×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българската политика загуби консерватор №1, Георги Марков няма да се кандидатира за нов мандат


Българската политика загуби консерватор №1, Георги Марков няма да се кандидатира за нов мандат
Георги Марков е близък приятел с унгарския премиер Виктор Орбан
28 Януари 2021, Четвъртък, 21:24 ч.
Автор: Флагман.Бг

Аз обърнах вота за Истанбулската конвенция, това бе гласуването на живота ми, отървахме се от третия пол и джендър идеологията

 

Георги Марков - един от най-колоритните политици в новата ни политическа история се оттегля. Дори и да получи номинация за нов мандат в парламента той ще отхвърли предложението.

Бившият конституционен съдия бе сред запомнящите народни избраници в последния мандат. Често имаше различна позиция от тази на парламентарната група на ГЕРБ, не се поколеба да влезе в челен сблъсък с Георги Харизанов и Деница Сачева, които са считани за хора с изключително влияние в партията.

Известен бе като твърд консерватор и фен на унгарския премиер Виктор Орбан. 

Той бе любим събеседник и за журналисти, а коментарите му, в които имаше много тънка ирония дълго време забавляваха. Последният такъв случай бе с унгарския евродепутат Йозеф Сойер, който "се заразил с джендърство по време на престоя си в Брюксел". "От сутрин до вечер 14 години слуша за джендър идеология, за гей бракове, за хомосексуални, бисексуални, трисексуални, многосексуални, транссексуални. Ми той се зарази, то прихваща. Затова – в Брюксел евродепутатите по един мандат. Приятел ми каза, че вече в кафенето на Европарламента са се чифтосали по двама. Зарази се човекът от джендър идеологията“, каза с чувство за хумор Марков.

Той се сбогува с ГЕРБ и политиката с интересен послепис -  великата песен "Либерта", в изпълнение на Ал Бано и фамилия "Тоника", текстът й може да се тълкува многозначително:

 

След това Георги Марков разказа за пръв път интересната история за влизането си в политиката, за "вентилаторите" от ГЕРБ, за Истанбулската конвенция, която се превърнала в гласуването на живота му, за Делян Добрев и свободата, която Бойко Борисов му е дал :

Благодаря Ви за огромния интерес към желанието ми да стана трети главен прокурор. Трогнат съм от подкрепата, но, за съжаление, страната ни ще остане само с двама главни прокурори – един главен и един баш главен, който ще го разследва. Засега няма да има трети, който пък да разследва втория.

Така кандидатурата ми отпада, но обещанието за статията „Как Байдън ще обедини България, след като обедини САЩ“ остава. Скоро ще имате възможност да я прочетете.

Въодушевени, тази сутрин ми се обадиха доста приятели да съберат подписка за номинирането ми за депутат от ГЕРБ, за да я носят на „вентилаторите“. Със сигурност щеше да е забавно, но отклоних това начинание.

Понастоящем съм депутат на ГЕРБ без номинация, нито с подадена молба, а по настояване лично на Борисов – още 2 месеца ще бъда неговия депутат. А и не са разбрали посланието ми последните дни – огън служба не остана. Отдавна бяха войнишките години, а по-младите не са и служили в казарма, за да знаят този лаф отпреди уволнението.

Изложеното ми даде повод да се сетя, че само дни преди изтичане мандата на този парламент на 26 март, ще чукна 71 години, ако е рекъл Господ. Та, сега е моментът да кажа ясно:

НЕ ЖЕЛАЯ ДА СТАВАМ ДЕПУТАТ И НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ТЕЗИ ИЗБОРИ.

Последните 32 години имах уникалния шанс да стана мажоритарно избран депутат във ВНС, и то от първи тур със синята бюлетина. Гордея се, че бях великият депутат с най-много приети закони и особено тези, разширяващи съдебния контрол над администрацията; ликвидиране на т. нар. административни юрисдикции /правораздавателни органи, извън съдебната система/. През 1991 г. бях сред първите в първата редица на СДС. Главата ми роди гладната стачка на част от 39-те депутати, напуснали ВНС.

На 13 октомври 1991 г. нанесохме първата загуба на БСП. Написах закон от само няколко разпоредби, с който декември 1991 г. върнах 25 хил. магазини на хората /това всичко, дето виждате по „Витошка“, бяха държавни магазини, а с моя закон станаха от държавни частни само за 6 месеца/.

През 1994 г. станах най-младият за времето конституционен съдия – 44 г., назначен от легендарния президент д-р Желю Желев. С кратък мотив: „Жоро има самостоятелно мислене.“

През 2013 г. станах от ГЕРБ, в онази зловеща събота на Костинбродската афера. По-отвратително, подло и селско начинание не бях виждал. Нарушено беше конституционното право на избирателите свободно да формират политическата си воля в деня за размисъл. В понеделник сутринта ме поканиха в bTV Виктор Николаев и Ани Цолова и гръмнах бомбата: ГЕРБ трябва да заведе конституционно дело за касиране на изборите. Минута след като излязох от студиото ми звънна Борисов и ГЕРБ внесе искане за касиране на вота пред Конституционния съд, СТАВАЙКИ ОТ ОБВИНЯЕМ ОБВИНИТЕЛ. Съдът допусна делото за разглеждане по същество, но не му стигна кураж да касира вота, както неотдавна направи австрийският Конституционен съд.

През 2014 г. Цецо ми звънна и ме покани веднага да се срещнем, като се върна от Унгария. Каза ми: „Г-н Марков, шефът те кани за депутат. Като паднахме в дупката след Костинброд, само ти се хвърли да ни защитаваш, всички се изпокриха. Сега замириса на власт и отново телефоните ни зазвъняха – всички са мераклии за депутати.“ Благодарих на Цецо и казах, че току-що бях приключил кариерата си в „Левски“ и предпочитам да живея в Унгария, затова няма как да стана депутат.

На другия ден Цветанов пак ми звънна и каза: „Премиерът те моли да дойдеш до централата.“ Бяхме само тримата, направи ми впечатление, че Цветанов говореше на Борисов на Вие. Очевидно Бойко беше изненадан от отказа да стана депутат, вероятно считайки, че това е малко за един бивш конституционен съдия. Погледна ме в очите и ми каза: „Жорка, каквото кажеш.“ Пак благодарих и отказах, и си останах консултант.

Имах щастието да присъствам на церемонията през ноември 2016 г. в Будапеща, когато Бойко беше награден от Виктор Орбан с голям унгарски кръст. На връщане ме извика до себе си в самолета и настоятелно ми каза: „Много ми трябваш за тези избори!“ Съгласих се и станах кандидат за депутат от ГЕРБ от гражданската квота в 24-ти избирателен район. Бях втори в листата, след Горанов. Тежък район, със сравнително силно ДСБ, а БСП с водач на листа най-доброто лице на партията за всички времена – Стефан Данаилов. Победихме ги с 10% /най-добрият резултат на ГЕРБ в София/.

Не съжалявам, че станах депутат в това Народно събрание. Изградих страхотни приятелства, станах най-добрият депутат-екскурзовод в Унгария на много колеги.

За 4 г. с никой в целия парламент не си казах крива дума, но най-важното – ПОЛУЧИХ ИСТОРИЧЕСКИ ШАНС ДА ГЛАСУВАМ В ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ СРЕЩУ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. Гласът ми се оказа решаващ – с 10 на 9 гласа тя беше отхвърлена. ТОВА БЕШЕ ГЛАСУВАНЕТО НА МОЯ ЖИВОТ.

Медии оповестиха решението в 14:00 ч., а Борисов я спря в 16:00 ч., след това хитро я прати на Конституционния съд и тя беше кремирана. България се отърва от третия пол, комитета ГРЕВИО и джендър идеологията.

Благодарен съм на Борисов и ГЕРБ за незабравимите форуми в зала „Арена Армеец“. Когато за пръв път се качих на трибуната и погледнах залата, трепнах, казах си: Боже, тези хора ще побеждават дълго на избори! Говорих от сърце и душа, както аз си мога, та дори и събудих Жан-Клод Юнкер на първия ред.

Благодаря на Цветанов и Соколова, че ме каниха лектор на женските семинари на ГЕРБ – в Сливен, Велико Търново, Албена, Разград. Такива прекрасни герберки на различна възраст, от различни населени места, с различни професии, с одухотворени очи при пълни зали те карат да повярваш, че България ще е вечно жива. А вечерите бяха купони с такава атмосфера с песните на Веско Маринов, на каквито в живота си не съм присъствал. Казах на Борисов, че и Орбан няма такава женска организация.

Благодаря на всички депутати, кметове, областни управители, които ме поканиха из страната да представям книжката си „Феноменът Виктор Орбан“. Пратих на унгарския премиер албум със снимки от пълните зали и опашки за фотографи от: Пловдив, Варна, Русе, Поморие, Казанлък, Севлиево, Ловеч, Хасково, Пазарджик, Монтана, Враца, Смолян, Стара Загора, Тетевен, Самоков, Добрич, Разград, Кюстендил, Дупница и др. Толкова се трогна Виктор, че ми изпрати специално писмо и ме покани на среща за 35 минути на кафе в резиденция „Кармелита“.

Завършвам си мандата горд, че гласувах, както изисква Конституцията, по съвест.

Затова гласувах срещу оставката на Делян Добрев – най-талантливият млад политик последните години.

Затова и не гласувах за новата „стара“ Конституция, защото, след като си бил конституционен съдия, независимо как се казваш, не можеш да лепнеш петно на претенциозната юридическа гилдия при подобно недоразумение, какъвто беше внесеният проект.

Приятели, слизам от парламентарната сцена, но продължавам политическите си коментари. Впечатлен съм от Бойко Борисов, който нито един път не се опита да ме цензурира, дори и когато в гледани телевизионни предавания гневно критикувах канцлера Меркел за мигрантската й политика. Не се опита да ми сложи наморник дори от коприна. Винаги ще помня думите му: „Жоре, говори каквото и когато намериш за добре, само не от името на партията, затова съм те взел от гражданската квота.“

За 25 години приятелство не сме си казали крива дума – така ще бъде и занапред. Желая на всички приятели Господ да ни избави от чумата, за да си върнем свободата! 


В категории: Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
10
Коментара по темата
10.
ХХ
29.01.2021 10:54:56
1
6
ДС агент, отричащ агентурното си минало, докато не изкараха на показ документа.

Такива са ни консерваторите, а радикалите на Елка Константинова, като Александър Йорданов, бяха три пъти по-долни ...
9.
Емигрант
29.01.2021 10:41:31
0
4
КОНСЕРВАТОР?
Та този нелепо схващаш себе си за политик човечец си е чиста джендърска дъга. Винаги много се е гордеел със себе си, че активно и до край се е борел срещу комунизма и комунистите. А дали истината е такава?
8.
Помислих, че е умрял
29.01.2021 06:55:46
3
20
А той само няма да се кандидатира. Нормално! Как да се кандидатира като не са го избрали за кандидат. А и може ли да е кандидат като не се е изказал нито веднъж от трибуната за 4 години? Иначе да се прави на компетентен по тАлАвизиите го може. И да се мазни на банкянския тоже го може
7.
Лапайте ми шпека
28.01.2021 23:36:36
9
10
Тук само педали , курви и психиари ли сте се събрали ве мърши?
6.
АК47
28.01.2021 22:59:21
6
31
ЕДИН БОКЛУК ПО-МАЛКО
5.
ГЕОРГИЕВ
28.01.2021 22:50:16
4
25
Аз бях го назначил,за ГЛАВЕН ПСИХОПАТ
на РБ!Жалко сега,трябва,да му търся
заместник!
4.
Smith
28.01.2021 22:48:23
6
30
Тоя комунистически клефук е поредната калинка, която мина, за да опраши ГРОБ/ДПС. На всички такива уроди семето им идва от ДС (филиал КГБ). Залъгват и плашат опростачения електорат с разни конспиративни теории, като целта им е дребна - да изчукат някоя друга секретарка и да се нашмъркат с безплатно Бело. Волен е същия боклук, ама поне не се вживява като юрист.
3.
Bingo
28.01.2021 22:36:44
7
37
Толкова много думи за един оригинален боклук подлога на гербо-комунистическата мафия.
2.
дантелата
28.01.2021 22:29:06
0
15
...
1.
хер Флик
28.01.2021 22:07:45
5
51
Доносникът на Държавна сигурност и политически слънчоглед - агент Николай, подлец със социалистическа закваска си взема сбогом.
Майната ти!
П.С.
Няма да липсваш на никого, освен на Боко. Все пак поддържаше с уста някои негови органи чисти...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Има и бус на криминалистите  Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров
Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори