×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Новият щам служи като оправдание за въвеждане на рестрикции, мерките са безсмислени


Новият щам служи като оправдание за въвеждане на рестрикции, мерките са безсмислени
Ако локдаунът беше ефективен, той щеше да действа както на новия, така и на стария щам на коронавируса, категоричен е доц. Атанас Мангъров
22 Януари 2021, Петък, 13:20 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Ваксините със сигурност изграждат антитела, но не се знае дали предпазват от това имунизираният да е носител на вируса, коментира инфекционистът доц. Атанас Мангъров

-Доц. Мангъров, от края на миналата година ваксините са най-обсъжданата тема в България и света. Стана ясно, че те донякъде изграждат имунитет, но все пак се оказа, че дори и ваксинираните подлежат на карантина и трябва да продължат да спазват мерките. В този ред на мисли, какъв тогава е смисълът от ваксините?

-Смисълът на ваксините е, че може би тези, които са ваксинирани са предпазени до някаква степен от заболяването. За да може обаче това да се каже със сигурност, е необходимо ваксините и тези, които са ги получили да бъдат изпитани в естествена среда – тоест да се направи проучване с хора, които са имунизирани, което да докаже емпирично какъв процент от тях се заразяват, когато са на място, където има доказани пациенти с COVID-19. Това е доказателството, което трябва да се даде, но за съжаление засега такова няма. И го няма поради много краткия срок от времето на създаването на ваксините до сега. Със сигурност ваксините изработват антитела, но има нужда от още данни за ефективността им.

-Започна да излиза информация, че дори ваксиниран човек все пак може да продължи да разпространява вируса.

-Това трябва да се докаже. Има ваксини, като тези за коклюш, които пазят от това човек да се зарази и разболее от коклюш, но не предотвратяват това той да бъде носител на заболяването. Тези имунизации бяха въведени през 1994 г. в САЩ, но това тяхно свойство бе открито едва през 2010-2012 г., когато в Щатите се появи мащабна епидемия от коклюш. Наистина, всички тези неща не бива да се говорят „на едро“, защото когато те не са подкрепени с доказателства, празните приказки нямат никаква стойност. Затова да се говори, че ваксините предпазват от това човек да бъде носител... това трябва да се установи. Например за хората, преминали през COVID-19, е много лесно да се установи дали имат в носоглътката си вируса SARS-CoV-2. Въпреки че до ден днешен този вирус не е доказан в статична култура както другите вируси. Някой да е виждал електронно-микроскопска снимка на вируса? 

-Да преминем към локдаунът у нас. Работи ли той при положение, че мерките за социална дистанция и маските се спазват спорадично и че от самата Световна здравна организация преди няколко месеца препоръчаха избягването на тотално затваряне на държавите в борбата с COVID-19?

-Нашето затваряне е доста по-меко от това, което се наблюдава в другите страни и затова нека да го оставим настрана.Виждате обаче какво се случва в страни като Великобритания и Испания, които наложиха много строг локдаун – с изолация, задължително носене на маски, вечерен час, забрана за движение. Същото се отнася и за съседна Гърция. Виждате, че в тези страни броят на случаите непрекъснато нараства. Сега се казва, че това се дължи на това, че се появил, видите ли, нов щам. Има нещо друго – ако тези мерки бяха ефективни, те биха действали както на стария щам, така и на новия. Тоест оправданието, че новият щам е причината за увеличението на случаите, а не неефективността на мерките, които според мен са напълно безсмислени, служи само да се оправдае налагането на тези ограничения.

-Локдауните по света масово се въвеждат на принципа на това колко случая има в определна страна. Някои нарекоха пандемията „casedemic” (от “case” – случай). Стана ясно, че преди броени дни СЗО е признало, че е завишен cycle threshold-a на PCR тестовете (Какво е Cycle Threshold – ВИЖ ТУК).

-Поначало в медицината винаги се говори за два типа хора – болни и клинично здрави. PCR тестът има чувствителност около 70%, тоест има 30% възможност за фалшиви положителни и също толкова за фалшиво отрицателни резултати. В този смисъл, да се затварят хора и страни въз основа на резултатите от един доста недостоверен тест е абсурдно. Ще повторя отново това, което многократно съм казвал: Хората, които са болни, трябва да останат по домовете си; ако са много болни, да влязат в болница. Тези, на които има няма нищо, трябва да продължат да живеят нормално. Цялото това бъркане в носа и джуркане на епруветки е напълно безсмислено.

-Къде е грипът, доц. Мангъров?

-Ами, няма го! Възможно е действително да го няма, но има и друга възможност – че в момента всички са прехласнати по COVID-19 и никой не изследва за грип.

-Вчера директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, по тази тема, каза, че няма засега в областта въобще патогените причиняващи грип – нито Инфлуенца „А“, нито „Б“. На какво може да се дължи това? Има ли прецедент в историята, когато грип е нямало през зимния есенно-зимния период?

-Нямам такъв спомен. Имали сме години, през които броят на заболелите от грип е бил малък, но не и напълно да го няма. Затова казвам – в момента просто бройките на заболели от грип просто не се съобщават, не че го няма. Трябва да се има предвид и че грипът има по-различна клинична симптоматика от COVID-19. Той е с много по-кратко протичане и при него острата фаза е около 4-5 дни като приключва за около седмица или десетина дни. Докато при COVID-19 острата фаза продължава около 2 седмици и цялото заболяване приключва за около месец-месец и половина. В този смисъл ковид е много по-продължително заболяване, но в момента е факт, че не се споменава за случаи на грип.

-Много хора през 2020 г. цитираха статистиката на НСИ за смъртността. Накрая се оказа, че действително има сериозно завишение по този параметър – около 3-4 пъти повече за месеците октомври-декември. От самият институт обаче направиха анализ на данните и заключението им беше, че това не се дължи изцяло на COVID-19. Каква е тогава причината?

-Доколкото ми е известно в страната се съобщава за около 15 хил. случая на починали в повече в сравнение с обичайното ниво за миналите години. От тях обаче само около 7000-7500 са починали от или със ковид. При останалите смъртта не е настъпила заради новия вирус, а е причинена най-вероятно на нелекувани заболявания поради това, че всички болнични заведения са се прихласнали по covid-19 и обичайните заболявания не се лекуват и съответно хората губят живота си. Това са колателарните щети от пандемията и те са сравними с щетите, причинявани от новия коронавирус.

-В медиите усилено се говореше, че и Вие, както много хора в страната, вече са преболедували COVID-19. Как се прояви при Вас заболяването? Каква е симптоматиката?

-Аз не съм го усетил. Явно съм от тези 80% от заразените, при които болестта преминава безсимптомно, без да разберат. Не съм лягал болен, не съм се усещал зле. Да, имало е моменти, в които съм се чувствал не съвсем във форма, но нищо необичайно, нищо, което да ме накара да легна на легло. При останалите 20-ина процента от случаите, където болестта се проявява симптоматично, това което е характерно за острата му фаза – всички симптоми, включително температура, неразположение, болки по мускулите, главоболие, кашлица и понякога задух – протича с продължителност около 14-16 дни. Тоест доста по-дълго от острата фаза при останалите респираторни инфекции, с които сме свикнали. При COVID-19 заболяването има вълнообразен ход – обостря се и затихва. Най-тежката фаза е след 8-10 ден до 14-15 ден. Ако на 7 или 8 ден се направи рентген на болен от това заболяване, в огромната част от симптоматичните случаи се намират данни за вирусна пневмония.

Подчертавам – вирусна. Тоест тя не се лекува с антибиотици! При тези, при които се прояви дихателна недостатъчност, тя е причинена не от това, че има вторична бактериална инфекция, а поради това, че вирусът обхваща такава част от белия дроб, че останалата незасегната от него част, не е в състояние да покрива нуждите на човека от кислород. По тази причина масовото и безконтролно прилагане на антибиотици и антибактериални средства в такава ситуация е напълно безсмислено, защото усложненията при COVID-19 не са причинени от вторични бактериални инфекции, а се дължат на самия вирус-причинител. Единственото основание човек да влезе в болница е ако той получи дихателна недостатъчност – това се установява много лесно с пулсиметър, който се поставя на пръста. Ако има нужда от кислородна терапия, тогава има смисъл да се влиза в болница. 

В този смисъл една от причините за препълване на болниците е, че всички, които имат поставена диагноза „двустранна бронхопневмония“ хукнаха се хоспитализират. А една значителна част от тях нямаха дори данни за дихателна недостатъчност. При COVID-19 това, което човек трябва да прави, е да си стои вкъщи, да пие повече течности, да хапва по-леки храни, да приема антиагрегант – или аспирин 100 мг веднъж на ден, или антистенокардин 3 пъти по две таблетки. И това е.

-Антиагрегантите разреждат кръвта и за тяхната полза при COVID-19 се говори отдавна. А каква функция в лечението на заболяването имат кортикостероидите?

-Едно от най-неприятните странични действия на кортикостероидите е, че те засилват вирусната репликация. Те трябва да се дават в много малка част от случаите. Тоест преценката да се даде или не е е въпрос на клинична картина. Те трябва да се предписват само при изключително тежките състояния, само тогава, когато е нужно спешно да се се подтисне в някаква степен възпалителния процес. Подчертавам – те засилват вирусната репликация и при вирусна инфекция не е задължително това да е най-добрия ход. 

-Заговори се за т.нар. „цитокинова буря“, която била основната причина за летален край при COVID-19.

-Това е заболяване, при което част от хората просто загиват. Когато нещата тръгнат на криво наистина много малко може да се направи. Цитокиновата буря е хиперреакция на организма към вирусната инфекция. Въобще при COVID-19 основният принцип на лечението е, че то трябва да бъде колкото се може по-рестриктивно. Колкото по-малко лекарства се дават, толкова по-добре за пациента.
 


В категории: COVID-19


Рецепта за рибен пай с картофи
Рецепта за рибен пай с картофи 08/03/2021, Понеделник 21:00 0
33
Коментара по темата
33.
Карлуково
24.01.2021 10:04:13
4
3
Абе ти кога успя да избягаш бе кукувичка мамина.
32.
под мен тези с маските
22.01.2021 20:17:30
5
21
На въпросите на Мангъров, феновете на страха отврэщат с ругателства и епитети. А може просто да публикувате една единствена електронно-микроскопска снимка на вирОса и щяхте да му натриете носа. Ама не можете. Само и единствено компютърни графики имате. Плод на въображението.
31.
глава
22.01.2021 19:55:22
28
8
Тоя ги дрънка подобни само щото усети, че медиите му обръщат внимание и му правят безплатно реклама. Преди да започне да сипе небивалици никой не беше чувал за него, а сега е household name. Тарикат си е Мангъра, виновни са тия бездарници, които му дават подиум без да му изобличават фалшивите новини. Държавите, в които бяха въведени най-строгите мерки сега са почти ковид-free. За справка Китай, Тайван, Нова Зеландия, Виетнам, Южна Корея. При нас в БГ и в по-широк мащаб в ЕС и Великобритания мерките са някакъв жалък синтез между преки субсидии за частни инвеститори, непреки субсидии за частни инвеститори и много PR, че недай си боже плебеите се усетят в какъв мащаб се прехвърлят обществени средства към частни дружества. Капитализъм братле, Мангъра му е хванал нишата.
30.
Burgas
22.01.2021 19:48:02
29
8
Медиите да спрат да дават изяви на този индивид. Самохвалство и PR-ство от такива индивиди Бг народа страда
29.
Ужас
22.01.2021 18:29:14
31
12
Колко народ умори с твоите глупости!
28.
Браво МангърПидал!
22.01.2021 17:50:30
33
7
Начиии, да си дъртПидал и да поемаш по два буя фостата, и един в кафевия салон, това го може само Лангъра!
А феновете му, дали са от неговата аналнаСекта, това е повече от ясно!
Пидалското лоби превзе Света!
27.
За КРОМИД ИДИОТИТЕ
22.01.2021 17:20:32
2
7
https://evrokop.com/2021/01/22/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8A%D1%82-covid-19-%D0%BD/?fb&fbclid=IwAR1DuXl5Mo2Kc9u4W3I_E4o3CL1SB3CrlTCkI-M80f3SMzirBeV07Vk1BQA
26.
юберашунгмахен
22.01.2021 17:02:29
3
26
коронакризата изпълнява изключително комплексен и комбиниран удар, тоест с 1 куршум не 2 заека а 10 000 заека - удар по икономика, крупен бизнес, рокади в политиката, "коронясваш" неудобни фигури и т.н. и т.н.
Но ние трябва да видим какъв е плана спрямо нас хората
Всички фантасти и антиутописти ни го показват от много години във филми и произведения, игри на глада, лудия макс, 1984 , там основното състояние в което са намират хората е тотална мизерия а управляващите се къпят в разкош!
Всъщност чрез произведенията си те алегорично образно ни показват желанието на всяка една власт да сложи хората под тотален контрол , това са се опитвали да го правят всички владетели във всички времена но никога в историята не е било толкова възможно както сега хората да бъдат изучени както в днешно време, технологиите и знанията дават възможно да бъдем изучени до последен детайл за да не можем да изненадаме власта.
Нашите правители се учат от историята и знаят че ако прекалено рязко се опитат да окажат натиск ще предизвикат възстание или революция които са сваляли режими, крале и цели империи , затова нещата се правят бавно а вината носи "вируса" но никак политиците.
Така че всяко чакане от тук нататък е само потъване все повече в блатото!
Никой от нас не иска да се излага на опасност но ако сме инертни това даже е по голямо излагане на опасност от всяко действие.
Излизане на протести ще покаже поне воля!
25.
камен
22.01.2021 16:53:48
30
17
Не ни занимавайте повече с тая склероза Който иска да бъде лекуван от него има си кабинет 100 лева и сте излекувани Като е решил да бъде подлога на Румен Петков да си гледа политиката и да не баламосва хората
24.
До Но 22
22.01.2021 16:48:16
27
13
Ти хубаво си минал, ама кажи го на чичо ми, дето си отиде на 55 години, здрав и прав човек, спортист. И той не вярваше и се кълнеше в Мангъра. Сега леля ми го кълне този изрод...
Ама всички сте като по калъп направени: не съм го виждал, наче нема такова нещо. Аз го минах леко, демек всички тъй ше го минеме.
Едно нещо позна Мангъра - че мноог "сухи съчки" ще измрат за кефа на останалите - да могат да си правят каквото си искат. Ама нещо групов имунитет няма - толкова ли сте прости и късопаменти, та сте му забрваили всичките лъжи дето ги наговори по телевизиите пролетта?
23.
Турист
22.01.2021 16:35:56
27
15
ТОЯ ДЪРТ ПРЪЧ ДОКОГА ЩЕ ДЕ ИЗЯВЯВА КАТО ПОЛИТИК.
СПРЕТЕ ДА ГО ПИШЕТЕ ПО МЕДИИТЕ. НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА НА ЛЪЖИТЕ.
КОЛКО ОЩЕ НАШИ БЛИЗКИ И РОДНИНИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ ИЛИ ДА ПОЧИНАТ ЗА ДС СИ ЗАТВОРИ УСТАТА ТОЗИ БОКЛУК.
22.
аз
22.01.2021 16:30:51
5
27
Минах през ковида точно както казва мангъра - много течности аспирин протект и антистенокардин 15 дни в къщи на печена филия с маслини сирене и чай може и леща чорба
21.
Д-р Храчков
22.01.2021 16:24:40
6
12
Добре е да има вярващи във вируса. Колкото повече се навъдят, толкова по-бързо ще се отвори всичко.
Така,че умните пазете мъдростта за себе си!
Закономерност е, че на сто овце има един водач.
Водача не може да стане овца и овцата не може да стане водач!!!
20.
Arbeit macht frei
22.01.2021 15:11:32
9
25
При стария щам НОВИ 400.000 БГ БЕЗработни само за последните 4 месеца с НОВИЯ щам още 400.000 НОВИ БЕЗработни и направо преизпълняване плана за унищожение на БГ държава ''РАН-Ът''
19.
1111
22.01.2021 15:04:06
29
24
Този маймун вместо да лекува хората тои тръгнал с Румен шадравана по партийни беседи Разбра че има доста малоумни говедаридари и му вярват така че ще се опита да влезе в политиката
18.
До 10
22.01.2021 14:33:22
8
7
Не гледаш нова и БТВ ама четеш флагман май си противоречиш или ся така е модерно . Бахти и малоумника .
17.
До 15
22.01.2021 14:31:32
9
7
Не просто това ти показва колко си тъп .
16.
До мангъривците
22.01.2021 14:30:28
20
25
Най-доброто престои !!! По последни данни новият щам засяга и децата ,тогава не в мазето,не маски ами главите в гъзо ще си наврете . Тя простотията ходи по хората не по гората .
15.
питанка
22.01.2021 14:28:35
11
25
Пак манипулации с + и - ! Натискаш едно показва ти се в пъти повече за другото. И всички мнения са манипулирани срещу тезата на Мангъров. Това редакционна политика ли е или някой външен е нагласил това ?
14.
Специалист по пътни маркировки
22.01.2021 14:19:46
40
41
Доц. Мангъров си е човек за уважение, обаче аз бих го посъветвал, като спира на червено по светофарите да хвърля по едно око в огледалото за бързо приближаваща се кола зад него, защото гербокласата много мрази инако мислещите и тези против "правата" линия на Партията!
13.
Хахах
22.01.2021 14:07:33
36
25
На тоя дърт комунист ли да вярвам , плащат му от АБВ-то да дрънка глупости .
12.
До 10
22.01.2021 14:01:11
12
11
Женати е неграмотна,че си бърка гъза с устата .
11.
Абе Гошко ,а бе сладур
22.01.2021 13:52:44
38
44
Мангъра е пич,искаха да го подкупят но човека им каза Fack you-аз съм с народа и те с мен, а не с шепа измислени идиоти от щаба на гейшата забавляваща се в дискотеки за педали.
М/у другото на този педал ли е,ботокс ли,анален мазохист ли е,как да го нарека незнам излъчването му е на 100г.курваааааааа.
Мангъров слушайте !

Щамове ще мислят докато 6 000 000 не си бият ваксини.
Още нещо крие Мангъров.
Не влизайте в болници,самолекувайте се.
Ако искате да сте живи и здрави и занапред
10.
До 6
22.01.2021 13:50:42
25
26
От неграмотно говедо като теб,което не може сглоби едно членоразделно изречение не може да се очаква да разсъждава и мисли критично!Гледай Нова,Бтв и си стой в мазето с маска!e
9.
До мангъровците
22.01.2021 13:49:06
33
38
Защо ревахте октомври и декември,че мрете Кати кучетата пред болниците. Успокои се малко ситуацията и пак вирнахте нос , няма страшно ся като върнат учениците в училище пак ще се мре яко ама е важно Гошо кръчмаря да е добре . За мангъров вече му вярват тия с осми клас .
8.
До 6
22.01.2021 13:47:06
31
26
В случая....боклука си ти...
7.
Аз
22.01.2021 13:45:52
47
44
Абсолютно е прав.....Измамата с измисления щам е колосална....обаче австрийци,холандци,англичани и французи вече взеха да се усещат......
6.
До Гешев
22.01.2021 13:45:37
61
50
Тоя тъпак пак се изказа неподготвен , отдавана трябваше да е опандизен тия дърт боклук . Колко хора трябва да си заминат заради такива темирури . Тоя се извади най-умния в цял сеят да го и селския фелшер .
5.
След 4 април
22.01.2021 13:45:03
42
48
Първи уволнени след изборите трябва да са чучелата Кунчев и Мутафчийски, директно пенсиониране с 300 лв месечно.
4.
Така е
22.01.2021 13:40:49
40
46
Ама е пълно с ковид кретени с мухлясали мозъци!Говедото иска да бъде затворено и маскирано! И да питам къде изчезна сезонният грип?Не очаквам дебилите да загреят каквото и да е.
3.
До 2 Гошо
22.01.2021 13:36:10
54
52
Интересно....дали има още идиоти,които НЕ му вярват ????
2.
Гошо
22.01.2021 13:31:09
61
59
Интересно как има хора, които продължават да му вярват. Че и го канят! Досега 90% от нещата, които е казал излязоха грешни. Нито забравихме за вируса юни месец, нито хората спряха да измират есента.
Щеше да си къса дипломата даже. Как има очи изобщо да се показва. Явно деменцията не прощава никому!
1.
пецата
22.01.2021 13:25:56
62
82
браво на Мангъра, както винаги ги нарита по гъза
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за рибен пай с картофи Рецепта за рибен пай с картофи Интересен и вкусен вариант за вечеря 6 логични заблуди, които политиците ще използват в дебатите за Парламентарните избори 6 логични заблуди, които политиците ще използват в дебатите за Парламентарните избори Те са сравнително лесни за откриване в спор, вижте ги След повече от 30 години: Отварят кафето в Морското казино на Бургас След повече от 30 години: Отварят кафето в Морското казино на Бургас Обектът ще се намира на долната тераса и ще е с изглед към залива, има потенциал отново да е притегателен център за културни дейци и бохеми Ивелина Василева, ГЕРБ: До края на новия мандат средната работна заплата ще стане 2 хил.лева, а минималната - хиляда Ивелина Василева, ГЕРБ: До края на новия мандат средната работна заплата ще стане 2 хил.лева, а минималната - хиляда 2500 лева ще е възнаграждението на учителите, а 2800 - на преподавателите във ВУЗ-овете   Димитър Николов: Кандидат-депутатите на ГЕРБ са хора на реалните действия. Вярвам в тях! Димитър Николов: Кандидат-депутатите на ГЕРБ са хора на реалните действия. Вярвам в тях! Много от личностите в листата на ГЕРБ са част от осъществяването на важни проекти, подчерта Николов       1200 лева за 20 тролски коментара във фейсбук на ден 1200 лева за 20 тролски коментара във фейсбук на ден Да манипулираш хората и да изкривяваш реалността чрез коментари в мрежата или просто да си рекламно лице на дадена партия се превърна във важна и добре платена задача Прекъснаха международен канал за търговия с хашиш, задържан е албански гражданин Прекъснаха международен канал за търговия с хашиш, задържан е албански гражданин Пратки с наркотика са минавали и през България Мъж счупи с метла ръката на жена, мързелувала Мъж счупи с метла ръката на жена, мързелувала Софиянецът я ударил силно с дръжката на метлата Майката на Азис го надмина по пластични операции и корекции Майката на Азис го надмина по пластични операции и корекции Ромският певец има 7 операции, но и тя не остава по-назад от него Голямото приключение „Опознай Бургас“ се завръща с нови предизвикателства Голямото приключение „Опознай Бургас“ се завръща с нови предизвикателства "Опознай Бургас" включва 18 от най-емблематичните места за посещение в града
Продават първия туит, цената достигна 2,5 милиона долара Продават първия туит, цената достигна 2,5 милиона долара Съобщението е публикувано на 21 март 2006 г. и ще навърши 15 години този месец Швейцария официално забрани бурките Швейцария официално забрани бурките Текстът е получил подкрепата на над 51% от гласовете Хари и Меган обявиха какъв ще е полът на второто им дете Хари и Меган обявиха какъв ще е полът на второто им дете Арчи ще има сестричка След ваксиниране с „Модерна”: Обриви по дланите и лактите След ваксиниране с „Модерна”: Обриви по дланите и лактите Възпалението изчезва след лечение около шест дни   Сагата с британското семейство продължава, Елизабет II няма да гледа интервюто на Меган и Хари Сагата с британското семейство продължава, Елизабет II няма да гледа интервюто на Меган и Хари Бременната с второто си дете Меган вече обвини Уиндозрския двор, че измисля лъжи за нея   Венецуела започна да печата банкноти от 1 милион, струват по-малко от левче Венецуела започна да печата банкноти от 1 милион, струват по-малко от левче Щатската валута се разменя сега за 1,88 милиона боливара   COVID-19 оставя следи върху психиката на оздравелите COVID-19 оставя следи върху психиката на оздравелите В краткосрочен план 95% от клинично стабилните пациенти с COVID-19 са страдали от посттравматично стресово разстройство Европа е в плен на новите щамове на коронавируса Европа е в плен на новите щамове на коронавируса Мутиралите зарази се разпространяват активно на континента   Рядък вариант на коронавируса хванаха в Италия Рядък вариант на коронавируса хванаха в Италия Засега се констатира, че той няма, както изглежда, характеристики, които ще намалят ефикасността на ваксините Сблъсъци в Швеция заради мерки срещу ковид Сблъсъци в Швеция заради мерки срещу ковид Един служител на реда е бил леко ранен и откаран в болница
Димитър Николов Димитър Николов Най-добрата ваксина е поставената Виц на деня Виц на деня - Хубава заплата ли взема мъжът ти?
- Като всички...
- А пие ли?
- Като всички...
- А в леглото как е?
- Като всички...
Виц на деня Виц на деня Три дни и три нощи се трепали Крали Марко и ламята. Накрая дошла на Марко жена му, взела им джойстиковете и пратила Марко да хвърли боклука... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ще повярвам в ЕС, когато: германец купи старата ми кола, англичанин обере доматите ми, а домашната ми помощничка е гъркиня.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори