×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румен Петков отрече за платени 300 000 лв. за издигането на Мангъров: Аз идвам от БКП - ние взимаме, не даваме


Румен Петков отрече за платени 300 000 лв. за издигането на Мангъров: Аз идвам от БКП - ние взимаме, не даваме
АБВ не успяха да намерят партньори за изборите, ще се явяват самостоятелно
02 Февруари 2021, Вторник, 13:56 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Намекна, че ексфинансовият министър Горанов се срещнал в ресторант с докторите Ангел Кунчев, Кантарджиев и Мутафчийски

Председателят на АБВ Румен Петков отрече да са платени 300 хиляди лева за издигането на спорния доц. Атанас Мангъров за депутат. Тази информация се появи в някои медии.

След съответен въпрос на репортер на „Флагман“ на пресконференция в София, Петков се засмя и заяви: „Търся мекия отговор, защото първото, което ми идва да кажа, е „простотии не коментирам“, но Вие сте интелигентен човек и не искам да Ви засегна... Да кажа, че това е много несериозно. Или да го кажа по друг начин – аз съм правоприемник на БКП. Ние взимаме, не даваме. Не знам как да го обясня. Това може да го измисли само човек, който има нужда от незабавна, пряка помощ от доктор Николай Михайлов. Това не може да го измисли нормален човек. Ако човек има някаква представа за нашите и моите лични финансови възможности и допуска такава сума... около нея ще се колебае цялата ни кампания, предполагам.“

На пресконференцията стана ясно, че Изпълнителното бюро на АБВ ще предложи на Националния съвет на партията да се явят самостоятелно на изборите, въпреки че ръководството се опитвало да консолидира лявото и ляво-центристкото пространство. На въпрос на "Флагман" - защо не са успели да намерят партньори, Румен Петков отговори: "Ами... трудно е да партнираш с хора, които са предали или продали протеста. Защото аз съм питал част от възможните партньори публично - защо не ги безпокои и впечатлява решението на Софийска градска прокуратура (СГП) да преустанови разследването срещу шкафчето на Борисов. Кое аргументира, кое мотивира мълчанието им? Защото месец преди това те напускат протеста. Кое ги е мотивирало да напуснат протеста, е съвсем отделен въпрос. Защо, примерно, голяма част от участниците в политическия живот не се притесниха от поведението на Ангел Джамбазки и другите лидери във ВМРО? В това число и представените в Европарламента партии. Ако считат, че е нормално женици да бъдат замеряни с пиратки и да бъдат поливани със студена вода, това е тяхната преценка, но не нашата."

Днес стана ясно, че първият лидер на АБВ - експрезидентът Георги Първанов, е против издигането на Атанас Мангъров за депутат. Румен Петков обясни, че "категорично" няма да го оттеглят въпреки това.

След питане на "Флагман" - считат ли, че е национално отговорно издигането на Мангъров, при положение че той има скандално реноме на доктор, който си играе с човешкия живот, и в условията на пандемия има много страхове, а той внася разделение в обществото, като призовава да не се спазват мерките, които налага държавата и т.н., - Петков обясни: "Аз не мисля, че когато човек аргументира публично, професионално свои оценки за определени действия и бездействия, това го прави скандален. Според мен е скандално мълчанието за решението на СГП, но аз не казвам, че това са скандални хора. Според мен е вулгарно, просташки вулгарно, да излезеш на Цветница и да обявиш, че на Великден ще търсим 200 хиляди чувала за трупове. Но очевидно като излезеш и говориш, и плашиш, и насаждаш такъв страх - първа стъпка към министерския пост. Това е скандалното - да насаждаш страх. Що никой не иска разследване на Световната здравна организация? Днеска може ли някой да излезе и да обясни професионално за смъртта на колко от тези хора, които кичим - "умряха от ковид", са умрели от ковид? Или от два инфаркта и един инсулт и с ковид? Да, ковид има, заболяване има. Да, то причинява смърт при определени други заболявания. Това никой никога не го е отричал. Не е ли скандално това, което направи Мутафчийски; преди да му дадат шанса да си разхожда униформата, понеже така му е поръчал Борисов... той няма самостоятелното мислене да реши с какво ще се облича... На една пресконференция Борисов каза: той ме пита една сутрин как да се облече - "ходи с униформата!". Това може да го направи човек със самочувствието на мизерабъл. Ако не го надценявам самочувствието на човека в случая. Но аз го цитирах - "коронавирусът е инфекция, която по нищо не се различава от останалите". Не е ли това скандалното? Кога лъже той българския гражданин? Що не се извини и не каже: от мен нищо не става, повече няма да ви облъчвам от телевизора и няма да ви плаша? В кое е бил непоследователен доц. Мангъров?"

Председателят на АБВ добави: "Аз не считам, че когато човек има доблестта и съзнанието последователно да си защитава позицията, това е укоримо. С какво той разделя нацията? Според мен тези жестоки типове, които ни плашеха как ще мрем, как ще ни мъкнат в найлонови чували, как няма да стигнат чувалите, колко хладилни шкафа има в тази и в онази морга... тези са приличните хора?! Аз от всички тях приемам с радост само "физиономиста" (Тодор Кантарджиев - б.а.). Защото той дава забава на публиката. Той като почне да върти очички... аз никога няма да простя на старите преподаватели във ВИТИЗ, вие давате ли си сметка какво е загубил Народният театър в негово лице?"

На въпрос какви хора искат да привлекат като гласоподаватели с издигането на Мангъров, Румен Петков отговори: "От мен по-рано в политиката са само Андрей Райчев и Росен Карадимов. Те могат да направят по-сериозен анализ и да ви дадат отговор. Аз не съм специалист по темата. Искаме да кажем на хората, които искат да живеят нормално: подкрепете ни, защото това са хората, които ще върнат нормалния начин на живот."

Румен Петков намекна, че има информация, че през последните месеци на ресторант с ексфинансовия министър Владислав Горанов са били главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, председателят на Националния оперативен щаб (НОЩ) Венцислав Мутафчийски, както и "физиономиста" Тодор Кантарджиев. 

Наскоро Цветан Цветанов - настоящ лидер на "Републиканци за България" и бивш втори в ГЕРБ, заяви, че листите на най-голямата партия за тези избори ще се редят от Горанов и Георги Харизанов. 

Петков отправи комплименти към президента Румен Радев по повод вчерашното му послание и заявката му да се кандидатира за втори мандат. Въпреки това, той не отговори дали ще го подкрепят, за да не яхат вълната, както побързали да направят някои. 

Според лидера на АБВ обаче държавният глава волно или неволно обслужил купения, административния и корпоративния вот с определянето на 4 април като дата за изборите. 15 май е подходящата за вота, смята Румен Петков. При по-късни избори щяло да има време да се говори по важните теми. 

35 са номинираните за депутати от структурите на АБВ към момента, стана ясно на пресконференцията. В събота се събира Националният съвет на партията, на който се очаква да се вземат решения във връзка с предстоящия парламентарен вот. 

 




Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
10
Коментара по темата
10.
До 1
03.02.2021 00:31:33
0
0
За съжаление сте прав.
9.
Читател
02.02.2021 19:00:46
1
1
Що така Флагмани нямате и една статия за ГЕРБ???
Нито за Гешев!!!
А пък за Пеевски да не говорим. Откакто съществувате неговото име не сте го споменавали.
Защо ли???
8.
****
02.02.2021 17:22:03
0
4
Аз идвам от БКП - ние взимаме, не даваме!!!
7.
Емигрант до #1
02.02.2021 16:12:53
0
5
Много правилно колега! Само, че те ще гният и страдат най-много накрая. Румен Петков е виновен за много престъпления и погазване на права на човека. Пожелавам му всичко най-лошо от все сърце.
6.
Бургазлия
02.02.2021 16:09:06
0
6
Г-н Петков,
Искам официално да кажете,какво се случи преди време на шадравана в центъра на Плевен...!!!
Моля Ви...!!!
5.
4679
02.02.2021 15:42:36
0
5
Боклуци
4.
Пикаещия по фонтани
02.02.2021 15:20:50
0
9
Пак се изходи.
3.
ДО ФЛАГМАН
02.02.2021 14:53:49
2
6
Флагман, пуснете една статия относно западналия хотел Космос, направете едно запитване до Общината,,, колко години.. какво е това нещо, вехне пред очите на бургазлии и гости на града на място, което може да бъде златно при правилно управление и инвестиции
2.
камен
02.02.2021 14:40:59
6
11
Халал да ви е Мангъров Издигайте си го за депутат Само че социологическите проучвания даже не ви хващат така че незнам въобще за какво ще се явявате на избори Щом и никоя лява не ви иска та смятайте що за партия сте Щом Мангъров ви е най изтъкнатия член яко сте закъсали та даже сте пред разпад Е хайде убедете поне вашите семейства да гласуват за вас
1.
чуй петела
02.02.2021 14:38:47
2
7
За тези които още спорят за комунисти и некомунисти, ще кажа, че времето на тези спорове свърши. Задава се нещо още по-уродливо. Крадците откровено си казват какво са направили и никой не ги пипа - дори напротив. А журналистите работят за заплата и всичко останало е вече история, както и лекарите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори