×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инж. Фотинка Въргова пое ръководството на ТОХ-а в Бургас, вижте кои са новите директори


Инж. Фотинка Въргова пое ръководството на ТОХ-а в Бургас, вижте кои са новите директори
Инж. Въргова е доказан педагог и ръководен кадър в бургаското образование, тя е начело на ТОХ-а след изненадващата оставка на Силвия Пехливанова
12 Февруари 2021, Петък, 18:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимка: chernomorie-bg.com

Румяна Петкова поема иновативното училище в кв. Долно Езерово

Две бургаски училища са с нови директори, след като бе проведен конкурс за заемане на длъжността в общо 17 школа на територията на цялата Област.

Доказаният професионалист инж. Фотинка Въргова пое Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, популярна като ТОХ-а. Тя бе временно изпълняващ длъжността, след като предшественичката й Силвия Пехливанова изненадващо хвърли оставка през ноември 2020 г.

 Фотинка Въргова е родена в Бургас на 3 януари 1970 г. в Бургас. Завършила е Механотехникума, а след завършване на висшето си образование става преподавател там. Една година е работила по заместване, след което започва да преподава в тогавашното СПТУ по корабостроене, което днес се води Професионална техническа гимназия. От 2016 г. до преместването си в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ тя бе директор на Професионалната техническа гимназия.

Търсят директори на 17 училища в Бургаско, сред тях и ТОХ-а

Другото училище с ново ръководство е иновативното ОУ „Христо Ботев“ в бургаския кв. Долно Езерово. Директор там стана 42-годишната Румяна Петкова, която също е педагогически кадър със сериозен управленски опит. Петкова е завършила през 2001 г. магистратура „Математика и информатика“ в Шуменския университет, след това бакалавърска степен „Публична администрация“ в БСУ, след това взема диплома и като магистър в Свищов по специалност „Счетоводство и контрол“, през 2020 г. тя завършва „Съдебно-криминалистични експертизи“ в БСУ.

ТОХ-а в Бургас обезглавен по време на пандемия

Румяна Петкова е работила една година в ОУ „Найден Геров“ в бургаския ж. к. „Меден рудник“, след което отива в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", където от 2002 до 2019 е учител по математика, ръководител компютърен кабинет, зам.-директор, както и вр. и. д. директор, след това за една година е зам.-директор на Спортното училище „Юрий Гагарин“. През лятото на 2020 г. става вр. и. д. директор на училището в кв. Долно Езерово, след като Женя Железова поема ОУ „Климент Охридски“.

Още седем училища в Бургаска област са с нови директори. Припомняме, че се търсеха общо 17 ръководни кадъра за бургаските школа. Накрая обаче са се явили 15, един от тях е отпаднал по документи, а след провеждането на всички етапи на конкурса с нови ръководства са общо 9 училища, останалите 8 са останали без постоянен директор. Според експерти в образованието, в Бургаска област има нужда от намаляване на броя на учебните заведения. Голяма част от незаетите места са в малки училища в селата на община Руен, където вече няма останали толкова кадри, няма и достатъчно ученици.

Ето и имената на останалите новоназначени директори:

ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Просеник Руен, Атанаска Желязкова Стоянова;

ОУ „Христо Ботев“ гр. Поморие, Поморие, Петка Добрева Златинова;

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Порой Поморие, Костадинка Димчева Стефанова;

НУ „Константин Величков“ с. Габерово, Поморие, Пламен Киров Пеев;

НУ „Бр. Миладинови“ с. Кръстина, Камено, Вяра Стоянова Кършелиева;

 ОбУ „Христо Ботев“ с. Росен, Созопол, Антония Михайлова Лазова;

ОУ „Христо Ботев“ с. Зидарово, Созопол, Йоана Георгиева Кръстева.


В категории: Просвета , Бургас


30
Коментара по темата
30.
?????
21.02.2021 21:22:21
1
3
Извинете, № 4 и № 5 - за кого иде реч? Такива високопарни слова за В.? Откъде ви дойде това смехотворно доказателство?! Платиха ли ви за тази реч и възхвала, или нещо друго?! Че пък и ТОХ-а не заслужавали такъв човек! За какъв човек става дума, я елате на себе си и не подлъгвайте хората с мизерни и некачествени, неистински качества на въпросната ...
29.
?????
15.02.2021 17:58:51
0
8
Защо само на тази въргова е лицето по медиите? Въпрос на пари ли е? Както се казва, що се отнася до усвояванееееее в личния джоб и на роднините - както се казва НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО ОТ ТОХА. Да му мислят, иначе нали е.се сещате? толкова други директори и те като нея се конкурираха сами със себе си на не са по медиите, а на това лице навсякъде - заради "доказан професионалист" ще да е - ама в какво доказан, че е завършила в Сливен ли, или а другите екстри!!!!!!!!!!!!!!!
28.
?????
14.02.2021 14:32:53
0
15
Солидно си плаща тази въргова за да я има по всички медии. А колкото до инженерите - те си знаят колко са такива. Това го има само при отличниците николов и илиева - Бургас е за тях като едното нищо само властта да е в ръцете им. Хора без знания и морал са на директорските постове, че и се рекламират престъпно!
27.
??
13.02.2021 16:10:03
0
16
Ааа,защо Станимирчо Миланов не е директор на Зидарово много интерестно...А на Росен оставиха антония Лазова -ужас....Ееее ко стана ....
26.
Кой е нарушител
13.02.2021 12:32:49
2
16
Вярно ли е за нередовните директори на училища и детски градини- не отговаряли на изискванията пък заемат директорска длъжност. Сигурно е станало с честата смяна на изискванията за длъжността- ту бакалавър, ту магистър в зависимост от нашите кандидати. Нали Виолета Илиева подписва договорите в нарушение. Каквато нейната наглост, такава е наглостта и на нередовните директори, знаят ,че не отговарят на изискванията, но се натискат и спотайват- като не си за директор , като не ставаш отстъпи с достоинство на тези които стават. Наглост, наглост безкрай в бургаското образование. То рибата се вмирисвала от главата. Нужно е бургаско прочистване и път на младите!
25.
Космонавт
13.02.2021 11:44:42
0
9
Аз завърших медицина, и съм доктор по-образование, обаче като малък мечтаех да стана космонавт! Илън Мъск ми направи оферта да му подкарам една от ракетите до Марс. Обаче, чудя се като се върна на Земята дали не мога и аз да стана един учител?
Я знам- биология и химия, покрай космонавската ми дейност ще се занимавам с физика и математика. Това определено ще подсили CV-то.
Забелязвам, че инж. Илиева харесва широко образовани личности, а тези със педагогика били като някакви аматьори за нея. Значи имам огромен шанс да стана педагог а защо не и директор!?
24.
Анализ
13.02.2021 11:25:13
1
11
Ереванският виц за жената инженер е повлиял на началника на РУО и титла инж. няма нито една от новоназначените директорки. Но началника е жена инженер,доста директори на елитни училища и те жини инженерки, само не е ясно за какво стават.По избор на началничката съзнателно се избират само инженерки-директорки на големите училища.
23.
PTO
13.02.2021 10:36:23
0
5
P.S. №20 - реплика.
Въпроси до радио Ереван.
- Що е това жена-инженер ?
- Нито жена, нито инженер.
- Каква професия е педагог ?
- Това не е професия, а диагноза.
Все пак това са стари вицове.
22.
Бобстар
12.02.2021 23:52:54
12
4
Г-жа Въргова ми беше класна в корабостроенето. Страхотен Човек и ръководител. Пожелавам и успех.
21.
ЗЗЛД
12.02.2021 23:28:26
2
13
Тези имена на директори по училища реални ли са. Ако е така е нарушение на закона за защита на личните данни от Виолета Илиева за изнесената информация.
20.
ИНЖЕНЕРКА
12.02.2021 22:51:32
6
12
Коментатор 3. РТО- сигурно е някой от РУО-то-регионален инспекторат по образованието- първата буква и последната сричка. Там има важна инженерка, много важен е й превода, но още по важен е умствения багаж на инженерката.
19.
До 16
12.02.2021 22:11:17
1
11
Добре е самочувствието, с което парадирате да отговаря на реалността, умствения капацитет и професионалните ви действия! А инженерната мисъл и поведение при вас е не само бутафорна, а на моменти направо смехотворна. Явно точко вашите дипломи са купени или най-вече подарени от партията-майка! Такива каквото са ви и длъжностите- подарени! Не заслужени!
18.
Бургас
12.02.2021 21:22:03
7
7
Стига сме се делили на инжове, бакалаври и магистри. Всички сме търкали чиновете по университетите и сме вишисти.
17.
УЧИТЕЛ
12.02.2021 20:59:05
2
12
БАБА СТАНКА УЗОВА Е БАЛСАМИРАНА. ТЯ ЩЕ Е ВЕЧНА. МЛАДИТЕ ДА ГО ДУХАТ.
16.
До 12
12.02.2021 20:58:28
4
10
Пише се инжЕнер, но много сте завършили шофьорски курсове и БСУ и не знаете какво значи ИГМ.
Да ти преведа ли?
Педагогика инженера я изучава до като учи 5 години, а другите си го купуват.
Като вземеш 60 изпита за 5 години се прави на умник.
15.
Наблюдател
12.02.2021 20:22:33
0
16
Ей това училище ТОХА е с голяма почит. Снимка на изгонената от колектива Силвия Пехливанова от бала й, на сегашната директорака пенсионна снимака. Само на директорката Станка Узова не видяхме снимка. Въпреки , че продължава да работи като заместник директор на училището Иван Вазов вече на 75г. и какво ли знае от близкото минало и в какви взаимоотношения е с началничката, само тя си знае. В крайна сметка е чиста дискриминация да остане без публикувана снимка.
14.
Въпрос?
12.02.2021 20:18:25
2
5
Да не би да е внучка,на бившия преди много години директор Фотьо Маринов?
13.
Яко
12.02.2021 20:15:21
1
34
"иновативното училище в кв. Долно Езерово"
Изобщо драги ми читатели, Кеймбридж пасти да яде. А в Горно Езерово няма ли и там нещо иновативно? Например 18 годишни в първи клас?
12.
До 3.
12.02.2021 19:54:58
5
24
Щом толкова много инжинери са се насочили към училищата, кавото им инжинерството , такава ще им и педагогиката, професионална сбърканост.
11.
RN
12.02.2021 19:50:36
0
25
Кога ще придобият право на пенсия и да си ходят старите чанти интриганти в държавната администрация?
Само инженери в това РУО, пфу ужас да се махат и да освобождават ръководените места.
10.
?
12.02.2021 19:45:47
0
30
А за уйдурмите по време на конкурса ще стане ли въпрос, неграмотни членове на конкурсната комисия, дето не могат да си напишат името, определят кой да е директор и то със знанието на началничката. А на колко училища директорите са с 5 години срочни договори, без да отговарят на изискванията, пазят им се места докато успеят да станат годни. Говори се плащали си, но на кой незнам. А тези с титли инж. са объркали професията си с даскало, да си одат съобразно професията, като държат на титлата инж.. За някои това е важно титлата инж. да замести госпожица или госпожа еди коя си.
9.
Еврика
12.02.2021 19:33:27
2
29
Калинките инженерки кога ще ги махат от държавните органзации? Те една електрическа крушка не могат да сменят, но гордо слагат титла пред името си. Да ги попитаме за Айнщайн половината няма да знаят кой е, теория на относителността. Екип от партизанки ще стартират пилотен проект Иновации и конкурентоспособност ,Еразъм Плюс. На местните феодали родата на софрата
8.
искрен
12.02.2021 18:50:55
4
16
Ще има ли някакъв шанс да видим друго лице по бургаските медии, освен на Въргова - като че ли медиите са чакали точно нея - и не само Флагман???!!! И с какво е доказан професионалист? Думи, думи ... А колкото до инженерите - не отваряйте думата, те си знаят най-добре колко са инженери, че не се уморяват да търсят даскалството. Но на всеки си му стои нещото - някой ден, някога, някъде... И отново - странно е, чак плашещо, като че ли другите директори нямат лице за снимане - а все това няколко пъти?! Защо ли?
7.
искрен
12.02.2021 18:50:51
6
13
Ще има ли някакъв шанс да видим друго лице по бургаските медии, освен на Въргова - като че ли медиите са чакали точно нея - и не само Флагман???!!! И с какво е доказан професионалист? Думи, думи ... А колкото до инженерите - не отваряйте думата, те си знаят най-добре колко са инженери, че не се уморяват да търсят даскалството. Но на всеки си му стои нещото - някой ден, някога, някъде... И отново - странно е, чак плашещо, като че ли другите директори нямат лице за снимане - а все това няколко пъти?! Защо ли?
6.
Бубу
12.02.2021 18:29:28
8
15
Как Фотинка бе? Ба*ти и името...
Как ли се запознава? Ужас!
5.
Професионален учител
12.02.2021 18:29:17
12
6
Познавах я лично. Най добрата. Ако всички бяха такива с такъв професионализъм образованието ни щеше да бъде на върха. ТОХ-а не заслужават такъв професионалист.
4.
Катя
12.02.2021 18:25:56
10
9
Невероятен учител, невероятен шеф жалко, че го загубихме. Професионалист отвсякъде, човек с дълг и морал, човек с главно "Ч". Толкова отзивчив и добър.
3.
PTO
12.02.2021 18:22:27
15
29
P.S. №1
Инженер - от фр. ingenieur = знаещ всичко. От лат.ingenium "ум".
Много инженери са завършили допълнително педагогика ( 8 изпита). Но едва ли има педагози завършили инженерство.
2.
Въпрос!
12.02.2021 18:21:20
2
53
А на РУО Началника кога ще се смени?! Нямаме търпение вече!
1.
Емигрант
12.02.2021 18:05:14
3
41
Само инжинери в това РУО Бургас.
Педагози няма ли?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори