×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Идеологът на глобализацията: закриваме националните държави, богатите ще богатеят, бедните да ги няма


Идеологът на глобализацията: закриваме националните държави, богатите ще богатеят, бедните да ги няма
Шваб гледа зорко задава ли се победилият глобализъм
14 Февруари 2021, Неделя, 19:48 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

В книгата си „Голямото зануляване“ основателят на Икономическия форум в Давос Клаус Шваб представя истински стриптийз на либерал-глобализма – всички маски и дрехи са свалени

Всички са чували за Икономическия форум в Давос, където ежегодно се събират отбрани 80-90-годишни дядки, за да начертаят новите задачи пред глобализма. По-малко известен е основателят на този форум – Клаус Шваб (82 г.).

Официално той е швейцарец, но реално е безродник, защото е глобалист до мозъка на костите си. В политбюрото на глобализма Шваб е неговия теоретик. Ако братята Ротшилд, 90-годишният Сорос са финансистите на новия комунизъм и с парите си управляват ЛГБТ организации, медии, правителства и най-вече НПО-та, чиято задача е с дейността си да отслабват държавите, докато не бъдат напълно закрити, Шваб е човекът, който оформя всички тези „творчески планове“ в научни статии.

Това го прави забележима фигура сред най-високопоставените чиновници на този своеобразен Централен Комитет. Освен това Шваб обича да представя себе си и като наследник на първия идеолог на глобализма Карл Попър, когото приема за свой гуру. Попър, макар и не така известен, като другите дядки либерал-глобалисти, е написал основополагащия труд на тази идеология.

Книгата му „Отвореното общество и неговите врагове“, издадена през 1945 г., е настолна за всички членове на глобалисткото политбюро. На български тя излезе през 1993, издадена – каква изненада, от фондация „Отворено общество“.

Това, което Сорос и компания обаче премълчават, е, че в края на живота си Попър се извърта и в последното си интервю, дадено буквално преди да умре през 1994 година в Лондон, вече видял как след края на комунизма доктрината му шества маршово в целия свят, признава, че „отвореното пазарно общество може да бъде толкова тиранично, колкото и затвореното“.

Не е никак случайно, че целият втори том на книгата на Попър е посветена на Маркс. Глобализмът е неомарксистка и неотроцкистка идеология. Това, което глобалистите са надградили над Маркс и Троцки, е лъскавата обвивка, която мами податливите на промивка човеци по света. Докато Маркс и Троцки си представят единната световна държава като нещо грапаво, сиво, революционно-тиранично с единно комунистическо правителство начело, то глобалистите се опитват да го рисуват като лъскаво, макдоналдсово, по холивудски непудрено и облепено с всякакви мигранти, ЛГБТ-та и поне 40-50 нови пола

Именно след смъртта на Попър Шваб продължава делото му, като създава първо през 1971 Форума в Давос, а после - през 2004 година, нещо като кръжок за млади лидери на глобализацията, което 7 години по-късно прераства в Общество на лидерите на глобализирания свят. Това общество в края на миналата година наброяваше 9731 члена, включително от България, които си шушумушат как да унищожат националните държави и да прокарат новия световен ред с единно планетарно правителство на банките и наднационалните корпорации.

От време на време Шваб систематизира статиите си в книги, в които описва най-новите насоки на либерал-глобализма. Ако досега те бяха доволно завоалирани и възприемани като футуристични, то предпоследната му „Ковид 19: Голямото зануляване“ (издадена на 9 юли 2020 в съавторство с Тиери Малре от „Форум пъблишинг“) е направо в десетката.

В началото на тази година Шваб пусна и нейно продължение „Капитализъм на заинтересованите страни: Глобална икономика, която работи за напредъка, хората и планетата“. Но в нея само преповтаря доста по-семпло тезите, развити в „Голямото зануляване“. Именно в предпоследната си книга Шваб - едно към едно, като същи Маркс и Троцки – описва как ще изглежда светът на победилия глобализъм.

Поставена до корицата на книгата му, главата на Шваб може да подбуди първични асоциации, че в страниците се съдържа комедия или фарс, но по-внимателно вглеждане всъщност смразява кръвта – лицето наподобява много повече нацистки палач. А няма нищо смешно нито в плановете на 80-90-годишните дядки за нашия бъдещ свят, нито в бруталното им налагане чрез цветни революции, фалшифициране на избори и покупка на медии, журналисти и политици

Макар в началото да е опаковал посланието с красиви гланцирани словесни абракадабри, от един момент нататък, очевидно изморен да се преструва на самарянин, го е подкарал през просото. И точно оттук написаното по страниците придобива вид на брутален стриптийз.

Шваб сваля всички красиви одежди на глобализма, а посланията стават толкова откровени и страшни, че дори апологетите на либерал-глобализма у нас – всички соросови издания, не са посмели да преведат дори малки откъси от „Голямото зануляване“. Колкото и прогресистко-либерални и с неокомунистически заряд да са читателите им, даже те едва ли ще преглътнат швабските откровения.

Книжката не е голяма – някакви си 190 страници, но е достатъчно наситена. Няколко български медии - от не най-известните, все пак пуснаха кратки и срамежливи дописки за нея, а БНР ѝ посвети антрефиле – също не така многословно. И нищо повече.

След като и нашата страна успешно изпълнява дневния ред на глобализма – хем е отворила границите си като ханджийски порти, хемтръгна да закрива националната си валута, хем е започнала да се изпразва от икономика и население с тенденция в един момент напълно да се самоизтрие - точно според описаното от Шваб, е хубаво „Голямото зануляване“ да получи подобаващото ѝ се място с откъси от най-сочните пасажи. Трябва да знаем какво бъдеще ни гласят дядките, които, наместо да се готвят за среща с Рогатия, продължават да умуват как да сресват света по начин, който да им носи още и още пари.

На 25 януари 2018 г. Сорос, като врачка, вече знае кога ще приключи управлението на Тръмп. В речта си пред тогавашния Форум в Давос той посочва точната година – 2020-та. Очевидно още по това време – с изключителното участие и на Сорос – са били подготвени плановете за фалшифициране на бъдещите президентски избори в Америка

„Кога ще можем да се върнем към нормалния си живот. Казано накратко – никога. Животът никога няма да се върне към начупеното състояние на нормалността, което доминираше до кризата. Защото епидемията е моментът на фундаментален поврат на нашата глобална траектория. Светът, какъвто го знаем от първите месеци на 2020 година, вече го няма. Той се разтвори в пандемията. Изумяват ни, както устремът, така е неочакваният характер на тези изменения. По този начин се оформя новата нормалност, радикално отличаваща се от тази, която – малко или много – остана зад нас“, пише Шваб.

По-нататък той възлага огромни надежди на днешната „радикална младеж“ да продължи делото на глобализма, описвайки я като „катализаторът“, който ще поведе щафетата. Основните насоки, по които тази младеж трябва да се движи, са

  • „борба с климатичните промени“, тоест разрушаване на промишлеността, като фундамент на суверенитета на всяка държава, като целта е ясна – отслабване и последващо ликвидиране на държавите;„зелена икономика“, което е същото;
  • „борба за равенство между половете“, под което трябва да се разбира само и единствено войнствен феминизъм и нищо друго;
  • „обезпечаване правата на сексуалните малцинства“ –всъщност правата на гейовете и лесбийките са последна грижа за глобалистите, но пък чрез политиката на идентичностите успешно се разбиват отделните нации на малки парченца, които мелницата на глобализма след това лесно ще превърне в удобна за целите ѝ пихтиеста маса.

Признавайки, че в някои отрасли и компании това огромно зануляване може да доведе до носталгия и опити да се възвърне нормалността от миналото, Шваб нарежда: „Това няма да се случи, защото вече няма да има как да се случи“. След това Шваб произнася присъда към националните държави: „Неспособността на правителствата на националните държави да се преборят с дълбоко вкоренените заболявания на обществата и икономиките ще улесни риска, както това се е случвало през цялата история на човечеството, рецидивът на заболяването да повлече след себе си огромни сътресения, конфликти и революции.

Наш дълг е да хванем бика за рогата. Пандемията ни дава този шанс. Това е малка пролука от възможности, размишления и решения, чрез които да разрушим нашия стар свят. Ако демокрацията и глобализацията се разширяват, няма да остане място за националните държави. Всичко ще се решава от независима група от експерти, неотчитащи се на никого, и не само в медицината, зад които трябва да стоят със социална отговорност глобалните корпорации“. Шваб не уточнява къде е открил такива социално отговорни глобални корпорации, тъй като глобализмът не роди нито една. Всички съществуващи са като акули, които ще схрускат каквото им се изпречи по пътя, за да печелят пари. Да не говорим, че „демокрация“ и „неотчитащи се никому независими експерти“ са оксиморони. Да вземем като пример случилото се с нобеловия лауреат Люк Монтание, който - именно като независим експерт - миналата година заяви, че новият коронавирус е изкуствено създаден. Глобалистите го смляха на пух и прах. Мнението му бе хвърлено в клозета, след което либералите пуснаха водата и то отплува в небитието.

Реално в книгата си Шваб описва втората вълна на глобалистка приватизация. Това, което и в България Иван Костов извърши под тяхна диктовка в началото на века  – в доста по-сбити срокове от останалия свят – продажбата и последвалата след това разруха на цялата ни икономика, бе първият. А вторият ще е приватизирането на самите държави, водещо към тяхното закриване. При първия етап във всяка отделна страна, която все още се съпротивляваше на глобализма, бе нужно на всяка цена да се извърши глобалистка цветна революция (в България това бе свалянето на Виденов), за да може да бъде назначен техния избраник, при който да се вкара страната в „правилните“ коловози.

Сега, вече при втория етап на приватизация, който предвижда премахване на държавите, бе изключително важно – с всякакви фалшификации и машинации – да бъде катурнат пък Тръмп, което да позволи на глобалисткото политбюро да си назначи един невменяем дядка за марионетка, който да подписва наред всичко онова, което те – като „независими експерти“, вече са решили да се случи.

От трите кратки епизода на невменяемост, представени в тази подборка, е нужно уточнение само за първия - Байдън влиза в Белия дом. Чрез слушалката в ухото асистентът му подшушва: Поздрави пехотинците. И веселият дядка си го повтаря на глас

Защо обаче Шваб настоява, че светът трябва да се занули? В книгата си той не го обяснява, защото би било признание за огромен провал на глобализма, но се подразбира между редовете – либерал-глобалистите са довели света до банкрут.

Срутването на борсите, а оттам – рухването на няколко от основните валути, е въпрос на съвсем близко време. За да се избегне този катаклизъм, световната икономика има нужда от зануляване. Това обаче може да се случи само ако светът се освободи напълно от съставляващите го държави, като капиталът и финансовата власт се превърнат не просто в политически, а в тотален управник на планетата.

Четем по-нататък. „Намираме се на кръстопът по пътя към по-добрия свят – с повече равенство, по-голямо уважение към природата. Пред нас има много предизвикателства, но и нашата възможност да стартираме света отново - след зануляването, е много по-голяма сега, отколкото когато и да са си го мечтали хората преди. Кризата е потенциал за промените. Възниква новият свят, контурите на който ние трябва да измислим и начертаем.“

За да се усили ефектът и да се обуслови невъзможността да се извърши обрат към миналото, Шваб, а това го виждаме в момента и чрез либерал-глобалистичните медии, непрекъснато преувеличава значението на Ковид кризата. На 11 страница той пише: „Кризата, предизвикана от коронавируса, няма равна в историята. Дълги години ще се сблъскваме с последствията от нея.“ Но само на следващата 12-та сам признава, че „Ковид 19 не е екзистенциална заплаха за човечеството, но това е война“. Още по-нататък в книгата си той дори посочва цифри – смъртността от ковид-19 е 0,006% от световното население (това към лятото на миналата година, сега е 0,5%), което не се доближава нито до испанския грип от началото на миналия век (загинали 50 милиона души – 2,7% от световното население), нито до чумните епидемии от Средновековието (умъртвили 30-40% от световното население). Цифрите са взети само и единствено от книгата му.

В тази връзка Шваб доуточнява защо е нужно, покрай коронавируса, да се създава световна истерия: „Когато физическата дистанция стане задължителна, роботите ще започнат да изпълняват тези задачи, за които преди това задължително е трябвало да има физически контакт“. А на страница 119 продължава: „Автоматизацията диктува необходимостта от съхраняване на социалната дистанция. Автоматизацията е особено адекватна за свят, в който човешките същества няма да могат да се намират в близък контакт един с друг или сами поискат да намалят взаимодействието си.“

Изводът е, че необходимостта да се убеди световното население, че трябва да се извършат зануляване и роботизация, налага глобалистите да изискват от подопечните си либерални медии да въздигат коронакризата до психиатрични висини.До момент, в който самите хора да се страхуват да си взаимодействат. Но с някои нюанси. Когато в света хората умират не от самия ковид, а от усложнения, причинени от първични техни заболявания, които вирусът само подсилва, то либералните медии неизменно твърдят, че те са умрели от Ковид. Когато сега на много места, примерно в Норвегия и Британия, хора умираха от поставената им ваксина на „Пфайзер“, либералките настояват – това не е Ковид, това са странични явления от хроничните болести на пациентите. Шваб все пак признава, че най-много смъртни случаи има в англосаксонския свят, където „неолибералната оптимизация бе доведена до край“.

Но Шваб описва бъдещия глобализиран свят, като място, където всички ужасии от пандемичните месеци ще се запазят. „След пандемията ще се запазят мерките и системите за проследяване на придвижването на хората, контрола над тях и видеонаблюдението. С края на пандемията компаниите едва ли ще премахнат проследяването на своите работници. Напротив – работодателите нямат причини да премахват системите за контрол, особено, ако това ще увеличи производителността и приходите. И след 11 септември 2001 година бяха увеличени системите за следене на гражданите, с които реално се намаляваха гражданските им права. Но те се превърнаха в норма. Така ще бъде и с мерките срещу Ковид.“

Книгата „Голямото зануляване“ не просто не е издадена на български език, но дори „флагманите“ на либерал-глобализма у нас – „Капитал“ и „Дневник“, не са публикували и ред цитат от нея. И с право – прочитайки я, човек най-сетне разбира защо глобалистите и техните „флагмани“ така мразят атомната енергия и защо едно от условията за членство на България в ЕС бе почти закриването на АЕЦ „Козлодуй“, а всеки опит да се реанимира АЕЦ „Белене“ се посреща с мощен глобалистки рев. И защо там, където това не е помогнало, като Германия, с парите на Сорос се създава силна зелена партия и съпътстващи я екологични НПО-та, които да придвижват идеята за закриване на атомните централи на страната. Защото, обяснява Шваб, атомната енергия укрепва суверенитета на държавите

Кои са основните точки, които трябва да се решат, за да се пристъпи към предстоящото зануляване според Шваб? Това са:

  1. Преодоляване на временното отстъпление от глобализацията, покрай локдауните и затварянията на границите на отделните държави;
  2. Огромният конфликт между САЩ и Китай;
  3. Ускоряване на автоматизацията на производствата;
  4. Засилване контрола над населението;
  5. По-активно отпреди въвеждане на цифровизацията.

Описвайки всичко това, идеологът предвижда, че положението на населението в света временно ще се влоши в следващите десетина и повече години, защото „към пандемията ще се добавят роботизация и автоматизация на производствените мощности, а рецесията, предизвикана от пандемията, ще бъде допълнителен стимул към роботизация“. Преведено на нормален език – безработните ще са милиони, но това е необходима жертва пред мечтания от 80-90-годишните дядки нов порядък.

Впрочем Шваб си го е написал едно към едно: „Пазарът на труда в бъдещия глобализиран свят ще се дели на две групи – високоплатен нероботизиран труд и автоматизиран“.

Какво ще правят хората, които не се вписват в тези групи Шваб не посочва. Но дава някои насоки на 62 страница в книгата си: „Не е вярно, че Ковид е великият изравнител. Напротив. Той ще засили съществуващите форми на неравенство – социални, икономически, медицински, психологически. В постпандемичният свят щетите ще са за бедните слоеве, а в най-привилегировано положение ще се окажат производителите на лекарства и собствениците на болници. Главен получател на финанси ще бъдат големите технологични колоси – фармацевтичните корпорации, застрахователните компании, автоматизираната промишленост, компаниите, свързани с компютри и информационните платформи, големите корпорации, които ще погълнат националните правителства.“ Това, което в момента дразни Шваб е, че, покрай пандемията националните правителства временно са взели реванш и са започнали да управляват независимо от корпорациите. Но, пише той, това е временно явление, което бързо ще приключи.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка 23/04/2024, Вторник 12:08 0
43
Коментара по темата
43.
Човек без име
15.07.2021 23:57:19
6
0
Не знам защо толкова много хора са учудени от тези неща. Разбиването на света на държавки, в които няколко човека могат да си правят каквото си поискат с тях е всъщност много егоистично от една страна. 80% от света е недемократичен и както се вижда там хората са доста по-зле от запада, където уж либерализмът еб**а майката на всичко и всички. А авторът тук говори за Тръмп като за спасител, което е абсолютна глупост. Ако се направи сравнение между републикански и демократски президенти в САЩ, ще се установи, че всъщност тия от дясно са много по-големи фенове на биг бизнес и ги засипват с какви ли не права и свободи. Това че биг бизнес ще разруши неестествено създадени държавки е логично развитие в еволюцията на човечеството, тъй като ние всички сме природно програмирани да оцеляваме и да покоряваме по-слабите. Има доста неща, които могат да се изпишат за това, но нямам време в момента. Едно последно нещо, което бих казал е, че ерата, когато биг бизнес ще разручи държавките е все още много далече, като се има предвид, че огромна част е недемократичен и хората, които управляват тези държави не биха се колебали да използват всичко, което им е под ръка да усуетят плановете на междъународните корпорации. Погледнете Китай - тяхното правителство никога няма да позволи биг бизнес да превземе властта - какво направиха с техния милардер селебрити Джак Ма, вече никой нищо не чува за него. Така че по-спокойно го давайте с тия теории.
42.
comment
16.02.2021 17:00:49
0
16
Най-после някой да обясни и на по-широка българска аудитория какво става по света и защо!
41.
ЕДУAРД
15.02.2021 11:45:53
1
14
Водa гaзи, жaден ходи / трети опит зa cветовно величие зa поcледните три векa /
40.
до 1
15.02.2021 11:45:29
2
13
Карчев, ти сериозо ли мислиш, че Путин е извън играта на "дядките"?! Ако е така значи си наивен или ...не много умен!
39.
Хаха
15.02.2021 11:40:21
1
22
Този и другите събиращи се в Давос.....когато и да бъдат убити все ще е късно!!!
38.
Един от революционерите на Торба
14.02.2021 22:16:34
2
10
Божка,появи ли се в геб?Не за друго ами да започна да те следвам.Заеби ги малко Q-тата,дори и да има някаква истина в техните твърдения въпросните си падат малко лунатици.Ела при жабоците и ще намериш доста материал и нормални хора набедени за фашисти,които почват да градят основите на паралелен свят конкурентен на този на неолиберализма и комунизма.Например имаше интересни извадки от 4chan покрай изпълненията с геймстоп,че преди 9/11 е имало необичайни шортвания на авиокомпании,застрахователни,оръжейни компании и т.н. в седмиците преди атентатите като основните са минали през местна банка закупена от европейската КТБ по-известна като Дойче банк.Още по-интересно е кой работил там и каква държавна длъжност е заемал на 9/11.Иначе едни от видните фашисти там са едни еврейки от Флорида,които ги зануляват от всякъде особено едната,защото съвсем бърка отзад на троцкистките жидове.
37.
БЕДРУМ
14.02.2021 16:09:10
0
6
Обществото „Мон Пелерен“
36.
св. Валентин
14.02.2021 14:44:18
2
26
Чета книгата "Сапиенс" и когато достигнах до джендърството, погледнах кои са рецензентите на книгата - на задната корица - Бил Гейтс. По - нататък пише, че няма никакво значение колко древна е една страна и народът й, културата и традициите. Това не бива да се позволява да се размива. Това е националната сила и самочувствие и това, че американската нация е една сбирщина, няма да анализирам от какво, едва на 200 години, не може да ни задължава да бъдем като тях. Като възрастен човек, познавам теорията на комунизма, според която всички ще живеем без граници и пари и всеки ще получава това, което му е необходимо. Това е идея и тя е хуманна.
В тези книги и теории, които произлизат от Шваб, нещата се третират по друг начин - подчинение. Няма хуманни намерения ипорив в това, а план
за смазване на останалите живи и обогатяване на оботгатените извратени нехора.
35.
Св. Валентин
14.02.2021 14:16:32
2
21
Нямам слабост към Божков, но той е прав, защото е много добре и силно аргументиран. Интересува ме теорията на процеса и мненията на хора, на които това им е работата, които не могат по никакъв начин да бъдат оценявани от неграмотно пишешещи, желаещи да са овце.
34.
Петър
14.02.2021 14:01:14
0
11
Бедни ме съмнява да има (когато става дума за хора)! По вероятно е "recyclehuman".
Властта опира до рационализъм при който ако не си полезен си вреден. Като прибавите, и генетика получавате?
По скоро говорят, че териториите на бедните държави ще бъдат превърнати в "дата бази"!
33.
глобалистите са леви фашисти
14.02.2021 13:46:09
6
22
Психиатър, Хер Флик и разните други неолиберални-фашисти комунисти седесерасти, антибългари и античовеци изопачават нещата. Всички знаем, че за комунягите национализма е като трън в очите, защото е пречка за осъществяване на тъпите им планове. И кое му е естествено на глобализацията? Нищо, само в безродните тикви на нашите пребоядисани отрочета на червени другари, глобализацията е естествена. Какъв хуманизъм бе изрод мръсен, твоите глобалисти оставят хората без работа и и ги държат затворени като кучета, какво общо има това с хуманизма? Няма по-мърсни и долни фашисти от неолибералите-комуняги глобалисти. Според тоя Шваб хората ядели много месо, затова трябва да отглеждат червеи и бубулечки във ферми и да правят стекове от тях. И това сигурно е теория на конспирацията, нали, за Вашите тъпоумни, ограничени, ляволиберални тикви.
32.
глобалистите са леви фашисти
14.02.2021 13:46:04
5
11
Психиатър, Хер Флик и разните други неолиберални-фашисти комунисти седесерасти, антибългари и античовеци изопачават нещата. Всички знаем, че за комунягите национализма е като трън в очите, защото е пречка за осъществяване на тъпите им планове. И кое му е естествено на глобализацията? Нищо, само в безродните тикви на нашите пребоядисани отрочета на червени другари, глобализацията е естествена. Какъв хуманизъм бе изрод мръсен, твоите глобалисти оставят хората без работа и и ги държат затворени като кучета, какво общо има това с хуманизма? Няма по-мърсни и долни фашисти от неолибералите-комуняги глобалисти. Според тоя Шваб хората ядели много месо, затова трябва да отглеждат червеи и бубулечки във ферми и да правят стекове от тях. И това сигурно е теория на конспирацията, нали, за Вашите тъпоумни, ограничени, ляволиберални тикви.
31.
РАЗУМЪТ
14.02.2021 13:09:18
4
20
Благодарност за положения от Б. Божков труд да прочете на оригиналния език и представи в резюме проекта на 80-90 годишни милиардери, въобразили си, че ще могат да притежават в собственост планетата, ще третират човеците като домашни работни животни и ще си правят биотехнологични експерименти с тях в посока трансхуманизъм. Невъзможно е природните закони да бъдат надмогнати. И този проект, засягащ и безпросветните драскачи тук, ще бъде провален от Разума на хората. Съпротивата на злокобния замисъл, изложен от Клаус Шваб в COVID-19 THE GREAT RESET, вече върви успешно. А времето за осъществяването му е много, много оскъдно. Пред човечеството е вечността.
30.
РАЗУМЪТ
14.02.2021 13:09:14
3
23
Благодарност за положения от Б. Божков труд да прочете на оригиналния език и представи в резюме проекта на 80-90 годишни милиардери, въобразили си, че ще могат да притежават в собственост планетата, ще третират човеците като домашни работни животни и ще си правят биотехнологични експерименти с тях в посока трансхуманизъм. Невъзможно е природните закони да бъдат надмогнати. И този проект, засягащ и безпросветните драскачи тук, ще бъде провален от Разума на хората. Съпротивата на злокобния замисъл, изложен от Клаус Шваб в COVID-19 THE GREAT RESET, вече върви успешно. А времето за осъществяването му е много, много оскъдно. Пред човечеството е вечността.
29.
Не
14.02.2021 10:52:34
7
18
Повечето от това горе е измислица. В книгата се говори за разбиването на средната класа и оставянето само на 1% богати хора на земята, а всички останали трябва да са бедни с осигурен доход. Абе направо с едно изречение. Светът ще приеме системата на Китай.
28.
Психиатър
14.02.2021 10:26:26
29
12
Републиканците оправдаха Тръмп и Божко изпълзя от дупката си.
Глобализацията е естествен процес и е неизбежен. Може да бъде забавен от хората с ограничено и консервативно мислене, които отричат науката и искат да се върне Средновековието и Инквизицията, но не може да бъде спрян, а само забавен.
Хората са живели на племена, преди да се появят националните държави. След това племената са се обединили и образували национални държави. В резултата на прогреса се появява следващата стзпка в еволюцията на обществата и тя е глобализацияята, т.е. образуване на наддържавни федерации. САЩ, Индия и Русия са такива, а бъдещето на държавите в Европа е единствено и само Европейска Федерация. Без СЕЩ държавите в Европа са твърде малки и незначителни една по една (спомнете си и завета на хан Кубрат)
Национализмът и религиозният фанатизъм са предизвиквали единствено и само войни и кръвопролития в човешката история. Човек се ражда без националност и религиозна принадлежност и не са му нужни. Не на религията, да на хуманизма.
27.
faktolog
14.02.2021 10:23:07
9
29
Божков, тези които те плюят , и през ум не им минава да прочетат книгата на Шваб. Нали знаеш , еднокнижниците са на власт . Не спирай човече, образовай хората! Далеч не всички са зомбирани калинки (простете тафталогията).
26.
Хасан
14.02.2021 10:19:47
6
22
ПУТИН и ТРЪМП - спасителите на света от ПЕДЕРАСИТЕ
25.
хер Флик
14.02.2021 10:14:20
1
13
До N 22 "Българин"
Ти си българин именно в кавички. Иначе се най-обикновен неграмотен тъпанар и загубеняк, срам за родината ни. Писането с главни букви не те прави по-убедителен, а още по - смешен.
А за ликвидирането - толкова са ти умствените възможности - като не можеш да формулираш една свястна мисъл... ХАХАХАААА!
24.
1111
14.02.2021 09:54:50
0
6
https://pogled.info/svetoven/andrei-fursov-velikoto-nulirane-spored-shvab.125752
23.
Страхил
14.02.2021 09:07:56
20
35
Божков, хапчетата момче, пий ги тия хапчета!!!!!!!!!!!!От кой съвеЦки инфо парцал си я открал таз конспиративна повръщня?!
22.
Българин
14.02.2021 07:48:25
13
3
До хер флинк
Н/Е/"АСТ/НИ/КО ДА ТИ Е/Б/А МА/ЙК/АТА СКО/ПЕ/НА
АКО СИ ПРЕД НЕН, МОМЕНТАЛНО ТЕ ЛИ/КВИ/ДИ/РАМ.
21.
Петър
14.02.2021 07:26:41
11
6
Българската икономика бе в разруха много преди Костов! Ако не бе осъществена, то това означава капитулация пред кредиторите на Държавата! И, какво означава това според Вас? Държавите са пречка! Факт.
Но, както т.н. демокрация е изкривена във времето, така е и изкривено понятието глобализъм. Или същите идеолози на подменената демокрация ще сътворят, пардон тя е сътворена, новия капитализъм! Който освен да бъде висша форма на "комунизъм" друго не може.
20.
хер Флик
14.02.2021 07:18:45
23
32
Божков,
Квостааа с Тръмпи? Сега на 09.03.2021 г. щял да вземе властта. Сигурация! В един форум на Qanon го пише - значи 100 % е истина!
Ама и да не стане - я, колко теми за дъвкане имаме - глобализацията, чипирането, контрол над умовете и т.н. Все някоя стинка ще се изкара с конспиративни статии.
Проблемът ти, обаче, е че ги четат предимно хора, които не са прочели и една книга в живота си - от началото до края, напълно неспособни да мислят критично, и с тези дълги текстове много ги изморяваш.
Съвет: бъди по-кратък, вкарай повече лозУнги и продължавай да отглеждаш сектата на форумните идиоти, които те подкрепят. Забавни сте! Допивам си коктейла с кръв от бяло бебе, ще си напръскам люспите на опашката, че са потъмнели и отивам да пусна кемтрейлс в кенефа. Айде със здраве....
19.
ЩЕ СЕ СЕТИТЕ
14.02.2021 00:05:41
1
4
ЕТО ВИ ГИ НОВИТЕ ДИКТАТОРИ


https://www.facebook.com/photo?fbid=1138951916520094&set=a.150950251986937
18.
Хм
13.02.2021 23:26:16
32
41
Такааа... Как се прокарват най-лесно един куп лъжи? Ами като тук там ги размесиш с истински факти и след това си направиш манипулативни изводи. Точно такъв миш-маш ни поднася за кой ли път г-н Божков, журналист и прокламатор на всякакви стари и нови теории на конспирацията. Само не е ясно дали сам си вярва на безумните писаници или целенасочено манипулира читателите си, чрез тях.
17.
до 15
13.02.2021 23:00:39
7
7
Incident ''Vela''
22.09.1979
САЩ сателити''Vela'' засичат не инедитифицирани силни отблясъци в Южния атлантик
Съвместни ЮАР-ИЗРАЕЛ ЯДРЕНИ тестове операция''Феникс''в Южния Атлантик о-ви Принц Едуард Израел взривява няколко неутрони бомби с м-у 2 и 3 кТн мощност целта да изпробват пораженията които нанасят .Използвани са НЕутрони а не атомни или водородни понеже неутроните НЕ замърсяват много околната среда но убиват ЖИВА сила и блокират електроника на врага като нанасят най
-малко екологични поражения `посредством неутрони ,гама-излъчване и х-лъчи
Тоес НЕУТРОНИТЕ бомби с малък килотонаж при един бъдещ ядрен конфликт убиват много хора ,поразяват инфраструктура електроника тецове вецове аецове БЕЗ да ЗАМЪРСЯВАТ околната среда до степен средата да се възстанови бързо
16.
56789
13.02.2021 22:34:29
3
11
Човек, който никога не е забелязван да се усмихва, казва на всички други "как да бъдат щастливи". Уникално е :)
15.
п
13.02.2021 21:56:37
4
26
до 13 , гледай изказването на Путин от давос от 27.01.21 , забележи че вече не се говори за конфликти в близкия изток, там вече не е интересно, сега сме много близко до реална ядерна война, човека им казва че трябва да дадат на хората работа, сигурност а не само да дават на корпорациите и банките а хората да обедняват
14.
ковид 21
13.02.2021 21:47:45
4
17
абе тези дядки няма ли да ги барне ковид19 да ги прати на отчед при шефа????
13.
до 1
13.02.2021 21:40:17
15
23
Путин НИЩО НЕе объркал.Путин е един от тях от съшите тези дядки глобалисти-сатанисти.
НАД 200 МИЛИРДА $$$$ има Путин в ШВЕЙЦАРСКИ банки в Цюрих и Цуг през личната си фирма ''Гунвор"'
Олег Дерипаскха един от Путиновите олигарси в комбина с Ротшилд управляват РОСАЛ-световен конгломерат за добив на Алуминий
Ротшилд и неговата ИНГ Банк Евразия Дач е 78% собственик на ЛУКойл
Централите на ГАЗПРОМБАНК и Ротшилд са на 1адрес в една сграда в Цюрих и фактическии са 2в 1 цяло
СОРОС е дясната ръка ''скалпела'' на Ротшилд
Путин Сидзинпин Меркел Ротшилд са членове на една и съща ложа има ги снимани със скрита камера при една summit среща на високо равнище в КИТАЙ къдетоо се разхождат с отличителни знаци на Ложа Велик Ориент (светлосини престилки с щампи G пергели ,триъгълници и сини ръкавици-ръкувайки се отличителни знаци)
12.
xXx
13.02.2021 21:25:37
48
31
Правата на ЛГБТ и насърчавае на гейове и лесбийки както и МАСОВА ваксинация обслужват само и единствено плановете за драстично намаляване на световното население .Една лесбийка или гей няма да се съвокупляват с цел да имат деца а ще го правят с цел забавление колкото повече гейове или лесбийки толкова по МАЛКО родени деца .
Един млад ваксиниран човек посредством ваксината ЩЕ стане СТЕРИЛЕН ако е мъж ваксината ще е унищожи и повреди сперматозоидите ако е жена ваксината ще я направи стерилна както се е случило с ХИЛЕДИ жени в Кения и Индия ваксинирани по програма на БИЛ ГЕЙТС и СЗО
11.
Ооо, Божка! Как е хавата?
13.02.2021 21:25:34
25
41
А бе Божка, понеже скоро не си се вясвал, исках да те питам какво става с Тръмп? Поддържате ли някаква връзка? Какво ще стане на импийчмънта? Аз такива статии очаквах от теб, а ти къде отиде с тая статия...
10.
Гледам и не вярвам на ушите си
13.02.2021 21:23:52
42
60
Какво да видят очите ми? Някакво абстрактно заглавие, граничещо с шизофренична мисъл... Казвам си чакай да погледна за какво става въпрос. След първият абзац нещо ми се ощя от простотии и си викам "Чакай да погледна кой е авторът на статията (ако са го написали де)" И какво да видят очите ми? БожкOFF... Поспри се бре момче! Днес изпи ли си хапчетата? (Ако са ти изписали де)
9.
Kiko
13.02.2021 21:05:41
4
14
Пазя им место на всички дедита от групата в български старчески дом
8.
Горски дух
13.02.2021 21:01:55
40
51
Крайно време е да се въведе контрол над населението, още повече - трябва да се въведе контрол над Божков, защото положението става леко нетърпимо с неговите лакърдии. Негови ли казах? Със сигурност не са негови, а на някой от ранга на Иво-пуловерчето-80%-ов-Дебил-Христов, който пък, от своя страна, преписва от руската хибридна пропаганда. Божков, ами то народ "швейцарци" няма. В Швейцария има народи немци, французи, италианци и ретророманци, съответно тези са и официалните езици в Швейцария. Това е достатъчно з ада се прецени качеството на Божковото писанийце-копи-пейст. Божков, четене и учене трябва и по-малко писане.
7.
Емигрант
13.02.2021 20:40:26
55
48
Интересна статия ФлагМан!
Браво на Божидар Божков.
6.
Зора
13.02.2021 20:39:48
43
31
Нищо хубаво вече няма да има, нищо жалко за младите, децата и всички
5.
Браво
13.02.2021 20:36:14
60
41
Дано влеете малко разум в главите на изтрещелите от страх ковидиоти. Които и след една година на тормоз и икономическа криза не вдянаха, че се гъбаркат с тях и вирусът е смехотворен.
4.
Дернев
13.02.2021 20:32:41
25
13
"..а в най-привилегировано положение ще се окажат производителите на лекарства и собствениците на болници." Няма да са те, защото ще бъдат национализирани. Само така светът ще оцелее. Силна и социална държава или съюз от държави по континентален принцип. Главен получател на финанси ще бъдат те, а не големите технологични колоси, защото, ако не са национализирани ще са 51% държавни. В Европа ще има съюз от две силни независимидържави - СЕЩ и Русия. Борбата ще еза деугите континенти, особено за Африка. Затова новият световен двуполюсен модел трябва да бъде изграден от нас европейците. Колкото по-скоро, по-добре.
3.
Анти-антифа
13.02.2021 20:25:56
48
31
Заглушаващо е мълчанието на „опозицията“ спрямо фашистките „ковид-мерки“! Абсолютно НИКОЯ партия от тези с реален шанс да са в следващия парламент не е обявила КОНКРЕТНИ И ЯСНИ ДЕЙСТВИЯ, които да спрат веднъж завинаги убийствения медицински фашизъм, тегнещ над страната ни вече ВТОРА ГОДИНА (не ме интересува останалия свят – България е независима държава и ще взима решения, желани от НЕЙНИЯ народ)! ЕДИНСТВЕНИТЕ нужни действия са:

1. Незабавно разпускане и заличаване на НОЩ. Съд за лицата венцислав мутафчийски, ангел кунчев и тодор кантарджиев по повод всяването на изкуствена и ВРЕДНА ЗА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО паника чрез средства за масова информация за продължителен период от време, извършено с особена дързост.

2. Незабавна ОТМЯНА на всички „заповеди“ на здравния министър. Съд за лицето костадин ангелов по повод особено заплашителната му реч за „чували“ и „камиони с трупове“, излъчена в национален ефир през април 2020.

3. След първите две стъпки, новото правителство да свика избори за Велико народно събрание и веднага след това да подаде оставка.

4. Великото народно събрание да гласува поправки в Конституцията, които да ПРЕМАХНАТ абсолютно всички възможности за бъдещи правителства, след 10, 100 или 1000 години, да ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ с ограничения, уж в името на общественото здраве. При бъдещи пандемии да се издават само препоръки и съвети на базата на зрелия истински демократичен ред за обществено съжителство.

Тези четири стъпки са ЕДИНСТВЕНИЯТ цивилизован път, по който можем да си върнем Свободата! Искрено си пожелавам това да е развръзката и да се случи още този април! Но за съжаление, винаги съществува и втори път – този на кръвта, насилието, гражданската война и революцията. Нека не стигаме дотам. Затова да гласуваме стратегически…
2.
Сухиндолска Гъмза
13.02.2021 20:18:17
20
30
Преди векове се е подвизавал под името граф Влад Цепеш, сега се казва граф Влад Путин
1.
Карчев
13.02.2021 20:12:18
54
33
НО!!!!! Е това но дето се появи им обърка целите планове на тиядядки 80 90 годишните и това НО се казва ПУТИН и Русия. Ма ще им излязат грешни плановете нищо че мишките си мислят че котарака е вързан.
Виждали ли са как бяга дявола от тамян.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Кв. Крайморие ще има свое училище, ще се намира на метри от морето Днес Общински съвет-Бургас одобри проекта, школото ще е филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“   Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Този певец включи и дъщеря си в майтапчийските си клипове Марияна израсна копие на майка си Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Щерката на президента показа перфектно тяло в оскъдно облекло Това е дебютът на Дарина Радева Почина много известна режисьорка Почина много известна режисьорка Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици" от 13.30 ч. Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Левите сили ще се явят раздробени на изборите 2 в 1 Хитът на последния кметски вот в София Ваня Григорова оглави нова коалиция под името "Солидарна България" Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева оглави Отделението по Кардиология на МБАЛ „Бургасмед“ Доц. Мирчева ще осъществява платени консултации към ДКЦ „ Бургасмед ”, а от началото на май ще предоставя и консултации с направление от личен лекар Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Официално! Зелената зона в Бургас ще работи целогодишно Има и корекции в Синята зона, вижте какви Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Светият синод извадил епископ Йеротей от листата за сливенски митрополит заради протестите Те заглушиха Божия глас в душите на тези хора, а той не се разграничи от тях, коментира митрополит Антоний Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив Малко дете с разбита уста в образователен център в Пловдив  Според персонала то е паднало на двора, но по тялото му няма следи от охлузвания Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори