×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трета вълна на коронавируса неизбежна? Плашат доц. Кунчев с клетви за смърт


Трета вълна на коронавируса неизбежна? Плашат доц. Кунчев с клетви за смърт
Възможно е се сблъскаме с британския вариант на коронавируса, но да не е с такъв интензитет както в Западна Европа, каза доц. Ангел Кунчев
29 Януари 2021, Петък, 10:02 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Главният държавен здравен инспектор получава по e-mail-a поне по 1-2 писма на ден от зложелатали, проклинат го и по телефона 

Ако британският вариант продължи да се разпространява с този темп, може да очакваме, че в края на март ще има значително повишаване на неговия дял в България и отражение върху заболеваемостта и смъртността. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Французите си правят сметката, че през март ще са в пика на третата вълна. Не е задължително тя да дойде в такъв вид и с такъв интензитет в Източна Европа, но е твърде възможно все пак да се сблъскаме с нея“, добави той.

Доцентът сподели, че непрекъснато получава заплахи по телефона и по e-mail-a. 

“Има едни хора, които смятат, че ние сме лично отговорни за създаването и за разпространението на вируса. Малко ме вълнува тяхната оценка. Получавам по 1-2 писма със заплахи на ден по e-mail-а и по няколко позвънявания, включително и в късните часове на нощта. Обясняват ни какви идиоти сме и накрая завършват с клетви за цялото семейство“, добави той.

„Мен ме е страх много повече от южноафриканския, отколкото от британския вариант, защото той предизвиква по-тежко протичане на заболяването, по-висока смъртност и намалява средната възраст“, сподели Кунчев. 

„У нас в момента 10 души заразяват 6-7 други, във Великобритания - 27. В България са открити 8 заразени с британския щам“, уточни той.

„Концентрацията на вируса в горните дихателни пътища е между 10 и 100 пъти по-голяма, което прави увеличава и многократно възможността за заразяване. Затова минаваме на този вариант да се откажем от шаловете и от тези шлемове, които висят на брадичката и са много смехотворни от медицинска гледна точка. Те няма как да спрат разпространението на вируса“, коментира доцентът. 

Маската пази околните, а не човекът, който я носи, призна той.

Доц. Кунчев призна, че ваксинираните също може да се разболеят от коронавирус. 

„Половината население в Израел вече е имунизирано. Там има джобове от хора, които отказват да се ваксинират и ще създават проблеми. В Израел са се разболели 0.017% от ваксинираните. Което значи, че от няколко милиона са се разболели 22-ма души до днес. Това е абсолютно приемливо“, коментира той.

„При всяка една ваксина има хора, които не реагират. Каквото и антигенно дразнене да му направиш, той не изгражда имунитет при никакви условия. Добрата новина тук е, че тази заболяемост се дължи на ново разпространение на вируса, но не е свързана с ползването на ваксината”, каза още Ангел Кунчев.
 


В категории: COVID-19


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
6
Коментара по темата
6.
gfgfggf
29.01.2021 14:10:12
1
4
Този Кунчев ваксиниран ли е ? Да не е получил страничен ефект параноя? Като си слагат експериментални лекарства така е.
5.
5
29.01.2021 13:28:18
3
2
Ай ваксинирайте бабугерите и тъпунгерите, че да ни отървете по-бързо от тях. Еволюцията няма нужда от малоумници. Третата, или сто и третата вълна дано да е с поне 50% смъртност, че да си почине малко тази земя от вируса на два крака, наречен човек.
4.
Жоро
29.01.2021 13:01:23
1
5
Хайде вече викам да се спрете, че предизвиквате само смях и подигравки Нещастници, просто "Пресолихте манджата"!!! Явно се опитвате да напишете наново Вирусологията! Просто прекалявате с гадостите! И си мисля че е време да попрочетете нещо за "Кармата"... Може да е ненаучно понятие, ама съществува от векове!!!
3.
Ачо Мекото
29.01.2021 12:54:35
2
21
"Третата вълна" идва точно преди изборите.Колко "случайно", а? Въобще отвсякъде взеха да идват нови,"по-заразни"," по-смъртоносни","още по-страшни" щамове,било то английски,юарски,бразилски (той е за щатските плашипутарници и нови байдъновисти).Това ли ще е новата схема? Така да накарате популацията да си набие ваксините - като ги плашите с новите щамове.Много оригинално.
Иначе Ачо Мекото освен да го плашат с имейли и обаждания,в скоро време с този наистина пик на безработни някой ще си изпълни заканата.Тогава да го видим колко е ербап и дали ще му знае толкова балалайката.Същото важи и за Ботокси,Перковци и целият Мъпет щаб.Но най-вече за Бойко!
2.
Фен
29.01.2021 12:24:56
17
19
този е СУПЕР-БОКЛУК гербаджийски лизач.
1.
Анализата
29.01.2021 10:18:23
0
11
С извинение за простите сметки това 10 човека с новия щам трябва да са заразили вече около 200, 250.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори