×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рекорд! Русия арестува близо 3500 души на протестите за Навални


24 Януари 2021, Неделя, 08:55 ч.

От Владивосток до Москва - протести имаше в 70 града в странатa

Според неправителствената организация ОВД-ИНФО има над 3450 арестувани след многохилядните протести в Русия. Според тях такива масови арести са категоричен рекорд, съобщава БНТ.

Вчера в подкрепа на задържания опозиционен лидер Алексей Навални излязоха в близо 70 града в страната - от Владивосток до Москва. Властите ги обявиха предварително за незаконни.

Сред арестуваните бе и съпругата на Навални. Юлия Навална беше освободена, без да й бъде съставен протокол, каза източник от полицията. Тя беше арестувана за участие в незаконна масова демонстрация на Пушкинския площад в центъра на руската столица.

САЩ осъдиха използваните от руските власти "брутални методи" срещу десетки хиляди участници в протеста в подкрепа на опозиционния лидер Алексей Навални, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"САЩ осъждат твърдо използването на брутални методи срещу протестиращи и журналисти този уикенд в градове из цяла Русия", се казва в изявление на новия говорител на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс.

Навални беше задържан на летището, след като се завърна в родината си след лечение в Германия, където се лекува от отравяне с Новичок. Очаква го съдебно дело, което може да го остави в затвора за 3,5 години.

Не за първи път в Русия някои протести започнаха с нападения на полицията срещу демонстрантите. В Далечния изток най-многобройна беше акцията във Владивосток. Хората не се разколебаха да излязат, въпреки че термометрите показваха минус 14 градуса.

Най-многоброен беше протестът в центъра на Москва, където издигнаха лозунги "Свобода за Навални", "Аз не се боя" и "Не на диктатурата".

Агенция "Ройтерс" е преброила 40 000 участници и отбеляза, че властите съобщават за 4000. Още преди началото са задължани стотина души. Около Пушкинския площад са издигнати заграждения.

За да затруднят отразяването мобилните връзки са спрени. Излъчването на независимата телевизия "Дъжд" прекъсна, след като полицията изключи електричеството.

Руски медии съобщават за жесток побой над техни репортери. Пострадали са и много граждани, предава днес.бг.

"Не бива да се страхувате. Виждаме тази полиция - това означава, че хората в Кремъл се страхуват от народния гняв. Много се радвам, че излиза толкова голямо количество хора в цялата страна, във всички кътчета на родината ни", каза опозиционната активистка Любов Собол.

Докато полицаите и ОМОН-овците използваха палки, демонстрантите изразяваха гнева си с подръчни средства.

Събитията показват, че 10 години след сблъсъците на Блатния площад в Москва, Навални все още може да събира масови митинги, коментира Би Би Си. Забраната на властите и жестокостта на полицията вече не спира хората. Обявени са и нови протести за следващия уикенд.

Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана. Това написа в профила си в Туитър Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира казуса със задържането на руския опозиционен лидер:

“Това е вътрешен проблем на Русия. На г-н Навални трябва да се гарантират правата и честен съдебен процес. От там нататък зависи от съдебната система в Русия“.


В категории: Политика


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
До 4
25.01.2021 16:24:02
0
0
Един горски излезе от гората и ми прави бибитки на чепа, ихаа. Яж ми буздугана мършо американска
6.
АнализаторА
24.01.2021 16:15:37
3
4
5 - 0 = 5 убити при протестите в Капитолия и нула при тик ток протестите на Навални. Възмутени от убийствата във Вашингтон да имаше ? Но вчера Христо Иванов, Цветан Цветанов а от фейса и Бабикян от триото с табелки пред руското посолство. Загрижили се за Путин а за родното препълнено шкафче ? Мълчание. За това което чухме с ушите си от записите на Борисов ? Мълчание. Смешници !
5.
Макрон
24.01.2021 14:21:41
1
3
Малко са, аз всеки ден арестувах по толкова жълтки жилетки
4.
Горски дух
24.01.2021 12:22:39
9
12
Ниското джудже, известно и като Путин, скоро няма да го има, което освен за руснаците, ще бъде много добре и за нас Българите. Парите в Русия отдавна са кът и скоро няма да има за да заплащат на троловете и престъпниците си в България. Свръхкорупционният и ненужен проект АЕЦ- Белене отива в кофата за смет, а вместо това - американски реактор в АЕЦ - Козлодуй. КГБ престъпното влияние в България вече сериозно ще бъде изметено. Путин в екарисажа .
3.
До 1
24.01.2021 10:51:11
6
12
О, а дежурните матросовци веднага скочиха да оправдават путиниската власт. Де, да защитаваха така и собствената си родина, вместо да я плюят, особено когато трябва да избират дали да застанат на нейна страна, или на страната на Путин.
2.
Слави ефенди
24.01.2021 10:00:08
10
16
Путин е БОКЛУК!!!!
1.
Е и
24.01.2021 09:53:07
22
13
А какво друго да прави държавата при такъв брутален опит за дестабилизация. И честно казано нито тн протести бяха масови, нито арестите, нито сблъсъците. Единствено информационното замърсяване, откритата намеса на САщ и пуделския лай на такива като нашите медии. Интересно ако посолството на Русия във Вашингтон публикува карта на движението на тн протестиращи и ги насочва в реално време как ще реагират САЩ???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Парламентът е цирк – обиждат се на „копейка“ и Сорос, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори