×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Грацията Боряна Калейн грабна поредна титла на България
  • Иран обеща подкрепа за „Хамас“ в борбата срещу Израел
  • Студенти ще мерят безплатно кръвното налягане в центъра на Хасково
  • Започват разкопките на замъка Вишеград край Кърджали
НА ЖИВО

Приемат бюджета на Несебър за 2021-та


Приемат бюджета на Несебър за 2021-та
Общинският съвет – Несебър прие разчета на целеви разходи за Бюджет 2021
30 Януари 2021, Събота, 21:39 ч.
Автор: Максим МОМЧИЛОВ

700 000 лв. ще бъдат отпуснати на спортните клубове, а 620 000 лева – за новородени и по програма „Ин витро“

Общинските съветници ще  гласуват бюджета на Община Несебър за 2021 г. В проекто дневния ред на заседанието на Общинския съвет на 4 февруари има 20 точки, а предвидените приходи в макро рамката са 65 200 000 лв.

Приема се разчет за субсидии на организации с нестопанска цел в размер на 1 283 000  лв. От тях ще бъдат отпуснати на спортните клубове до 700 000 лв. Субсидията за читалищна дейност е 360 000 лв., СНЦ „Черно море” /пенсионерски клубове/- 93 000 лв., за други сдружения с нестопанска цел,извършваща дейност в полза на местната общност- до 80 000 лв.                                                                                                                                               

Приходите за  делегирани  от държавната дейност е 16 242 274 лв, а от местни дейности е 48 957 726 лева, в това число за дофинансиране с местни приходи на делегиране от държавните дейности - 4 759 030 лв. Поименният списък на капиталовите разходи е 12 656 500 лв.                                                                                                                      

Обсъждането на общински съветници и представители на общинската администрация по проекто бюджета, в присъствието на кмета на община Несебър Николай Димитров, започна с въпроси, отговори, становища и предложения и продължи повече от час и половина в зала „Мелсас”, а по-късно допълнително имаше още пет постоянни комисии на Общинския съвет.

Разяснено бе, че на база подадени заявки за базисен и капиталов бюджет от кметове и кметски наместници на населените места и ръководители на бюджетни звена е извършено остойностяване на общинските услуги, предварителните разчети за необходимите разходи, определени са инвестиционните обекти за включване в поименния списък за капиталовите разходи. Бяха отчетени външните фактори, свързани с продължаващата финансово-икономическа нестабилност в условията на безпрецедентна епидемиологична обстановка и е извършен задълбочен анализ на реалното финансово състояние на общината. 

След извършен преглед на постигнатите нива на постъпленията от местни данъци, такси, услуги, наеми и други общински приходи е направена прогноза за приходите от местни дейности в бюджет 2021 г. Целите на общината са подобряване на качеството на услугите във функциите образование, здравеопазване, социални дейности, поддържане на инфраструктурата, чистотата, както и осигуряване на спортни, културни и други икономически дейности.

Запазват се субсидиите от централния бюджет за бюджетите на общините, а именно: обща за делегираните от държавата дейности, трансфери за местните дейности, включващи обща изравнителна субсидия и трансфер за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища и целева субсидия за капиталови разходи.

Общинският съвет – Несебър прие разчета на целеви разходи за: членски внос и участие в нетърговски организации - 45 000 лв., помощи за социално слаби граждани  - до 180 000 лв., еднократна финансова помощ за новородени и по програма „Ин витро -  до  620 000 лв.

За превози разходите са до 120 000 лева. 50% от стойността на абонаментни месечни карти за вътрешноградски транспорт на пенсионерите ще се плащат от бюджета. 

Безплатни карти ще получат 64 души от Обзор, Свети Влас, Равда, Оризаре, Тънково,  Кошарица, Гюльовца, Приселци,  Паницово, Раковсково и Баня.

Предвижда се купуването от общинската администрация на карти за вътрешноградския транспорт на пътуващите ученици от училищата в Община Несебър за учебно време, по ред, определен от кмета на общината. Дава се съгласие да бъде заплащана стойността на абонаметни карти, за междуградски транспорт в района на Община Несебър на пътуващи ученици на социално слаби семейства за учебно време, по ред, определен от директора на съответното училище.

За награден фонд „Спортист на годината“ и „Ден на славянската писменност” - по решение на Общинския съвет се отпускат до 20 000 лв. за стипендии, до 60 000 лева за фонд „Култура” до 50 000лв.                                                                   

Приема се разчет за субсидии на организации с нестопанска цел в размер на 1 283  000  лв. От тях ще бъдат отпуснати на спортните клубове до 700 000 лв. Субсидията за читалищна дейност е 360 000 лв., СНЦ „Черно море” /пенсионерски клубове/- 93 000 лв., за други сдружения с нестопанска цел,извършваща дейност в полза на местната общност- до 80 000 лв.    

Отпускат се средства за Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Несебър - 5000 лв. за закупуване на гориво, 10 000 лв. за материали, поддръжка, аварийни ремонти, в т.ч. за провеждане на районно състезание на МПО „Млад огнеборец” и за закупуване на строителни материали за основен ремонт на фасадата на сградата на РС ПБЗН-Несебър.          

Предвижда се отпускането на средства в размер до 30  000 лв. за заплащане на командировъчни разходи, пътни разходи и разходи за нощувки на 13 служители от ОД на МВР - „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Отпускат се средства за ОД на МВР гр. Бургас - РУ – гр. Несебър -  за закупуване на гориво 45 000 лв. и за материали – 30 000 лв. 

230 000 лв. пък са предвидени за заплащане на командировъчни разходи, пътни разходи, както и средства за нощувки на 68 служители от ОД на МВР за периода 01.06.2021 – 20.09.2021 г.  

За финансово подпомагане на жители на общината с хронична бъбречна недостатъчност – за хемодиализни процедури са предвидени 60 000 лева в бюджета. Средствата се отпускат срещу представен документ за проведена процедура, за финансово подпомагане на хронично болни, извън дотираните от републиканския бюджет, срещу документ за извършен преглед и документ за ползван превоз за отиване и връщане – до 5 000 лв. /хемодиализа, контролни прегледи в Бургас/.

За финансово подпомагане на Център за спешна медицинска помощ – филиал  Бяла се отпускат 10 000 лв., в т.ч. 5 000 лв. целеви разходи за поемане на транспортни разходи от местоживеене до месторабота на персонала, работещ във филиала и за финансово подпомагане на Център за спешна медицинска помощ - филиал  Несебър - 5 000 лв.
 


В категории: Несебър


Алекс Петканова гони 70 кила
Алекс Петканова гони 70 кила 16/05/2021, Неделя 16:00 3
България Всички новини
„Фокс нюз“: Как китайска шпионка бе закачена за сина на Байдън „Фокс нюз“: Как китайска шпионка бе закачена за сина на Байдън Нови подробности за скандалния лаптоп на Хънтър Байдън, за който либералните медии в Америка са наложили строга цензура Плеймейтка гласува до живот за Слави Плеймейтка гласува до живот за Слави Галина Атанасова се врича докрай на Трифонов Масони от ОВЛБ и фондация "Благотворителност и милосърдие" представиха пет проекта за Бургас Масони от ОВЛБ и фондация "Благотворителност и милосърдие" представиха пет проекта за Бургас Те са насочени към духовното, културното и социалното развитие на целия регион, съобщи Великият майстор на ОВЛБ Николай Божилов Славчо Атанасов: Да не превръщаме следващите поколения на Пловдив във вечни длъжници! Славчо Атанасов: Да не превръщаме следващите поколения на Пловдив във вечни длъжници! Администрацията е длъжна да разгледа най-напред започнатите и недовършени проекти, смята бившият кмет ГКПП "Маказа" отваря за туристи след броени дни ГКПП "Маказа" отваря за туристи след броени дни Денонощно ще работят медицински екипи за бързо тестване Герджиков: Служебното правителство тръгна много устремeно, впечатлен съм от състава му Герджиков: Служебното правителство тръгна много устремeно, впечатлен съм от състава му Не са водени разговори с мен. Щях да съм притеснен, ако бях, призна бившият служебен министър-председател Учениците от VII, VIII и X клас се връщат в клас Учениците от VII, VIII и X клас се връщат в клас Те ще учат присъствено до края на месеца Грацията Боряна Калейн грабна поредна титла на България Грацията Боряна Калейн грабна поредна титла на България Тя спечели титлата в многобоя при жените на държавното първенство по художествена гимнастика Задържан е шофьорът на ТИР-а от катастрофата с 4 жертви край Монтана Задържан е шофьорът на ТИР-а от катастрофата с 4 жертви край Монтана Той твърди, че поднасяне е причинило инцидента Слънце и дъжд в неделя Слънце и дъжд в неделя Прогноза за времето - 16 май, неделя
Евтаназираха най-възрастния мъжки жираф в Европа Евтаназираха най-възрастния мъжки жираф в Европа Кимбар живя близо 28 години Гръцкото правителство обмисля привилегии за ваксинираните Гръцкото правителство обмисля привилегии за ваксинираните Франция разхлабва мерките, очаква туристи през юни Франция разхлабва мерките, очаква туристи през юни Връщането към нормалния живот ще стане в четири етапа ГКПП "Маказа" отваря за туристи след броени дни ГКПП "Маказа" отваря за туристи след броени дни Денонощно ще работят медицински екипи за бързо тестване Градове в Италия са готови да платят, за да работите от тях Градове в Италия са готови да платят, за да работите от тях Желаещите ще получат до 50% от общия наем за дългосрочен престой между два и шест месеца Добра новина! Израелските туристи идват в Слънчев бряг Добра новина! Израелските туристи идват в Слънчев бряг Те ще бъдат посрещнати с официална церемония, както и друг сезон   Израелската армия заяви, че е прихванала хиляди палестински ракети от 10 май насам Израелската армия заяви, че е прихванала хиляди палестински ракети от 10 май насам Става въпрос за поне 2300 ракети   Рекордни 611 000 ваксинации срещу Covid-19 в Испания за ден Рекордни 611 000 ваксинации срещу Covid-19 в Испания за ден Целта, поставена от правителството, е 70% от населението на Испания да бъде ваксинирано до края на лятото   Американците обявиха война на месото Американците обявиха война на месото Месните ресторанти трябва или да затворят бизнеса си или да променят напълно менюто Картина на Пикасо продадена на търг за над $100 млн. Картина на Пикасо продадена на търг за над $100 млн. Това е петата му творба, търгувана за 9-цифрена сума
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ ГЕРБ не прилича на НДСВ или на някои други партии еднодневки Виц на деня Виц на деня - Защо се разведохте?
- По здравословни причини.
- В смисъл?
- Като го видя и ми призляваше.
Виц на деня Виц на деня Циганка в предродилна зала.
- Ти с контракции ли дойде при нас?
- Не бе докторе, с такси!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори