×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • След 15 май в Царево и Ахтопол няма да се строи
  • Жълт код за значителни снеговалежи е в сила за 14 окръга на Румъния
  • 64-годишна жена загина при пожар в Сливен
  • Дългът на България за 2023 г. е 23.1% от БВП
  • Започва консервация на постамента на Паметника на съветската армия в София
  • Двама души са ранени при нападение с автомобил в Йерусалим
  • Отбелязваме Международния ден на Земята
  • Разследват смъртта на сърна в Старозагорско
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Увеличават периметъра на платеното паркиране, свръхнатоварени участъци преминават от синя към зелена зона


Увеличават периметъра на платеното паркиране, свръхнатоварени участъци преминават от синя към зелена зона
Част от синята зона в Бургас през лятото ще е зелена, а това означава, че паркирането и през уикенда ще е платено
12 Февруари 2021, Петък, 10:51 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Архив

Синята зона настъпва към ул."Одрин" и ул."Уилям Гладстон", широкия център и около двата градски плажа ще има зелена зона

 

Мотивирано от множество искания, подписки и жалби, свързани с проблемите с паркирането в централната градска част на Бургас, в местния парламент ще бъде внесено предложение за въвеждане на платен режим на паркиране в нови три зони, обособили се като свръхнатоварени и с изчерпан капацитет.

Предвижда се те да бъдат със следните граници:

- Ул. „Одрин“, бул. „Сан Стефано“ и ул. „Уилям Гладстон“;

- Бул. „Сан Стефано“, бул. „Стефан Стамболов“, ул. „Дунав“ и бул. „Демокрация“;

- Бул. „Демокрация“, ул. „Копривщица“, ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ и ул. „Константин Величков“.

В допълнение на това се предвижда да бъде въведена мярка, която до момента не е прилагана в платеното паркиране в Бургас, а именно свръхнатоварени участъци от синята зона през летния сезон да преминават в режим зелена зона. Това означава, че паркирането и през уикенда ще е платено.

За пилотния проект през 2021 г. се предлагат за включване следните улици:

- Бул. „Демокрация“, между ул. „Войнишка“ и ул. „Цар Симеон I“;

- Ул. „Княз Ал. Батенберг“;

- Ул. „Филип Кутев“;

- Ул. „Антим I“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;

- Ул. „Емил де Лавеле“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;

- Ул. „Славянска“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;

- Ул. „Крали Марко“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;

- Ул. „Морска“, между ул. „Булаир“ и ул. „Филип Кутев“;

- Ул. „Цар Симеон I“, между ул. „Булаир“ и ул. „Княз Ал. Батенберг“;

- Паркинг (бивша Фрегата);

Прогресивно и трайно продължава да нараства броят на новорегистрираните автомобили на територията на Бургас, отчитат от общинска администрация. Това автоматично води като последствие необходимостта от осигуряване на възможности за паркиране в границите на населеното място.

Осезаемо се чувства тази нужда в централните зони и край Приморски парк, където все още няма въведен режим на паркиране.   Тези участъци се натоварват допълнително, създават се предпоставки за задръствания, трудности при шофиране и пътнотранспортни произшествия.

Практиката показва, че в зоните с режим на паркиране нарушенията се свеждат до минимум, а при появата на нарушители се вземат бързи и адекватни мерки, 

Предвидената зона с комбиниран режим ще даде възможност за периода от 1 май до 30 септември за всяка текуща година, обособените и изрично посочени участъци да преминават от реда и условията на синя зона в зелена зона. Този режим се предвижда като подходящ вариант за непрекъснато регулиране на участъци, които са натоварени целогодишно и изискват постоянен контрол поради интензивния трафик, ограничените места за паркиране и липсата на друг подходящ начин за организиране на безопасното и непрекъснато ползване на всички елементи от пътното платно в засегнатите участъци.

Разширението на зоната и преминаването от един режим в друг е свързано и с текущата работа по интегрирания градски модел за обновяване и оптимизиране на транспорта, във връзка надграждането на системата от бързи автобусни линии чрез реконструкция и рехабилитация на важни пътни артерии.

Очакванията са да се регулира неправилното паркиране, което до голяма степен ограничава и затруднява движението в изброените райони. По този начин ще се създаде цялостна нова схема и организация на транспортно-комуникационната мрежа в посочените зони от града, като са съобразени заложените нови участъци за паркиране. 

Целта на промените е да се използват оптимално възможностите на уличната мрежа за обособяването на регламентирани паркоместа, като това бъде съобразено с новата организация на движение, системата от велоалеи и действащите подробни устройствени планове. Така ще се осигурят условия за безопасно движение не само на автомобили, но и на пешеходци и колоездачи. 

 За прилагане на новата уредба по отношение въвеждането на новите участъци ще бъдат предвидени средства в бюджета от издръжката на ОП „Транспорт“ в размер на около 20 000 лева.


В категории: Бургас


37
Коментара по темата
37.
До Янев
15.02.2021 10:03:50
0
2
Това, че вечер не можеш да си намериш място за паркиране е доказателство, че паркоместата просто са по-малко от броя на автомобилите, които са собственост на живущите в района. Това че ще се плаща за паркиране и през нощта (ако изпълнят желанието ти) няма да те спаси. Пак ще въртиш, защото проблема не е в автомобилите на тези които си плащат. Явно през деня ти и твоите съседи си вземате колите си и тръгвате по задачите си. Освобождават се места за паркиране, на които я някой спре, я не. Вечер като се приберете установявате, че пак няма къде да паркирате. Така че става ясно че на практика синята зона не се издържа от SMS-и а от твоята и на съседите ти такси. На времето преди да въведат зоната ти сигурно си участвал в подписка с искане за въвеждането и. Ами ЧЕСТИТО ДА ТИ Е !. От тук нататък цял живот ще плащаш. Годишните такси ще се вдигат, ти ще станеш пенсионер и няма да ти е толкова лесно да плащаш но ще е късно. През това време и малкото останали места, които още не са синя зона ще станат такива и ти ще трябва да плащаш за тях когато си вземаш колата и тръгваш рано сутрин за някъде.
36.
*********
14.02.2021 18:55:27
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
35.
Янев
13.02.2021 10:25:46
4
4
Аз съм за нощни сини зони. Вечер немога да намеря място за паркиране, а си плащам за синя зона. През деня съм на работа. И ....... се чувствам прецакан
34.
Недоволен
13.02.2021 09:24:55
1
3
долни чакали мръсни не се наядохте... и пак няма да има места за паркиране на живущите в района
33.
Милко Илиев
13.02.2021 01:22:26
0
4
Заради Ковид,туризма стана съботно неделен.Като ощавят човек със синя зелена и пембена зона,кой ще дойде?Около морската зелена,широкият център синя.Супер тез по кръчмите и кафетата да си правят оборот сами.
32.
Бург 2
12.02.2021 18:49:25
1
2
Нашето искане за синя зона датира от 2016 г., но не сме привлекателни защото местата са малко и трябва да налеят куп пари за да облагородят изоставения столетия район.
С това решение синята зона стига до нашия район (но без него). Колудрума и него гушнаха, Демокрация ще я освободят от паркирали коли да се донагушкат от ненужни бързи линии. Съответно при нас ще се напълни с вторите, третите и служебните коли на прошляците със зона и на наемателите. Не ни остава нищо друго освен да сме свидетели на кофти случки с трошките на нашествениците. Ще става това, което ставаше преди време като си оставиш колата пред бл.50 в Лазур за през нощта.
31.
Дебелина Прасилева
12.02.2021 18:14:58
1
1
Синя зона и във Ветрен предвиждаме
30.
gradski
12.02.2021 14:39:40
0
4
До, като не го направят истинска синя зона - макс 2 часа престой си е просто една хранилка.
29.
Какво се случва с България
12.02.2021 13:50:24
4
12
Идват много тежки за герберунгите избори,
и вожда борисоФ е наредил да се превеждат
милиони от герберските общини в
партийната каса,
ако искат да останат на власт!
Но този път НЯМА да им се получи на хунтаджиите от ГЕП
28.
Богаташа
12.02.2021 13:38:32
5
11
Време е да се помисли за увеличение на синята и зелена зона! Най-вече увеличението трябва да е за годишните стикери минимум 120-150 лв. на година!
А SMS-те, трябва да са 0,60 лв. с ДДС
Мисля, че тава ще е правилно, като искат синя зона пред блока, ще си плащат!
27.
Стокхолмски синдром
12.02.2021 13:33:47
0
2
В България това ca 80%. Един политик ви го каза!
26.
Стокхолмски синдром
12.02.2021 13:29:33
1
7
Стокхолмският синдром е психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него. Тези чувства обикновено се считат за ирационални в светлината на опасността или риска, понесени от жертвите, които бъркат липсата на действителна злоупотреба от похитителите си с акт на доброта. Изследвания на ФБР показват, че в около 8% от жертвите са открити следи от Стокхолмския синдром.
25.
Бург1
12.02.2021 13:10:42
10
3
и още трябва!топ-центъра:от Гурко до гарата и от Републиканска до Ботева-2лв зона!та и живущите тук да рахатясаме малко!и с ограничен достъп!
24.
Гражданин
12.02.2021 13:00:44
12
8
Време беше да направят синя зона и в участъка зад Новата поща. Живущите в района подкрепят идеята на общината!
23.
Аз
12.02.2021 12:57:45
16
7
На Цариградска откакто има синя зона се родихме.Нека се разширява,даже по-рано трябваше да стане.
22.
mmm
12.02.2021 12:50:08
1
8
сгеа всички ще се изнесат да паркира от другата страна на Копривщица и ефективно ни бибипахте бибипката на живущите в района.
21.
me
12.02.2021 12:48:56
0
14
НЕНАЯДОХТЕ СЕ.
20.
Плащам яко
12.02.2021 12:43:08
0
14
Искаш синя зона, ама как няма да искаш!? Краят на синята зона е на съседната улица до вас. Всички си изнасят трошките на паркинга пред вас и ти въртиш с колата в продължение на 20 минути да си намериш място пред вкъщи, но..... паркираш на 1,5 км от дома. Пък иначе си с кола!
После общината казва: “Гражданите искат, а не ние”
19.
Данчо Лечков
12.02.2021 12:42:54
2
23
В Бургас доста се строи, а хора няма ;) Където и да отида, който и да попитам в блок 30-40% от апартаментите са не обитават! Подобно нещо е и с автомобилите, даже процента е по-голям 40-50% не се карат! Вместо да помислят в тази посока, те се чудят как да дерат! :)
Градът на пенсионерите и туристите!
18.
Косъма
12.02.2021 12:31:57
14
13
Я вижте до Борисовата как всичко се оправи. Синя зона трябва. Не сега..примерно зад 7 блок в Б. Миладинови. Седят 3 буса и 5 трошки без да се мърдат. Синя зона гони наглеците и авантаджийте. Искаш ли да живееш в широк център си плащаш. Не искаш ли по комплексите. За 5 лв на месец оревахте всичко.
17.
Бургазлия
12.02.2021 12:26:51
3
19
Няма ли кой да я накара тази община да направи един завод ,да плаща данъци и осигуровки ами само данъци и такси събира. Превърна се в паразит за жителите си. Хората протестират срещу застрояването, транспортни схеми и тн. но никой не ги чува.Администрацията стана всевластна , не се съобръзява с никого. Май, че с националните избори трябва да се проведат и отново местни.
16.
Тия съвсем ни взеха за малоумни
12.02.2021 12:20:18
3
22
20 000лв за 10 знака и 5 баки боя...
Ако не гласуваме за други дори и наказателно жална ни майка следващите 4 години. Виждате какво става с хубавия ни град. Цялата инфраструктура е по дяволите и си плащаме за това!!!!!
15.
Драгиев
12.02.2021 12:04:38
2
22
Направете синя зона и в апартаментите, като се прибират хората у дома да плащат!
14.
Муа
12.02.2021 11:55:36
1
7
И как ще разбираме кога каква зона е? М?
Дебили.
13.
висок
12.02.2021 11:53:58
0
25
Парите от зоните вече са наместени, трябват още много свежи пари. Затова от 2022 г в Бургас се въвежда такса "дишане". По 1 ст на вдишване, издишването е безплатно. Мангалите ще са освободени от тази такса!
12.
Един от Бургас
12.02.2021 11:50:55
1
27
Зорница,Изгрев, Славейков готови ли стееее?!! И вашия ред идва.
11.
Marinero
12.02.2021 11:49:47
1
18
Защо направо не си кажат, че им трябват пари???
10.
ViP общинар съм
12.02.2021 11:47:40
0
15
Като направят целият град синя/зелена зона ще могат да вкарат национален данък "паркинг" по едни 100лв на месец и едва след това могат да въведат и ViP зона с цена от 200лв на вечер (докато паркираш ще има промо безплатна свирка)
9.
*********
12.02.2021 11:44:22
1
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
Голям цирк
12.02.2021 11:44:15
0
13
Синя ли си? Зелена ли си? Ква си таква зона? Хамелеон зона ли си?
7.
Голям цирк
12.02.2021 11:44:12
0
7
Синя ли си? Зелена ли си? Ква си таква зона? Хамелеон зона ли си?
6.
хах
12.02.2021 11:38:20
2
46
И цял Бургас да стане платена зона, проблема със паркирането няма да се реши! Докато само се строят нови блокчета във зелените площи между блоковете, ще бъде така! Но нали сме стадо овце, ще си плащаме и пак ще бъде същото! Няма такава държава със такъв про*т народ!
5.
Тъпаци
12.02.2021 11:35:30
1
31
Защо не направите и Ветрен и Банево синя и зелена зона, че да мирясате. Хайде заграждайте целия град със синя боя.
4.
Плъха от центъра
12.02.2021 11:17:13
3
9
Не ми пука аз живея в супер център слънце не ми трябва въздух ми стига и малко макар и мръсен аз комплексар от италиано изгревската каста !
3.
Аз
12.02.2021 11:12:48
3
47
Зоната отдавна се превърна в поредния данък който бургазлий трябва да плащат за колата си , не ти стига данък мпс който е сред най-високите в страната на фона на всички разбити улици които иначе са намацани с синята боя и се събират пари. Зоната създава повече проблеми отколкото решава. Махтете платеното паркиране за 2 3 месеца да видим ако не вярвата, само да остане паяк и да се глобяват неправилно паркиралите. Също така мисля ,че е време някой да изиска от общитата отчет колко от приходите от зоната са реинвестирани в паркинзи и обрагородяване и колко се харчат за заплати коли и помещения за тези които участват в събирането на пари и поставянето на скоби.Пълта ренизия на парите свързани с зоната !!
2.
*********
12.02.2021 11:03:14
4
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Гражданин
12.02.2021 10:59:16
20
6
Браво Рунчев, Адмирации!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Симеон Дянков очаква победа на ГЕРБ на изборите със значителна преднина Бившият финансов министър се похвали, че е преподавал на Кирил Петков в Харвард Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Пепи Еврото искал да залее прокурор с киселина Илиана Кирилова обаче отказа да коментира скандалните снимки с пудела и пачките с пари, имало за това забрана Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско Бензодиазепин, амфети, пико, канабис и какво още употребяват шофьорите в Бургаско За пореден ден полицейската сводка е пълна със случаи за водачи, хванати да шофират след употреба на наркотични вещества 5 причини да няма романтика във връзката 5 причини да няма романтика във връзката Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Знаците, че една жена излиза с изневеряващ тип мъж Ето кои са те  Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Това са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец Ако сте Стрелец, който търси любов, помислете за съвместимостта на зодиакалния знак на вашия потенциален партньор Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вкусни кроасани „Пълнеж“, с които радвам всеки, който идва на гости у дома Вижте рецептата И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ И на втора инстанция : 20 г. затвор за Семерджиев причинил ужасяващата катастрофа на „Черни връх“ Това заявиха адвокатите на двете жертви Хариет и Христина Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Радев наградил тайно с орден „Стара планина“ дъщерята на италианския президент Имала "изключително големи заслуги за двустранните отношения между Република България и Италианската република" Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време Синоптици обявиха прогнозата до края на април, ще се завърне ли топлото време За утре на места е обявен жълт код
Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Осъдиха българин за изнасилване в Лондон Престъплението било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение в британската столица Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Желанието на Иран да се сдобие с ядрено оръжие било най-голямата заплаха за света Израелският президент Ицхак Херцог призова "свободния свят" за общи действия дори и да се бие, ако е нужно Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Чудо в Газа, бебе е спасено от утробата на убита жена при израелски удар Младата палестинка е загинала, заедно със своя съпруг и дъщеря им при атаката на град Рафах
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори