×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Фантомният вирус: В търсене на SARS-CoV-2*


Фантомният вирус: В търсене на SARS-CoV-2*
В официалния наратив за вируса все по-често зейват ако не ями, то поне дупки, които поставят въпроси без отговор за пандемията
14 Февруари 2021, Неделя, 21:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Ако имате въпроси за вируса, на които все още не сте открили отговор, тук може би ще го намерите

Вече мина една година откакто новият коронавирус е основна тема на разговор в медиите и в ежедневието. Съществуването му промени коренно живота на хората – от това колко излизат, през това с кого комуникират, дори до начинът им на поведение сред другите. Дори институтът „Робърт Кох“ и други здравни звена обаче все още не могат да представят категорично доказателство, че въпросният вирус реално е открит.

А това значи, че разговорите за опасни нови мутации са нищо повече от безотговорно всяване на страх, а т.нар. „тестове“, с които той се „открива“ са абсолютно безсмислени, пишат в свой обширен материал за Off-Guardian.org*  Торстен Енгелбрехт, д-р Стефано Сколио и Константин Деметер.

За всяко такова твърдение обаче, което е коренна противоположност на официалния наратив, са необходими ред доказателства. Ще опитаме да представим именно тях в съкратен вариант. Ако имате въпроси за вируса, на които все още не сте открили отговор, тук може би ще го намерите.

Изолация на вируса

Искането на авторите да получат от Института „Робърт Кох“ данни за пълната изолация на вируса, както и научен документ, описващ процесът, е получило следния отговор от Мишел Лау – една от най-важните фигури през последната година относно COVID-19: 
„Не съм запознат да има такъв документ, в който да е описана пурификацита и пълната изолация на SARS-CoV-2”. 

Това изказване е забележително. С него се признава пълен провал. До тук данните са, че всички опити въпросният вирус да е изолиран в изчистената му форма, са били овенчани именно с провал и в този смисъл, от научна гледна точка, никой все още, година по-късно, не може да твърди, че точно този вирус застрашава популацията. Тук ще отбележем, че категорично това твърдение не означава, че се отрича съществуването на заболяването COVID-19, което до този момент е причинило смъртта на над 2 млн. души по света. Изследвания по темата още от началото на пандемията ТУК и ТУК

Кристи Мейси – канадски бивш биостатистик и нейни колеги от Нова Зеландия, Майкъл Спет и редица други учени (повечето от които, по очевидни причини пожелават да останат анонимни) са поискали от десетки здравни институции по света информация за изолацията на вируса. До момента, нито една от 46-те запитани, не е успяла да представи научна цитация или документ, които описва изолацията на вируса. 

Нещо повече – немският предприемач Самуел Екерт предизвика водещият вирусолог в Германия Кристиян Дростен, който води и националния щаб в страната, да предостави каквито и да е пасажи от текстови публикации на учени, които представят процеса на изолация на SARS-CoV-2 предлагайки награда от 230 000 евро. Крайният срок беше 31 декември 2020 г. и той изтече без Дростен дори да отговори.

Проблемът с големината на вируса

Отскоро чуваме, че няколко нови щама на „SARS-CoV-2” са много опасни, но изглежда и това твърдение ще се окаже небазирано на реалната наука. На първо място – не може да се намери вариант на вирус, чийто оригинал не е изолиран. Второ – десетки хиляди нови щамове са били „открити“ в света от миналата зима досега. Всъщност в базата от данни на GISAID има повече от 450 000 различни геномни последователности, за които се твърди, че са вариация на SARS-CoV-2. 

Изведнъж да се твърди, че има няколко „нови щама“ е като да къпем прасета. Вирусите мутират постоянно и в този смисъл постоянно може да се твърди, че е открит нов щам, което да засилва всяването на страх. А това е още по-абсурдно в момента, в който се погледнат снимките от електронен микроскоп в редица научни проучвания, които твърдят, че е на кадрите е илюстриран вирусът. 

На снимките се виждат частици, които обаче имат екстремна вариация в размера – между 60 и 140 нанометъра. Всъщност вирус с такива различни размери не може да съществува. Добра аналогия на това може да се представи по следния начин: В природата има хора, които са високи 1.50 метра, има и такива, които достигат до 2.50 метра. И докато действително има различни вируси, които могат да са различни размери, да се твърди, че един вирус може да има вариация между 60 и 140 нанометра, е все едно да се каже, че Пешо е хем висок 1.50 м, хем 2.50 м.

И докато аргументът, че вирусите не могат да бъдат сравнявани с хора е валиден донякъде, то за тях е известно и друго – че са сравително стабилни структури с определена дължина на генетичния код и следователно размер. 

На снимката е представен вирусът под електронен микроскоп. Под кадрите има скала, която описва какви са размерите, съответно 100 нанометра в ляво и 1 микрометър вдясно.

С черните стрелки на снимката всъщност обаче са изобразени весикюли (секреторни мехурчета). На дясната снимка, ако използваме предоставената скала, откриваме, че в централната весикюла средната частица е с размер от 52 нанометра – по-малка от предполагаемия размер на вируса (жълта стрелка). В същото време с червена стрелка е изобразен друг вирус, който е с размери 155 нанометра – повече от предложената от първото изследване по темата скала между 60 и 140 нанометра. 

Екстраклетъчни весикюли

Има сериозни индикации, че на въпросните снимки не е представен вирусът SARS-CoV-2, а т.нар. екстраклетъчни весикюли или екзозоми – частици, произвеждани от нашите собствени клетки, които съдържат нуклеидни киселини, липиди и протеини и които са свързани с редица полезни действия в човешкото тяло като транспортирането на молекули от имунната ни система и стем клетки, както и прочистване на клетките.Те варират в размер между 20 и 10 000 нанометра, но основно се срещат между 20 и 200 нанометра. Тук ще отбележем, че може би не е случайно, че израелското лекарство против коронавируса таргетира именно тях в предотвратяването на тежките състояния на COVID-19, предизвикани основно от цитокинови бури.

Без да навлизаме в детайли за екзозомите, ще кажем само, че те са по-голямата част от екстраклетъчните весикюли и са предмет в микробиологията, който е изучаван усилено в последните 50 години. Въпреки че малцина са тези, които са чували за съществуването им, в неучните среди за тях в последните години има написани и потвърдени над 14 000 труда, които описват действието, процеса на производството им от клетките и функциите им в детайли. Най-важното е, че те са на практика неразличими от вирусите, което е видно прекрасно под електронен микроскоп. (виж снимата)

Вирусният геном е нищо повече от компютърен модел

Това твърдение може да зчуви странно и неоснователно за мнозина, но се оказва, че зад него има много истина. Пълният геном на SARS-CoV-2 никога не е бил секвениран, а генериран изкуствено, чрез наслагаване, от компютър. Лекарят от Калифорния Томас Кауън нарича това „научна измама“.

В статия, публикувана на сайта на Центъра за заразни болести в САЩ през юни 2020 г. е описан процесът на секвенирането на вируса, ако може да се нарече това така. Научният труд е дълъг, но в него, чрез достатъчно задълбочен прочит, може да се открие следната информация:

(цитат) „вместо да изолират вивруса и да опишат последователността на генома му от край до край...[]… са разработени 37 двойки от PCR тестове, преминаващи през генома на базата на референтен коронавирус“.

На практика геномът не е анализиран в целостта му. Вместо това учените са взели части от него, произлизащи от различни култури (проби), съединили са ги изкуствено и на базата на референтен друг вид коронавирус, с помощта на компютър, са „запълнили пъзела“. „Използвали са компютърно моделиране на практика за да създадат нов геном от нищо“, казва молекулярния биолог Ендрю Кауфман

Засега няма данни, че SARS-CoV-2 може да „лети“

Тоест да се пренася по въздушно-капков път. Звучи още по-странно, но е вярно дори според самата Световна здравна организация. В статия от 4 април 2020 г., публикувана в Nature, става ясно, че СЗО не е убедено от доказателствата, че има такава трансмисия. Нещо повече – всички проучвания по темата са провеждани и доказвани в болници и старчески домове – места, които по дефиниция са дом на стотици инфекции заради хигиеничните условия. 

Няма обаче доказано проучване, че вирусът се разпротранява по този начин на открито и дори на закрити, но добре вентилирани пространства. Дори да има въздушно-капково предаване, от СЗО също потвърждават, че то е възможно при продължителен (над 45 минути) контакт с болен. Казано по друг начин – радикалните мерки на държавите, локдаунът и социалната дистанция нямат ефект по научно доказан начин.

Асимптоматични инфекции

Тъй като изолацията и пречистването на вирусните частици са пререквизит за всички останали стъпки включително калибрацията на тестовете, а такава няма – следва заключението, че тестове са безсмислени. В този смисъл мантрата на Тедрос Габрейесус – шеф на СЗО – „тествайте, тествайте, тествайте“, която бе повтаряна нявсякъде , се оказва също толкова ненаучна и подвеждаща. 

А това е особено вярно за тестването на хора, които не проявяват симптоми.В този контекст, дори проучване, проведено от китайски учени в Ухан и публикувано в Nature на 20 ноември 2020 г., в което близо 10 милиона души са тествани, след което всички асимптоматични позитивни, новопозитивни и близките им контактни лица са били изолирани за 2 седмици до негативен резултат, открива следното:

„Всички близки контактни лица на асимптоматични положителни случаи са били негативни. Това сочи, че за асимптоматичните положителни в проучването е малко вероятно да са разпространители на инфекцията“ 

До същото заключение достигат и научните трудове във Великобританския медицински журнал.

„Ако спрем да тестваме, коронавирусът ще изчезне“

Думите са на един от най-приближените учени до германския канцлер Ангела Меркел – директорът на Асоциацията за здравните осигуровки на компаниите. В същото време царя-вирусолог в Германия Кристиан Дростен, е несигурен в собствените си твърдения за PCR тестовете. В интервю от 2014 г., свързано с PCR тестването за новия тогава MERS-CoV в Саудитска Арабия, той казва:

„Този метод [PCR] е толкова чувствителен, че може да засече дори една единствена молекула на вируса. Така например ако въпросният патоген само се приближи до носа на медицинска сестра без да я разболява и тя бъде тествана, изведнъж тя се превръща в „нов случай на MERS. И докато доскоро при такива ситуации се съобщаваха само смъртните случаи, сега вече се съобщават леките и дори тези, които не проявяват симптоми на болестта. И те влизат в статистиката. Това добре обяснява „експлозията“ на нови случаи в Саудитска Арабия, а местните медии раздухват проблема до невероятни нива“.

Звучи ли ви познато? Би трябвало, защото това е нашата реалност от повече от година насам.

Всъщност дори Олферт Ландт е критичен към резултатите от PCR тестовете. А  това би трябвало да значи много, защото той е съавтор на самия Кристиян Дростен в труда им, описващ първия в света PCR тест протокол, приет от СЗО на 23 януари 2020 г. Той е и главен изпълнителен директор на TIB Molbiol – компанията, която произвежда тестовете, следвайки въпросния протокол. Ландт твърди, че едва около 50% от позитивните за коронавируса са инфекциозни. Което ни довежда до:

Милиарди евро, изхабени за тестове, които вероятно не значат нищо

Предвид фактите изложени до тук за изкуствено създадената геномна последователност на вируса; това, че той не е изолиран досега; както и съмненията в ефективността на PCR тествоете като диагностичен инструмент, следва разумният въпрос – защо се харчат милиярди евро за закупуването на тестове. Защо, също  така, мерките в държавите се базират на резултатите от PCR тестовете, дотолкова, че министърът на здравеопазването в България преди дни заяви, че „чак като бройките стигнато до 200 на 100 000, ще се мисли за затягане на мерките“. В същото време се ограничава и права – не можеш да пътуваш в чужбина без PCR тест; без такъв не можеш и да се качиш на самолет и т.н. 

Визитка за авторите: 

Торстен Енгелбрехт е разследващ журналист от Хамбург, Германия. През 2009 г. е носител на наградата за алтернативна журналистика в страната;

Д-р Стефано Сколио е експерт в микробиологията и в момента работи по разработката на редица пробиотици заедно с Италианския център за изследвания и редица университети по света. От 2004 г. насам той е публикувал огромен обем научни трудове. През 2018 г. е номиниран за Нобелова награда за медицина;

Константин Деметер е фотограф на свободна практика и независим изследовател. Заедно с Енгелбрехт имат няколко публикувани статии за COVID-19, икономиката, паричната система и геополитиакта, както и участия в Швейцарско-италиански вестници. 

Превод: Георги РУСЧЕВ, източник: Off-Guardian.org


В категории: COVID-19


19
Коментара по темата
19.
Петър
15.02.2021 07:42:01
1
3
Като го моделираш!
За целта ти е нужно?
Ще си размърдаш ли мозъчето!
18.
Петър
15.02.2021 07:20:47
1
3
Гоше,
В линка, който даваш се анализират данните от тестове, при това само pcr. Докато в тази статия, която е писана пак от медици, а не от флегми, се твърди че няма основа върху която да се изгради такъв тест! Как ще създадеш тест за вирус без той да съществува?
17.
КороноТъпак
15.02.2021 04:41:46
13
8
Поради липсата на вирус SARS CoV 2 ли в многобройните ваксини за Ковид такъв липсва ? Вместо отслаблен вирус, се наложи да се създават "революционни" ваксини с РНК следи от вируса, адено(маймунски) вирус и антигенни такива. И вместо да се дърлим по форуми колко лесно би било ако някой просто покаже вируса под микроскоп в статична среда. Изолиран и "опитомен" в епроветка. Една година мина изхарчиха се стотици милиарди и никой никъде по таз земя не успя да направи тест за откриване на тоз вирус !!! Та добре, че е хуманиста Бил Гейтс и неговият PCR от 70-те та да знаем положителни ли сме или не ! Нюрберски съд за Ковидарите би бил добър завършек на Коронофашизма. А още по-добре ако този съд бъде в Давос !
16.
Боцмана
14.02.2021 23:54:08
31
15
Много поздрави от президента на Танзания Джон Магуфули, Гошко! Който, между другото е доктор на химическите науки! Та там отиди да направите едно рандомозирано, двойно-сляпо, плацебо научно изследване върху хлебните дръвчета, козичките, папаите и машинното масло! Твоят "капацитет" ще му е от голяма полза!!
15.
*********
14.02.2021 23:49:22
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
Гошо до 12
14.02.2021 23:28:51
3
5
Според науката земята никога не е била плоска - не знам откъде ги вадите тези простотии. Учени са установили хелиоцентризма, изчислили са орбити на луната, затъмнения и прочее хиляди години преди религиозните фанатици да се появят. Не вярват на науката тези, които не я разбират, а това е нормално. Искат се много знания, работа и постоянство за да се доближиш едвам-едвам до повърхността на материята, а това не е по силите на някой, който със зор е вадил тройки в училище.
13.
Гошо
14.02.2021 23:24:08
3
3
Флагман, къде пък се разпознахте, че и се обидихте? Цитирах рандомозирано, двойно-сляпо, плацебо научно изследване, върху над 96 000 PCR теста, за да обясня на боцманчето житейските му терзания. Очевидно няма капацитет да разбере за какво става въпорос. Ето го пак линка - итнересно - дали някой от конспиративните привърженици има изобщо капацитет да разбере за какво става въпрос вътре? Съвсем случайно тази публикация оборва половината от написаното в статията, която от конспиративния сайт, която сте превели.

https://virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12985-021-01489-0
12.
*********
14.02.2021 23:18:12
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Боцмана до гошо
14.02.2021 23:11:45
11
5
Не ме интересуват твоите бла-бла линкове, Гошо!!! И пак ще те питам- защо аджеба живота ни трябва да промени посоката си драстично, на базата на НЕЩО, което даже не е и 60% ефективно??? Това не е медицина, Гошо, а нещо близо до предсказанията на някоя гадателка с импулсен телефон!! Когато те обявят и теб за "малко бременна", си спомни думите ми!
10.
Георги
14.02.2021 23:03:36
2
9
Стига ставате банални.плашите народа и хората се побъркаха.всичко е за пари да ги откраднат и да ни оставят на мира.изроди долни да горите в Ада.
9.
*********
14.02.2021 22:52:47
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
8.
Боцмана до гошо
14.02.2021 22:41:05
23
10
Аз ЛИЧНО съм направил 3 PCR теста и един антигенен в период от 4 дни. Двата са отрицателни, а двата положителни. От едната лаборатория ми обясниха, че имат скала по която определят кой е положителен- до 3- то деление по скалата си отрицателен, 4 и 5- то си неутрален( каквото и да значи) и над 5 си положителен!!! Че искам да те попитам, Гошко, какво аджеба означава НЕУТРАЛЕН и кой на какво основание те причислява или към отрицателните, или към положителните случаи??? Защото аз досега не съм чул някой да е бил обявен за неутрален!!! И друго да те питам- чувал ли си за израза "малко бременна"??
7.
Гошо
14.02.2021 21:57:38
14
16
Присъщо е на всички комплексирани, невежи неудачници да харесват конспиративните теории, тъй като дават прост отговор на въпроса защо са толкова мизерни и смачкани. Ама не - няма нищо общо факта, че са проспали основни уроци в училище, че четат сумарно по половин книга на 10 години, ако изобщо четат и че са спрели някъде на ниво 5-ти клас.
Естествено, че са виновни Сорос, Бил Гейтс, евреите и прочее злодеи, които не позволяват на горките хорица да развият потенциала си и да заемат подобаващото им се място сред човешката раса...
И слава богу, че има такива смели и решителни патриоти като Търмп, Орбан и Ердоан, които се борят с тъмните сили, които искат да направят всички гейове, да ги чипират и да легализират педофилията.
А че покрай тази борба се облажват предимно техни приближени - ами те заслужават - трябва да има все пак някаква компенсация, затова, че са зарязали личния си интерес в полза на общото благо...
6.
*********
14.02.2021 21:50:41
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
до 1
14.02.2021 21:34:55
5
13
2 ПРАСЕТА затворени в кочина си говорили
Едното по досетливото казало аве знаеш ли по Коледа ни готвят да ни ЗАКОЛЯТ и изядат а другото което минавало УЖ за приближено да стопаните на Кочината(понеже му давали допълнителна порция-помия в копанката докато другото прасе спяло )казало ;ГЛУПОСТИ ве тва са Теории на КОНСПИРАЦИИТЕ
Мисля че може да се припознаеш с някой от 2 -та герои от баснята
4.
Трол
14.02.2021 21:23:57
3
8
Автор : Флагман. Хаха. Аман от конспирации.
3.
хаха до 1 НЕМОЙ ГИ ОПРОВЕРГА
14.02.2021 21:23:36
35
8
ПРОСТ ЧОВЕК И СИЛЕН ВЯТЪР СПИРАНЕ НЯМАТ!!!!!!!!!!!!!!ГЛЕДАМ ЕДНИ ИДИОТИ С МАСКА САМИ ВЪРВЯТ ПО ПЛАЖА!!!!!!!!А ФЛАГМАН БЪЛВА СТАТИИ –ПЛАЩАТ ЛИ ИМ ДА ПЛАШАТ ИДИОТИТЕ ??????????????НОВА ИДИОТЩИНА С ДВЕ МАСКИ СЕ СПИРАЛ ВИРУСА ДО 90%
2.
СТИГА С ТИА ВИРУСИ БЕ
14.02.2021 21:15:23
39
11
ВСИЧКАТА ПРЕСА СЕ ТРЕСЕ ОТ НОВИНАТА """Бойко взе ПАРИТЕ """САМО ВИЕ КАТО """МУШНАТИ""""ГАЙДИ МЪЛЧИТЕ
1.
Гошо
14.02.2021 21:15:13
11
22
Добре е, че поне си цитирате източника. Off-Guardian.org е конспиративен сайт, който е известен с разпространяване на фалшиви новини, псевдо-наука, про-руска пропаганда и т.н.
Използва известния похват за манипулации, като смесва реални факти с удобни внушения. В конкретния случай се цитира фалшива информация. Веднага е опровергана:

https://www.poynter.org/?ifcn_misinformation=from-a-scientific-point-of-view-pcr-tests-on-covid-19-are-pointless-torsten-engelbrecht-and-konstantin-demeter

Лошото е, че са все по-малко хората, които имат необходимата експертиза да четат с разбиране и да оценят информацията. Още по-малко са тези, които знаят какво е факт и как се доказва.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 грешки с телефона, пречещи на връзката 5 грешки с телефона, пречещи на връзката Когато единият партньор гледа нещо в телефона си и се усмихва, това почти винаги кара другия да се чувства неловко 6 знака, че бившият ви ще се върне 6 знака, че бившият ви ще се върне Можете да се побъркате в търсене на скрити знаци, които в крайна сметка да не означават нищо Какво те стресира според зодията ти Какво те стресира според зодията ти Раците си гризат ноктите, ако рутината им бъде нарушена Рецепта за свински пържоли с яйца на очи Рецепта за свински пържоли с яйца на очи Една невероятно вкусна и засищаща рецепта Кървава вечер! Майка закла детето си и се самоуби Кървава вечер! Майка закла детето си и се самоуби Не са ясни мотивите за тежкото престъпление Всички камери на КАТ на лов за джигити Всички камери на КАТ на лов за джигити Ще има непрекъснат 24-часов контрол по пътищата в страната, отбелязаха от Пътна полиция Първо във Флагман! Холандският посланик и други дипломати повеждат гейпарада в Бургас Първо във Флагман! Холандският посланик и други дипломати повеждат гейпарада в Бургас Ще има между 160 и 200 участници в събитието Харчим повече пари за дома и пътувания тази година Харчим повече пари за дома и пътувания тази година На трето място ще отделим пари за ремонт и нови мобели Огромен проблем за туризма преди Лято 2021 - няма спасители Огромен проблем за туризма преди Лято 2021 - няма спасители Има кадри, но те предпочитат да работят на басейн, не и на море   Кметът на община Несебър Николай Димитров набеляза приоритетните дейности в Обзор Кметът на община Несебър Николай Димитров набеляза приоритетните дейности в Обзор
Ще вземе ли мерки ЕС срещу Русия след последните разкрития от страна на Чехия? Ще вземе ли мерки ЕС срещу Русия след последните разкрития от страна на Чехия? Агентите, взривили склад във Врбетице са същите, отровили Скрипал Навални бил прехвърлен "в концлагер, място за изтезания, а не в болница" Навални бил прехвърлен "в концлагер, място за изтезания, а не в болница" Лекарите му не са допуснати да го прегледат Гърците и на Великден с вечерен час, литургията до 21 ч. Гърците и на Великден с вечерен час, литургията до 21 ч. Остава забраната за пътуване извън района на местоживеене Дания залови рекордно количество експлозиви Дания залови рекордно количество експлозиви Полицията не разкри и подробности за евентуална цел, срещу която са били предназначени Бабиш потвърди, че Гебрев е бил мишена на руски агенти Бабиш потвърди, че Гебрев е бил мишена на руски агенти Напрежението между Прага и Москва расте Коронавирусът под контрол до месеци? Коронавирусът под контрол до месеци? Основна пречка да се сложи скоро край на пандемията била дискриминацията при ваксинирането Пенсионират Меркел? Намериха й наследник Пенсионират Меркел? Намериха й наследник На 26 септември ще се сложи край на близо 20-годишното й управление Земетресение с магнитуд 3.7 в Егейско море Земетресение с магнитуд 3.7 в Егейско море Трусът е бил на дълбочина 7.8 километра Хари удължава престоя си във Великобритания след двучасов разговор с баща си и брат си Хари удължава престоя си във Великобритания след двучасов разговор с баща си и брат си Удълженият му престой във Великобритания е безспорно доказателство, че са успели да изгладят отношенията си Сърбия провежда военни учения Сърбия провежда военни учения Defender-Europe 21 на НАТО включва 30 000 войници от 27 държави
Христо Иванов, бивш правосъден министър Христо Иванов, бивш правосъден министър "Росенец" е мястото, където коалицията на ГЕРБ и ДПС е видима Виц на деня Виц на деня Православен:
- Христос воскресе!
Агностик:
- Не е изключено...
Македонец:
- В Охрид!
Виц на деня Виц на деня Две клюкарки се събрали и едната казва на другата:
- На гинеколога Георгиев и баща му беше гинеколог, и дядо му беше гинеколог.
- Не се нагледаха тия, бе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Едно време бабите викаха внучетата си да им вдянат конеца в иглата, а сега да им въведат паролата за "Фейсбук".
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори