни на премиера Борисов, за да охлаби мерките (официално и неофициално), с което да се хареса на недоволните от тях. Също така охлабването е необходимо, защото така освобождава правителството от отговорността да се плащат помощи и обезщетения. Резултатът от противоречивите мерки, съчетани с т. нар. намангърване, беше, че България има рекордно висока смъртност в историята си, увеличение с около 15% за миналата година спрямо средната за предишните пет години.

За политиците е характерно да лъжат, а доц. Мангъров влиза в политиката с летящ старт, защото лъже и като медик.

Ето някои от неверните му твърдения, които телевизиите охотно тиражират като някакъв плурализъм по мерките срещу заразата. Доцентът неколкократно е обяснявал, че не носи маска, но спазва лична хигиена и си мие ръцете. Азбучна истина е, че коровавирусът се разпространява по въздушно капков път, чрез аерозоли от устата на вирусоносители. Затова в цял свят са въведени практики за социална дистанция, ограничения да не се събират много хора на едно място, да се носят маски. Доцентът подвежда с твърденията си много хора, които го слушат като специалист по инфекциозни болести.

Неверните му твърдения са толкова много и понякога драстични, че се забелязват и от неспециалисти.

Ето някои опровержения на последната му изява при Цветанка Ризова, направени от Галина Карамочева и разпространени в социалните мрежи:

Мангъризми – факти

„Това предаване включваше само манипулации и 100% изфабрикувани данни. Нямаше нито един верен факт (бел. ред. – за предаването „Лице в лице“ на 4 февруари – виж тук).

Доц. А. Мангъров – Средната възраст на хората, които си отидоха от ковид у нас е 75 г., средната продължителност на живота е 74 г. Какво очаквате да ви се случи на 75 г.?

ГРЕШНО: Средната възраст на починалите у нас е 70 години. Средната продължителност на предстоящия живот на човек доживял до 70 г. е 13 години, а на доживял 75 г. – 10 години.

Доц. А. Мангъров – Ако не умрат от ковид щеше да бъде свински, испански, някакъв друг вирус. Човек не е станал безсмъртен все още.

ГРЕШНО: Всички умират, но у нас много малко умират от инфекциозни болести. Оценките на надвишената смъртност от грип, проведени в други страни, показват, че от сезонен грип умират между 8 и 44 души на 100,000 население на сезон. При нашето население това са между 560 и 3100 души. През 2019 г. общо от всички инфекциозни болести – туберкулоза, HIV, хепатит и други са умрели 450 души.
До края на 2020, след прилагане на мерки за ограничаване на заразяването, от ковид са умрели над 7600 души, като над 80% от тях са умрели през последните 2 месеца на годината. Общо надвишената смъртност, свързана с епидемията, за 2020 г. е около 18 хил. души.

Доц. А. Мангъров – Защо е тази загриженост за здравето – милиони деца загиват от недохранване и никой не го е грижа за това. Изведнъж всички са се обсебили от този вирус.

ГРЕШНО: Загрижеността идва от факта, че ковид е инфекциозна болест, която може да зарази хиляди хора едновременно. Всяка една държава е задължена да следи случаите на подобни болести, а дори има изградена международна система за оповестяване. На интернет страницата на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията може да се види всяко огнище на опасна инфекциозна болест в света.

Недохранването не е заразно, а агенциите на ООН, ЕС и отделните държави-членки отделят средства от бюджетите си за намаляване на глада в света. Те дори отделят средства за оборудване на болниците в Танзания с консумативи и респиратори, макар че президентът им, заблуждава населението си, че ковид няма. Например, на 20 октомври 2020 г. Африканският фонд за развитие е отпуснал на Танзания 50.7 млн. дол. за справяне с последствията от ковид .

Доц. А. Мангъров – Сериозен медицински проблем няма.

ГРЕШНО: Има много сериозен проблем. Много хора боледуват едновременно, което води до претоварване на болниците, повишава смъртността от ковид, създава риск от заразяване и влошава достъпа до лечение на всички болни.

Доц. А. Мангъров – Това са неща (епидемиите), които си следват собствения ход.

ГРЕШНО: Развитието на пандемията от коронавирус зависи от поведението на хората. В Нова Зеландия, например, не й дават възможност въобще да има собствен ход. Всеки влязъл в страната престоява 14 дни в хотели, които се използват за карантина. Хотелите са препълнени и се изисква предварително записване. Твърдят, че опашката е 4 месеца. Там няма други мерки и няма болни. Общо имат около 2300 случая и 25 умрели. (бел. ред. – с още по-строги мерки епидемията беше спряна в Китай, Южна Корея).

Доц. А. Мангъров – Единствените ограничения трябва да са за рисковите групи, за които има вариант да изкарат тежко заболяването и всички останали трябва да живеят свободно. Трябва да се спазва елементарна хигиена и нищо друго.

ГРЕШНО. У нас рисковите групи са над 25% от населението и няма как те да се защитят, ако останалата част от обществото не прави усилия за ограничаване на разпространяването на инфекцията. При неконтролирано разрастване на епидемията се увеличава рискът за уязвимите групи, няма как да се предотврати заразяването на болниците и домовете за възрастни. Освен това и млади също боледуват тежко, имат нужда от лечение, включително болнично, а ковид води до увреждания.

Доц. А. Мангъров – В Беларус хората не умират от ковид.

ГРЕШНО: Хората там умират, просто не се съобщава точният брой на умрелите.

Доц. А. Мангъров – В страните, които са най-затворени и най-маскирани, броят на случаите непрекъснато расте.

ГРЕШНО: През четвъртата седмица на 2021 г. броят на случаите расте в 7 страни, а хоспитализациите в 4 страни. Няма страна, в която да е регистриран непрекъснат растеж на случаите през цялата втора вълна на пандемията.

Доц. А. Мангъров – Случаите растат, защото мерките са неефективни.

ГРЕШНО: Случаите растат, когато мерките не са съответстват на епидемичната обстановка. При затягане на мерките, случаите винаги намаляват.

Доц. А. Мангъров – Ще цитирам любимата ми фраза, която каза шведския крал: „Във всички страни националните оперативни щабове приличат на деца, които се опитват да дирижират Виенската филхармония пред екрана на телевизора.“

ГРЕШНО: Кралят на Швеция каза „ние се провалихме“. Кралят не е говорил нищо за деца, дирижиращи Виенската филхармония. Тази глупост я измисли един архитект, за да докаже верността на думите на Карл Маркс, че архитекти и др. са икономически осакатени разновидности, а разделението на труда ги закрепостява към една професия, пречи им да се развиват духовно, а очевидно в нашия случай, ги е лишил и от морал.

Доц. А. Мангъров – Целият свят се е побъркал. За мен е неясно, защо по цял свят се действа по такъв неадекватен начин. Просто се изкара Торбалан, Дракула, триглавата ламя и т. н.

ГРЕШНО: Ако по магистралата всички коли карат срещу теб, е редно преди да обявиш всички шофьори за луди, да се сетиш, че караш в насрещното.
Мангъров и Ризова не са луди. Те знаят, че тласкат страната в насрещното на опасна магистрала, което ще доведе до много жертви. Те предпочитат авторитарните режими в Танзания и Беларус, защото мразят да се съобразяват с обществото. Те не разбират значението на понятието обществено здраве, а понятията обществена цел и приоритет ги влудяват. Те са като онези, които редовно се засичат от камерите да карат в насрещното на магистралите, защото така им е по-удобно или по-интересно.

Доц. А. Мангъров – Хората трябва да се обединят срещу тази неясна и неведома сила, която е наднационална, която кара страни да се самоубиват по всякакъв начин, и трябва малките хора да се противопоставим на тази сила.

ГРЕШНО: Хората трябва да разберат, че Мангъров и привържениците му лъжат. Медиите трябва да спрат с дезинформацията. Трябва да разберат, че това убива хора.“ (Опроверженията са цитирани от страницата на Карамочева със съкращения).




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
24
Коментара по темата
24.
Не е истина просто
16.02.2021 08:02:49
6
6
А Танзания? И там ли лъжат? За една папая и една овца питам? Президентът им, за разлика от нашия пожарникар е уважаван доктор. Смешни ги направи тези от СЗО. За малко и машинното масло да даде положителна проба за Ковид. А'ре скрийте се бе Ковидари. Писна ни от лъжите ви. На маймуни ни направихте, за едни кинти. Мангъров за разлика от тези дето постоянно ни ги навирате по телевизията разбира от вируси. Говорил съм с професор по вирусология от Биологическия факултет на СУ. Та той каза следното. Тези дето ги дават по телевизията, докторята де, ние вирусолозите не ги познаваме. Нас обаче никой не ни кани никъде.
23.
Журналистическата памет само до последните месеци
16.02.2021 05:12:21
5
5
В ранната пролет на миналата година лицето публично обяви, че пандемията ще приключи до юни (2020 г. ) и ако не приключи, то ще си скъса дипломата.

Нито пандемията приключи, нито лицето си скъса дипломата. А продължи най-нагло да плямпа без почивка, понеже късопаметните медии активно да го подпомагат като негов рупор. И даже не го попитаха какво стана с дипломата.

Явно само такЪви извънмерно почтени люде са единствено достойни да бъдат пробутвани за депутати при сегашната демократична, многопартийна изборна система.

То затуй сме и на хала, на който сме.
22.
Боцмана до 17
15.02.2021 21:50:31
0
2
Голям веселяк си!!! Нищо теб поне те подкрепят!
21.
_nib_
15.02.2021 19:52:18
5
0
Браво на Мангъра......обачеее....шмъ прущаа юа нема гласувам за абсолюъно никой.....пък за комунягите....сигур ако ме тресне некоя саксия по глъвътъ и взема та изтрещя.
20.
Осъзнай се народе
15.02.2021 19:41:07
6
3
То май излиза, че само Корнелия към момента не си е сложила някой циркаджия да и води листите, ама никога не е късно?? Драйфа ми се от всички новоизлюпени коалицийки и смешници набутвани в листите! Всички драпат за 4-те % и смятат народа за въртоглав да им се връзва. Време е за наказание на изборите!
19.
напушен
15.02.2021 19:10:26
18
12
До: До 356. Когато канят математици и социолози да коментират епидемия са напълно прави! Има точен математичен модел на заразяване и той е пряко зависим от манталитета на нацията! Пример: нации като французи и италиянци дето се мляскат на всяка среща са много по уязвими от нации като скандинавците дето стоят на метър и педесе когато си приказват на улицата. А Мангъра е пълен дебил.
18.
*********
15.02.2021 19:05:58
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
До 4
15.02.2021 18:41:01
44
4
Боцмане, боцмане кух си кат градинска лейка. Като ти гледам вота, ми става ясно че не ти се отдава да коментираш. Хаха, нищо пробвай се отново. Следващия път вместо 80 (-) може да имаш само 50. Хахахаха
16.
Я
15.02.2021 18:02:36
31
21
В Канада този плъх се пробвал да кара тир още на първия месец са усетили че е психично болен и го изритали Връща се в България страната на неограничените възможности и става доцент Сега е кандидат депутат Този можеше да е велик само трябваше да изпрати една негова снимка в Холивуд С това невероятно излъчване на шизофреник можеше и Оскар да вземе
15.
Истинският вирусолог Мангъров!!!
15.02.2021 17:17:04
32
38
– На първо място, бих уволнил Националния оперативен щаб, а на второ място, бих посъветвал хората да се върнат към нормалния си начин на живот, като тези хора, които са възрастни, които са болни, които имат придружаващи заболявания – трябва да се пазят и да бъдат пазени, доколкото това е възможно. Децата да ходят на училище, а тези, които се чувстват болни – да си останат вкъщи. Тези, които са много болни могат да бъдат хоспитализирани и всички останали ще ги посъветвам да продължат да живеят нормално, както се е случвало винаги досега при всички подобни епидемии, с които човечеството се е сблъсквало.
14.
Глупусти на антинаксерните терористи
15.02.2021 17:06:34
38
36
Доктор Менгеле трябва да се арестува!
Румен,пикаещия във фонтани,събира всякаква измет!
Дори Първанов се възгещиса от пияндурския избор на Мангъра!
Мангъра е типична суха клечка,която се мисли за недосегаема!
13.
До 356
15.02.2021 17:03:32
15
21
А като канят математици,социолози и готвачи да коментират ковид ти и другите дебили като теб защо не се възмущавате?!
12.
356
15.02.2021 16:57:29
55
52
Защо още го канят този мизерник в телевизиите Ясна му е целта Говори неистини за да стане известен И като почнаха да му обръщат внимание стана още по нагъл Намери си и друго поразено от алкохола другарче и си станаха лика прилика Защо хората му се връзват на глупостите Хайде в началото имаше много неясноти за тази болест някои му повярваха Но след като толкова хора умряха толкова се разболяха някои останаха и с тежки последици защо му се връзвате на глупавия акъл Да доцент е но имам чувството че нещо не е в ред човека Наблюдавайте го по време на интервю Той се държи страшно неадекватно Цял свят големи учени твърдят неща които са изследвали установили Мангъров нищо не прави но само той е прав и откъде го е установил С работа от два месеца в ковид отделение по четири часа Пълен малоумник
11.
До 4
15.02.2021 16:43:03
46
60
Прав си! Почнат ли кафевите медии да оплюват някого това е сигнал,че е на прав път!Ако видите Блиц,ПиК,Флагман,Нова и Бтв да злословят за някого значи трябва да ги подкрепим!
10.
Мдаа
15.02.2021 16:42:56
34
26
Този Мангъсян трябва да му се отнемат титлите защото е открал чужд интелектуален труд и е с ментални увреждания. Не е добре човека само като го погледнеш и ти става ясно че нещо му хлопа дъската в мозъка да се затвори в клиника да се лекува , опасен е за общественото здраве.
9.
Гацата
15.02.2021 16:42:41
10
26
Коя по дяволите е Галина Карамочева??
Цитат- "Доц. А. Мангъров – В Беларус хората не умират от ковид.

ГРЕШНО: Хората там умират, просто не се съобщава точният брой на умрелите."
Извинете, но това на СЕРИОЗНО ли го пишете??? Страхотно ЗАДЪЛБОЧЕНО и съпроводено с факти опровержение!!!
8.
Да питам
15.02.2021 16:40:43
39
41
А ГЕРБ и памперсите им от ОП за какво използват т.нар. пандемия?Не е ли за политически цели?
7.
цпз
15.02.2021 16:39:45
55
52
Моля отговорните институции да вземат мерки и да затворят тази откачалка.
6.
не си струва
15.02.2021 16:39:08
7
27
да се чете писание без автор.Анонимни плюнки и внушения не вършат работа.По естествен път ще се разбере кой е крив и кой е прав.
5.
Факт
15.02.2021 16:32:33
5
31
Всеки един осран от мижитурките на оная е читав човек. Всички които биват превъзнасяни са леш и мърша.
4.
Боцмана
15.02.2021 16:30:20
93
107
Да знаете- почнат ли да плюят по някого в България, значи човека върви в правилната посока!! Почнат ли да го "заливат с помия"- това е ВЕРНИЯТ ЧОВЕК, можете спокойно да му се доверите!! От статията лъха страх, страх чак до изтърване в гащите!
3.
Стоимена
15.02.2021 16:29:31
7
18
"от ковид са умрели 7600", около 6080 само в последните два месеца на 2020г.
В т.ч. колко са умрелите от яд? А от мравояд?
2.
Мдаа
15.02.2021 16:25:07
52
65
Тази кампания ще е най-фекалната и кална досега. Очаквайте тонове с фекалии да се изсипят от редакциите на флегс и пик. Иначе всеки един глас за малки партии като абв, слави, да България и т.н., са един глас по-малко за гроб, воля, нфсб и вмро. Да не допускаме повече тази сган да ни съсипва! Да живее България!
1.
dfhd
15.02.2021 16:17:39
13
44
Написаното тук е на нивото на клозетен вестник. Не че нивото на Флагман е по-високо де.. та изненадата и само жлъчността и наглостта да се твърдят някакви неща от хора, които нищо не разбират от темата.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала 
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори