×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започва ваксинацията на 120 учители от Бургаска област


Започва ваксинацията на 120 учители от Бургаска област
Ваксината е единственият начин да се борим с епидемията, категоричен е д-р Георги Паздеров
27 Януари 2021, Сряда, 16:42 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Според изчисленията на здравната инспекция, само около 23% от педагогическия и непедагогическия състав в училищата са заявили желание да се ваксинират

120 учители от Бургаска област ще бъдат ваксинирани за три дни. Това съобщи за Флагман.бг директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

„Утре започваме с училищата в Бургас, следващите дни продължаваме и в региона. Четвъртък, петък и събота ще бъдат ваксинирани 120 учители и потребителите и персоналът един дом за възрастни хора в Бургас. В 10 часа сутринта започваме ваксинацията на учителите в имунизационния кабинет на РЗИ-Бургас, а в дома за възрастни хора – в 13 часа“, каза д-р Паздеров.

Според изчисленията на здравната инспекция, само около 23% от педагогическия и непедагогическия състав в училищата са заявили желание да се ваксинират.

„Малкият процент се дължи на това, че българинът не вярва в Господ, а ние искаме да вярват в науката. Ваксината е единственият начин да се борим с епидемията и тази инфекция. Друг начин няма, но много трудно се обяснява“, каза д-р Георги Паздеров.


В категории: COVID-19


12
Коментара по темата
12.
Стела
28.01.2021 17:59:42
0
0
Ваш'та майка
11.
До 10
28.01.2021 09:17:49
0
0
Значи за Гърция и ресторантите ще се ваксинираме и няма да ги задаваме тези въпроси на гръцкото правителство, но тук не щем да влизаме в час и се правим на интересни. Хем не щем да работим, хем не щем да се ваксинираме. Страшна логика!
10.
...и още
27.01.2021 21:31:18
0
7
Подкрепям 9 и питам:
1.какви са дългосрочните нежелателни ефекти от ваксината? Никой не знае? Сега се тества. След 20 - 30 години ще разберем.
2. Ами ако отключи някое автоимунно заболяване?
Кой носи отговорност?
Производителят казва " не". Правителството тогава? Или аз самата, защото " доброволно " съм се подписала, че си давам съгласието.
( между другото, първата ваксина, при която попълваме формуляри и подписваме!) Поне на мен не ми е позната друга.
3. Колко време трае защитата?
4.Колко често трябва да има реимунизация?
5. Предпазва ли ваксината от предаване на вируса на други.
6. Как действа на деца, подрастващи, бременни, хора с хронични заболявания.
...и още, и още и още....
Много неизвестни.
А и няма ваксина, която да гарантира 100% .
И при грипната е така.
Така, че 5% " риск" остават.
Точно толкова, колкото и " без ваксина ".
Само 5 % от хората карат Ковида тежко.
Останалите 95% са т.н. " без симптомни ".
Изводът: всеки да си го прави сам и всеки сам да решава. Най - добре като се консултира с лекаря си според индивидуалното здравословно състояние.
Всеки има лично право на избор и аргументи както "за" така и " против ".
Но нека да бъде наистина доброволно.
Защо е този маратон, тази кампания?
Не съм против ваксинирането, но съм против натиска и евентуалното задължаване и принуда, които се опасявам, че рано или късно ще последват.
Най - вече като тръгнем да пътуваме и в Гърция ни поискат имун. паспорт, както сега негативния писиар тест.
Ще последват ресторанти, концерти, стадиони...
По професия съм психолог, бивш педагог.
Да мислим.
И да изчакаме поне резултатите от Израел.
Но всеки има (все още) право на избор.
Това е мое лично мнение, което не налагам.
9.
питанки
27.01.2021 20:51:23
0
6
Какво се случва ако човек който вследствие на изкаран ковид и има вече собствени антитела си направи ваксинация с коя да е от тези иновативни иформационни РНК ваксини и придобие от нея антитела. Как ще си действат "естествените" и "изкуствените" антитела в организма ? 1) ще седнат заедно на масата в очакване на вируса ? 2) ще се противопоставят едни на други и това ще доведе или до автоимунни заболявания или до рак ? Бойко Борисов може и да се прави на тъп но са му казали отговора. Затова и не се ваксинира.
8.
До 3
27.01.2021 20:10:13
1
1
Прочети това:

https://www.dnevnik.bg/analizi/2021/01/27/4168119_vsichki_analizi_pokazvat_che_uchenicite_sa_osnovniiat/?ref=home_NaiNovoto
7.
Дребна клечка
27.01.2021 19:33:53
3
8
„Малкият процент се дължи на това, че българинът не вярва в Господ, а ние искаме да вярват в науката"

Мега тъпо изказване г-н Дребниклечков

*ПАЗДЀР, мн. няма, м. Дребни клечици, които се отделят като отпадък при очукването на стъблото на лен или коноп. — Тичай, Радке, че я подолки какъв са огън наклали! — .. Донес съчки от плета, сбери паздер, че да дигнем пламен до небо. А. Страшимиров, ЕД, 21. Отвори сандъчето и от мекото му легло от паздер и кълчища измъкна два тежки пистолета с мрачна на слабата светлина лъскавина. З. Сребров, Избр. разк., 21. Стрина Колевица се подаде от къщи, побеляла от паздера на повесмата, и задърпа мъжа си. Елин Пелин, Съч. II, 105. Наклала Ненка седенкя/ на чичови си вратници,/ на гнила круша на сенкя,/ на бели гръсти на паздер. Нар. пес., СбВСтТ, 465.

◊ Изтегнал съм се като стар пес на паздер Диал. Разположил съм се и лежа лениво, спокойно. Отърсвам/ отърся паздера. Диал. Съвземам се след прекарана болест. Отърсвам се / отърся се като куче от паздер. Диал. Оправдавам се лесно.
6.
До1
27.01.2021 18:54:14
8
12
Срамно и безпочвено е да се наричат учениците супер разпространители на вируса, тъй като няма такава статистика, а другото интересно нещо е, ако това което казвате е така , как тези ученици заразяват само учителите си, но не и родителите си. Замислете се върху становището си, малко ми звучи измислена работа , за да се оправдае педагогическия персонал.
5.
до 1
27.01.2021 18:49:12
1
8
Tи кво искаш да затваряш и измъчващ ученици ли ве ти си болен мозък
4.
учител
27.01.2021 17:58:34
8
14
Чудя се, защо процентът на колегите е толкова малък?
Нямам обяснение, уж това е един от върховете на интелигенцията, а виж ти...
3.
до 1
27.01.2021 17:49:10
5
7
По-скоро са циганите.Първи да се ваксинират, Те!
2.
me
27.01.2021 16:51:55
11
13
Огромна част от учителите са о изкарали, за какъв им е да се ваксинират? И за лекарите се отнася.
1.
zaq
27.01.2021 16:51:01
11
23
Всички анализи показват, че учениците са основният разпространител на вируса - т.нар. суперразпространители, т.е. един много малък брой хора, които заразяват голям брой други. Това е защото са безсимптомни и отделят много вируси.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Не пускайте телевизора! Коктейл без грим, бижута и рокли тази седмица в „Ергенът“ Кастингът за следващия сезон на романтичното риалити стартира днес Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора 
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори