×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Британският щам на Ковид-19 вече е тук, скоро може да няма разхлабване на мерките


Британският щам на Ковид-19 вече е тук, скоро може да няма разхлабване на мерките
Проф.Тодор Кантарджиев предупреди, че вирусът вече е в България, но дали това е началото на третата вълна - предстои да разберем съвсем скоро
22 Януари 2021, Петък, 21:45 ч.
Автор: Флагман.Бг

Доказахме 8 щама от пациенти-българи, които имат характеристики на новия вариант на коронавирус, каза проф.Тодор Кантарджиев

 

Британският щам на коронавируса вече е в България. Това обяви току-що в предаването Панорама по БНТ проф.Тодор Кантарджиев.

„8 щама на пациенти-българи бяха потвърдени днес, направиха го двама ръководители на референтни лаборатории – доц.Иван Иванов и доц.Ивайло Алексиев. И двамата са с медицински специалности вирусология и микробиология. Доказахме, за съжаление, че в нашата страна го има английския вариант. Ще започнем едно много сериозно проучване, за да видим каксво е разпространението”, коментира проф.Тодор Кантарджиев, който е член на Националния оперативен щаб.

Той анонсира, че може да не се стигне толкова бързо до разхлабване на мерките, както мнозина очакват и препоръча да не се събират повече от 5 души на едно място. Ако някой идва от Западна Европа – задължително да се самоизолира, каза проф.Кантарджиев.

„За новия, британски щам е доказано, че ваксините работят. Унищожават този мутирал вирус. Генетичните методи за диагностика го ловят, но лошото е, че е по-заразен. Ако се спазват мерките, мисля че ще може да го ограничим. Някои от мерките обаче трябва да останат за малко повече време”, допълни професорът.

Той предупреди, че южноафриканският щам е най-опасен, защото можело ваксината да не го лови. Малко по-рано тази вечер стана ясно, че двама пациенти със симптоматика на британския щам са приети в Пирогов. Директорът на болницата проф.Асен Балтов прогнозира началото на третата вълна на заразата.


В категории: COVID-19


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
41
Коментара по темата
41.
Obshtinar
23.01.2021 22:00:21
0
2
Е......м ти Майк... Тулуп
40.
До 39
23.01.2021 16:46:09
19
6
Твоят мозък е претърпял страшна еволюция :) .С помощта на телевизията и всекидневното зомбиране и показване на бройки от т.нар. заразени.Сече ти акъла като бръснач направо,аплодисменти ! Имаш жълъд вместо мозък щом не можеш да си зададеш няколко елементарни въпроса,а седиш маскиран и затворен пред телевизора и си клатиш празната картуна в знак на съгласие с всички брътвежи,които чуваш!
39.
До 31
23.01.2021 14:33:40
3
10
Скоро не бях срещал толкова кухо парче като теб хахах,ти си живо доказателство за това,че мозъка на някои хора не е успял да еволюира и е останал с мозъчните клетки на примат (маймуна).Абсолютен олигофрен,евала.
38.
до 8
23.01.2021 14:29:26
1
2
В кои страни има пълен локдаун?Аз съм във Великобритания,да има обявен пълен локдаун ,но никой не го спазва.В метрото е лудница,по улиците също и още и още.Никой нещо не спазва,затова са толкова зле.На обекта на който работих се разболяха над 100 човека,докато го затворят кой знае колко още се разболяха.Пълна пародия е този пълен локдаун.Жалко за хората които починаха,всеки ден над 1000 човека.
37.
До 33
23.01.2021 13:35:12
4
4
Жалко,че е пълно с такива безмозъчни говеда като теб!Ваксинирай се с няколко ваксини наведнъж колкото се може по-бързо та да се свърши мъката!
36.
До 31
23.01.2021 13:28:48
4
3
Ти нормален ли си? Нямаш ли познати,които са били заразени? Аз имам,някои от тях го караха много тежко,около месец. За съжаление,познавам и починал...
35.
Бай Ганьо
23.01.2021 13:13:13
5
2
Най-голямата заблуда и мит в БС е, че заплатите в града са ниски (700-800 или 900)лева. Погледнете себе си, а сега и познатите ви, около вас и кажетe, колко е размера на заплатите?

Изобщо, това е една голяма измислица (ниските заплати) в града. Всеки тук получава, около 1200-1300 лв чисто. Не е кой знае колко много, ама не е и 7-800лева.
34.
До 33
23.01.2021 10:59:47
21
6
Продължавай да вярваш на медиите овца проста и скоро време такива като тебе ще са първите жертви на новия ред
33.
gogo
23.01.2021 10:55:26
6
20
до 31 като е измама от какво умира толкова народ виж смъртността на нси? от какво от кисело зеле май??
32.
gogo
23.01.2021 10:53:31
6
8
спрете тези безсмислени пътувания и движения нагоре надолу, ще стане така, че 1 година никой да не може да си излезне от вкъщи с всички последици от това. Ако в началото бяха спрели 20-тината самолета от Китай и не бяха започнали да прибират заразените към Европа и САЩ нямаше да видим това чудо изобщо, обаче, не да си летят самолетите то не се предава от човек на човек. сега пак да има турнири и състезания, а че ресторантьорите тази година няма да отварят е без значение
31.
Най-голямата измама на 21 век
23.01.2021 10:45:30
30
8
Хора разберете че никога не е имало такъв вирус и няма и да има сарс вируса никога не е бил изолиран по простата причина че е безобиден и от тук следва че и всички тестове са на случаен принцип понеже немогат да засекат нещо което не познават целият този театър е много по-голям от нас българите това е световна конспирация на големите и силните на деня това са евреите и техния кръг от слуги СЗО е еврейска Световната банка е еврейска и още много свързани големи организаций разберете че всяка една страна е наясно със случващото се но неможе да направи нищо защото ако се противопостави ще бъде смачкана затова на всички държави им е полесно да играят по свирката и да прибират огромен процент от това добре дошли в новия световен ред от тук нататака дълго време ще така докато не установят някъкъв общ контрол над всички нищо неможете да направите те държат всички козове медийте социалните мрежи световната здравна организация световната банка полицията съдът и прочие ЗНАМ ЧЕ МАЛКО ХОРА ЩЕ МЕ РАЗБЕРЪТ ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО СТЕ ОВЦЕ ОТ СТАДОТО С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ А ТЕЗИ ХОРА ТОЧНО НА ТОВА РАЗЧИТАТ
30.
Закос
23.01.2021 10:20:29
3
6
Мисля си че търпението на всички нормални хора е към края си в всяка една държава и ще има масово сваляне на правителства и гражданска справедривост която се раздава на мемента ...прогнозипам ако всичкото това независимо дали с ваксини лекарства или локдауни не свърши до идната коледа ...
29.
До 21
23.01.2021 09:00:15
42
20
На теб явно ти харесва Боко да те оправя с 200 така че си го избери отново. После не се чуди що държавата ни е винаги в челните места на негативните класации и на последните места на положителните класации. Не се чуди защо хората умират по стълбите и коридорите на болниците и се хвърлят от прозорците им.
28.
Бургазлия
23.01.2021 08:46:14
2
11
Ами има лесно решение- задължително карантиниране на всички,идващи от чужбина и тестуването им! Защо това не се направи,а се ограничават всички други???
27.
Перко с пагони
23.01.2021 08:40:11
2
30
Както ви бях казал - плана действа точка по точка.Сещате ли се през лятото на миналата година как този същия мустакат клоун каза,че има установени 35 ЩАМА на китайското вирусче.Тогава нямаше повод за притеснение.Сега "изведнъж" (мислите,че случайно тръгна от Западна Европа) "новият щам" идва,ще ни заразява,ще ни трепе и въобще отново яко плашене.Мислите ли,че е случайно как Коце Ботокса поиска обстановката да се удължи до май? Ако помните още декември искаше да е дотогава.Защо ли? Едва ли е заради изборите и как дотогава трябва да психясваме популацията постоянно с "новият,много по-опасен щам".,за да има ниска избирателна активност,която от сега казвам ще липсва в циганските махали.И там категорично ГЕРБ ще бъдат първи.Да видим тогава какво ще обясняват.Но така и не отговаряме на въпроси като " защо вече страните в Западна Европа близо 6 месеца са затегнали всичко,заведения не работят,а пък не спират англичани,французи,испанци,немци да бият рекорди по заразени?".Или така наречениете мерки не работят ГРАМ или масово не се спазват и обвиненията на Мъпет щаба към народа,че е "безотговорен" е нищо повече от тъпо оправдание за тяхната абсолютна некомпетентност и невъзможност да се справи със ситуацията.Друг вариант няма! Знаем как коронастрахливците винаги дават тези същите страни за пример и как "наш Ганьо не спазва нищо,той е все разбирач по всичко". Сега цифрите говорят друго,обаче.Колкото по-облекчен е режима,толкова по-малко се затруднява държавата.Но всички знаем,че целта не е това.Целта е да се затриват сектори,фирми,работни места и животи.Не от вируса,а от " великите мерки" срещу него.Вижда се как държавата финансово не може да се справи,а никой реално не взима пари от нея,понеже е принудително затворен.Ако някой се вреди,то сумата е повече от смешна.Така,че е време вече за събуждане и и народа да излезе и да им покаже на Бойко и неговите съветници с престилки как заповедите и заплахите от СЗО могат да ги изпълняват те,но на хората вече им идва до гуша от гаври.Ще дойде февруари,ще застудее и ще дойдат големите сметки за ток.Тогава какво става с тези,които масово са без работа (300 000 от началото на цирка.Тази цифра не се споменава,защо така?) и сега едвам се оправят с най-необходимото? Времето ви изтича! Накрая народа ще иска някой да е виновен.Познайте от раз кой ще е!
26.
питанка
23.01.2021 07:52:57
1
14
"Според Кунчев, южноафриканският щам бил най-опасен, защото ваксината може да не го лови" КО КАЗА ? Тамън Ботокса да отиде на село при баща си и греда, нов щам.
25.
пецата
23.01.2021 07:18:42
1
20
всеки се надява че нещата ще се оправят но вече няма да се оправят, влязохме в 21 век мизерстващи и заробени, гответе се само за по лошото, правят го бавничко за да свиквате
24.
КороноТъпак
23.01.2021 04:11:17
48
23
Ковид Фашисти ! На въпроса : Кога ще се върнем към старото, нормално положение, домакинът на форума в Давос ни го рече с цяла книга : НИ КО ГА !!! Ще си играят с нас както си поискат. И власта и парите и медиите са в тях. След пълниат контрол на соц. мрежите на нас ни остават няколко все още свободни форума(благодарности на флагман) в който можем да ви геглим една майна ! И това ще е до време. Както написа през 1948г. геният Оруел ; бъдещето на човечеството е ботуш върху човешко лице, завинаги ! Кунчев, дано Бог да даде спрямо делата ти !
23.
До 25
23.01.2021 02:18:42
41
20
Напълно си прав,ама е пълно олигофрени,които смятат,че с парцал на сурата и заключени в мазето са защитени!Най-лошото от цялата работа е,че ще повлекат и нормалните хора с този ТВ ковид!Кой ще отговори къде изчезна сезонният грип и другите респираторни заболявания?
22.
Radiohead
23.01.2021 01:33:35
46
24
Смешно е по какъв начин манипулират хората и в същото време е трагично да гледаш как ското населението само иска и доброволно приема това. Нов щам :) още есента ми стана ясно, че ще има по заразен щам. Кукловодите не си правят много труда да измислят по добри сценарии и лесно се предвиждат. Аз не се правя, че предвиждам много неща и знам много. Лошото, че сега мислят този щам (ковид 21) да е опасен за децата. Дано да не е така... Мислите хора... Мислете, а не нова, бтв и снн или евронюс да мислят вместо вас.
21.
Гочето
23.01.2021 00:19:44
1
18
Гризнахме дръвчето пак ! Ще чакаме и ще се пазим.
20.
23.01.2021 00:09:50
21
8
Ти Славчо не го мисли! Той Славчо, колкото жени е оправил! Да не е, като теб да се ожени за първата, която ти е л*пнала кренвирша. Да не е луд да се жени!
19.
Предлагам
23.01.2021 00:00:43
10
19
1/ маски - пожелание
2/ всичко да се отвори
3/ да се спре вноса и закупуване на ваксини
4/ спира се прием на пациенти с коронавирус в болниците и се затварят всички Ковид- отделения
18.
До възмутения теляк 16
22.01.2021 23:49:26
17
31
и кой ще ни орави? Славчо наркомана или кака Кури? Той Славчо една жена неможе да орпави - държавата ли ще я?
17.
*********
22.01.2021 23:49:03
1
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
_(_
22.01.2021 23:41:48
1
33
Значи не вярвах съвсем в тоя вирус...и както винаги се случва в такива случаи съдбата така извърта нещата и ти ги стоварва на главата да се убедиш за какво става дума. Беше доста тежко...може би най-тежкото грипоподобно заболяване, което съм прекарвал някога.
НО това постоянно говорене 24/7 за тоя ковид, постоянната паника, която се внася маскирана като "информиран от" не допринася за справяне с проблема и дори вреди.
Ако при Чернобил се е замитало под килима и е имало информационно затъмнение то сега се намираме в другата крайност, което е не по-малко престъпление!
И за накрая то се е видяло, че държавата е ялова и управниците ни са келяви то дано поне съдбата, Господ или в каквото вярва всеки нормален човек да накаже всички тия извратеняци, които изпитват удоволствие от цялата тази ситуация!
15.
Хроника на една предизвестена смърт
22.01.2021 23:36:15
1
19
Българската политическа класа е издребняла, оскотяла, загубила исторически ориентири, занимаваща се само със себе си, с гръб към националния и обществения интерес, това е група от хора, които живеят във властта ден за ден без далечни перспективи с оглед на осигуряването само на своите тясногрупови, а понякога дори семейно-фамилни интереси. За мен този проблем не се решава с технически и административни хитрости, този проблем може да се реши само с подмяна на политическия елит, а това вече е друг разговор.
14.
Стоп
22.01.2021 23:14:49
52
33
През април очаквай уволнение, заедно с мутафа, балтов и кунчев. Подлудихте хората, искате да напълните болницата на 4 км. Ботоксовата принцеса си мята перчема пред камерите, пише заповеди и праща букети на Л. Иванова. Бойко е като развален магнетофон и си говори глупостите от 1001 нощ, даже се опитва и да си вярва.
13.
vazmuten telqk
22.01.2021 23:07:23
32
21
април месец помислете пак за кой ще гласувате, за това ви положение не са виновни така наречените комунисти сега
12.
франсе
22.01.2021 23:04:20
44
33
Кантарджиев ами затворете външните ни граници.
Ама не ви отърва, защото лапате пари от европроекти.
Плашите данъкоплатеца, защото вашите джобове са пълни, а нашите....
Бай Ганьо тарикати сте вие заедно с вашия примиер, за мен той е селски тарикат!
11.
12
22.01.2021 23:03:43
51
35
Изроди докарахте хората до просешка тояга.капути взимате големи заплати за нищо.говеда
10.
IT
22.01.2021 22:56:37
11
11
до 10

Прекръсти се на селянин, че си точно такъв.
9.
Диди
22.01.2021 22:54:04
11
10
И тука ще стане зле ...Просто при нас винаги идва със закъснение...
8.
Ясно беше
22.01.2021 22:37:48
32
25
Че така ще стане.И да не ми обясняват разни ковид кретени как ние сме били виновни,че не сме спазвали т.нар. мерки!В страните,където имаше пълен локдаун положението е най-зле.
7.
Гражданин
22.01.2021 22:28:06
17
27
аман от коронодебили , ай не умряхте ли от страх и простота . Не мога да дишам коронодебилите и коткарките!
6.
*********
22.01.2021 22:27:26
23
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Др Иванов
22.01.2021 22:26:36
68
37
АМИ НОВОЗЕЛАНДСКИЯ ЩАМ,КОЙТО ЩЕ ДОЙДЕ ПРЕЗ МАРТ ??? ПОСЛЕ ЗАНЗИБАРСКИЯ ЩАМ ПРЕЗ МАЙ ??? СЕТНЕ ИЗВЪНЗЕМНИЯ ЩАМ ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ......АБЕ МНОГО ЩАМОВЕ,,МАЙ ??? ИЛИ ПРОДАЖНИТЕ ПОДЛОГИ СА МНОГО ????
4.
.
22.01.2021 22:23:09
11
24
Един ден, когато се събудим, ще ви потърсим сметка за изгубената година с този фарс, на всички вас, фашисти и комунисти насрани
3.
!!!
22.01.2021 22:09:37
20
29
"Ако някой идва от Западна Европа – задължително да се самоизолира"
Още ли не сте разбрали, че да очаквате самодисциплина от мнозинството българи (и цигани) е пълно безумие? Ако вярвате, че дори половината от пристигащите от чужбина, ще се самоизолират, значи вярвате в Дядо Коледа и Феята на зъбките. Или чакате някой да свърши работата на държавните органи и да въведе ред? Китай сторят центрове за карантиниране на на пристигащите. Никой не казва да се стига до там, но поне можете да вземете пример от Австралия и Нова Зеландия - изолация в карантинни хотели и безплатни тестове за пристигащите на 7-мия ден. Щамът в UK може да не е проблемен за ваксините, но какво ще кажете за двата щама в Бразилия и Южна Африка? С тези разхайтени мерки и с бавната ваксинация ще бъдем не само рискова държава и ще изпаднем в изолация, но не се знае до какви нива на болни и починали ще стигнем, при съсипаното ни здравеопазване.
2.
Хаха
22.01.2021 22:01:33
4
18
Теб те е хванал един щам, ама не си пиеш редовно хапчетата
1.
Меден Курник
22.01.2021 22:00:10
6
20
Феруари ще е веселбата, особено в боргашката катакомба УМБАЛ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори