×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Половин клас се връща в училище, останалата - пред таблета


Половин клас се връща в училище, останалата - пред таблета
Малко вероятно е през тази година да виждаме подобна гледка в класните стаи
23 Януари 2021, Събота, 16:31 ч.
Автор: Флагман.Бг

Това е един от вариантите, които обсъждат експерти другата седмица

 

Хибридна форма на обучение ще имат учениците от 5 до 12 клас след 4-ти февруари. Идеята е половината ученици да бъдат в клас, а другата - на онлайн обучение. Предложението ще бъде обсъдено от експертите на Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването следващата седмица, пише вестник Телеграф.

Преди дни самият здравен министър проф. Костадин Ангелов съобщи, че има вероятност един клас да се дали на две.

Едно от училищата, в което този модел се прилага и сега е 51 СУ в столицата. Неговият директор Асен Александров обясни, че в класическия вариант на "хибридното" обучение децата, които са вкъщи наблюдават класната стая и какво учителят пише на дъската.

Малко училища обаче имат техника, която да позволява това. Ето защо схемата може да се приложи, но по не толкова удобен за ученици и учители начин. Преподавателят ще идва в клас с лаптопа, а децата вкъщи виждат лицето му и чуват какво се случва в клас, обясни Александров.

Сега по този начин върви и дистанционното обучение.

Според директора тази схема на разделяне на класа е добра и би осигурила завръщане на по-голям брой випуски в училищата. Според плановете на здравно министерство на училище от 4 февруари ще тръгнат три випуска – 7, 8 и 12 клас. Така в училищата ще присъстват 37.5 % от големите ученици.

При разделяне на паралелките на половина, същият процент ще се запази като присъствие, но вместо три випуска в училище ще влязат шест, изчисли Асен Александров.

Според него учителите така или иначе ще имат присъствени и дистанционни часове в един ден. Те няма да имат време да се приберат до вкъщи за онлайн уроците, затова могат да носят лаптопа в клас, за да осъществят "хибридното" обучение.

В началото на другата седмица ще се вземе окончателно решение на какъв период да се редуват учениците. Засега надделява мнението това да се случва на две седмици, колкото е карантината за коронавирус, като се смята, че така би се намалила опасността от разпространението му в школата. Пр


В категории: Просвета


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
11
Коментара по темата
11.
до 3
24.01.2021 16:18:49
0
3
Абе ти,сега ли те родиха?Всички 80% от населението разбраха ,че короновируса се изхвърля изкуствено върху Държавите с ЦЕЛ,да се печелят милиарди и да се преполови населението!А че, би трябвало да е в държавите от Азия,значи има конспирация.На някой му трябва Европа унищожена!Евреите,мюсюлманите и сатанистите-комунисти!
10.
Половин клас
24.01.2021 10:11:20
0
5
се връща в клас, след две седмици другата половина... Целта явно е който учител, ученик, родител не е успял да се зарази/умре през ноември, да компенсира през февруари. А ваксините... през лятото. Т@п@н@ри.
9.
Стоил Божикравов
24.01.2021 07:10:42
0
6
Половин човек...
8.
Ую
23.01.2021 23:39:35
0
5
На ПМГ и Френската ми е интересно как ще им се получат нещата! И кой лаптоп да носят- тези дето ги купиха за 10 млн и раздадоха на учители и ученици ли? Или онези дето ги дадоха на циганите и после ги събираха от заложните къщи?
Само калинки в тази държава !
7.
Трол
23.01.2021 19:38:01
0
15
Още някоя глупост да измислят?
6.
да
23.01.2021 18:44:46
0
17
Тази новина ме предразполага към псуване.
Сещате се кой!
5.
...
23.01.2021 18:05:29
2
14
Само простотии...А университетите кога?За фитнесите и ресторантите само говорите!
4.
Глупости!
23.01.2021 18:01:48
2
23
Пълни глупости! Какво ще постигнат с това? В междучасията пак ще се събират на групи и с другите класове!
3.
Българин
23.01.2021 17:44:48
8
29
Безумие!
Спрете с експериментите!
Дистанционното обучение трябва да продължи докато поне учителите се ваксинират. Иначе ще се превърнат в разносители на болестта в класовете, на които предават. Не ми се мисли, какво ще се случи.
Няма ли образовани хора в Образователното Министерство? Не четат ли данни от изследвания, които доказват, че именно училищата са най-големият източник на заразени???????
2.
Флагмаааааан
23.01.2021 16:51:36
2
30
“Половин клас се връща в училище, ОСТАНАЛАТА (??????) пред таблета”.....вие освен, че не спирате с грешките, дори и на български спряхте да пишете ? Четете, това, което пишете, за да не ставате за срам, маскари
1.
Половинчати мерки?
23.01.2021 16:35:24
5
35
Всичката му работа на Бойко е такава
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми
Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори